woensdag 25 maart 2015
  12 Replies
  5.5K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Wij zijn een gezin met drie kinderen (dan 9, 7 en 4 jaar) en willen volgend jaar in de meivakantie twee weken naar Costa Rica. Wordt onze eerste verre reis met het gezin.

Nu hebben wij al een aantal prijsindicaties binnen maar ik vraag mij af of iemand ervaring heeft met op de bonnefooi reizen?
De prijs van een georganiseerde trip is best hoog. Maar fijne is dat alles geregeld is.

Ik weer dat vanaf half juni de tickets voor april/mei volgend jaar boekbaar zijn.

Hoor graag tips en/of ervaringen!

Groeten,
Marion
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#18114
Leuke plannen! Freek Vonk komt ook weer met een nieuwe reeks Costa Rica, waar hij nu aan het filmen is.

Ik heb zelf geen ervaring met Costa Rica maar organiseer mijn reizen zelf. Wat je kan doen is een route pakken die je leuk lijkt en kijken hoeveel het voor je kost (vervoer en acco). Je krijgt dan ook meer gevoel bij de prijzen en kan bepalen of je het prijsverschil waard vind. Als je georganiseerd gaat zonder groep vraag ik af wat voor voordeel het heeft. Als je ergens strandt komt het uiteindelijk toch grotendeels op jezelf neer om het te regelen.

Tussen op de bonnefooi en georganiseerd zit ook nog wel een gebied. Vanuit Nederland kun je al ruim van tevoren accommodatie vastleggen, is niet op de bonnefooi maar wel zelf georganiseerd. En ter plaatse heb je dus alles dan ook al geregeld. Bovendien kun je het over de tijd uitsmeren, je hebt nog ruim een jaar de tijd.

Je kan ook losse bouwstenen gebruiken. Bijvoorbeeld een week regel je zelf, dan drie dagen een leuke bouwsteen van een aanbieder (bouwsteen die lastiger te regelen is), dan weer een paar dagen zelf. Ik bedoel er mee te zeggen dat je mogelijkheden kan combineren. Vlucht met eerste dagen is vaak ook een bouwsteen, kan ook met autohuur erbij geregeld worden. In de twee weken kun je een stukje op de bonnefooi, een stukje vooraf geregeld in Nederland, stukje georganiseerd (bouwsteen). Zo kun je een stukje van jezelf in de reis maken, kosten besparen en de 'spannende' delen met een bouwsteen ondervangen.

Doe waar je je goed bij voelt, deze reis ga je waarschijnlijk één keer maken. Zelf regelen zal prima gaan, kijk eens goed rond op het forum. Er zijn meerdere gezinnen die het zelf geregeld hebben, een mooie inspiratiebron!
9 jaar geleden
·
#18115
Hoi,

Ik heb er heel goed over nagedacht. Denk dat het best zou kunnen. Maar ik wil zo graag alles relaxt laten verlopen met 3 kids dat wij kiezen voor Travelnauts. Zij denken mee en hebben goede suggesties. En ook heel vriendelijk!!!
Het is pas over ruim een jaar maar wij hebben er nu al zin in!

Na onze Costa Rica reis gaan wij wellicht weer ver dan misschien zelf.

Groeten,
Marion
9 jaar geleden
·
#18116
Prima toch! Het zal hoe dan ook een mooie reis worden. En lekker lang voorpret!
9 jaar geleden
·
#18117
Wij hebben ook eens een offerte aangevraagd bij Travelnauts, inderdaad erg aardige en kundige mensen! Geen ervaring verder met de reis op zich, maar zou er bij hen alle vertrouwen in hebben!

Enjoy de voorpret! ;-)
9 jaar geleden
·
#18118
Nu hebben wij al een aantal prijsindicaties binnen maar ik vraag mij af of iemand ervaring heeft met op de bonnefooi reizen?


In Costa Rica kan je ook heel goed alles zelf regelen. Dat hoeft niet per se op de bonnefooi (=ter plekke regelen) maar kan ook heel goed door een aantal maanden van te voren zelf hotels/organisaties in Costa Rica te benaderen (mailen). De meivakantie is daar laagseizoen dus hotels in overvloed om uit te kiezen (wij zijn toen ook in de meivakantie geweest). Daarnaast gaan jullie 'slechts' twee weken dus zoveel hotels etc hoeven jullie ook niet te regelen.

Onze ervaring is dat de lokale bevolking zich super aan hun afspraken houden (dit in tegenstelling tot sommige Zuid Amerikaanse landen).

Persoonlijk zie ik geen verschil tussen nu door bijv. Travelnauts laten samenstellen of de betreffende hotels zelf aanschrijven/regelen. Ja, het kost je een paar mailtjes maar dan ben je echt vele malen goedkoper uit.

Wij hebben ook wel eens een offerte laten maken door Travelnauts (ook door Riksja) en dat scheelt echt duizenden euro's. Neem 30% van de reissom van Travelnauts en dat is hetgeen wat je overhoudt aan het eind van je reis (en dan is je eigen reis nog eens incl. eten, drinken, soevenirs en excursies terwijl dat er bij Travelnauts nog bijkomt). Dat is voor ons dan snel verdiend...

Ben benieuwd wat je route is en de gekozen hotels. Ben ook benieuwd naar je offerte bedrag. Wie weet kan je dat dan vergelijken met mensen die Costa Rica op eigen gelegenheid hebben gedaan. Ik zou dan ook even in mijn administratie kunnen duiken om te kijken wat wij toen kwijt waren...
9 jaar geleden
·
#18119
Hoi,

Bedankt voor jullie reacties!

Nu ben ik weer aan het twijfelen gebracht:-) Ik ga eens goed neuzen op internet en ben benieuwd naar jullie route.
Ja we gaan maar twee weken omdat we het echt eens willen proberen. Maar als het bevalt...

Wel fijn om te horen dat het vrij makkelijk is om hotels te boeken in mei. Had ook al een leuke trip gezien voor de eerste drie dagen + acco.

Blijf het wel spannend vinden.
9 jaar geleden
·
#18120
Hoi, leuk vooruitzicht! Wij zijn georganiseerd geweest en dat is goed bevallen. Wij waren in de zomer en veel hotels waren vol. Er was een stel die we in vliegtuig hadden ontmoet die op de bonnefooi waren, die moesten alle hotels af omdat het allemaal vol zat. Toen vonden wij het met onze dochter van vier wel heerlijk dat we al een uur relaxed met drankje aan het zwembad zaten. Ik denk wel dat zelf reserveren makkelijk kan. Dat zou ik nu ook zelf doen ipv georganiseerd. Maar op de bonnefooi naar ver land doe ik zeker niet de eerste nacht(en). Als we gaan kamperen gaan we wel altijd op de bonnefooi, zoals in Australië en USA) Succes!
Mocht je nog verslag willen lezen http://www.alcana.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

Groeten Carolien
9 jaar geleden
·
#18121
Bedankt voor jullie reacties!

Ik ben benieuwd of jullie weten of er kamers/bungalows zijn voor 5 personen?
En zo ja, waar?

Op dit moment is het vaak een 2 pers kamer en een 3 pers kamer. Dat is op zich prima maar omdat wij toch nog de tijd hebben vind ik het de moeite waard om eens te checken voor een acco voor 5 pers (evt met tussendeur).

Duurt nog eeuwen maar de lol hebben we er al in!

Fijne pasen en groeten!
9 jaar geleden
·
#18122
Wij hadden vaak een kamer met twee bedden en die bedden zijn dan twee persoonsbedden (even wat anders dan in Azie). Ik weet het dan ben je er nog niet met 5 personen maar wellicht dus handig om te weten dat de meeste bedden tweepersoonsbedden zijn.

Wat had travelnauts voor jullie voor hotels uitgezocht??
9 jaar geleden
·
#18123
Vrolijk Pasen allemaal!

Ben een rondje op internet aan het kijken naar aparthotels waar je met 5 personen kunt verblijven.
Prijzen vind ik tot nu toe meevallen en heb er al een paar gevonden.

In de offertes zijn het over het algemeen 2 pers/3 pers kamers en evt een bungalow met 300 euro extra kosten.
9 jaar geleden
·
#18124
Wij zijn net terug uit Costa Rica. We hadden dit geboekt via travelnaut!
Normaal regelen we het zelf, maar omdat dit (ivm zwangerschap) op hele korte termijn was vonden we het fijn om het dit keer te laten doen.

Was een goede ervaring met travelnaut, zeker toen we problemen hadden met de terugvlucht (vulkaanuitbarsting).

We hadden vaak kamers met 2 2persoonsbedden. De oudste (2,5) sliep dan in een tweepersoonsbed, de jongste (1) hadden we of een babybedje of hij sliep in de travelcot.
8 jaar geleden
·
#18125
Wij gaan deze zomer naar Costa Rica.
Wij hebben het zelf geregeld, maar al wel alle accommodaties vastgelegd. We hebben een mix tussen hotels en eigen huisjes via AirBNB. Nog geen ervaring dus of het goed is verlopen, maar wij vinden de mix tussen een hotel en eigen accommodatie en daarbij kunnen koken, wassen, etc. erg fijn. Bij AirBNB zijn er zeker mogelijkheden voor 5 personen, hotels weet ik niet want wij zijn met z'n vieren.
Veel plezier met de voorpret. :-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!