woensdag 24 augustus 2011
  16 Replies
  5.6K Visits
  Subscribe
Ik ben nieuwsgierig hoe "men" geldzaken onderweg regelt, en dan mn voor Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam.

Hoeveel cash geld neem je mee? Hoeveel in Travelers cheques? Hoeveel regel je met de pinautomaten/credit cards?

Nou hangt dat natuurlijk ook af van de lengte van je reis, maar misschien kan iemand een idee geven hoe de verdeling ongeveer was. Wij willen "medium budjet" reizen maar gezien onze grootte (altijd 2 kamers nodig) denken we op max 150 euro per dag uit te komen, 4 maanden lang.

Groetjes Saskia
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9407
Wij nemen, op pakweg 150 dollar na, geen cash mee. Die 150 dollar is het noodfonds. Wij doen altijd alles met bankkaarten/ cash. Soms moet je wel vooruit plannen dan. Als je een paar dagen naar een eiland/meer afgelegen dorp trekt waar geen pinautomaat is dan is het kwestie van op voorhand voldoende cash af te halen, natuurlijk.

We hebben elk twee bankkaarten die gelinkt zijn aan twee verschillende rekeningen. Daarenboven hebben we de visa mee (voor vier maanden zou ik er daar ook twee van meenemen, denk ik). Traveller cheques hebben we nog nooit gebruikt.
12 jaar geleden
·
#9408
4 pinpassen op twee verschillende rekeningen (een Nederlandse en een Belgische (die we toevallig nog hebben) en drie creditcards). Plus 5 keer 20 euro en 5 keer 20 dollar voor nood).

Met travellercheques ben ik gestopt in 1997. Ik mis het wisselen (dat soms twee uur in beslag kon nemen; je doet iets goed of je doet het niet) niet.
12 jaar geleden
·
#9409
Ook wij 3 x pinpas (2 verschillende rekeningen), 2 x CC (master & visa) en een beetje noodgeld.
Vietnam kun je prima pinnen.

Tip: zorg er wel voor dat je ook je internetbankieren via twee verschillende rekeningen kunt benaderen of dat je dat zo om kunt zetten. Wij raakten in Vietnam een pinpas kwijt (werd opgegeten door eeen pinautomaat) en dat was precies de pas die aan Internetbankieren was gelinkt. Telefoontje met de bank en een andere pas werd gekoppeld, maar dat moet je natuurlijk niet net in het weekende gebeuren ;-)
12 jaar geleden
·
#9410
Hier gaan ook zo'n E 50,00 aan dollars mee. Op het vliegveld pinnen we altijd direct zo'n E 150. In de regel hebben we dat wel op zak op vakantie. Er gaan 3 bankpassen mee gekoppeld aan 2 rekeningen en 2 credit. Master en AMEX.
12 jaar geleden
·
#9411
Wij nemen net heel veel cash mee (toch zeker 1000 euro). Ik dacht dat geld pinnen in het buitenland toch ook kosten met zich meebrengt per transactie? Vroeger was dit alvast zo, misschien is dat nu niet meer zo?
12 jaar geleden
·
#9412
Wat leuk dat iedereen even mee denkt! Dank!
Wij gaan inderdaad 3 of 4 pasjes van 2 rekeningen, 2 randem readers en 2 credit cards (master en visa) meenemen. Fijn dat de traveller cheques bij die goede oude tijd blijkt te horen, ga ik inderdaad ook niet missen. Ik denk wel ook tussen de 500 en 1000 USD mee te nemen, dat geeft me een rustig gevoel, opletten moeten we toch.

groetjes Saskia
12 jaar geleden
·
#9413
Voor Vietnam en Cambodja namen wij ook 1000 USD mee, cash. Grappig is dat je in Cambodja ook USD kunt pinnen. Bij het betalen krijg je wel vaak je wisselgeld in Riel.

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

12 jaar geleden
·
#9414
Ik wilde ook nog even iets vragen.
Dus als ik het goed begrijp dan nemen jullie cash 1000 dollar mee en die wissel je dan in nood of op het einde van je vakantie in bij de bank voor evt Thais geld?
Dus dan is dat nu wel gunstiger dan de euro, of juist niet?
En dan nog even een reactie op de vraag, afgelopen jaar hadden wij ook 3 betaalpassen bij van 2 verschillende banken en een creditcard, een laptop om evt te internet bankieren en mijn ouders hadden onze bank gegevens voor noodgevallen zodat ze konden storten als dat nodig was.

Groetjes Danielle
12 jaar geleden
·
#9415
Allemaal goedgeplande mensen :)
Cash 50 euro als het goed gaat :p
Bankkaart 2 stuks en 1 visa, 1 mastercard!
12 jaar geleden
·
#9416
1 rabocard kosteloos pinnen
1 rabocard 2 euro per opname
1 credit card 4 euro per opname
1 random reader
beetje cash in dollars

geld op 2 rekeningen, maar je begrijpt welke we vast gebruiken, de ander is voor nood als de bankpas stuk gaat of kwijt.

credit is ook nood of bij grote betalingen, maar we reisen low low budget.

veel cash mee, dat zie ik niet zitten, ik loop liever wat vaker naar de pinautomaat, ja, maar voordat je een klein plaatsje ingaat wel voldoende pinnen. (heb al eens zonder geld gezeten in een klein bergplaatsje in guatamalla)

o, ja, stop niet al je passen bij elkaar!

groetjes
12 jaar geleden
·
#9417
Dit is wat wij deden voor 8 maanden reizen, kan ook dienen voor kortere periodes. (hebben Belgische rekeningen dus niet alles is gelijklopend in Nederland)

We waren voorzien van 2 Visakaarten die gekoppeld waren aan een aparte rekening. Bij verlies kon dan 1 rekening geblokkeerd worden en konden we de tweede kaart nog steeds gebruiken. We hadden ook 2 bankkaarten mee, elk gekoppeld aan een aparte rekening. Door de Maestro functie op die bankkaarten konden we in veel landen gewoon geld afhalen.
Let op! Sinds februari 2011 kan je de maestrofunctie niet standaard meer gebruiken in het buitenland. Je kan wel aan je bank vragen om deze functie voor een bepaalde tijd (duur van de reis) weer te activeren. Het is daarom handig om evt. mailadres en/of telefoonnummer van je kantoorverantwoordelijke mee op reis te nemen. Als er dan een probleem ontstaat onderweg kan je steeds iemand bereiken.

Het voordeel van de Maestro functie is dat je via Home banking (internetbankieren)beter de stand van de rekening in het oog kan houden en dat je de rekening op tijd kan aanvullen. Met een visakaart heb je geen zicht op je uitgaven en kan je soms geen geld meer afhalen of betalen als je limiet bereikt is.

Een visakaart is dan weer handig als waarborg of om hotels of vliegtickets online te betalen.
Vergeet niet het nummer van Card stop mee te nemen: +(32)70/344.344
We namen nog voor 500€ Amerikaanse dollars mee in klein coupures van 1,2 en 5 dollar en 500€ cash geld.

Dit werkte prima voor ons!
Lieve
12 jaar geleden
·
#9418
O ja, nog even dit ter info:

ALs je geld meeneemt in euro's of in dollars om ter plekke te wisselen: in Thailand hebben wij ervaren dat grote coupures meer waard zijn dan kleine. Maw. je krijgt meer voor een briefje van 50 euro dan voor 2 van 20 en 1 van 10!
12 jaar geleden
·
#9419
Nouja! dat is toch ook wel grappig zeg.
12 jaar geleden
·
#9420
Wij nemen 4 kaarten voor 3 rekeningen, 3 creditcards en internet bankier ding mee. Voor onderweg en indien nodig de eerste taxi hebben we 100 euro bij. Bij aankomst meestal direct 500 euro aan lokaal geld pinnen.
Op onze betaalrekeningen (van de kaarten) staat een normale hoeveelheid cash (zeg 1000 euro) en de rest op onze spaarrekening.

Wij transferren geld van de spaarrekening naar de betaalrekening als dat nodig is. Het voordeel hiervan is dat als je beroofd of geskimt wordt dat je niet al je geld kwijt bent. Zelfs als je het terug zou krijgen (en dat valt echt niet mee weet ik uit ervaring) duurt het zeker een week voor het erop staat. Als je beroofd wordt en ze hebben je pin gezien krijg je het helemaal niet terug van de bank.
12 jaar geleden
·
#9421
Wij hebben 2 wereldpassen van de rabobank, een random reader en 2 creditcards bij ons. Toch kwamen we hier in Laos in de problemen. De wereldkaarten zijn van maestro en daar doen ze hier niet aan, moet visa zijn.
Mijn creditcard weigerde bij de bank geld te geven (geheel onduidelijk waarom), en die van Corné hadden we al "op": 2500 euro per maand. Toch beroerd. We hebben nu de creditcard van Corné na wat telefoontjes met de bank laten verhogen tot 5000 euro. Pfff, gelukkig weer geld. Omdat ik al bang was voor dit soort grapjes hebben we een aardig "noodfonds" aan cash dollars bij ons, dat voelt erg fijn!

Gr Saskia
12 jaar geleden
·
#9422
Saskia

Persoonlijk zou ik geen geld meenemen. Je kunt echt overal pinnen d wisselkoersen zijn niet echt gunstig en de dollar koers en de Eurokoers schommelt nogal. Wat wij niet gedaan hebben en ik je wel zou willen aanraden is om in Cambodja geld te pinnen voor Laos uw dollar te kijken of jou bankpas daar wel werkt. Rabo werkt daar niet en dan betaal je erg veel provisie als je telkens doet pinnen.

In hanoi ben ik beroofd van mijn portemonee. Dus kijk. Goed uit dat je niet zoals ik twee bankpassen, visacard, rijbewijs gewoon in mijn portemonee had zitten. Dan ben je in een keer erg veel kwijt

Warme groet Jeroen
Vway.aroundtheglobe.nl
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!