1. travelmama
 2. Verlof en Leerplicht
 3. dinsdag 26 januari 2016
 4.  Abonneer via e-mail
Hallo allemaal

We kijken al weken uit naar onze vakantie Mexico. Komende 25 febr. zullen wij vertrekken voor 9 dagen. Onder het mom van '12,5 jarig huwelijk' konden we nu deze 'verre' reis maken, omdat al die reizen minstens 9 dagen zijn ivm vluchten. Tijdens een 'gewone' vakantie en dus geen extra dag vrij zou dat niet lukken in de voorjaarsvakantie.
Nou mooi dus dat die extra dag niet verleend is ! Heb behoorlijk de p... in nu ! Ik werk zelf ook op een school en met mijn directeur eerder dan we het blad nu terugkregen ook al even over gehad. Heb zelf met de jaren al diverse toestemmingbladen voorbij zien komen en weet in elk geval dat er onderaan toch zeker iets staat van 'gefeliciteerd, veel plezier of een fijne vakantie toegwenst' oid. Niks van dat alles. Er staat gewoon heel koud en kaal 'toestemming voor 1 dag voor jubilea ed'.
Gatver ga nu echt met een rotgevoel weg, idee dat er misschien toch een dikke boete boven ons hoofd hangt.
Dochter zit in groep 5, dit is de allereerste keer dat we zoiets doen en sowieso zoiets aanvragen, in al die jaren nog nooit gedaan. Begrijp dit niet hoor.
Toen dochter in 2 zat hadden wij keurig een vlucht op zondag terug (vakantie Tenerife) en hoorden we dochter op maandag doodleuk zeggen 'ja die en die waren 'ziek'. Tjonge hielden wij ons netjes aan de regels door op tijd en voor 300 euro duurder terug te komen hoor je gewoon dan anderen hun kind ziek melden. En nu doen we het netjes officieel. Denk je vakantie helemaal naar Mexico en ook nog eens 12,5 jaar getrouwd... er kan niet eens een gefeliciteerd en fijne vakantie vanaf !
Nu las ik bij één vd andere berichtjes dat iemand moest voorkomen doordat ie 1 dag eerder op wintersport ging... nu kan ik gewoon nerveus gaan worden...

Wat en hoe gaat dat alles zo'n beetje in zn werk ?
Ziek gaan melden die dag of open kaart blijven spelen ?
Hoe groot zal de kans op boete en/of voorkomen worden ?

Alvast dank voor meedenken en antwoorden !

Groetjes
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Erg balen zoiets. Ik begrijp het alleen niet helemaal... Je schrijft dat er koud staat:' toestemming voor 1 dag jubilea ed' . Dan heb je toch toestemming gekregen??

Verder erg herkenbaar: doen wij moeilijk door niet vanaf Schiphol te vliegen waar de vlucht op vrijdag vertrekt maar gaan we naar Brussel zodat we netjes op zaterdag vertrekken.... Vertelt zoonlief doodleuk dat die en die vrijdag niet naar school hoeft omdat ze anders het vliegtuig niet halen!!!!
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Sorry, mijn tekst was dubbel geplaatst
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Een hele herkenbare situatie maar dan een beetje anders.
Toen wij 12,5 jaar getrouwd waren hebben we ook een vrije vrijdag voor de kids gekregen zodat we op donderdagmiddag om 16.00 uur de auto in konden stappen opweg naar Dusseldorf om onze vlucht te halen.
Wat denk je? Plant de school net op die donderdag een sportdag! Ik vond het zelf al niet zo'n fijn idee maar toen begonnen ook nog beide leerkrachten van onze kinderen "als ze maar niks breken zo net voor vertrek" een hele fijne gedachte dus zo net voor vertrek! En dan ook nog te bedenken dat we met een dikke voet oid niet eens de tijd hadden gehad om nog langs een EHBO te gaan. Uiteindelijk hebben we in overleg met de leerkrachten tegen de directie gezegd dat ons vliegtuig eerder die dag zou vertrekken en dat we het anders niet zouden redden. Nou dat werkte perfect, het was volgens hun overmacht en daar konden WIJ natuurlijk niets aan doen, de kids konden die dag dus gewoon thuis blijven :)
Een jaar later wilde ik het nog eens proberen bij de directie, ik vroeg wat de mogelijkheden waren voor een halve vrije dag, ik had ook nog gejokt dat de vluchten alleen maar op donderdagavond en zondag gingen, en van zondag op maandag thuiskomen was natuurlijk ook niet handig, maar dat was dus niets omdat we dit jaar niets meer te vieren hadden. Wel vertelden ze me "stel dat de kinderen die dag ziek gemeld worden en ik zou het vermoeden hebben dat dit niet zo is dan zou ik dat moeten melden, maar dat ben ik tegen die tijd toch allang vergeten" dus een jaar later waren ze weer op vrijdag vrij :) ik denk dat je in zulke gevallen, die van 1 dagje, niet half zoveel moet vertellen op school, gewoon ziek melden, desnoods meld oma de kinderen ziek, de kans is groot dat je er nooit niks meer van hoort.
Ben benieuwd hoe dit afloopt, suc6!!!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Geen ervaring mee, maar jammer dat de 'eerlijke' mensen die het spel volgens de regels spelen gestraft worden en de mensen die het over een andere boeg gooien, er mee weg komen.

Ik denk dat travelmama zelf toestemming gekregen heeft voor zichzelf, maar geen voor haar kindje? Als ik het goed begrepen heb.

Hier vertrekken we volgende week donderdag op vakantie terwijl de kinderen nog les hebben op donderdag en vrijdag. Geen toestemming aanvragen, geen papierwerk, gewoon melden op voorhand dat de school er rekening mee kan houden en eventueel al het extra huiswerk kunnen meegeven. Simpel. Ik vond het niet de moeite om maar een week naar Maleisie te gaan, dus we willen er sowieso tien dagen van maken en dat kon op deze manier.

Veel succes
Thailand (2004, 2013, 2015, 2016, 2017), Tunesië (2007), VS (2010, 2018), Costa Rica (2012), China (2015/2016/2017), Hong Kong (2015/2017), Maleisië (2016), Indonesië (2016), Australië (2017), Macau (2017), Borneo (2017), Canada (2018) en Europa
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Het klopt inderdaad niet zoals wij dit deden maar in beide gevallen waren bij ons de leerkrachten wel op de hoogte, dus het voelt niet echt als liegen :) ik merk wel dat elke school er weer anders mee om gaat dus ik zou het optijd aangeven om alvast hun mening te peilen en bij enige twijfel zou ik er dan toch een draai aangeven.
Het is wel niet de juiste manier maar in sommige gevallen gaat het gewoon niet anders.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Allen dank voor jullie antwoorden !

Ikzelf werk in het onderwijs, buiten mijn woonplaats op een betrekkelijk kleine school met een vrij nieuwe directeur (1,5 jr) en het is een zeer schappelijke man. Dus die deed inderdaad totaal niet moeilijk. Hij zou ws ook niet moeilijk doen over de kinderen en vrij krijgen, maar goed mijn kinderen zitten niet op de school waar ik werk.
Nu is het zo dat de school waar mn kids zitten toevalligerwijs ook sinds 1,5 jr een nieuwe directeur hebben maar... wij hebben net een week geleden vernomen dat ook hij weer weggaat en wel per 1 maart... en laten wij dan net in Mexico zitten.
Denk ik dus enerzijds... zal dat in mn voordeel werken ? Dat hij verder niet moeilijk gaat doen over extra melding maken oid ?
Of juist in mn nadeel ? Dat hij alles nog even goed wil afhandelen ?

Verder ben ik het met fam moerkens eens; ook wij kunnen wel gaan ziek melden maar daar voel ik me totaal niet happy bij... Dan zouden de kids ook moeten liegen of hun vakantie stil moeten houden, zij zijn toch ook vol van hun vakantie ? En dan zouden ze niks mogen zeggen ? Vind ik niet leuk voor ze. En dus maar de boete riskeren...
Snap het alleen niet want je ziet, hoort en leest allerlei verschillende verhalen zowel of wel of geen boete wel of geen eerst waarschuwing en ook de bedragen vd boete zijn me nog steeds niet geheel duidelijk...
Dus hoop dat er nog wat meer reacties komen :)

En inderdaad fijninchina: dat voelt nog het meest rot; dat wij meestal eerlijk zijn geweest en nu denken ja ze zullen het wel goedkeuren die ene dag... nu zit ik constant ermee in mn hoofd...

eynd14: het gaat om TWEE vrije dagen, waarvan je er 1 sowieso krijgt ivm 12,5 jr trouwen. Maar die andere krijgen we dus niet.
en dan de manier waarop stoort me heel erg! Er staat niet eens gefeliciteerd of fijne vakantie ! onderaan het formulier... Lekkere service en vriendelijkheid naar de ouders toe zeg !!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bij ons zei de directie bij de tweede keer dat de boete €50 per dagdeel zou zijn per kind, kwam bij ons dus op €100 uit, ik vond het de moeite waard. (Het ging maar om een vrijdagochtend, ze zijn bij ons iedere vrijdag om 12.15 vrij.
Ik weet natuurlijk niet hoe het nu zit met deze bedragen, misschien kan je het eens navragen op je werk?
Ik heb de kinderen ook nooit laten liegen over de vakantie, de leraren wisten ervan en met de directie hadden ze weinig van doen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Fam Moerkens; ik had het ook niet op jou ivm het "niet volgens de regeltjes" doen, jullie vertelden de school wel dat jullie op reis waren.
Kinderen vertellen dat zelf ook wel hoor denk ik. Zolang er open over gecommuniceerd wordt is het toch voldoende. Zeker als het op een (half) dagje gaat.
Thailand (2004, 2013, 2015, 2016, 2017), Tunesië (2007), VS (2010, 2018), Costa Rica (2012), China (2015/2016/2017), Hong Kong (2015/2017), Maleisië (2016), Indonesië (2016), Australië (2017), Macau (2017), Borneo (2017), Canada (2018) en Europa
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De school op de hoogte brengen gaat niet overal op. Sommige directeurenmelden dat bij de iinspectie. Het is zo jammer dat bij de een wel iets kan en bij de ander niet, hetzelfde geldt voor leerolichtambtenaren. En als je het eenmaal gezegd hebt, kun je het niet meer terugdraaien.

Het is denk ik vaak niks persoonlijk maar als ze het makkelijk doen nemen sommige ouders het steeds ruimer. Maar frustrerend is het wel.
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Twee dagen... aha... had ik kunnen bedenken :-)

Ik neem aan dat je de vrijdag hebt gekregen maar de donderdag niet?

Inspectie technisch is dat het gunstigst want ze (=leerplichtambtenaren) zijn zeker rond de wintersportvakantie extra streng. Afgelopen jaar was bij onze dochter op school een actie en het jaar ervoor bij onze zoon: een ieder die die vrijdag ziek was gemeld kreeg dezelfde dag thuis inspectie! Niet aanwezig was voorkomen! Pff.. Maar... de donderdag ervoor was geen probleem (het ziek melden).

Dus ik zou als je goed contact hebt met de leerkrachten gewoon zeggen dat je op vakantie gaat en ze die donderdag wel officieel ziek melden en die vrijdag heb je bijzonder verlof.

En ja, bijzonder irritant zo'n meelevende brief. Ik voel met je mee. Wij hadden ooit 2 weken voorjaarsvakantie waarin wij op vakantie waren (een vakantie die al bijna een jaar van te voren was geboekt buiten Europa). Vlak voor die vakantie was ons nichtje geboren (in Zwitserland). Dus na de vakantie direct bijzonder verlof aangevraagd om op kraambezoek te gaan. Dat werd gegeven met de opmerking 'nou het was handiger geweest als jullie in de de vakantie waren gegaan'. En bedankt... 1) toen waren wij er niet en 2) logistiek gezien kunnen niet alle opa's en oma's en broers en zussen tegelijk daar aankomen zetten (los van het feit dat moeder en kind toen nog in het ziekenhuis lagen...). En nee, geen enkele felicitatie! Tja dat voelt zo niet pissig dan!
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Inderdaad, niet elke directie zal er zo goed op reageren, maar kinderen vertellen het toch, zeker als je jong zijn.

Je hebt altijd mensen die profiteren natuurlijk, maar het is niet zo dat omdat het mag dat het ook daarom elke vakantie moet gedaan worden. Hier zijn ze dus wel flexibel, maar bij de Kerstvakantie zijn we gewoon op zaterdag vertrokken, bij de start van de vakantie. Volgende week nemen we wel twee extra dagen verlof, maar de rest zullen we ons normaal aan de voorziene vakanties houden.
Thailand (2004, 2013, 2015, 2016, 2017), Tunesië (2007), VS (2010, 2018), Costa Rica (2012), China (2015/2016/2017), Hong Kong (2015/2017), Maleisië (2016), Indonesië (2016), Australië (2017), Macau (2017), Borneo (2017), Canada (2018) en Europa
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
fijninchina: hoe kunnen jullie dan 2 dagen verlof 'nemen' ? als ik dit al zo met moeite voor elkaar krijg... ? Dat vraag ik mij dan af

eynd14: tja het was zo duidelijk beschreven NOT dus ik wéét niet eens welke dag ze nu verleend hebben...
En zou je dan die donderdag ziek melden ? Heeft toch geen zin als men weet dat we op vakantie zijn ?
Ik ga het morgen even met mn eigen directeur bespreken... benieuwd wat hij zegt.

En verder... rekenen we maar op 200 euro duurder :( dan kan het altijd meevallen... wel een dure extra dag maar dan doe ik maar net alsof de bagagebelasting of andere onzin 200 euro kost... hoop dat ik dan iets minder frustratie kan voelen :)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 12
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Als je de vrijdag verlof hebt zou ik idd de donderdag ziek melden en als de verhoudingen goed zijn aan de leerkracht vertellen dat jullie weggaan.

Een leerkracht moet namelijk officieel weten waar zijn keerlingen zijn. Als ze controle hebben en er ontbreekt een leerling dan krijgt leerkracht een probleem: ongeoorloofd verlof moet hij/zij melden en opeens niet opdagen moet altijd achterna gebeld worden/ uitgezocht worden want het kan best zijn dat er tussen huis en school iets met het kind is gebeurd.

Dus het ziekmelden is dan eigenlijk voor de leraar terwijl deze best kan weten dat jullie op vakantie zijn!
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 13
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
200 euro extra is te overzien maarhet is allemaal een gedoe. Je krijgt namelijk niet net als bij te hard rijden een boete in de brievenbus maar je moet verklaring afleggen, voorkomen en daarna heeft 1 van beide ouders een strafblad.
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 14
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wanneer vertrek je precies en hoe laat?
Ik begrijp dat het om 1 kind gaat? Dat is alweer makkelijker dan 2 of meer natuurlijk.
Stel dat je nou op die donderdag tegen of in de middag pas thuis hoeft te vertrekken dan kun je evt nog een dokters of tandarts bezoek plannen. Je kan je kind dan eerder op school halen en gewoon niet meer terug brengen, het viel gewoon een beetje tegen bij de tandarts...... Ti's maar een idee natuurlijk, ik probeer even mee te denken :) als je nu al vroeg in de ochtend weg moet dan zou ik gewoon ziek melden.
Lastig hoor......wat kan je nog meer bedenken?

Wat Eynd zegt is natuurlijk ook, zo deden wij het toen ook, de leerkrachten wisten er de eerste keer van maar de directie niet, dit is voor jezelf natuurlijk het fijnste maar dan moet je wel al bij voorbaat in kunnen schatten wat de reactie van zo'n leerkracht zal zijn.

Even iets anders en ook vreemd....
Mijn schoonouders waren vorig jaar 50 jaar getrouwd en de kids kregen daar natuurlijk een vrije dag voor. Nu wilden mijn schoonouders graag op donderdagavond, dit was dan DE dag, gaan eten dus eigenlijk was het niet eens noodzakelijk dat de kids een vrije dag kregen maar het zou laat kunnen worden en beide kinderen waren toch om 12.30 uur vrij die vrijdag en daarbij gunde ik ze die vrije dag natuurlijk ook wel.
Bij onze dochter op de basisschool was dit zo geregeld, ze geloofde me op mijn woord maar bij onze zoon op het voortgezet onderwijs moesten ze een uitnodiging hebben, die had ik natuurlijk helemaal niet, de directie kwam toen zelf met het idee dat we dan zelf maar iets in elkaar moesten flansen waar op stond dat we de hele dag weg waren. Ja, dat vond ik ook weer zo krom!
Ik snap best dat ze iets willen hebben om evt te overleggen bij een controle maar dit vond ik toch raar.......maak zelf maar iets (?)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 15
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
travelmama, wij wonen in China en de kinderen gaan naar een internationale school. Hiervoor woonden we in Slowakije en daar gingen ze naar een privéschool waar ze ook geen problemen maakten over enkele dagen extra vakantie.
Ik weet dat wij in een luxe situatie zitten. Ik vind het gewoon zonde dat ze in Nederland zo streng zijn hierrond. Er wordt hier door bijna niemand misbruik van gemaakt. Dit schooljaar hebben eind augustus twee dagen de kinderen thuis gehouden omdat we naar Shanghai moesten voor onze paspoorten en visa's. In september had ik een operatie in Hongkong en zijn de kinderen vrijdag al meegevlogen met mij, maar zij keerden op zondagavond terug met mijn man, ik pas op donderdag. Dat waren twee dingen waar we niet om heen konden en ze dus eigenlijk thuis moesten blijven, want school verwacht natuurlijk wel dat de visa's in orde zijn. Nu volgende week is voor ons plezier dat we ze extra thuis houden. De school stuurde deze week zelf een reminder dat we het moesten laten weten aan de klastitularis als we vroeger zouden vertrekken of later zouden terugkomen.
Thailand (2004, 2013, 2015, 2016, 2017), Tunesië (2007), VS (2010, 2018), Costa Rica (2012), China (2015/2016/2017), Hong Kong (2015/2017), Maleisië (2016), Indonesië (2016), Australië (2017), Macau (2017), Borneo (2017), Canada (2018) en Europa
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 16
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Eynd; hoe kom je erbij dat één vd ouders een strafblad krijgt ? Heb het met mijn directeur van mn eigen school/werk erover gehad en die zei dat dat helemaal niet kon ?

Verder twijfel ik nog of ik het nog bij de directeur van mn neer ga leggen deze week bv. Of dat ik de woensdag voordat we weggaan het gewoon meld.

Nog even voor de duidelijkheid; het gaat om 2 kinderen; groep 5 en groep 2. We vliegen donderdagochtend heel vroeg al.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 17
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik denk dat je niet heel veel keus meer hebt, ti's kortdag nu.
Ik zou de kids woensdag gewoon ziekmeldingen bij de leerkracht, met de uitleg van je geschiedenis met de directie, ze weten dan waar je bent, hoe het zit en dat je gewoon geen andere keus meer hebt.

Zou je nu niet ziekmelden dan val je op in de lijst en moet de directie er een melding van maken, daarbij (ziek zijn kan en mag) dan is de school ook gedekt. Normaal gesproken moeten ze ook iets op papier hebben staan voor een eventuele controle, jullie zijn daar dan zelf verantwoordelijk voor, stel dat je dus niet ziekmeld dan zouden ze het moeten melden omdat ze anders tijdens een controle daar zelf op aan gesproken zouden worden.

Verder gewoon hopen dat er geen controle komt op donderdag en dan zal het wel loslopen.

Fijne vakantie
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 18
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Afgelopen jaar had Slagsas een akkefietje met de leerplichtambtenaar. Een stukje uit haar blog:

[i:13uhcxz4]Eind januari lag er dan ook een brief op de stoep. Op 9 februari 2015 moesten wij ons melden op het gemeentehuis om daar gehoord te worden, zodat de leerplichtambtenaar daarna een proces-verbaal kon opmaken ten behoeve van de Officier van Justitie.
Die dag, netjes op tijd aanwezig, legitimatie mee. We werden gehoord door een buitengewoon opsporingsambtenaar. Nou ja, we. Het proces-verbaal wordt op naam van een van de twee ouders gezet.[/i:13uhcxz4]

Uiteindelijk hebben ze een dagvaarding gekregen en moesten voor de rechter komen. Ze hebben boete gehad, deel voorwaardelijk...

Een buurvrouw hier bij mij uit de straat moest ook voorkomen voor 1 dag. Daar hebben zo ook lopen dubben op wiens naam ze dit zouden zetten.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er dus vanuit ging dat je nadat er proces verbaal wordt opgemaakt, je voor de rechter moet verschijnen en je vervolgens een straf krijgt dat je dan ook een strafblad kreeg......

Slagsas?? Lees jij toevallig mee? Heeft je man nu een strafblad/aantekening bij zijn naam??
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ondertussen speur ik even verder. Ben nog niet tevreden met het antwoord maar van forum over wintersporters die de vrijdag al willen gaan rijden, las ik:

[i:rcyjtnke]Vergis je niet: wordt je gepakt, krijg je een strafrechtelijke geldboete, wat betekent dat deze ook in de justitiële documentatie wordt opgenomen (het zogenaamde strafblad). Dat is dus iets anders dan de geldboetes die je krijgt voor snelheidsovertredingen en dergelijke.[/i:rcyjtnke]

Weet iemand bovenstaande zeker?!?
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 20
 • Pagina :
 • 1
 • 2


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!