maandag 18 februari 2013
  8 Replies
  6K Visits
  Subscribe
Ha allen!
Vandaag met school onze plannen besproken voor 10-12wk reizen in 2014.
School is enorm enthousiast en staat compleet achter ons. Alleen ze mogen geen toestemming geven.
Kunnen toestemming bij lpa vragen, maar directrice omschrijft onze lpa als een behoorlijk pittige tante
die daar ècht geen toestemming voor geeft.
De ''illegale'' manier besproken en school wil graag meewerken. Dus huiswerk, contact via skype,
uitschrijven en weer inschrijven.
Maar dat uitschrijven.. ik lees er veel over, maar kan iemand het samenvatten?
Hoe gaat het in zijn werk?
Risico's?
Rekening houden met welke verzekeringen?
Kinderbijslag?
Wie heeft er ervaring en kan dit kort samenvatten?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12783
Wij zijn hier ook erg benieuwd naar. Ik lees veel verschillende verhalen maar kom nergens hét stappenplan tegen bij wat te doen als de LPA geen toestemming geeft.

Wij zullen binnenkort een gesprek met de directie van school aangaan om ons plan te bespreken: tien weken Australië van medio november 2013 t/m eind januari 2014. Alleen onze oudste is leerplichtig, de middelste gaat na de zomervakantie naar groep 1. Ik verwacht dat school er positief tegenover zal staan, ze stimuleren kinderen zich breed te ontwikkelen, geven Engelse les vanaf de kleuterklas. Wel is het een erg gewilde school en zijn er lange wachtlijsten. Ik hoop daarom ook dat de plekjes in de klassen van de kinderen behouden kunnen blijven en ze na terugkomst weer gewoon in hun eigen klas kunnen komen.
Over school maak ik me dus niet zo druk. En over de LPA ook niet omdat de kans heel groot is dat we toch geen toestemming krijgen. Wie krijgt dat wel...?

De route om de kinderen (en ook één van de ouders?) dan uit te schrijven uit de GBA zie ik hier op het forum en elders op internet vaak als 'oplossing'. Mijn man, zelfstandig ondernemer, voor zijn projecten vaak afhankelijk van het verkrijgen van Verklaring Goed Gedrag, werkzaam in de financiële wereld, ziet dat echter helemaal niet zitten. Hij is bang voor sancties, moeten voorkomen als ze erachter komen, boetes. Het is en blijft toch het doen van een overtreding.

Hoe kunnen we dit nu het beste aanpakken? De kinderen uitschrijven samen met mij (ik ben thuisblijfmoeder)? En waarom sturen sommigen van jullie een dag voor vertrek een aangetekende brief naar de gemeente en gaan jullie niet langs om de kinderen uit te schrijven? Is dit alles om het ambtelijke apparaat zo langzaam mogelijk te laten werken in de hoop dat jullie alweer terug zijn voordat iemand erachter is gekomen dat je de leerplicht ontdoken hebt?

Ik hoop wat antwoorden te kunnen krijgen.
11 jaar geleden
·
#12784
In onze gemeente (en een aantal/veel? andere gemeenten) geeft de lpa zelf het advies om de uitschrijfroute te gebruiken. De lpa zegt dan niet verder te kijken. Garantie en een schriftelijke bevestiging krijg je natuurlijk niet. Maar de kans dat het op deze manier goed gaat is wel groot. Bij ons heeft de schooldirecteur contact opgenomen en hebben we op die manier een "afspraak" met de lpa gemaakt. Ik ken ook een ander gezin in onze gemeente die rechtstreeks dezelfde afspraak met de lpa had.

Wat ik verder gedaan heb:
- inboedelverzekering checken op eis inschrijving gba
- reisverzekering idem
- ziektekostenverzekering gebeld en schriftelijk laten bevestigen dat we ingeschreven blijven
- kinderopvangtoeslag stop gezet
- Ik ga nog de kinderbijslag stop zetten.
- Ik heb bij de balie van de gemeente geinformeerd naar het uitschrijven. Dat is geen enkel probleem. De kinderen en mijn man hoeven zelfs niet mee te komen. Dat moet wel bij het weer inschrijven. Nog 4 weken en dan kan ik je vertellen hoe het uitschrijven in de praktijk gegaan is.

Voor de school is 1 oktober de datum waarop het aantal ingeschreven kinderen geteld wordt. En voor dat aantal kinderen krijgen ze geld. Dus voor de school is het heel fijn als je kinderen op 1 oktober nog ingeschreven staan.

groeten, Kirstin (nog 29 dagen tot vertrek...)
11 jaar geleden
·
#12785
Vandaag mezelf en de kinderen uitgeschreven uit het gba.
Het was administratief moeilijk dat we geen nieuw woonadres konden opgeven. Uiteindelijk heeft de ambtenaar het adres van ons eerste hotel ingevoerd als ons nieuwe woonadres. Volgens haar moest er iets staan.

Ook was het onduidelijk of de vader van de kinderen nu wel of niet moet tekenen om toestemming te geven. De ene ambtenaar dacht van niet, de ander van wel. Dus ze zijn op zoek gegaan naar een toestemmingsformulier dat hij zou moeten tekenen. Dat konden ze niet vinden. Uiteindelijk hoefde hij niet te tekenen.

Verder was het uitschrijven geen enkel probleem. Ze hebben niet gevraagd hoe lang we weg gaan. En niets over waarom alleen ik en de kinderen ons uitschrijven.

Nog 4 nachtjes slapen en dan vertrekken we...

groeten, Kirstin
11 jaar geleden
·
#12786
Je zou dus eigenlijk wel kunnen zeggen... ''piece of cake!''.

Veel plezier!! En houd ons op de hoogte!
10 jaar geleden
·
#12787
We bleken dus toch gewoon recht te houden op kinderbijslag, ook als we niet bij het GBA ingeschreven stonden.
10 jaar geleden
·
#12788
Zijn jullie weer terug??

Hoe was het??

En nog ''problemen'' rondom het ''illegaal'' reizen voor kids met leerplicht??
10 jaar geleden
·
#12789
Ja, we zijn alweer 7 weken terug, helaas. We hebben een heerlijk reis gehad (<!-- w -->http://www.blommetjes.gaatverweg.nl<!-- w -->;).

Na terugkomst met z'n allen naar de gemeente geweest en ons weer ingeschreven. Tot nu toe niets gehoord van de lpa. Hopelijk blijft dat zo.

De kinderen zijn voor de zomervakantie nog 3 weken naar school geweest. Ze hebben allemaal nog de reguliere citotoetsen gehad (de juffen moeten 100% van de kinderen toetsen) en scoorden op hetzelfde niveau als altijd, dus geen achterstand opgelopen.

Nadeel van zo'n reis is natuurlijk dat het nu alweer begint te kriebelen, Thailand?, Marokko?, Egypte?, etc.
10 jaar geleden
·
#12790
Wat goed om te horen! Stemt positief!!

Ga gelijk jullie verslag lezen, leuk!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!