zondag 12 maart 2017
  2 Replies
  2.3K Visits
  Subscribe
Beste allen,

Wij gaan in augustus met onze kleine kinderen naar Florida en zijn op zoek naar tips. We zijn 6 jr geleden al een keer met zijn 2en geweest.
We zijn 18 dg, 17 nachten daar met 4 volwassenen (wijzelf met schoonmoeder en schoonzus) en 3 kinderen van 5, 3 en bijna 2. Er wordt zoveel geschreven dat we door de bomen het bos niet meer zien.
We landen op Orlando en vliegen terug vanaf Miami. We hadden bedacht om op 3-4 plekken een villa of appartement te huren.
*Route:
-Orlando
-ergens aan de westkust iig (bv. Clearwater, of Sanibel schijnt mooi te zijn, Marco Island. Wel duur. Weet iemand een leuke betaalbare accommodatie aan het strand?
-evt landinwaarts: Mount Dora kregen we als tip. Iemand ervaring? Of als dagtripje vanuit Orlando zou ook kunnen.
-Keys twijfelen we over: lang rijden, wel mooie route, zijn we 1 dag geweest, vonden we toen niet zo bijzonder
-we vliegen terug vanaf Miami, evt verblijf in de buurt van Miami, goedkoper alternatief. Voor die kleintjes in Miami wrsch minder interessant.
*Omdat we in de zomer gaan is het misschien leuk om naar iets kleinschaliger dingen te gaan ivm drukte. Iemand ervaring of advies hierover?
*We twijfelen over Orlando. We wilden 5 nachten daar boeken. Nu zie ik wel dat al de parken erg duur zijn en vraag ik me af hoe druk het daar in aug is en of het leuk is met zulke kleintjes. Ik wil mijn schoonfamilie ook niet op kosten jagen met parken van 100 dollar per dag. Of misschien 1 disneypark en zo ja welke? Universal vinden ze denk ik minder interessant. Vanuit Orlando nog andere leuke uitstapjes?
*Ze vinden dierentuinen superleuk, maar er zijn er meerdere. Welke mogen we echt niet missen?
*Ze vinden waterparken super, welke zouden jullie bezoeken? Ik las ook dat er een nieuw waterpark van Universal wordt geopend in mei.
*Crystal river snorkelen met zeekoeien wel/niet de moeite waard?
*Weeki wachee springs: aanrader?
*Andere leuke dingen die echt aan te raden zijn voor zowel volwassenen als kinderen?

Alvast bedankt voor de reacties!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23784
Hoi,

Wij zijn de afgelopen 2 jaar met onze kinderen (nu 7 en 5) naar Florida geweest in de Mei vakantie. Heerlijke tijd gehad!

Wat wij leuk vonden:
Orlando, maar 3 nachten is wat ons betreft voldoende. Wij hebben beide keren 1 park bezocht, eerste keer Sea World, tweede keer Magic Kingdom. Beide zeer de moeite waard. Vooral Disney erg duur, maar wel super dag gehad. Probeer een niet te drukke dag te kiezen, al zal dat moeilijk worden in de zomer (er zijn sites die de drukte in het park voorspellen, weet zo even de naam niet meer).

West kust is geweldig met kinderen, super mooie stranden en warm zeewater. Onze favoriete plaatsen:
- Naples. Erg leuk stadje, gezellige restaurants (probeer Tommy Bahamas). Mooie stranden waar dolfijnen zwemmen en pelikanen vliegen. Wij gingen altijd bij de pier zitten. Overnachten in Ramada Inn, mooi zwembad.
- Sarasota, in het bijzonder Lido Key. Slapen in Holiday Inn aan het strand. Heerlijk rustig strand en Armands Circle is vlakbij voor eten en shoppen.
- Anna Maria Island. Niet overnacht, maar lunchen en strand bij The Sandbar. Prachtige plek
- Sanibel & Captiva. Mooie eilanden, Jing Darling wildlife refugee is leuk om te bezoeken, en doorrijden naar Captiva, mooi! Wij hebben overnacht in La Quinta, net voor de causeway naar Sanibel. Goed met een mooi zwembad.
- Myakka State park. leuk park om te bezoeken. Kun je alligators zien en ander wildlife
- Everglades, shark valley. Loop langs de 'sloot' af om alligators te zien. Pak niet het treintje, duurt veel te lang en je ziet weinig meer dan langs die sloot.
- In Everglades City een Airboat tour maken (vanuit Naples 1 uur rijden). Erg leuke ervaring.
- Clearwater Beach is ook wel mooi, daar is het wat drukker dan op bovengenoemde plaatsen.

Miami is natuurlijk leuk, vooral Miami Beach moet je even gezien hebben met de art deco gebouwen. Verder vind ik het als stad niet bijzonder.
The Keys is natuurlijk ook leuk om een keer geweest te zijn, maar wij hebben het de afgelopen 2x niet gedaan met de kinderen; veel rijden en de west kust vonden we eigenlijk mooier.

Ik hoop dat je er wat aan hebt!
7 jaar geleden
·
#23785
Je zegt t zelf al. Het zal wel druk zijn in die periode. Dus neem overal goed de tijd voor. Pretparken, waterparken en andere bezienswaardigheden zullen allemaal druk zijn.
Ik denk dat het huren van een villa voor een aantal dagen zeker geen slecht idee is. Meestal zit er een zwembad bij. Dat is vaak voor de kleintjes al heel fijn.
Vanuit daar kun je uitjes plannen.

Check onze reisverslagen van Florida.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!