dinsdag 10 september 2013
  6 Replies
  6K Visits
  Subscribe
In feb 2014 willen wij met onze 2 kleine kinderen (1 en 4 jaar) gaan rondtrekken in Florida.
We beginnen in Orlando, met eerst 4 dagen Disney World.
Is 1 dag per park haalbaar?
Magic Kingdom, Animal Kingdom en Disney Studio's staan nu in de planning.
Vanuit Orlando halen we de camper op.
De everglades staan hoog op ons wensenlijstje.
Mijn alter ego wil graag ook nog naar het noord-westen, Pensacola, maar zelf heb ik grote vraagtekens bij deze route.
We willen eigenlijk niet te ver en te lang rijden, met indien mogelijk tussen door leuke tussenstops of uitjes.
Leuke wandelroutes zijn ook welkom.
Iemand leuke tips?
Wat moeten we gezien hebben? Gestopt hebben?
Wat is eigenlijk het omrijden niet waard? Misschien ook handig om te weten.
We hebben 2 weken om het "vaste land" van Florida te zien en in de laatste week hebben we bedacht om de keys te doen.

Hopend op leuke bruikbare reacties,

Groetjes,
Susan
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14162
Hallo,

wij zijn dat ook van plan, maar dan in juli en niet met de camper. Hebben jullie misschien enkele tips als jullie terug zijn? Bedankt! Ellen
10 jaar geleden
·
#14163
Hoi Ellen,

Inmiddels hebben wij onze vakantie in Florida erop zitten.
We zijn begonnen, zoals ik al schreef, in Orlando. Daar hebben wij Animal Kingdom, Magic Kingdom en Seaworld gedaan. Tip: ga halverwege de week, dan is het veel minder druk. Ik verwacht dat het in juli sowieso minder druk zal zijn want het hoogseizoen ligt, vooral ten zuiden van Orlando, in het voorjaar. (toen wij er waren :-( )
Neem ook een handdoek en droge kleding mee want in elk park is wel een waterspeeltuin waar de kinderen, met de hoge temperaturen die jullie waarschijnlijk gaan krijgen, met veel plezier gebruik van willen maken. tip 2: als je in de wildwaterbaan gaat in Animal Kingdom (soort piraña van de efteling) dan wordt je geheid nat, wij tot ons ondergoed! En o ja, als je je voeten droog wil houden, hou ze van de vloer! En dan nog een laatste tip: de app van disneyworld is erg handig, wij hebben hem veel gebruikt. Je kunt precies zien hoe lang de wachttijden zijn. (en die kunnen behoorlijk wisselen, zelfde attractie soms 45 min. en soms maar 15 min)
Na Orlando zijn wij richting het Kennedy Space centre gereden, ook een must-do als je het mij vraagt. Wij waren er om 10 uur maar toen het park dicht ging hadden we nog wel uren kunnen blijven. Wij hebben 1 extra bustour gedaan, naar het lanceerplatform en de apollo raket. Daar ben je ook een paar uur mee zoet. De films in het Imax theater draaien alleen op bepaalde tijden, informeer daar naar, wij hebben die helaas niet kunnen zien. Wij verbleven in Cocoa, het strand schijnt daar ook leuk te zijn, maar hebben wij niet gedaan.
Daarna zijn we overgestoken naar de westkust, naar Chrystal River, daar kun je, uniek in de wereld, snorkelen met Manatees (soort zeekoeien).
Vanaf daar zijn we de westkust afgereden. Fort de Soto heeft een leuke camping, stranden hebben we even gezien, maar bij ons was het te slecht weer en hebben we er niet van kunnen genieten, Fort Meyers, mooi fijn zandstrand.
Naples is een leuke plaats met ook een fantastisch strand, ligt maar een klein stukje verder dan Fort Meyers. Vanuit hier kun je ook naar de Everglades. Wij hebben de route naar de oostkust over de zuidelijkste route gedaan, langs die weg kom je verschillende aanbieders tegen.
Wij zijn daarna doorgereden richting fort lauderdale, miami beach en de keys.
Probeer om naar Key West te gaan, de sfeer is daar heel erg leuk.
De stranden bij de Atlantische kust zijn anders dan aan de golf van Mexico. Leuke hoge golven maar wel wat ruwer zandstrand. Parkeren met een rv is bijna onmogelijk aan de atlantische kust. Wij hebben 2,5 week rondgereisd met de camper en hebben de laatste week in hotels gezeten. je zit dan meteen aan de kust en met een evt huurauto of taxi kun je overal komen. Het stuk tussen Cape Canaveral en Fort Lauderdale hebben wij uiteindelijk niet gezien omdat het niet te doen zou zijn met de camper.
Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel. Veel plezier met de voorbereidingen.

Groetjes,

Susan
10 jaar geleden
·
#14164
O zie nu pas dat je niet met de camper gaat, dat lijkt ons wel fijner.

En nog een paar kleine dingetjes, misschien heb je er wat aan:
- in homosassa springs (westkust in de buurt van chrystal river) heb je ook nog een leuk nationaal park.
- gator park biedt tours over de everglades aan, tours duren niet zo lang en je zit op een grote boot, daarnaast hebben ze een soort show over alligators en kun je er eentje vasthouden. Was wel goedkoop, 20 dollar per persoon en onze kinderen (beide onder de 4) waren gratis. Als je de everglades wat langer wil zien dan 30 minuten dan zou ik een ander bootje doen. Ik geloof dat het dan 45 dollar per persoon is ofzo.
- hotel in key west: Crown plaza, ligt midden in het bruisende centrum (duval street), leuke informatieve bustours trouwens ook in key west. Wij hebben op key largo gezeten, wij zouden dat niet nog eens doen maar doorrijden naar key west. Veel sfeervoller.
- miami beach: wij hadden een hotel op ocean drive, wij zaten in de Crescent (appartement) aan het strand. Restaurantjes en barretjes genoeg. Lincoln street promenade is ook een aanrader hier. Een paar minuten wandelen vanaf het hotel.
- Fort Lauderdale: je kunt met een grote boot een tour doen over het water, wij zijn iets verder doorgelopen, onder de brug door, daar lag een kleine witte bootje, een soort overdekt sloepje, daar hebben wij ander half uur mee gevaren langs de huizen en boten van de rich en famous. Veel intiemer. De fles wijn stond op tafel. kostte 30 dollar per persoon (volw.) per uur.

Groetjes,
Susan
8 jaar geleden
·
#14165
Hoi Susan,

je post is al eventjes oud maar wij plannen ook een rondreis met de camper in Florida, in maart 2016 met onze 2 kinderen van 2 en 5 en ik heb het idee dat ik jouw ervaringen en tips wel goed kan gebruiken ! We gaan 11 dagen met de camper vanuit Miami (en terug) en dan nog een 6 dagen naar Orlando in een huis, dus we hoeven niet zo nodig tot aan Orlando en terug aangezien we van daaruit ook nog wel enkele uitstappen zullen doen. Maar ik breek me momenteel het hoofd over de goeie route voor de camperreis vanuit Miami en terug. Als ik jou goed begrijp is de Atlantische kust een no-go met de camper ? Ik vraag me vooral af als we dan toch een stukje Atlantische kust zouden doen, waar we dan het makkelijkst kunnen 'doorsteken' en hoe lang we daar zouden over doen. Ik heb ook al gedacht om enkel de regio van Fort Lauderdale aan te doen en van daaruit de oversteek te maken en meer tijd uit te trekken aan de Westkust. Ik vind het nogal moeilijk te bepalen welke afstand je makkelijk kan afleggen met zo'n camper en hoeveel totale reistijd we moeten uittrekken voor pakweg het stuk tussen Sarasota en Napels. Als laatste willen we de Keys aandoen vooraleer we de camper weer inleveren in Miami, daar hebben we eigenlijk al 3 dagen voor uitgetrokken. Als je nog tips hebt voor leuke campings mag je ze mij ook bezorgen !
hopelijk lees je deze nog en alvast bedankt voor je reactie !
groetjes
Marjolein
6 jaar geleden
·
#14166
Hallo!

Ik reageer hier ook even op,want wij hebben momenteel het plan opgevat om met de camper door florida te reizen!
Maar alles is nog in begin fase,en momenteel vooral budgetair afwegen!
Waar hebben jullie een camper gehuurd? En zijn campgrounds makkelijk te vinden?moet je op voorhand boeken?

Dank je wel!

Groetjes

Joke
6 jaar geleden
·
#14167
In Amerika kun je bij diverse aanbieders een camper huren.
Qua prijs zit er best wat verschil in.
Toevallig zijn wij een half jaar terug ook bezig geweest met campers in de VS. (Californië)
Onze ervaring is wel dat een camper van 2 jaar oud (of ouder) er veel ouder uitziet.
Ze rijden natuurlijk zowat 365 dagen in het jaar.
Wij zouden gekozen hebben voor een camper van max ong 2 jaar oud. Dan heb je een nette camper. Wij waren met 4 pers maar hebben met een 6 pers camper gereisd.
Een camper met een vrije doorloop naar achteren vonden wij fijner dan 1 met een losse cabine.
Wij hebben info opgevraagd bij Cruise Amerika (campers zijn 0-5 jaar oud), Apollo (1-2 jaar oud), Best Time RV (max 12 mnd), Road Bear (1jaar oud) en Star RV. (Luxe versie van Apollo volgens mij)
Kijk goed of er een luifel bij zit, dat is nl wel erg fijn.
En hoe het zit met tafels, stoelen en andere inboedel.
Vroeg boeken levert fin. wel voordeel op.
Camperen is wel wat duurder dan met een auto reizen.
Beide hebben zo hun voor en nadelen.
Dit jaar gaan wij voor het eerst met de auto reizen en toch niet met de camper. Dus heel precies kan ik je niet veel vertellen over mijn inventarisatie vd campers, verder dan prijzen opvragen en info over de campers ben ik niet gekomen.
Toen wij er waren (maart) hebben we geen enkele camerplaats van te voren vastgelegd.
Wel hadden we een RV gids mee, soort ANWB campinggids, waar alle campings in stonden. We belden in de ochtend of de avond van te voren of er plaats was.
Ging prima.Florida RV Camping van Moon (outdoors) $ 22.95

Mocht je nog meer willen weten dan hoor ik het wel.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!