woensdag 29 juli 2015
  11 Replies
  7.3K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal

Mede voor ons 12,5 jarig huwelijk komende winter willen we met onze kinderen van dan 8½, 5½ en 3 jaar lekker naar de zon. We wilden eerst de febr.-vakantie maar wijken nu toch uit naar de kerstvakantie, dan hebben we ruim 2 weken. Maar nu de bestemming. Eén van onze kinderen is geadopteerd uit SriLanka. We overwegen nu naar SriLanka te gaan maar gevoelsmatig houdt veel ons toch ook wel tegen. We hebben niet dat 'vrijevakantie' gevoel daarbij. Zon in de winter is voor ons al snel Florida. We zijn hier samen al 2 keer geweest en met onze dochter 1 keer toen zij 2 jaar was. We voelen ons prettig in USA. Het liefst zouden we naar de West-kust gaan maar we hebben begrepen dat het hier in de winter toch ook echt winter is, dat is toch jammer van de kansen evt naar de mooie parken te gaan.
Dus dan toch Florida ?
Wie heeft er wat ultieme tips voor een reis die er globaal bij ons zo uitziet:
- 1 of 2 dagen Disney, maar niet meer en overnachting dus niet of niet te lang daar in de buurt
- aantal dagen strand
- villawoning voor in elk geval 1 week
- op een bijzondere manier kerst en oud/nieuw vieren (hoe waar ? wat is leuk ?)
- tripje natuur
- winkelen in een mall
Ook denken we ergens nog een beetje aan Curacao, Aruba oid

Wie helpt me DE reis te vinden voor mijn gezin ?
Alle leuke, grappige, nuttige en leuke tips zijn welkom !

Groetjes travelmama
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19235
Hoi,

Wij zijn vorig jaar zomer met onze kids van toen 6 en 2 jaar naar Florida geweest. We waren al eerder samen en met onze dochter van toen 3 jaar geweest. Ik vind het echt heel fijn daar. Misschien kun je nog wat tips halen uit ons blog (zie hieronder).
Realiseer je dat je in de kerstvakantie daar de hoofdprijs betaalt. Het is dan de drukste en duurste periode van het jaar.
Ik weet niet of je dit jaar wilt gaan? Anders ben je ook al vrij laat met boeken van tickets, die zijn nu ook al erg duur voor de kerstvakantie.
Als je nog specifieke vragen hebt hoor ik het wel!

Groetjes Leonie
8 jaar geleden
·
#19236
Bedankt voor je antwoord en je blog ga ik zeker even bekijken en lezen.
Scheelt het zoveel die prijs voor tickets ? We hebben ook een optie om in febr. te gaan, dan zouden we 9 dagen kunnen, misschien 10 of 11. Dus een stuk korter.
Hoe beviel het jullie in de vakantiewoning/villa ?
Moet je de tickets nu al kopen dan ? Ik vind dat best spannend om ze los aan te schaffen.
Welke hotels ed zaten jullie verder ?

Groetjes
8 jaar geleden
·
#19237
Je bent inderdaad heel erg laat met de tickets als je dit jaar nog wil gaan, het verschil is vaak toch wel €150 tot een paar honderd euro per ticket.
Normaal gesproken boek je de tickets zo'n 11 maanden voor vertrek om zo de leukste deals te hebben.
Wij zijn in 2013 in de meivakantie naar Florida geweest, dit is echt een hele fijne tijd om te gaan wat het weer betreft (en ook zeker qua prijs)
Wij hadden destijds een vlucht, villa en auto gehuurd via <!-- w -->http://www.americanvacations.nl<!-- w -->
En betaalde toen €750 pp, dit was al aan de dure kant omdat ik dit pas eind juli 2012 boekte voor april/mei 2013.
Hou er ook rekening mee dat de pretparken behoorlijk aan de prijs zijn, zo'n €90 pp voor 1 dag, dus zo'n beetje 3X Efteling met appie Heijn korting. We vonden het wel heel erg leuk maar eigenlijk is Orlando 1 groot circus, ik zou daar persoonlijk niet te lang blijven, wij zijn ook nog doorgereden naar Miami en de Key's en dat vonden we een stuk aangenamer.
Qua natuur is Kellypark leuk om te doen en wat dat shoppen betreft dat is geen probleem, dat kan op bijna elke straathoek.
8 jaar geleden
·
#19238
Wij zijn afgelopen meivakantie geweest, misschien heb je wat aan ons verslag. Echt een super leuke tijd gehad!!!! Trek in ieder geval je knip maar open ;-) Wij hebben de tickets ook iets van 10 maanden van te voren gekocht na het zien van een aantrekkelijke prijs. December is idd hoogseizoen, misschien kom je nog leuke aanbiedingen tegen, maar ga er maar niet vanuit. Leuke aanbiedingen zijn meestal buiten de vakantieperiode om. Wellicht een idee om op school te vragen of jullie extra verlof mogen ivm jullie 12,5 jarig huwelijk en deze aan de voorjaarsvakantie of de meivakantie te plakken.
8 jaar geleden
·
#19239
Dank je voor de reacties
Ik denk als ik zo de verhalen hier lees dat Florida aardig gaat oplopen in de kosten en dus overwegen we toch zo'n all-inclusive reis naar bv Dominicaanse republiek. Veel minder leuk en afwisselend natuurlijk :) Maar wellicht toch iets beter qua kosten...
8 jaar geleden
·
#19240
ps mag ik weten wat jullie zoal kwijt waren in totaal ?
Als ik zo globaal optel kom ik al gauw op 12000 euro dat vinden wij een beetje te gek worden voor 2 weken...
8 jaar geleden
·
#19241
Hoi travelmama,

Weet niet of je zit te wachten op nog een andere optie maar toen ik je lijstje wensen zag dacht ik gelijk aan Maleisie. Wij zijn daar samen geweest gedurende de kerstperiode en op Disney na denk ik dat je een eind komt.
Er zijn voldoende strandlocaties, natuur in de Taman Negara en in Kuala Lumpur meer malls dan je wilt bezoeken tijdens je vakantie (inclusief een met een achtbaan erin, ter vevanging van Disney wellicht?).
Is dit wellicht een optie tussen de VS en een all inclusive oord in???
Die laatste heb ik lang geleden ook gedaan in de Dominicaanse. Geweldig gehad maar dan ga je echt voor weinig doen. Je kunt een excursie boeken maar het is dan grotendeels een strandvakantie denk ik. Niks mis mee als je daarvoor gaat maar als je wat wilt zien of doen zou dat niet mijn eerste keuze zijn.

Qua kosten kan ik het lastig inschatten, net als de eerdere reacties denk ik dat je de timing niet mee hebt maar je kunt er eens naar kijken......
8 jaar geleden
·
#19242
Bedankt voor het meedenken !
Zijn zelf al eens in Maleisie geweest, het is inderdaad het overdenken waard
Je hoort nog wat het gaat worden
vind het nog lastig hoor... ;)
8 jaar geleden
·
#19243
Ik zou het even globaal uit moeten rekenen maar €12000 waren wij niet kwijt hoor, misschien toch even de periode wijzigen? Dat kan echt honderden tot meer dan duizend euro schelen.
Ik denk dat wij ergens rond de €5000 zaten met 2 volwassenen en 2 kinderen van toen 12 en 8 jaar.
8 jaar geleden
·
#19244
Het is een beetje lastig om tips aan te dragen en je geen idee hebt wat de ander leuk vindt. Ik heb 20 jaar geleden een toptijd gehad in Florida (stage) maar ik hoef niet terug. Is Mexico misschien een optie (zal ook duur zijn in die periode). Wij zijn daar ooit een weekje geweest (zonder kinderen, die waren thuis) ipv wintersport. Dagje Chichen Itza, Xelha natuurpark, dagje Tulum, dagje dolfijnentrainer...

Costa Rica?

Guadaloupe? (Mij trekt Curacao nooit zo...)
8 jaar geleden
·
#19245
Dank voor de tip
Daar zijn we inderdaad nu ook voor aan het kijken,
maar we zijn er verder gewoon nog niet uit...
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!