New

Florida

  vrijdag 11 december 2009
  12 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Hallo,

Wij vertrekken komende woensdag voor 18 dagen naar Florida met onze meiden van 8 en 5 jaar. Een heel andere vakantie dan onze vorige verre reizen....
Heeft iemand nog een leuk idee voor een uitstapjes "off the beaten track", want we willen wel iets meer zien dan alleen de pretparken en de Everglades :-)

Groetjes,
José
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6482
Hoi José,

Wow, lekker joh. Woensdag al! Mocht je ze iets eerder vrij van school? Heerlijk. Weg uit de donkere dagen voor kerst.

'k Heb geen tips voor je maar wel wil ik je heel veel plezier wensen! Ga je nog een verslag bijhouden? Ben benieuwd hoe een Azië-fan als jij Florida beleeft!

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

14 jaar geleden
·
#6483
Hé José!!!

"Off the beaten track" ben ik ook niet bepaald geweest, maar een aantal dingen die ik erg leuk vond in Florida waren Santosa Island en het 'retro' zwembad in Miami (ben de naam kwijt, maar die kan ik nog wel vinden als je het weten. Van de pretparken vond ik vooral Disney's Animal Kingdom helemaal geweldig. Echt een aanrader.

Jeetje, gaan jullie al zo snel weg? Ga je spijbelen (-; of heeft de school toestemming gegeven?

In ieder geval alvast een hele fijne vakantie gewenst met z'n viertjes!

Annemieke
14 jaar geleden
·
#6484
Hi Els en Annemieke,

Toestemming is een groot woord, laten we het erop houden dat ze het oogluikend toestaan...
De meiden zijn vrijdag al vrij, de donderdag bestaat uit een uurtje gym, daarna traditiegetrouw kerststukjes maken, dan hebben ze de middag vrij en is er 's avonds het kerstdiner.
Dus houd ik de meiden met een gerust hart een dagje voor thuis, zeker aangezien het kerstfeest gisteren al gevierd is tijdens de wekelijkse godsdienstles.


Anyway, ik ga zeker een verslag bijhouden, gewoon in een schriftje want ik neem geen laptop mee, ik ken mezelf, dan heb ik nog geen vakantie.
In plaats daarvan wel een hele berg boeken :-)

Waar is Santosa Island (moest gelijk aan Sentosa Singapore denken...) of bedoelde je Sanibel? Dat staat op de agenda, samen met Captiva.
Naar die "retro swimming pool" ben ik wel benieuwd!! dus wanneer je dat nog kan checken?? en we zetten Animal Kingdom op de "wishlist" (ik vind Magic Kingdom en Sea World eigenlijk al meer dan genoeg :-)

Groetjes,
José
14 jaar geleden
·
#6485
José

Ik bedoel inderdaad Sanibel Island. Ik was even in de war met Sentosa Island in Singapore.
Dat krijg je op je 41e, he (-; !

Het zwembad dat ik bedoel heet The Venetian Pool. De website is <!-- w -->http://www.coralgablesvenetianpool.com<!-- w -->. Ik vond het destijds (maar dan heb ik het over ruim 8 jaar geleden) erg mooi en leuk.

En aangezien je al in Disneyland Parijs geweest ben (toch??), zou ik eerder kiezen voor het Animal Kingdom dan voor Magic Kingdom. Animal Kingdom is een mooie combinatie van pretpark en dierentuin. Alle Disney-characters lopen er dus ook gewoon rond en er zijn ook leuke attracties (de 3D film "It's a bug's life" herinner ik me nog steeds), maar daarnaast is het ook een prachtig aangelegde dierentuin, waar ze ook een duidelijk educatief tintje aan hebben willen geven. Je kunt dus her en der ook een 'kijkje achter de schermen' nemen.
Maar ja, ik weet natuurlijk niet waar je meiden hun zinnen op gezet hebben (-; .

Heb je alles al ingepakt?? Alvast een goeie reis gewenst en ik hoor de verhalen graag in januari.

Liefs, Annemieke
14 jaar geleden
·
#6486
Ja, ja moeders, je wordt oud :-)

Ziet er leuk uit het zwembad, gaat zeker op het lijstje!
De meiden willen heel graag naar Magic Kingdom, Bibian kan niet ophouden over "it's a small world", toen we voor het laatst in EuroDisney waren was ze 2,5. Wwij oenen gingen in de voorjaarsvakantie,
uiteindelijk hebben we toen in 2 dagen niet veel meer dan It's a small world (4x) , Alice in Wonderland en de parades gezien want er waren belachelijke wachttijden...
Vandaar dus Magic Kingdom, maar we houden Animal Kingdom zeker in the wishlist (al krijgen we bij Sea World een gratis kaartje voor Bush Gardens (nee niet van George W.) wat ook een pretparkachtige dierentuin schijnt te zijn...)

Ingepakt nog niet, dat doe ik altijd op het laatste moment, wel vast de zomerkleren op en uitgezocht.
Morgen dus letterlijk inpakken en wegwezen.

Dikke kus,
José
13 jaar geleden
·
#6487
Hoi Jose,
laat je nog even weten hoe Florida jou bevallen is? We overwegen ook een bezoek, maar ook wij zijn niet alleen van de pretparken en willen ook graag off the beaten track (als die daar is?).
Heb je misschien ergens een reisverslag?

groeten, Carolien
13 jaar geleden
·
#6488
Hallo Carolien,

Er staat een reisverslag op deze site.
Wij vonden het een heel leuke vakantie, maar niet te vergelijken met bijvoorbeeld rondreizen in Azië. Het is duizend keer gemakkelijker maar daardoor ook minder avontuurlijk. Het is wel goed bevallen en ik zie ons zeker nog eens terug gaan naar Anna Maria Island.

Off the beaten track is moeilijk in Florida, toch zijn er wel wat minder toeristische plekken te vinden.
Zo hoorden wij op Anna Maria Island maar een keer Nederlands in een hele week (en waren we de eerste Nederlandse gasten in verschillende restaurants en het resort(je) waar we verbleven). Het noord-oosten van Florida (Amalia Island en Jacksonville) worden ook niet veel bezocht door Nederlandse toeristen. In Deerfield Beach troffen we alleen maar Amerikanen in ons hotel en dat is een halfuurtje zuidelijk in Miami wel anders.

Wat ons opviel was de uitstekende sfeer in Sea World, die totaal anders (lees relaxed) was dan die in Disney World Magic Kingdom (stresssssss)....

Ik zou zeggen, gewoon gaan en genieten van het gemak!
13 jaar geleden
·
#6489
Hoi Jose,
Nou het heeft even geduurd, maar we hebben inmiddels tickets geboekt voor komende meivakantie, we gaan twee weken.. hotel Miami (1 nacht) ligt vast.. verder nog niks. We nemen onze eigen tent mee en willen vooral kamperen (aan het strand). We hebben al wat leuke campgrounds in Stateparks gevonden op internet. We zagen wel dat alles snel vol zit, dat zijn we van bijv. australie niet zo gewend. We zullen dus ws wel het eea van te voren moeten reserveren.
Jullie verslag heb ik inmiddels gelezen. Bij ons staat SeaWorld, SpaceCenter en Magic Kingdom op het programma, al twijfel ik nog over Magic Kingdom.. je kunt immers ook naar Disneyland in parijs en we zijn niet zo van de pretparken (maar ja, mijn dochter van 8 jr vindt dat natuurljk wel leuk).
Verder hoop ik vooral op zon, zee, strand en natuurschoon.. hopelijk lekker relaxt.

groetjes Carolien
13 jaar geleden
·
#6490
Hoi Carolien,

Heerlijk in de meivakantie, volgens de eigenaar van de villa's waar we verbleven op Anna Maria Island, is het dan mega-laagseizoen, het zou dan toch mee moeten vallen met de drukte op de campgrounds?
Ik zou een volgende keer denk ik kiezen voor een ander Disney park dan Magic Kingdom, het is namelijk precies zo als in Parijs.... Animal Kingdom moet ook heel mooi zijn (zie Annemiekes commentaar). Alhoewel ik dan misschien wel problemen met de meiden krijg :)
Zon zee en strand moet niet moeilijk zijn in mei... natuurschoon is wat meer zoeken, maar vooral op de Keys moet het er zijn (maar daar zijn wij dan weer niet geweest) en natuurlijk in de Everglades.... (muggencreme mee).

Vergeet je geen lege tas mee te nemen voor de aankopen?

Groetjes en veel plezier!
Jose
12 jaar geleden
·
#6491
Hoi Jose (en anderen),
we zijn inmiddels weer terug uit Florida. We vonden Florida verrassend leuk/mooi. Er is veel meer groen dan je in eerste instantie denkt. Doordat we kampeerden in de stateparks (met klein tentje) zaten we heel dichtbij de mooie natuur en hebben we heel veel dieren gezien. We zouden zo weer gaan!

Hoogtepunten: snorkelen met zeekoeien, snorkelen op het rif, de vele vogels/dieren, Everglades, kamperen aan het strand.

Ons verslag / blog (incl foto's) vind je op http://alcana-in-florida2011.blogspot.com/

groetjes Carolien
12 jaar geleden
·
#6492
Hi Carolien,
Jullie hebben een hele goede vakantie gehad zo te lezen. De koffie-run is heel herkenbaar :)
Ik merk wel dat mei een betere maand is om naar Florida te gaan dan in december.
Kamperen was toen ook wel mogelijk, maar dan wel met de winterslaapzak (het was 's nachts vaak maximaal een graad of 5) en dan vind ik het toch een stuk minder.
Overdag was de temperatuur dan wel rond de 20 graden......
Hoe vonden jullie de eilanden aan de westkust in vergelijking met de oostkust?

Groetjes,
Jose
12 jaar geleden
·
#6493
Hoi Jose,
we zijn niet aan de Oostkust geweest, dus ik kan het niet vergelijken. Ik had verhalen gehoord over de drukke oostkust, de westkust zou mooier zijn, dus die route hebben we gereden. Ik vond de Westkust mooi hoor. Op de Keys zijn nauwelijks mooie stranden, het is vooral rotsen en koraal, dus niet geschikt voor een echte strandvakantie. Wel veel mooie vissen etc. Florida blifjt op ons lijstje staan en wie weet gaan we nog eens een keer. Overigens was het in mei erg warm.. moesten we in het begin aan wennen, dreven zowat uit ons tentje. Bij de kust was het beter (windje).

groeten Carolien
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!