1. sanja
 2. Filipijnen - reizen met familie
 3. vrijdag 22 december 2017
 4.  Abonneer via e-mail
Hallo.

Wij gaan half february voor ongeveer 1 maand naar de Filipijnen met onze 2 kids van 2 en 4 jaar. We zijn nog aan het plannen en proberen uit te vogelen wat leuk en handig is. Vorig jaar waren we met de kids in Thailand 4 weken en dat was easy peasy omdat het zo toeristisch is. Ik merk dat het van de Filipijnen lastiger is om info en tips te vinden wat betreft reizen met kinderen. Ook willen we gezien de veiligheidswaarschuwen de zuidelijke Visayas (Lees: Palawan (evt rechtstreeks op El Nido vliegen is wel optie), bohol, Sigujor, dumaguete en zuid Cebu) skippen. We hebben wat vragen en hopen dat iemand kan meedenken met ons:

1) We kunnen vliegen op Manila of Cebu: wat raden jullie aan? Vlucht naar Manila is relaxter (betere connectie), op Cebu hebben we een lay over van 17 uur in Shanghai (leuk, maar zws zijn we doodop als we om 7 am daar aankomen). We kunnen evt ook heen op Cebu, terug op Manila, maar dan zijn beide vluchten heel lang (32 uur met 17-19 lay over in Shanghai). Op Cebu zouden we om 4 am aankomen... is dat een probleem? We denken er aan om een airport pick up via het hotel te regelen.

Heeft iemand suggesties voor leuke dingen behalve idyllische stranden? We zijn daar dol op en zullen het ook heel veel opzoeken, maar vinden het ook leuk af te wisselen met wat meer "cultuur" (lokaal eten eten, marktjes, bijzondere dingen zien/ doen, reizen op een voor de kids originele manier (bv met nachttrein, dat soort dingen), dieren kijken/ ontmoeten, fietstocht maken, dat soort dingen. Bijna alle activiteiten die ik online tegen kom zijn erg op watersport gericht en voor ons met 2 kleintjes dus niet zo geschikt. Oftewel: waar moeten we echt heen en wat moeten we echt doen??

Heeft iemand ervaring met de (grote) ferries? In het reisadvies wordt gewaarschuwd voor de ferries, maar het lijkt ons zo ontzettend leuk... Ik heb wat gekeken en de grote maatschappijen zien er wel redelijk uit en we gaan in het droge seizoen dus dan zou de zee redelijk kalm moeten zijn. Ik denk nu aan van Coron naar Manila of vice versa met de ferry overnight. Iemand andere leuke ideeën voor een boottrip? Of hoe te zorgen dat we dit veilig doen? (betrouwbare maatschappijen?). De kinderen nemen uiteraard hun eigen reddingsvesten mee.

Palawan/ El Nido: ik lees dat iedereen hier lyrisch over is, maar kan niet zo goed snappen waarom eigenlijk... Ik lees over mooie stranden etc, maar die vind je toch sowieso heel veel? En als ik zoek naar accommodatie etc, vind ik weinig idyllisch en lijken de stranden bij betaalbare acco's (max 100 voor daar, maar eigenlijk zoeken we rond 50 euro, inclusief zwembad) eigenlijk helemaal niet zo mooi... (of ben ik nou echt ontzettend verwend...ai :D ) Dus: wat maakt El Nido de moeite waard met kindjes? Krijgen we enorm veel spijt als we dit skippen ivm de kosten?

Ik heb nog 1001 andere vragen, maar zal eerst maar eens kijken of er überhaupt mensen zijn met recente ervaring in de Filipijnen!

Alvast heel erg bedankt!
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Van palawan krijg je geen spijt..van el nido wel misschien... lees mijn blog mmmm.reislogger.nl

Ik raad zeker port barton aan!! Dat is in ieder geval halverwege el nido dus kan je altijd als tussenstop gebruiken!

Zeesterren kijken, eilandtour, waterval bezoeken... allemaal herl goed te doen met kleine kids. El nido vond ik chaotisch!
Met kinderen: Zuid-Afrika, Sri Lanka en Vietnam
Januari 2016: Wereldreis » Australië, Filipijnen, Japan, Sumatra, Maleisië, Zuid-Afrika, Botswana, Namibië. Wij zijn te volgen op mmmm.reislogger.nl
Mei 2018: Borneo
Februari 2019: Martinique
Zomer 2019: Madagascar
 1. meer dan een maand geleden
 2. Filipijnen - reizen met familie
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Pollies!

Bedankt voor je reactie! Ik heb je blog gelezen (stuk over Filipijnen) en Port Baton klinkt inderdaad erg leuk. Ook Nacpan lijkt ons wel leuk. Grappig dat jullie ervaring met El Nido wel overeen lijkt te komen met het beeld dat ik er van kreeg al. Leuk dat jullie ook in Donsal geweest zijn, dat staat ook zeker op mijn lijstje!
Mijn twijfel zit hem er een beetje in dat onze kindjes nog wel een stuk kleiner zijn dan die van jullie en ze natuurlijk niet kunnen snorkelen denk ik. Misschien kan de 4 jarige het leren, maar hij is sowieso niet een held met zwemmen (met bandjes wel) en vooral niet met zijn hoofd onder water doen... Ik vraag me ook af of het überhaupt verantwoord is om een kind dat niet kan zwemmen in zee te laten (natuurlijk wel met reddingsvest aan) om te snorkelen... pff lastig.

Denk je dat Donsal ook leuk is als je niet snorkelt? Dus bv dat de kinderen op de boot blijven en wij om de beurt het water in gaan? Zou dat voor hun ook enigszins leuk zijn? Denk je dat ze bv toch wat zouden zien van de walvishaaien?

Denk je dat Palawan ook de moeite waard is (het is wel een beetje uit de richting) als je dus vooral op het land/strand blijft? Zijn de eilandtours ook veel op standjes? of is het vooral snorkelen vanaf de boot?
Ik ben ook wel erg benieuwd naar dat hotelletje waar jullie in Nacpan verbleven... Heb je daar gegevens van, of is dat überhaupt niet via internet te lokaliseren? Ik ben sowieso wel benieuwd naar de hotelletjes waar jullie verbleven, als je die eventueel zou willen delen?

Jullie avontuur in de tent op het eilandje klinkt ook wel super idyllisch. Gezien de leeftijd van de kinderen vraag ik me wel af hoe het zit mocht er iets gebeuren.... Is het helemaal "onbewoond" of zou er in nood wel een manier zijn om bij bv een ziekenhuis te komen?


Een boel vragen, hoop dat je nog wat van je ervaring wil delen!

sanja
 1. meer dan een maand geleden
 2. Filipijnen - reizen met familie
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dag Sanja,

Sorry voor mijn veel te late reactie. In de kerstvakantie niet meer gekeken!

Donsal was erg gaaf maar het was dat we een zwembad bij het hotel hadden want je hebt er verder echt helemaal niks! Bij ons zijn de kids echte waterratten dus daar hebben wij totaal niet over hoeven nadenken. Je moet je wel voorstellen op zo'n boot bij het spotten van de walvishaai dat het echt erg simpele bootjes zijn. Er is dus helemaal niks op. Het is lastig om vanuit de boot de walvishaai te zien. Ik denk eigenlijk dat dat haast niet mogelijk is. Een tip voor het snorkelen met kids. Draai het reddingsvest om. Dan kunnen ze op hun buik drijven en kunnen ze af en toe hun gezicht in het water doen.

Port Barton hebben we bij JBR toutist Inn geslapen. Was echt prima. Nacpan weet ik niet meer. Dat was sowieso meer een homestay dan een hotel dus geen naam.

Tja Palawan bestaat gewoon uit zon, zee,strand, boottochten en snorkelen. En dan is het wel leuk dat de kids daar volop aan mee kunnen doen. Daar hebben wij dan ook wel weer echt van genoten. Als het uit de richting ligt dan snap ik je twijfel heel goed. Voor ons was het echt een hoogtepunt maar als ik me moet bedenken daar te zijn met kids die niet zo dol zijn op water dan weet ik zeker dat het geen hoogtepunt zal zijn..

hopelijk heb je er wat aan!

groet Martine
Met kinderen: Zuid-Afrika, Sri Lanka en Vietnam
Januari 2016: Wereldreis » Australië, Filipijnen, Japan, Sumatra, Maleisië, Zuid-Afrika, Botswana, Namibië. Wij zijn te volgen op mmmm.reislogger.nl
Mei 2018: Borneo
Februari 2019: Martinique
Zomer 2019: Madagascar
 1. meer dan een maand geleden
 2. Filipijnen - reizen met familie
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!