vrijdag 05 juni 2015
  13 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Ik wil graag met mijn dochters (8 en 5 jaar) gaan fietsen als we in Chiang Mai zijn. Click and Travel lijkt me een goede keus.

Heeft iemand ervaring met Click and Travel. En welke route heb je gedaan? Ik zie er nu drie die geschikt voor met kinderen zijn.

Er zijn ook tochten voor meerdere dagen. Iemand daar ervaring mee? In de periode dat wij er zijn, kan dat alleen zonder gids.
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18691
Wij hebben in 2013 met onze kinderen (toen 1 en 4 jaar) de halve dag tour gedaan route zuid.
http://www.fietseninthailand.com/tours/ ... x-clhs.php
Deze duurde wel ruim 6 uur trouwens maar dit was een prima tijdsduur.

Wij hadden toen voor deze gekozen omdat hij net buiten het centrum start en eindigd. Dit vonden wij prettiger met de kinderen. Voor de jongste hadden wij zo'n aanhangfietskarretje en voor de oudste een fietsje die aan een van de ouders vast zit.

Verder is onze ervaring zeker positief. Goed modern materieel (Europesche standaard!) met kundige gids en leuke verassende route.

Maarten
8 jaar geleden
·
#18692
Om het nog makkelijker te maken: wij hebben in 2010 een fietstocht gedaan bij http://thailandbiking.com/nl/chiang-mai ... hiang-mai/

Was heel erg leuk. We hebben colors of Chiang Mai gedaan. Onze jongste ging toen met zijn 5 jaar achterop (kon toen zelf nog niet zo goed fietsen dus dat ligt erg aan je kind...) en die van 7 fietste zelf.

Wat wel handig is om te weten is dat bij de meeste fietsen (ook kinderfietsen) die je in het buitenland huurt, de fietsen alleen handremmen hebben (ik weet niet meer hoe het in Chiang Mai was...). Eerste keer handremmen was voor onze kinderen een uitdaging. Bij de een omdat ze hier niet zo handig in is, bij de ander omdat zijn handen te klein waren om de handrem in te knijpen...

PS ik zie op de foto's bijna geen helmen maar die zijn wel aanwezig (staat ook in de tekst) en ook in kleine kindermaten.
8 jaar geleden
·
#18693
Wij hebben vorig jaar met Click and Travel de halve dag gedaan, startend buiten Chiang Mai.
Onze jongens waren toen 10 en net 8, de jongste was toen nog niet zo'n fietser maar is helemaal goed gekomen:)

Zowel kids als volwassenen krijgen een goede fiets met helm, grote fles water voor in de bidonhouder en snack en lunch onderweg.
We fietsten op met een frans stel die een aanhangwagentje hadden voor hun jongste, zag er goed uit. Wat ze wel zeiden was dat het erg warm was, je kind zit dan stil en met de rug tegen zo'n kunststof zitje. Was wel een warme dag, dat wel:)
Aanhangfietsje lijkt me dan leuker voor je jongste als dat gaat. Begeleiding was 2 op een groep van 8, leuke meiden, goed engels sprekend.

Dit jaar gaan we weer, en dan doen we een andere route, zou ook zo weer met dezelfde organisatie gaan.
Nog maar een paar weken!
8 jaar geleden
·
#18695
Wij hebben gekozen voor click and travel en gaan de toer doen naar Baan Tawai ten zuiden van Chiang Mai. Dat is een toer van 3/4 dag. Onze kinderen zijn 15, 13, 11 en 10 jaar. Vooral voor onze jongste zullen de handremmen een uitdaging zijn, hij is niet zo'n held en heeft een slechte ervaring gehad met handremmen een paar jaar terug. Daarom wel lekker om buiten de stad rustig aan te beginnen. Ik vond het alleen wel aan de prijzige kant zo met z'n zessen. Wellicht dat het voor minder geld is te organiseren ter plekke?
8 jaar geleden
·
#18696
We hebben in oktober 2013 meerdere tochten met Click and Travel gedaan en vonden het helemaal fantastisch. Onze kinderen waren 4 en 7 jaar en niet echt goed gewend aan fietsen (wij wonen in Zuid-Frankrijk, fietsen op de weg is hier vrij gevaarlijk) dus we hadden een aanhangfiets en de weehoo trailer voor de jongste. We hebben een halve dag tocht met gids gedaan en daarna de onbegeleide tocht van 5 dagen. We hebben allemaal genoten. Mooie routes, goede beschrijving, mooie guesthouses, goed onderhouden fietsen. Het was echt perfect, We kregen zelfs een GSM mee voor noodgevallen. We waren zo enthousiast dat we, eenmaal terug in Chiang Mai, er nog een tweedaagse tocht bijgeboekt hebben.
Inmiddels, en mede dankzij deze ervaring, zijn wij overtuigde de (vakantie)fietsers geworden. We hebben thuis ook aanhangfietsen aangeschaft en zijn in 2014, via AWOL (nederlandse reisorganisatie) van Bangkok naar Phuket gefietst! Maar we zouden zo weer met Étienne en Click and Travel gaan, we proberen trouwens vrienden over te halen om mee te gaan!
De tochten van Co van Kessel in Bangkok zijn ook leuk, de fietsen waren minder goed dan bij C and T, maar wij hebben zo een hele andere kant van Bangkok leren kennen.
Veel plezier in ieder geval!
8 jaar geleden
·
#18697
Wat leuk om al die ervaringen te lezen, daar kan ik zeker iets mee!
8 jaar geleden
·
#18698
Hallo Zesgrootjes,

Wij hebben juist ter plekke in CM de dagen ingedeeld en geboekt, dat scheelde bij Click and Travel niets... maar moet zeggen dat we ook niet aandrongen op korting ofzo. Kan zijn dat andere organisaties anders hierin zijn hoor maar als je zeker weet met hun de trip wil doen op een dag die al vaststaat zou ik het gewoon al regelen.

Groetjes, Karin
8 jaar geleden
·
#18699
We hebben het inderdaad al geboekt Karin, maar ik vond het gewoon een hoop geld. Daar krijg je natuurlijk ook wel een verzorgde dag voor. Ik kan me alleen zo voorstellen dat als je het in CM te plekke regelt met een kleine aanbieder dat het dan goedkoper zou kunnen, maar dan moet je natuurlijk maar afwachten wat de kwaliteit is. Ik heb de gok niet genomen en gereserveerd want ik denk dat het wel een hele mooie dag wordt zo.

Groeten, Mirjam
8 jaar geleden
·
#18700
Waarom niet gewoon fietsen huren en zelf een route kiezen?

We hebben met onze dochter van 7 vorig jaar in Bangkok gefietst met Co v Kessel. Dat beviel ons zo goed dat we in Chiang Mai zelf fietsen hebben gehuurd om wat rond te toeren. Zeker ook in de stad zelf een stuk prettiger dan lopen of steeds maar weer handjeklap met de tuktuk of taxi chauffeurs te moeten doen.
8 jaar geleden
·
#18701
Veel plezier gehad met Nooh: http://www.araiwah-bicycling.com.

Zie ook:
https://reisfamilie.wordpress.com/2014/ ... oh-biking/
8 jaar geleden
·
#18702
Toch leuk om te lezen... heb in het weekend bij Co van Kessel een 5 uurs tour geboekt.
Onze zoon gaat toch nog maar achterop (al fietst hij met zijn 4 jaar inmiddels 15 kilometer).
Onverwachte situaties in het verkeer zit ik met de kleine man niet op te wachten.
Dan zit ik zelf ook niet ontspannen op de fiets. Laat hem maar lekker kijken.
8 jaar geleden
·
#18703
Onze ervaring met Click and Travel was minder. Goed materiaal, wheehoo voor onze zoon was erg leuk. Echter hadden we pech denk ik met de gids. Niet of nauwelijks uitleg. We kregen antwoord op onze vragen maar verder weinig toelichting. Ik vind het in de basis niet erg om een flink bedrag uit te geven voor een leuke tour maar in dit geval was onze tour z'n geld niet waard.
Wellicht dat het met een andere gids heel anders was gelopen en we een heel andere mening zouden hebben...
8 jaar geleden
·
#18694
Oh dat is jammer. Een gids kan soms echt het verschil maken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!