donderdag 30 oktober 2008
  12 Replies
  5.9K Visits
  Subscribe
Op het reisforum Thailand lees ik alleen maar enthousiaste ervaringen over het fietsen in bangkok . Deze worden gorganiseerd door zo te lezen met name twee organisaties: Kessels en Andre Breuer (weet niet of ik de namen helemaal goed hebt , maar het is iets in die richting). Van Andre Breuer weet ik dat als je wilt fietsen met kleine kinderen dat je dan het beste een prive tour hiervoor kunt boeken. In een grote groep is minder geschikt . Nou lijkt het me ook erg leuk om met onze twee kleintjes te gaan fietsen maar ben wel benieuwd of er mensen zijn (met kleine kinderen (peuters / kleuters) die dit al gedaan hebben?? Graag hoor ik jullie ervaringen, en bij wie je dit geregeld hebt.

Groet Greetje
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4531
Hoi Greetje,

Ja, daar willen wij ook graag info over. Lijkt me zo leuk, fietsen door Bangkok. Maar is het niet veel te warm? Ik ben benieuwd naar de ervaringen van ouders die zo'n fietstocht hebben ondernomen met de kinderen. Hebben ze (goede) fietsstoeltjes?

Groeten!
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4532
Hi,

Op het Thailand forum is daar wel wat informatie over te vinden. Gezinnen die dat al gedaan hebben, ik meende ook met wat kleinere kinderen.
http://thailand.reisforum.nl

Gr,

Chila
15 jaar geleden
·
#4533
Hoi Chila,

Ik heb volgens mij dit item op het thailand forum redelijk gevolgd maar kreeg de indruk dat de kinderen wel wat ouder waren. Echt zeker weet ik het niet. Heb wel gelezen dat er kinder zitjes waren. Heb ook wel vragen gesteld maar kreeg de reacties van ouders die het gedaan hadden dat hun kinderen toch iets ouder waren. En men leek hun bedenkingen te hebben of het voor een 1 jarige (18 maanden dan). De reacties waren dat het best in een vlot tempo gaat en het 4 uur tot 8 uur duurt. Dus ik had het idee gezien de reacties uit mijn hoofd gezet. Tot dat Andre B van bangkokbiking (http://www.bangkokbiking.com" target="_blank) reageerde op het forum dat je met kleine kindren het beste een privetour kan boeken. Dan kun je meer pauze inlassen en tempo route aanpassen aan de kleinsten. de info hierover zouden ze ook nog op hun site aanpassen.Vandaar dat ik nieuwsgierig ben naar of iemand ervaring heeft met een dergelijke prive fiets tocht door bangkok. Ik hoor het wel en anders horen jullie w.s volgend jaar maart wel over mijn ervaringen want het lijkt me wel heel leuk . Onze kinderen vinden het fietsen altijd heerlijk. Hopend dat dat daar ook het geval is!

Ps ik las wel dat het fietsen in de ochtend "beter"is , qua warmte..

Groet Greetje
15 jaar geleden
·
#4534
Hoi Chila,

Ik heb volgens mij dit item op het thailand forum redelijk gevolgd maar kreeg de indruk dat de kinderen wel wat ouder waren. Echt zeker weet ik het niet. Heb wel gelezen dat er kinder zitjes waren. Heb ook wel vragen gesteld maar kreeg de reacties van ouders die het gedaan hadden dat hun kinderen toch iets ouder waren. En men leek hun bedenkingen te hebben of het voor een 1 jarige (18 maanden dan). De reacties waren dat het best in een vlot tempo gaat en het 4 uur tot 8 uur duurt. Dus ik had het idee gezien de reacties uit mijn hoofd gezet. Tot dat Andre B van bangkokbiking (http://www.bangkokbiking.com" target="_blank" target="_blank) reageerde op het forum dat je met kleine kindren het beste een privetour kan boeken. Dan kun je meer pauze inlassen en tempo route aanpassen aan de kleinsten. de info hierover zouden ze ook nog op hun site aanpassen.Vandaar dat ik nieuwsgierig ben naar of iemand ervaring heeft met een dergelijke prive fiets tocht door bangkok. Ik hoor het wel en anders horen jullie w.s volgend jaar maart wel over mijn ervaringen want het lijkt me wel heel leuk . Onze kinderen vinden het fietsen altijd heerlijk. Hopend dat dat daar ook het geval is!

Ps ik las wel dat het fietsen in de ochtend "beter"is , qua warmte..

Groet Greetje
15 jaar geleden
·
#4535
Hallo,

Ik heb geen ervaring met het fietsen in Bangkok maar wel met fietsen op Bali. Ons zoontje was toen ongeveer 22 maanden en hij vond het heerlijk!!! Onze fietstocht was in de ochtend en met een groepje van 6 mensen. Ging toen echt prima.
Dit jaar gaan we ook naar Bangkok en willen daar zeker ook een fietstocht gaan maken. Ons zoontje is nu 3 jaar. Ook kreeg ik een tip (op het forum langdurig op reis met kinderen) om in de omgeving van Chang Mai een fietstocht te maken van een paar dagen. Moet heel erg mooi zijn.
Ons zoontje vindt het thuis ook altijd erg fijn op de fiets en op Bali ging het ook prima!

groetjes,
Natasja
15 jaar geleden
·
#4536
Hi Greetje,

Dat zou kunnen hoor. Ik heb vandaag beide organisatoren gemaild en kreeg meteen van Co van Kessel een mailtje terug, dat bij zijn
tours kinderen vanaf 1 jaar welkom zijn. Vanaf 1 t/m 3 jaar hebben ze dichte achteropkinderzitjes en voor 3 t/m 7 jaar hebben ze gewone achteropzitjes, een kussentje met voetsteunen.
Zijn ervaring is dat het prima te doen is omdat ze amper in hoofdverkeer fietsen, het tempo laag is, er veel afgestapt wordt en het allemaal heel relaxt is. Bij zijn organisatie hoef je dus geen privé tour te boeken.

Wij hebben besloten om dit gaan ondernemen. Wij houden enorm van fietsen en ook de jongens vinden het heerlijk. Op zo'n fiets is zoveel te zien.
Ook wij zijn in Bali geweest en wilden daar gaan fietsen, helaas konden we daar ter plekke geen fietsen vinden met kinderzitjes.

Dus nu wel in Bangkok. Greetje, ik weet niet wanneer jij afreist, maar wij zullen deze tocht 2 of 3 januari gaan ondernemen en het plan is om ook ons verhaal op deze site te delen, dus wellicht kun je op basis van onze ervaring een beslissing nemen. Onze kinderen zijn in ieder geval jong (dan 4,5 jaar en 14 maanden).

Groet,

Chila
15 jaar geleden
·
#4537
Hoi Chila,

Wat goed dat je geinformeerd hebt. Ook erg leuk dat jullie ons mee laten reizen. Ik kan niet anders zeggen dat ik met heeeel veel plezier alle reisverhalen lees. Na een dag hard werken kan ik me verheugen om me even op deze site te begeven. Wij zullen 15 februari vertrekken tot eind maart. Dus wij volgen na jullie. Toen ik onze vlucht boekte begin juni leek het (en was het nog ver weg), maar nu komt het echt dichter bij. Het is nog wel ruim 3 maanden, maar straks met de St. Klaas en kerst vliegt de tijd. Maar goed ook ....'i cant wait! Alhoewel vandaag had ik wel even een angst wekkende gedachte. Ik zag mijn onbezonnen schatjes lekker spelen op het strand en spelen bij de bosje en dacht toen in eens ...oh ja slangen!!!! Hmn.

Greetje
15 jaar geleden
·
#4538
Hoi,

Vorig jaar heb ik met mijn zoontje van toen 4,5 jaar inderdaad een fietstocht met Jo van Kessel gemaakt. Erg leuk. (Op mijn reisverslag staat er denk ik nog wel een stukje over.) Wij hebben toen gewoon een groepstocht gemaakt. Je fietst een deel door het drukke deel van Bangkok, maar steekt ook een paar keer de rivier over met de boot, waarna je zelfs nog een mooi stuk langs rijstvelden fietst. Heel afwisselend. Fietsend maak je soms ook net wat meer wind wat het dan ook weer extra aangenaam maakt. Ko van Kessel had overigens ook wel kinderfietsen maar ik vond mijn zoontje toen nog net wat te klein om zelfstandig door de smalle chaotische straatjes van Bangkok te fietsen. Wandelen door het drukke chinatown vindt mijn zoontje niet echt een feest. Achterop de fiets konden we nu toch samen genieten van dit leuke stukje Bangkok zonder dat mijn zoontje voortdurend geaaid, opgetild en/of aangesproken werd. Het gaf hem een veilig gevoel dat hij achterop in een stoeltje op de fiets zat. Eer hij werd ontdekt waren we vaak al weer een stukje verder en zo konden wij 'ongestoord' genieten van dit deel van Bangkok.

Veel plezier.
Paulien
15 jaar geleden
·
#4539
Hoi Paulien,

Leuk om te horen dan weet ik nu zeker dat ik bij Co ga reserveren.
Ze promoten het zelf fietsen van kinderen niet mailde hij mij tot een leeftijd van een jaar of 8; het achterop
zitten juist wel en daarom mogen kinderen achterop bij de ouders kosteloos mee.
Het lijkt mij een heerlijke manier om een stukje Bangkok te leren 'kennen'.

Groet,

Chila
15 jaar geleden
·
#4540
Ook wij hebben tijdje terug info gevraagd bij Co van Kessel en hij mailde meteen terug en vertelde meteen hoe de kinderen vervoerd werden van 5 en 2 dus lkkr achterop!! En we zullen zeker met hem meegaan. Misschien meteen de 2e dag om zo te proeven van BK.
las hierboven van .. over paar dagen fietsen Chiang Mai, wie weet hier meer over??
15 jaar geleden
·
#4541
Wij hebben vorige jaar ook gefietst met Co van Kessel. Aangezien onze kinderen al ouder zijn (toen 9, 12 en 13 jaar) hebben zij natuurlijk ook zelf gefietst.
Ze vonden het supercool dat ze een eigen mountainbike ter beschikking hadden.
Wij waren zeer enthousiast over de fietstocht van Co van Kessel, en zouden 'm meteen weer boeken!
Kinderen tot 14 jaar halve prijs, ook mooi meegenomen!
Je kunt er over lezen op onze reissite; http://www.boschgoesasia.web-log.nl" target="_blank onder Bangkok, en er staan ook redelijk wat foto's op het webalbum van de site. Dus als je nieuwsgierig bent naar wat je allemaal ziet onderweg neem dan gerust een kijkje.
Wij deden de tour van 7 uur in de ochtend, het is dan nog heerlijk koel, en relatief rustig.

Groetjes Lianne
15 jaar geleden
·
#4542
Hallo,

Ik heb ook in bangkok gefiets en dat is zeker heel leuk! Ik heb ook een website:

http://home.kpn.nl/schr1431/

Gr. Mark
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!