maandag 13 november 2017
  5 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
Aangezien de big sale nu gaande is ben ik in hoog tempo een schema in elkaar aan het draaien. Mijn vraag is op welke tijdstippen de ferry naar Tioman vertrekt. Ik begrijp dat er verschillende maatschappijen varen maar kan niet echt een schedule vinden met vertrektijden. Iemand enig idee hoeveel maatschappijen er zijn en wat hun schedules zijn? Is er verschil in betrouwbaarheid? Begrijp dat tijden afhankelijk zijn van getijden en weer dus het lijkt me dat het het beste is om te overnachten in Mersing en 's ochtends een ferry te nemen.Ik hoor het graag .
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25580
Hai! Ik zal morgen even kijken of ik de tijd voor je kan achterhalen. Wij zijn vorig jaar vanuit Melakka naar Mersing gereisd (met huurauto) en hebben diezelfde middag de ferry naar Tioman genomen.
6 jaar geleden
·
#25581
https://tiomanisland.guide/blue-water-f ... ings-tips/

Bij het reserveren kan je kiezen uit tijden....
6 jaar geleden
·
#25582
Wij boeken altijd via http://www.tiomanferryticket.com
Dit is de goedkoopste en een officieel verkoop kanaal van de boot eigenaar. (Dus Bluewater Express)
Nog nooit problemen mee gehad.

Zoals Adventuregirl ook schrijft en dit is de enige officiële ferry de afgelopen jaren.

De ferry tijden zijn afhankelijk van de maanstanden en veranderen dus steeds.
Je boekt je ticket en krijgt een boekingsreferentie. Enkele weken voor vertrek kan je via een link het schema terug vinden en aan de hand van je boekingsreferentie bevestigen welke tijd je wilt/kan. Tijden zijn meestal max 4 a 5 weken voor vertrek bekend, vandaar.

Wij hadden all 2 de keren het zo gepland dat we de bus in de ochtend hadden van Singapore/Johor Bahru en waren dan prima op tijd in Mersing. Is niet echt een super bijzonder plaatsje of zo, dus je mist niets daar. Je kan er wel prima eten en spulletjes inslaan voor je verblijf op Tioman, dit is afhankelijk van waar je uitstapt op Tioman wel zo makkelijk en zeker goedkoper. Ook kan je pinnen in Mersing wat zeker aan te raden is omdat er maar 1 pin automaat op het eiland is die het niet altijd doet en alleen Mastercard (volgens mij) accepteerd.

Succes!
6 jaar geleden
·
#25583
We komen van KL waarschijnlijk per bus omdat vliegen naar Johor en dan bus naar Mersing minimaal zoveel tijd kost.
Is het dan mogelijk om een ferry te nemen in de middag? Zou normaal gesproken op een vrijdag zijn, dus veel weekend toeristen schat ik zo.Als de vertrektijden pas 4 weken vooraf bekend worden is het natuurlijk een erg grote gok om er vanuit te gaan 's middags nog te varen. Vraag is natuurlijk ook of we er veel mee winnen om 's avonds aan te komen op Tioman.Wellicht is een overnachting in Mersing en dan 's ochtends een ferry relaxter. Iemand ervaring hiermee? Tamaar wel toch? Keuze van strand is uiteraard ook van invloed op aankomsttijd.
6 jaar geleden
·
#25584
In dat geval idd lekker op je gemak naar Tioman met de bus vanuit KL de dag ervoor.
De busterminal is op loopafstand van het centrumpje dus dat is prima te doen. Beetje eten shoppen en pinnen en dan de eerste Ferry naar Tioman.

Al een idee van het strand waar jullie naartoe gaan?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!