woensdag 21 december 2011
  19 Replies
  7.8K Visits
  Subscribe
Wat vonden jullie kinderen lekker om te eten op reis in Azië (specifiek voor onze reis ben ik benieuwd naar het eten in Thailand en Maleisië) buiten het inkoppertje 'de grote gele M' (waar we allicht enkele keren zullen belanden). Hier 1 zeer slechte mieperige 4 jarige eter en een dreumes die ook al kieskeurig begint te worden, dus het zou schelen als ik vast wat kindvriendelijke locale gerechten/lekkernijen weet om naar uit te kijken.
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9958
Hoi Kiki,

Daar ben ik weer.
Ik heb ook erg lastige eters maar maak je niet druk, wij zijn ook verschillende keren bij de Mac uitgekomen maar je kan er over het algemeen ook pizza's, pannekoeken, spagetti e.d krijgen.
Wij hebben een aantal jaren geleden besloten om er maar niet al te moeilijk over te doen als we thuis zijn dan eten we wel weer gezond.
We hebben er eigenlijk nog nooit echt problemen meegehad er is altijd wel wat, ik neem ook zakjes cuppe soup en muslirepen enz mee, dit is dan voor de groente en de granen zullen we maar zeggen.

Groetjes, Danielle
12 jaar geleden
·
#9959
Ik heb een zeer kleine eter, maar hij lust wel alles.
Wij gaan maar zeer af en toe naar Mac of Burger King. Onze zoon is verzot op rijst dus dat valt dan wel goed mee in Azië.
Zijn lievelings gerecht Pad Thai in Thailand, Tropisch fruit vind hij ook super lekker. Misschien is een fruit shake wel een oplossing direct een vitamine boost?
Je vindt overal wel alles, zoals pasta, pizza, enz

Succes ik zou me er niet te druk in maken.
12 jaar geleden
·
#9960
In Maleisië bieden foodcourts een geweldige oplossing want ieder eet de keuken die hij of zij wil: ik bijvoorbeeld Thaïs, man Indisch en voor de kinderen was er altijd wel een westers stalletje (al moesten ze om de dag ook iets anders kiezen van ons). Lokale opties die wel bevielen (en het zijn geen fantastische eters- ik heb vanmorgen twintig minuten nodig gehad om de jongste een stukje lychee te laten proeven): natuurlijk saté, naan soppen in (milde) Indische curry of noodlesoup met kip . Ze aten ook regelmatig een fruitsaté of iets dergelijks voor de vitaminen en 's ochtends waren er meestal eieren of iets dergelijks dus meestal begonnen ze de dag wel met een goed gevulde maag. Desserten zijn overigens echt vreselijk in Maleisië. Ze hebben zoiets met geschaafd ijs (dus gewoon bevroren water) en wat felgekleurde siropen en ook iets met ijs en bonen. Ik heb het geprobeerd, maar daar is ook alles mee gezegd :).
In Maleisië heb je overigens ook nog een fastfoodketen met kip (Kentucky Fried Chicken maar dan net iets anders). Mary Brown heet het, dacht ik. Enige dingetje : ze verkopen enkel gesuikerde frisdranken. Geen water, geen lightdranken. Althans toch niet het filiaal op de luchthaven. Vond ik nogal vreemd.
12 jaar geleden
·
#9961
Bij ons ook geen grote, veelzijdige eters, alhoewel de oudste (8) sinds afgelopen vakantie steeds vaker thuis aan tafel alles probeert en nu ook 'een vleugje pittig' wil omdat papa en mama chilisaus bij de nasi o.i.d. gooien, want dat is stoer (en grappig!).
In Thailand hebben wij, beide jaren, geen problemen ondervonden met eten. Als ze er bij ons voor zorgen dat ze fruit op hebben die dag, wil ik de groenten wel door de vingers zien (en alleen geldig in de vakantie!) Ook heb ik altijd vitaminetabletjes bij me. Onze kids hebben eigenlijk bijna overal westers eten gehad. Dat variëerde van een gewone tosti (breakfast kaart) tot hamburger, of samen een pizza, spagetti, frietjes... Het voordeel is dat je zelf dan vaak gewoon voor bijv. een heerlijke thaise rijst met kip-cashew nootjes kan gaan en de kids met smaak hun eigen bordje leeg eten. "Thuis doen we weer gezond en op vakantie gaan is gezellig"
12 jaar geleden
·
#9962
Bedankt voor alle reacties. Misschien even ter verduidelijking: ik maak me geen zorgen over of mijn kinderen wel iets gaan lusten of wel genoeg groente binnen krijgen (oudste eet hier ook nauwelijks en ik kan het toch niet afdwingen dus zolang ze niet omvalt mag ze het zelf weten.) Ik weet inderdaad dat overal friet of tosti's te krijgen zijn en die zullen heus vaak genoeg op ons bord belanden en een brood en pot nutella is ook zo gekocht.
Waarom ik dit topic opende is omdat ik benieuwd ben naar lokale gerechten die bij kinderen in de smaak vallen. Op die manier kun je misschien gerichter zoeken in bijv. een foodcourt of markt zonder eerst van alles op de gok te bestellen wat er misschien kindvriendelijk uitziet maar niet zo blijkt te smaken. Als voorbeeld: in een reisverslag zag ik een foto van een soort gekrulde gefrituurde (denk ik) aardappel dus daar kan ik dan naar op zoek.
12 jaar geleden
·
#9963
Hoi Kiki,

Die aardappelen heb je idd ook overal en bv mais op een stokje (net als bij ons op de bbq).
Ze hebben natuurlijk ook komkommers, wortels en ontzettend veel fruit, dit zijn ook wel de gezonde dingen waar onze kinderen dan makkelijk naar vragen.
Ik denk dat er qua groenten en fruit zeker zoveel keus is als bij ons, ik denk wel dat je het ter plekke gewoon een beetje moet bekijken maar veel dingen zijn goed te herkennen en niet alles is pittig.

Danielle
12 jaar geleden
·
#9964
Kinderen en eten....

Onze dochter lust alles maar in Thailand viel vooral de gewone 'nasi met kip' zeer in de smaak!

Onze zoon lust bijna niets maar hij is verzot op rijst (niet op nasi want daar zitten 'dingetjes' in). Voor hem bestelden we dan dus gewone witte rijst en kip (het liefst zonder saus). Wat ook in de smaak viel was gewone witte rijst met vlees uit de niet pittige gerechten van ons, zoals de kip uit de 'kip met cashew noten'.

Wij bestellen vaak eigenlijk 3-4 verschillende gerechten waar iedereen van kan nemen/proeven.

Ik denk dat het toch gewoon uitproberen wordt want onze kinderen vinden vaak de Thaise sate niet lekker terwijl ik andere kinderen daar weer wel van zie smullen!

Succes en veel eetplezier
12 jaar geleden
·
#9965
Onze dochters van 5 en 3 zijn dol op Pad Thai, rijst met kip en cashewnoten, loempia's en niet te vergeten de Thaise pannenkoeken.
Ze eten thuis altijd veel en goed, maar in Thailand was het soms moeilijk. Vooral ontbijt viel tegen, geparfumeerd brood;) Oplossing voor ons was: een potje nutella en een potje pindakaas! (gekocht bij 7/11)
Mijn theorie was, we zien wel wat en hoeveel ze eten en wanneer, als ze maar voldoende drinken.
12 jaar geleden
·
#9966
wij gingen ook geregeld naar een indiaas restaurant, daar hebben ze lekkere 'pannenkoeken', nan brood of chapita met een prutje waar je als je dat wilt het broodje in kunt dopen, een raita erbij dat is yoghurtdrankje met mango, banaan of ander fruit wat ze heerlijk vinden, best gezond en gevarieerd
bijkomend voordeel is dat je zelf hier ook heerlijk kunt eten
verder hadden we een waterkoker en een paar zakjes aardappel puree mee, met wat groente erbij ook een lekker maaltje voor de meiden als we een keer een homemade diner hadden wat de meiden echt te scherp vonden
bami doet t ook goed, chinees is minder scherp, dat hebben we ook wel eens opgehaald
loempiaatjes, sateetjes, fruitshakes ging er ook prima in

succes ermee
groetjes susan
12 jaar geleden
·
#9967
Bij ons was het ontbijt ook het moeilijkste. Niet alleen voor de kinderen, ook voor ons, bah, wat heb ik brood gemist!

Qua warme gerechten: rijst (plain rice of fried rice), fried vegetables (waren ze echt gek op en ik ook trouwens), alles wat sweet en sour is viel ook in de smaak en grilled fish vonden ze ook lekker.
12 jaar geleden
·
#9968
Bij ons was het ontbijt eigenlijk wel redelijk, ze hadden overal wel yoghurt met flakes, pannekoeken, zoete broodjes, cakejes en vers fruit.
Het brood dat er is is idd anders dan bij ons maar als je het kan roosteren dan gaat het wel.
12 jaar geleden
·
#9969
Die pannekoeken en zo zijn echt zo mierzoet. Wij geven onze kinderen geen suiker (of toch zo weinig mogelijk) en dat maakt de keuze qua ontbijt in Thailand onmiddellijk wel heel erg beperkt... De thais zijn echt verslaafd aan suiker :(

Heel af en toe vonden we wat yoghurt zonder suiker en als we ergens een lekker brood vonden, kochten we er zelf 1 en we hadden een potje pindakaas en een potje appelstroop van thuis mee.

Vers fruit was inderdaad wel heel leuk, maar altijd maar ananas en watermeloen, dat kwam me na een week eigenlijk ook al de oren uit.

Er werd bij ons dus niet veel ontbeten, maar het middagmaal namen we dan wat vroeger en het 10-uurtje was dan wat uitgebreider. En zo ging dat ook prima.
12 jaar geleden
·
#9970
Al onze kids zijn gek op de pannekoekjes van de straatverkopers. Deze hebben we de derde week ontdekt, maar ze wilden ze wel elke dag als ze de kans kregen.
Mijn dochter eet alles (is 16) en houdt van de milde thaise keuken. Mijn zoon eet normaal alles, maar tijdens onze Thailand reis heeft hij toch heel vaak voor hamburger en friet of pizza gekozen. Dit staat ook op vrijwel elke kaart. Verder gingen loempiaatjes, gebakken rijst, kip met cashewnoten en saté er altijd wel in.
De baby is een rare, want die houdt van de thaise kippensoep ;-)
Dit jaar gaan we weer die kant op, dus ik ben benieuwd.
12 jaar geleden
·
#9971
Hoi,
Goede vraag hoor!
Pad Thai is idd hier ook favoriet! en rijst met (kip) ananas en cashewnootjes was voor ons in Thailand een topper en overal te bestellen.
Mijn zoon heeft een echte heerlijkheid ontdekt en dat heet ROTI, een soort pannenkoekje met gecondenseerde melk en te kiezen met een smaakje; voor hem nutella!
En fruit is genoeg te krijgen, en pannenkoeken zijn DIK! dat is wel even wennen, maar het vult wel lekker!! ook makkelijk, we (kids vooral) ontbeten met een pannekoek(je), soms krijg je 3 kleine en soms 2, maar meestal is dat voldoende.

succes, de kinderen (intussen 4,5 en 6) bevestigen mijn verhaal.
Marjan
12 jaar geleden
·
#9972
Iedereen bedankt voor de reacties! Ik ben blij met alle suggesties en moest ook erg lachen om de baby die Thaise kippensoep lust, al betwijfel ik of onze baby ook zo avontuurlijk is. Ik heb zo'n flauw vermoeden dat de pannekoeken wel in de smaak gaan vallen...
12 jaar geleden
·
#9973
O, ja roti .. hoe kon ik dat vergeten! Inderdaad met choco of met banaan, maar de roti kaya is ook heel lekker. Kaya is een lokale smeerpasta met kokosnoot in Maleisië. Hier vonden ze het heel lekker.

Goede reis!
12 jaar geleden
·
#9974
Neenee, IK ben kaya ;)
12 jaar geleden
·
#9975
Onze kinderen (3 en 1) vonden vegetable pakora erg lekker. Gefrituurde groenten (in een deeglaagje). Jammer van het gefrituurde, maar hoera voor de groenten (want die gingen er anders moeizaam in). En de gewone fried rice. En ja, ook bij ons een pot pindakaas en Nutella, gewoon daar gekocht.
11 jaar geleden
·
#9976
De drie P's (Pasta, Pizza en Pannekoeken) zijn ook in Thailand en Maleisië goed verkrijgbaar. Daarbij de nodige fruitsalade bij het ontbijt en elke dag een vitaminepil en niemand verhongert.

En daarnaast veel experimenteren. Indiaas laat je apart voor ze maken zonder kruiden. Linzen met naan en chapati gaat er bij ons goed in. Rijst met kipprut meestal ook wel. Frietjes en hamburgers ook altijd goed. De 7-11's hebben instant hamburgers zelfs met tomaat en komkommer. OOk de noodlesoepjes gaan er op een warme dag goed in, maar gooi er dan niet het hele zakje kruiden in.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!