dinsdag 28 augustus 2012
  34 Replies
  12.1K Visits
  Subscribe
Ik vraag me af of een vakantie naar een bijzonder land in Europa net zo bijzonder kan zijn als ver weg. Wij willen het liefst naar Amerika, Indonesie, maar ik vind het nu te vroeg voor de kids. Zou het toch wel fijn vinden als ze er iets meer van begrijpen, dus over een jaar minimaal, dan is de jongste 3!

Maar... ik wil graag weten wie van jullie weleens een bijzondere reis door Europa heeft gemaakt. Is het net zo bijzonder als ver weg of adviseren jullie om het geld te bewaren voor buiten Europa?
Waardeer dit bericht:
3 jaar geleden
·
#30114

Wat denken jullie? Als er een vaccin is, en het is weer toegestaan om overal naartoe te reizen, gaan gezinnen dan weer gelijk op reis?


Ik denk het wel. Meteen twee maanden duiken ;-)
3 jaar geleden
·
#30113
Onze ervaring is dat vakanties in Oost-Europa ongeveer net zo veel kosten als bv Thailand en dat West Europa gewoon echt duurder is dan Azië, als je alles meerekent. ...


Wat leuk dat je dit onderwerp weer nieuw leven in blaast, Hans! Europa is ook prachtig, en als ik foto's van bijvoorbeeld Georgië, Noorwegen, IJsland zie, dan is die natuur zo indrukwekkend. Er valt hier ook nog zoveel te ontdekken.
En het is ook heerlijk om in Nederland te zijn. Het strand, de bossen maar ook leuke oude stadjes. En ook nog eens beter voor het milieu.

Maar. Als ik op een plek kom die (letterlijk en figuurlijk) ver afstaat en zo verrassend anders is dan mijn eigen omgeving, dan krijg ik vlinders in mijn buik. Dan lijken de kleuren feller, de geuren indringender. Dan verkleinen alle sores van thuis, kruip ik uit m'n hoofd en geniet ik met volle teugen alles wat we doen en zien. Het begint al bij het landen op het vliegveld, de warmte die je voelt als je naar buiten stapt gemixt met wat stress van hoe kom ik aan geld? Hoe zorg ik dat ik niet opgelicht word in de taxi? etc. Ook op reis is niet alles rozengeur en maneschijn (zeker niet als je met kinderen reist ;-)) maar de energie die het me uiteindelijk oplevert, is zoveel meer dan na drie weken door Frankrijk. Die ook erg fijn waren trouwens.

Begrijpen jullie wat ik bedoel? Dit staat los van kosten, maar gaat om wat het oplevert.

Wat denken jullie? Als er een vaccin is, en het is weer toegestaan om overal naartoe te reizen, gaan gezinnen dan weer gelijk op reis?

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

3 jaar geleden
·
#30112
De discussie is al vaker voorbij gekomen. Onze ervaring is dat vakanties in Oost-Europa ongeveer net zo veel kosten als bv Thailand en dat West Europa gewoon echt duurder is dan Azië, als je alles meerekent. We reizen dan op ongeveer dezelfde manier, overnachtingen in hotels en appartementen, in Azië meer openbaar vervoer en taxi's/übers, in Europa een huurauto.
11 jaar geleden
·
#11372
intressant......ik had t kunnen schrijven, al zijn mijn kinderen dus nog jonger.

Hier is het ook vooral mijn man die moeilijk doet haha.
En europa buiten de schoolvakanties net zo duur als ver weg? Dat heb ik nog niet ontdekt.
Voor onze reis naar Florida kom ik nu op € 4000 voor 2 weken ( dat is dan nog zonder eten en uitstapjes) maar 2 weken portugal kost toch echt maar de helft.

De Tickets naar Thailand zijn momenteel ( voor sep/okt) duurder dan die naar Florida. En de hotels waar we eerder verbleven in bv bangkok zouden nu ook zon € 80 per nacht kosten. Daar had ik in Miami ook een vergelijkbaar hotel voor gevonden.
Doe waarschijnlijk iets niet goed haha...
Zonder kinderen verbleven we natuurlijk in kleinere hotels/ kamer maar dat is nu geen optie meer.
En ook 12 uur vliegen staat mij tegen maar heb ik er natuurlijk wel voor over.....
11 jaar geleden
·
#11371
Voor kleine kinderen maakt het niet uit waar ze zijn en hoe ver ze weg zijn van huis, alles kan spannend en leuk zijn. Ik denk dat het voor kinderen het allerbelangrijkste is dat ze voelen dat hun ouders zich ergens goed bij voelen.

Ik vind het heerlijk in verre vreemde landen en laad helemaal op als ik veel nieuwe indrukken opdoe. Het liefst low-budget reizen alleen met handbagage en dan maar zien waar we uitkomen, graag zoveel mogelijk in contact met de plaatselijke bevolking. Voor m'n zoon is dit ook een geweldige vakantie, omdat ik dan goed in m'n vel zit.

Voor m'n vriendin en haar gezin ligt dat anders. Die gaan het liefst naar een camping in Frankrijk, waar ze al jaren komen en blijven daar dan 2 weken lang op dezelfde plaats. Voor hun zoon is dat geweldig. Hij kent alles en verheugt zich ieder jaar opnieuw op het weerzien.

M'n broer blijft het allerliefst thuis. Hij heeft veel dieren en het gevoel dat hij het nergens mooier kan krijgen dan thuis. Zijn vrouw en kind zijn het daar helemaal mee eens.

Heerlijk toch dat niet iedereen dezelfde behoeftes heeft! Als je doet waar je zelf helemaal achter staat, zodat je echt vakantie kunt vieren zonder stress, dan zullen je kinderen daar ook blij van worden!
11 jaar geleden
·
#11370
Als je dit jaar nog wil gaan, waar dan ook naar toe, dan hoop ik dat je nog tickets voor een leuke prijs kan vinden, de prijzen kunnen behoorlijk stijgen. Ik denk ook niet dat het echt uitmaakt hoe een kind zich gedraagd op vakantie, thuis zal het precies het zelfde zijn en dan schaam je je ook als hij in de supermarkt een woede aanval krijgt, dit zal waar dan ook ter wereld niet anders zijn, kinderen zijn onvoorspelbaar. Mijn kinderen gedragen zich op vakantie over het algemeen beter op dan thuis, ik denk dat het door de indrukken komt die ze opdoen en ze zijn natuurlijk in een vreemde omgeving, zeker tijdens een rondreis kijken ze de eerste dagen altijd eerst een beetje de kat uit de boom, na een paar dagen als ze los komen dan vertrekken we (gelukkig) weer naar een ander stekkie, ik kan zeggen dat ik echt vakantie heb tijdens die weken dat we weg zijn, ik hoef niet te poetsen, niet te koken en niet zo vaak te mopperen, ze krijgen vaak heel de aandacht omdat we veel dingen doen die hun vooral leuk vinden, 's avonds zijn ze afgebrand en vallen ze als een blok in slaap, dat kan ik thuis zeker niet zeggen, en natuurlijk gaat het weleens mis, jammer dan, ook in het land waar je bent zijn de kinderen wel eens lastig. Wij zijn nu inmiddels 2x bij de frist monkey school geweest en ik denk dat ook Arjen heeft gemerkt dat ze de tweede x veel vrijer waren dan de eerste x.
11 jaar geleden
·
#11369
Heb het er met mijn man over gehad en qua kosten zou Marokko best een optie zijn. Onze dochter wordt in juni 5 jaar, dus we kunnen voor die tijd nog buiten de schoolvakanties om.
Mijn man vindt onze jongste (dan net 3) te jong en is bang dat het lastig wordt met hem. Wat denken jullie? Hij is nog niet zindelijk enzo en best een opstandiger peuter af en toe.

En kun je alle leuke uitstapjes wel doen met een 3 jarige?


Hoi Charissa,
Ben je inmiddels al wat verder met beslissen waar de reis heen gaat? Ik zie je namelijk schrijven over ZO Azië, Amerika en Marokko...
Als jij (of je man) de kinderen nog te jong vindt dan moet je het gewoon niet doen, al wil je nog zo graag een 'verre reiziger' zijn. Denk niet dat je dan zelf relaxt op reis gaat en het is natuurlijk wel jullie vakantie.
Het gaat er naar mijn idee niet zozeer om hoe je kind is (zindelijk/opstandige peuter) maar hoe je er als gezin met z'n allen een leuke vakantie van maakt, ver weg of in Europa. Ik denk namelijk niet dat alleen de mensen met brave zindelijke peuters (als er al brave peuters bestaan ;-) op verre reis gaan...ik weet het eigenlijk wel zeker, die van mij is nu 2 en kan heeeel boos worden :-)
Qua uitstapjes moet je er natuurlijk wel enigszins rekening mee houden, maar als je de reisverslagen er eens goed op naleest dan kunnen kinderen best veel aan hoor!
Succes met keuzes maken.
11 jaar geleden
·
#11368
Dat zou ik toch echt veel te lang vinden. Rechtstreeks is het geloof ik 3-4 uur. Dus dat betekent een hele lange wachttijd ergens. Maar het kan toch wel goedkoper? Je hebt nog het geluk dat je buiten de schoolvakanties om kan!

Dus het wordt geen Amerika?
11 jaar geleden
·
#11367
Heb het er met mijn man over gehad en qua kosten zou Marokko best een optie zijn. Onze dochter wordt in juni 5 jaar, dus we kunnen voor die tijd nog buiten de schoolvakanties om.
Mijn man vindt onze jongste (dan net 3) te jong en is bang dat het lastig wordt met hem. Wat denken jullie? Hij is nog niet zindelijk enzo en best een opstandiger peuter af en toe.

En kun je alle leuke uitstapjes wel doen met een 3 jarige?
11 jaar geleden
·
#11366
Ik vind Europa niet zo bijzonder als een verre reis. Waarom food, cultuur, gebruiken, enz zijn toch helemaal anders in een ver land dan binnen Europa.
Je hebt natuurlijk uitzonderingen zoals Marokko, ijsland (duur),...
Waarom wij voorlopig elk jaar een verre reis doen, liefst telkens gans iets anders. Omdat we nog buiten de schoolvakanties weg kunnen. Ik verre reizen goedkoper vind als europa reizen zeker als je een maandje weggaat heb je die verre vlucht bijna altijd uitgewonnen. Als ik twee weken Turkije boek ben ik ook een pak geld kwijt, dan liever 4 weken op een Thais Eiland ;)
Wij tussen onze verre reis wel eens gaan skiën, citytrip doen (Parijs, Barcelona, Palma,...). Nee wij zijn niet rijk lol Maar kijken goed uit wij gaan niet skiën is grote dure gebieden met sjieke hotels waar je amper bent. Nee vliegen niet met dure maatschappijen maar wel voor dichte bestemmingen met Ryanair die ik trouwens een fantastische vliegmaatschappij vind.
Reken maar eens uit 4 weken Frankrijk, 2 weken all in Turkije,...
Oh wat doen jullie toch zolang op het vliegtuig met Mathis, tja jullie rijden wel 1500km grrrrrr Nee dank je.


Veel succes met je keuze!
Tip boek Ryanair zo'n paar maand vooraf maar ook niet te vroeg. Het is niet zoals bij verre vluchten hoe sneller je boekt hoe goedkoper. Kijk om de zoveel dagen eens en het zal je snel duidelijk zijn als je een promo vluchtje kan boeken.
Wij vlogen naar Barcelona voor 75 h/t pp, Palma voor nog geen 40 euro h/t pp, Dublin zo'n 35 euro h/t pp. als je uitkijkt kun je echt wel koopjes doen bij Ryanair.
11 jaar geleden
·
#11365
Marokko, daar vlieg je echt voor een prikkie heen! Ik vind 300 euro nog vrij duur.
Wij vlogen voor 175 euro in het hoogseizoen (juli) naar Marrakech, en nu in oktober voor 250 euro (vind ik eigenlijk nog vrij duur!) van Weeze naar Fes.
Wel allemaal met Ryanair!

Ze vliegen tegenwoordig van Eindhoven en Weeze (in duitsland net de grens over) naar Marrakech, en van Weeze naar Fes.
Je kan als je het uitkient voor 100 euro retour vliegen met Ryanair.

Het andere gevoel, dat heb je beslist in marokko! Misschien nog wel een grotere cultuurshock dan Azië!
Ik heb in allebei gereisd en ik vind Marokko absoluut de moeite waard.
Daarom gaan we binnenkort weer!
Het is prijstechnisch ook interessant omdat je tickets een stuk goedkoper zullen zijn dan naar Azië. Ter plekke is iets duurder maar nog altijd veel goedkoper dan Europa.
Ik vind Marokko echt een aanrader!
11 jaar geleden
·
#11364
Ja wij zitten wel in de schoolvakantie straks in mei.
11 jaar geleden
·
#11363
Ik denk dat je te vroeg bent met boeken, als ik voor oktober/november kijk dan zijn er wel een aantal vluchten.
Ik denk ook niet dat je vanuit Amsterdam kan vertrekken maar vanaf Eindhoven oid.
Tue, Nov 06

Wed, Nov 07

Thu, Nov 08from97.20 EUR
Fri, Nov 09

Sat, Nov 10

Sun, Nov 11from97.20 EUR

Select A Flight

Regular Fare

Adult
Child

97.20 EUR
97.20 EUR

Thu 08 Nov 12
Flight FR5896

14:00 Depart
19:00 Arrive

Coming Back

Regular Fare
Depart
Marrakesh 14:00
Arrive
Eindhoven 19:00

2 x Adult

121.98 EUR

2 x Child

121.98 EUR

Fare:

243.96 EUR

EU 261 Levy:

8.00 EUR

Web Check in:

24.00 EUR

ETS Levy:

1.00 EUR

Taxes/Fees:

111.84 EUR

Total Price:

388.80 EUR DUS DIT VALT WEL WEER MEE NATUURLIJK, DIT IS DAN WEL BUITEN EEN SCHOOL VAKANTIE.
11 jaar geleden
·
#11362
Kan via Ryan air helemaal geen tickets meer vinden naar Marokko. Doe ik iets verkeerd?
Hoop dat dat gaat lukken voor max 1000 euro.
11 jaar geleden
·
#11361
@ hoeksie, maar het klopt ongeveer wel toch? Ik reken dit mijn man ook altijd zo voor, en dan heb ik het nog niet over 2 weken all-in in turkije ofzo in het hoogseizoen, dit is ook al gauw zo'n €1100,- pp x4 = €4400,-.
Dan heb je zonder evt excursies ook alleen maar het zwembad gezien, en een hoop winkels waarschijnlijk.
Ik ben nog wel benieuwd naar wat Marokko ongeveer kost.
11 jaar geleden
·
#11360
Om eerlijk te zijn ga ik ook liever dan Azie, maar ik zie het nu nog niet zitten om zover te reizen. Wil eerst zien hoe de kids reageren op vliegen enzo. En als we naar Marokko gaan is 2 weken waarschijnlijk al lang genoeg om toch wat moois te zien. En dan ben je toch geen 6000 euro kwijt? Want dan ben je met een maand Azie wel kwijt denk ik.

Of zit ik er helemaal naast?
11 jaar geleden
·
#11359
Wow, dat is een mooi rekensommetje. Die houd ik even in mijn achterhoofd als mijn hubby eens aangeeft hoe duur onze vakanties wel niet zijn :-)

Ik kan me goed voorstellen dat je dan voor ver weg kiest. Zou ik ook doen!
11 jaar geleden
·
#11358
Daar heb je ook gelijk in, het is in Marokko totaal anders dan in Europa, maar ik wilde even aangeven dat je het voor het geld zeker niet hoeft te laten, zelfs Nederland is een duur land om vakantie te vieren.
11 jaar geleden
·
#11357
Ik denk dat je ook gelijk hebt. Maar mij lijkt de verre vliegreis dan heel lastig met 2 kleine kindjes.
Als we naar Marokko gaan is het wel een stuk dichterbij.
11 jaar geleden
·
#11356
@hoeksie, jij hebt eigen vervoer, en een slaapplaats, dat scheeld enorm natuurlijk.
Maar stel je huurt in het hoogseizoen een stacaravan voor 14 dagen, in bijv Italié, dit kost je ongeveer € 140,- per dag (op een leuke camping waar ook iets voor de kinderen te beleven valt) dan kost je caravan dus €1960,- (en dit is zeker niet de duurste variant).
Je moet er naar toe rijden, dit kostje van Utrecht naar venetië €193,- aan benzine, maar je moet ook nog terug, dus totaal is dat dan €386,- (ga je verder dan is dit natuurlijk meer). Als je dan €100,- per dag rekend om te eten en om dan nog wat leuke dingen te doen, dat lijkt me toch zeker niet te veel voor een gezin met 4 personen, dan komt er dus nog €1400,- bij.
Totaal is dit dan €3746,-
Wij waren het afgelopen jaar €4650,- kwijt voor 17 dagen Thailand (dan bedoel ik echt alles), uiteindelijk ben ik dan dus 3 dagen langer weg en zit ik aan de andere kant van de wereld voor €904,- meer, zou ik die 3 dagen langer op de camping blijven dan is het verschil dus nog maar €184,- voor ons is de keuze dan zo gemaakt.
Ik geloof ook wel als je zelf een tent, caravan oid hebt dat je dan wel een hoop geld bespaart, maar wij hebben dat niet, vandaar onze keuze om het dan wat verder weg te zoeken, Thailand in het hoogseizoen is natuurlijk wel wat duurder dus zolang het kan profiteren we er nog van door daar een beetje omheen te plannen.
Wij slapen zowel luxe als basic in Thailand en we nemen de nachttrein en minibusjes om ons te verplaatsen, verder maken we goedkope en behoorlijk dure uitstapjes zoals bijv elephants world, en winkelen we behoorlijk.
Voor ons is het denk ik nog maar 1 jaar, maar al die jaren dat wij ver gingen pakken ze ons niet meer af, ik vind dat het voor de kids echt een hele ervaring is geweest die ze niet snel zullen vergeten.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!