dinsdag 28 augustus 2012
  34 Replies
  12.1K Visits
  Subscribe
Ik vraag me af of een vakantie naar een bijzonder land in Europa net zo bijzonder kan zijn als ver weg. Wij willen het liefst naar Amerika, Indonesie, maar ik vind het nu te vroeg voor de kids. Zou het toch wel fijn vinden als ze er iets meer van begrijpen, dus over een jaar minimaal, dan is de jongste 3!

Maar... ik wil graag weten wie van jullie weleens een bijzondere reis door Europa heeft gemaakt. Is het net zo bijzonder als ver weg of adviseren jullie om het geld te bewaren voor buiten Europa?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11346
Hoi Charissa,

Wat bedoel je precies met een bijzondere reis door Europa? Wanneer is iets bijzonder? Dat ligt denk ik voor iedereen anders. Wij hebben de afspraak een jaar Europa en een jaar verre bestemming. in Europa trekken wij er op uit met ons oude kampeerbusje (voor de kenners een VW T3 van ruim 25 jaar oud). We reizen altijd op de bonnefooi en bespreken nooit iets (behalve bijvoorbeeld een Ferry naar Griekenland/Corisica oid). Ook kamperen we wel vrij. Dat wil zeggen dat we niet op een camping staan, maar gewoon ergens in de vrije natuur. In scandinavie kan dit bijvoorbeeld op heel veel mooie plekjes.niet overal mag dat.
Wij vinden deze manier van vakantiebieren geweldig en hebben zo dus al meerdere geweldige reizen zo gemaakt. Het is een beetje vergelijkbaar met rondtrekken in bijvoorbeeld Azië alleen dan met je eigen kampeermiddel.

Wat ik geweldig vind aan een verre bestemming is de totaal andere cultuur waarin je terecht komt. In Azië kan ik bijvoorbeeld vanuit bus of auto echt mijn ogen uitkijken, terwijl ik in Europa toch eerder naar een leesboek pak als we eens een eind moeten rijden.
Dus daar zit voor mij het bijzondere van een verre reis. En dat maakt dat k daar toch wel heel erg naar uitkijk altijd.
11 jaar geleden
·
#11347
Dat zal er vanaf hangen hoe je door Europa reist, neem ik aan. Wij maken ook altijd een roadtrip, drie, maximum vier nachten op dezelfde bestemming, vaak meerdere landen... Niet zo heel anders dan onze verre reizen, alleen met eigen vervoer. Een of twee weken op dezelfde plek is echt niet aan ons besteed.

En hoewel ik onze Europa-reizen leuk vind (en er ook daar nog wel enkele op het verlanglijstje heb- met de auto naar Rusland, bv.), ben ik toch altijd weer heel erg blij als ik het vliegtuig op mag voor een verre bestemming. Het is gewoon meer bijzonder. Het verschil in eten is groter, in landschappen, dieren, godsdiensten....

Wij deden tot nu toe ook altijd om en om Europa/ver, maar ik denk dat we volgend jaar tegen de eigen regel gaan zondigen en toch weer ver gaan.
11 jaar geleden
·
#11348
Dank voor jullie reacties.

Wat ik me afvraag. De reden waarom jullie om en om doen (verre reis/europa) is dat om financiele redenen of maakt het prijsverschil niet zoveel uit? Persoonlijk denk ik dat een paar weken rondtrekken in europa nog duurder is dan door Azie.

Ik denk dat wij gaan sparen voor een reis van ongeveer 3 weken. Stel dat we naar Azie gaan (Indonesie), zou 6000 euro dan een mooi budget zijn of is dit veel te veel/weinig?
11 jaar geleden
·
#11349
Financieel zit er inderdaad niet zoveel verschil op hebben we gemerkt. Het is eerder het idee dat we vinden dat de kinderen Europa ook moet kennen. Ik herinner mij een meisje dat samen met mij studeerde. Ze had de hele wereld gezien met haar ouders, maar ging op haar 20ste voor het eerst naar Londen en had nog niks in Europa gezien. Dat vond ik zo vreemd.

Wij zijn net drie weken naar Indonesië geweest en ik denk dat we op 6.500 uitgekomen zijn.
11 jaar geleden
·
#11350
We hadden het vandaag eens over Marokko. Het is een heel ander land niet ver vliegen en de tickets zijn helemaal niet duur.

Jullie weleens in Marokko geweest?
11 jaar geleden
·
#11351
Ik ben er nog niet geweest, maar het staat nog wel op mijn lijstje.
Heb je de reisverslagen al gelezen? Hier staan ook reizen naar Marokko op, ook erg leuk.
Wij vinden het prijs verschil met ver of dichtbij ook niet zo groot, vandaar dat wij er, nu de kinderen nog wat jonger zijn, voor kiezen om ver weg te gaan.
Wij nemen eigenlijk altijd de mei vakantie, deze is tot nu toe altijd 2 weken geweest, wij breiden dit dan uit met 2 extra dagen, er is altijd wel iets te vieren, wij 12,5 jaar getrouwd, opa en oma 40 jaar getrouwd, ik heb ze het afgelopen jaar ziek gemeld op papier, de school nam hier niet de consuquenties voor maar ze begrepen ons wel en ze wisten dus dat we op vakantie gingen, dit kan ik natuurlijk niet elk jaar doen.
Als wij 2 weken in de zomervakantie naar de zon willen kost ons dit minimaal €4000/€4500, tel hier een beetje bij op en je zit aan de andere kant van de wereld.
Als de kinderen straks alleen nog maar in de zomervakantie een lange vakantie hebben dan gaan we het wel wat dichter bij huis zoeken.
Jullie kinderen zijn nu nog jong en dus goedkoop, vliegen nog met een leuke korting of zelfs bijna voor niks, ze zitten nog niet op school, je kan in principe gaan wanneer je wil, profiteer ervan, je gaat niet voor de kids op vakantie, die vinden een schepje, water en wat zand al prima, of dit nu in Thailand of Noordwijk is dat maakt voor hun geen verschil, voor jullie wel dus ik zou zeggen, doen, geniet ervan zo lang het kan!
11 jaar geleden
·
#11352
Het gaat bij mij ook niet om het verre, maar meer om een totaal andere cultuur en omgeving. En dat kan je natuurlijk ook in Europa vinden. Maar de culturen die mij het meest aantrekken (waar ik de meeste verwondermomenten heb) is ver weg. Ik vind vliegen niks aan, dus ik had het liever dichterbij gehad maar ja.

Verder probeer ik ook tactisch te reizen. Met kinderen zonder leerplicht naar bestemmingen die ik graag wil zien en een gunstig klimaat hebben in een schoolseizoen. Ik heb Indonesie daarom expres laten liggen voor de leerplichtjaren omdat juli en augustus i.h.a gunstig is om daar te reizen.

Prijzen van het ticket telt ook mee (en ook accomodatie) als je nog niet hoeft te betalen. Dan liever de dure bestemming.

Voor kleine kinderen maakt het niet uit of ze nu scheppen in de zandbak om de hoek, of in Thailand of waar dan ook. Voor hun hoef je het niet te doen maar ook niet te laten. Ik wil het zelf heel graag en kijk dan wat haalbaar en leuk is voor mijn kinderen. En reizen met het vliegtuig en comfortabeler dan met de auto, dan moeten ze ook nog eens verplicht zitten. En moet ik ook nog op de weg letten.
11 jaar geleden
·
#11353
Wij zijn dit jaar door Croatie getrokken. Super mooi land en ook een leuke reis gehad. Maar bijzondere verhalen en gebeurtenissen hebben we niet meegemaakt zoals je op verre reizen hebt. Ik vind er wel prijsverschil in zitten. Wij waren met 3 weken kamperen/bed & breakfast zo'n E 3000,00 kwijt voor 4 personen. Dat is buiten het seizoen om het bedrag voor een verre reis, maar in hoogseizoen is dit zo ongeveer het bedrag voor 4 tickets naar Bangkok!

Ik zou volgend jaar ook graag weer naar Azie willen, maar moet eerst nog goedkope tickets zien te regelen. Iemand tips???
11 jaar geleden
·
#11354
Onze dochter wordt juni 2013 5 jaar. Maar we willen haar nu eigenlijk ook niet lang van school houden.

Ik las dat april en mei de beste reistijd is voor Marokko. Zou je dan ook echt al het verre weg gevoel hebben? Het is wel een hele andere cultuur en toch Afrika.

Ik keek alleen naar de tickets en kan voor ongeveer 300 euro een ticket vinden. Maar dan met 1 overstap waardoor de totale reistijd al bijna 24 uur is. Iemand hier nog tips voor? Want als het reizen dan nog zo lang duurt kunnen we net zo goed wel naar Azie..
11 jaar geleden
·
#11342
Heb je voor de tickets al bij ryan air gekeken, volgens mij vliegen ze rechtstreeks.
Persoonlijk zou ik in jullie situatie naar Azie gaan, als je dit om een vakantie heen kan plannen dan hoef je haar eigenlijk niet eens zo lang van school te houden.
Bijv, de mei vakantie, als je 1 week eerder vertrekt, dan die 2 weken vakantie die de hele school heeft en dan evt nog een week erna, je kan dan 4 weken gaan en ze is maar 2 weken langer thuis, nu mag het nog.
11 jaar geleden
·
#11343
Ja das waar, maar we kijken ook even naar de kosten. Azie voor 4 weken zou toch een stuk duurder zijn dan een paar weken Marokko? Of is dat niet zo?
11 jaar geleden
·
#11344
Ja dat klopt, maar als je 2,5 weken zou gaan dan ben je tussen de €4500 en €5000 kwijt voor Thailand.
Het ligt er natuurlijk aan hoe luxe je wil slapen, dit is dan gemiddeld, dus het kan ook voor minder maar ook meer.
Voor dit bedrag heb je een super leuke vakantie, dat weet ik zeker.
Moeilijk hé?
11 jaar geleden
·
#11345
Ik dacht dat het wel een leuke tussenweg zou zijn om het lange vliegen even te testen. Marokko is ongeveer 5 uur heb ik gelezen. Dat vind ik al best lang...
11 jaar geleden
·
#11355
Ik lees hier over dat de kosten voor een verre reis niet veel onderdoen voor de kosten voor een reis in Europa. Dat is niet geheel mijn ervaring. De kosten voor het reizen in Azië liggen wel lager dan voor reizen in Europa. In Europa zijn wij voor drie weken ruim € 3000 kwijt, dat waren we nu in Thailand ook kwijt, alleen kwamen daar de kosten van de tickets nog bovenop. Dus toch beduidend duurder. Wellicht ook omdat wij met twee tieners reizen, dus ja de leeftijd van je kids maakt wel uit.

Waarom wij kiezen voor om en om? Omdat er ook veel moois te zien is in Europa en ook wel de kosten toch en het feit dat kamperen met ons kampeerbusje ook zo ontzettend leuk is.

Het enige jammere is dat je in Europa steeds hetzelfde stuk rijdt naar het zuiden. Wat dat betreft vind ik vliegen veel leuker. Ik vind het wel leuk om een dagje op een luchthaven rond te hangen enzo.
11 jaar geleden
·
#11356
@hoeksie, jij hebt eigen vervoer, en een slaapplaats, dat scheeld enorm natuurlijk.
Maar stel je huurt in het hoogseizoen een stacaravan voor 14 dagen, in bijv Italié, dit kost je ongeveer € 140,- per dag (op een leuke camping waar ook iets voor de kinderen te beleven valt) dan kost je caravan dus €1960,- (en dit is zeker niet de duurste variant).
Je moet er naar toe rijden, dit kostje van Utrecht naar venetië €193,- aan benzine, maar je moet ook nog terug, dus totaal is dat dan €386,- (ga je verder dan is dit natuurlijk meer). Als je dan €100,- per dag rekend om te eten en om dan nog wat leuke dingen te doen, dat lijkt me toch zeker niet te veel voor een gezin met 4 personen, dan komt er dus nog €1400,- bij.
Totaal is dit dan €3746,-
Wij waren het afgelopen jaar €4650,- kwijt voor 17 dagen Thailand (dan bedoel ik echt alles), uiteindelijk ben ik dan dus 3 dagen langer weg en zit ik aan de andere kant van de wereld voor €904,- meer, zou ik die 3 dagen langer op de camping blijven dan is het verschil dus nog maar €184,- voor ons is de keuze dan zo gemaakt.
Ik geloof ook wel als je zelf een tent, caravan oid hebt dat je dan wel een hoop geld bespaart, maar wij hebben dat niet, vandaar onze keuze om het dan wat verder weg te zoeken, Thailand in het hoogseizoen is natuurlijk wel wat duurder dus zolang het kan profiteren we er nog van door daar een beetje omheen te plannen.
Wij slapen zowel luxe als basic in Thailand en we nemen de nachttrein en minibusjes om ons te verplaatsen, verder maken we goedkope en behoorlijk dure uitstapjes zoals bijv elephants world, en winkelen we behoorlijk.
Voor ons is het denk ik nog maar 1 jaar, maar al die jaren dat wij ver gingen pakken ze ons niet meer af, ik vind dat het voor de kids echt een hele ervaring is geweest die ze niet snel zullen vergeten.
11 jaar geleden
·
#11357
Ik denk dat je ook gelijk hebt. Maar mij lijkt de verre vliegreis dan heel lastig met 2 kleine kindjes.
Als we naar Marokko gaan is het wel een stuk dichterbij.
11 jaar geleden
·
#11358
Daar heb je ook gelijk in, het is in Marokko totaal anders dan in Europa, maar ik wilde even aangeven dat je het voor het geld zeker niet hoeft te laten, zelfs Nederland is een duur land om vakantie te vieren.
11 jaar geleden
·
#11359
Wow, dat is een mooi rekensommetje. Die houd ik even in mijn achterhoofd als mijn hubby eens aangeeft hoe duur onze vakanties wel niet zijn :-)

Ik kan me goed voorstellen dat je dan voor ver weg kiest. Zou ik ook doen!
11 jaar geleden
·
#11360
Om eerlijk te zijn ga ik ook liever dan Azie, maar ik zie het nu nog niet zitten om zover te reizen. Wil eerst zien hoe de kids reageren op vliegen enzo. En als we naar Marokko gaan is 2 weken waarschijnlijk al lang genoeg om toch wat moois te zien. En dan ben je toch geen 6000 euro kwijt? Want dan ben je met een maand Azie wel kwijt denk ik.

Of zit ik er helemaal naast?
11 jaar geleden
·
#11361
@ hoeksie, maar het klopt ongeveer wel toch? Ik reken dit mijn man ook altijd zo voor, en dan heb ik het nog niet over 2 weken all-in in turkije ofzo in het hoogseizoen, dit is ook al gauw zo'n €1100,- pp x4 = €4400,-.
Dan heb je zonder evt excursies ook alleen maar het zwembad gezien, en een hoop winkels waarschijnlijk.
Ik ben nog wel benieuwd naar wat Marokko ongeveer kost.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!