New

Ethiopoe

  zondag 10 oktober 2010
  7 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Hallo,

Waarschijnlijk gaat het er dan volgend jaar toch echt van komen. We willen naar Ethiopie! Jaren geleden, voordat we kinderen hadden, hebben we een reisrapportage op televisie gezien. Ethiopie, dat is wel een bestemming voor ons, was onze conclusie.

Nu toch een beetje aan het rondneuzen op internet, maar veel informatie is er niet te vinden. Heeft misschien iemand ervaring met reizen door Ethiopie (backpacken, niet georganiseerd). Ik ben benieuwd naar afstanden/reisduur tussen toeristische plaatsen. Wat is interessanter, noord of zuid. Het land is te groot om in zijn geheel te bezoeken als je 3 tot 4 weken hebt.

Dus wie helpt me met informatie over van alles en wat????

Groetjes, Natalie
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8049
Hallo Natalie,

Toevallig gaan vrienden van ons met hun vier kinderen (tussen de 2 en 7 jaar) in februari naar Ethiopie. Ik zal eens vragen of ze tips heeft.

Succes met de voorbereiding!

Marcella
13 jaar geleden
·
#8050
Hallo Nathalie,

Aaah, Ethiopië. Een prachtige bestemming. Toch moet ik je wat afremmen als je het over backpacken hebt, en zeker met kinderen.

Openbaar vervoer in Ethiopië is niet eenvoudig. Het gaat nog wel tussen een paar steden, maar als je bijvoorbeeld een bezoek wil brengen aan de prachtige Omovallei of de Simien hooglanden, vergeet het dan maar. Dat gaat gewoon niet met het openbaar vervoer.

Misschien is het een beetje tegen je principes, maar overweeg om in ieder geval een deel of delen van je reis georganiseerd te doen, dat neemt ook een hoop zorgen weg.

Wat is interessanter vraag je. Dat ligt eraan wat je voorkeuren zijn. Voor mij waren dat op de eerste plaats de oerstammen in de Omovallei. Om de tweede plaats Bahir Dar en het Tana meer. En op de derde plaats de rotskerken van Lalibela.

Wij zijn destijds niet in Aksum en Gondar geweest, maar dat zijn ook aanraders, als je van historie houdt. En de Simien hooglanden als je van de natuur houdt (zijn wij ook niet geweest).

Afstanden, tja. Met een goede truck/4x4 doe je Addis-Bahir Dar in 2 dagen, door naar Lalibela in één dag. Aksum twee dagen vanaf Bahir Dar, en Gondar een halve dag.

Naar het zuiden (de Omo vallei) is het lastiger inschatten. Daar doe je wel een dag of drie over vanaf Addis Ababa, maar als het tegenzit (lees: als je het niet goed organiseert of laat organiseren), dan kan het veel langer duren.

Bottomline: informeer zeker naar georganiseerde reizen. Dan is bovendien al bovenstaande highlights in 3 a 4 weken helemaal niet onmogelijk.

Ik ben benieuwd wat jullie gaan kiezen (en ook naar de ervaringen van de vrienden van Marcella).
13 jaar geleden
·
#8051
Patrick, alvast bedankt voor je reactie. Het geeft ons een eerste inzicht.

We zullen ook wel een keer een binnenlandse vlucht nemen. En we hebben al vaak gehoord dat reizen in bepaalde delen van afrika niet altijd makkelijk is. Veel tegenvallers, doordat een boot of bus onverwacht niet gaat....

Van andere backpackers ook al begrepen dat zij Ethiopie georganiseerd hebben gedaan ipv van met het openbaar vervoer. Maar wij vinden het niet fijn om met een chauffeur/gids 'opgescheept' te zitten. Het ontneemt toch wat van je vrijheid. Zo voor een dagje vinden we prima, maar dan hebben we het wel weer gehad.

Maar we moeten inderdaad goed overwegen op welke manier we gaan reizen en waar we heen gaan. Dus ik ben heel benieuwd naar de reactie van Marcella.

Marcella, als je vrienden het niet vervelend vinden, mogen ze me ook rechtsstreeks een bericht sturen. Dit kan door een reactie achter te laten op mijn weblog <!-- w -->http://www.mellefeije.web-log.nl<!-- w -->.
13 jaar geleden
·
#8052
Hoi Natalie,

Wat een uitdaging om naar Ethiopië te willen! Het moet prachtig zijn, als ik de foto's op internet bekijk. Ook stuitte ik op de organisatie van Dianne en Gerard, die twee jaar geleden met hun kinderen naar Ethiopië zijn vertrokken en daar een 'nieuw' leven zijn begonnen. Ze runnen vanuit Addis Abeba de reisorganisatie Ethopian Impressions en maken reizen op maat. Wellicht kunnen zij jullie van info voorzien over reizen met kinderen door Ethiopië? http://www.ethiopianimpressions.com

Op de Ethiopië startpagina stond ook nog een berichtje van ene Mari Lou die vanaf ongeveer nu in Ethiopië gaat wonen en werken. Ze wil ook graag reisadvies geven: <!-- e --><a href="mailto:mari-lou@grandholidaysethiopia.com]mari-lou@grandholidaysethiopia.com[/url]<!-- e -->

Uit reisverslagen e.d. krijg ik wel een beetje de indruk dat Ethiopië geen goedkoop land is om in rond te reizen. 100 euro per dag voor een landcruiser met chauffeur?

Hou je ons op de hoogte?

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#8053
Heb je al gekeken naar het forum Kids to Go van de lonely planet? Er staat ook het een en ander op over family travel naar Ethiopie.

http://www.lonelyplanet.com/advancedTho ... earch.y=12

Marcella
13 jaar geleden
·
#8054
Hoi Els,

De site die jij noemt had ik al gevonden. Ik heb de organisatie al in mijn achterhoofd, mochten we een stukje per auto af willen leggen.

Marcella,

Ik ken de site van lonely planet. Maar dit gaat niet echt in op bezienswaardigheden en afstanden, ed. Voor mij hoeft het ook geen specifieke info gericht op kinderen te zijn. Ik ben echt op zoek naar info over ethiopie en met name vervoer per bus, vliegtuig, goede route voor ongeveer 3 weken, etc. Met kids gaat immers toch alles wat langzamer.

Maar bedankt voor het meedenken, en wie weet....

Groetjes, Natalie
13 jaar geleden
·
#8055
Wow, Nathalie,

Ethiopië! Wat een gave bestemming! Ik heb het ook al jaren in mijn achterhoofd, het moet prachtig zijn, maar nogal moeizaam te bereizen.
Ik ben al een paar keer gaan praten met een man op de vakantiebeurs met een stand over Ethiopië, maar we durven het (nog) niet aan.

Wij gaan komend jaar ook wellicht naar Afrika, maar naar de andere kant; Senegal.
We twijfelen nu nog of het een reis naar Senegal zal worden of naar Guatemala, wat ons ook enorm trekt.

Ik lees de berichten op dit forum ook graag mee over Ethiopië, want je weet maar nooit of je er nog eens komt he!

Groetjes Lianne
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!