1. naarbali
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. donderdag 20 september 2018
 4.  Abonneer via e-mail
Hallo dames en heren,

Ik ben op zoek naar ervaringsdeskundigen; mijn vriend en ik willen aankomende winter graag de winterzon opzoeken en kunnen door gunstige omstandigheden drie weken vrij nemen rond kerst. We zaten eraan te denken om naar Bali af te reizen met ons zoontje van dan bijna twee omdat:

- het lijkt ons een erg mooi maar ook chill eiland (lekker eten, strandjes, goed te bereizen door het toerisme, mooie accommodaties)

- er is geen malaria

- ik hoor er goede verhalen over

Los van de lange vlucht zie ik aan de ene kant echt zoveel mensen die met kind naar Bali gaan en het heerlijk hebben, maar….lees ik ook over het gevaar van Dengue in het regenseizoen (als wij er zijn). In 2016 is er een piek aan besmettingen geweest op Bali, nu vind ik er weinig info over. Ik heb in het verleden heel veel gereisd zelf, maar met zon kleintje vind ik toch wat anders, dus…mijn vraag is of er mensen hier naar Bali zijn geweest recentelijk en hoe risicovol die dengue nou echt is? Moet je de hele tijd smeren/opletten om niet lek geprikt te worden en worden er veel mensen ziek, of valt het wel mee, een beetje opletten en dan is er weinig risico? Ik vind er geen goede cijfers over en vind het daardoor zo moeilijk te beslissen! Vandaar dat ik even om advies kom vragen. En ik snap dat dit maar enkele ervaringen zijn maar hoor gewoon graag wat ervaringen om een beeld te krijgen :). Over het reizen heb ik geen zorgen maar wil een (ernstig) ziek kind natuurlijk vermijden. Iemand die mij hier meer over kan vertellen?Super bedankt bij voorbaat!

Sorteer r
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik denk dat degene die daadwerkelijk Dengue heeft gehad een andere reactie zal geven als degene die nooit geprikt wordt.
De ervaring heb ik wel, maar daar heb je niets aan.. smeren moet je altijd, maar pech hebben kan ook.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
smeren en nog eens smeren.. Hoog percentage DEET is niet goed een 2-jarige dus verdiep je even in wat wel en niet kan qua smeren.

Gevaar loop je altijd als je naar landen waar het heerst, idem met malaria. Maar dat is nu eenmaal het risico van verre reizen maken.
Recente reizen:
'15 Ghana, '16 Thailand (met dochter) , '17 China (alleen) '17 Macau (met gezin), '18 W- Canada (met zoon), '18 Maleisisch Borneo en Thailand (met partner). '19 New York ' 19 Noorwegen , '21 Canada ' 22 Nepal '22 VS
Whislist: Korea, Taiwan, Japan, Bhutan, Botswana, Namibië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik heb zelf dengue gehad en vermijd alle landen waar het heerst omdat ik zo vreselijk ziek was maar.... de kans dat je het krijgt is echt enorm klein en dan kan je bijna nooit ergens meer heen.

Ik denk dat de belangrijkste vraag is of je het hele kleine risico wilt lopen dat je kind ziek wordt op vakantie en dat wel wat vervelender is dan een griepje. Een lastige keuze denk ik en eentje die je altijd pas achteraf kan beoordelen in positieve of negatieve zin.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik snap je bezorgdheid! Maar wat anderen ook al zeggen... dan vallen er echt heel veel landen af. Mijn zoontje was 2,5 jaar toen we naar Zuid-Afrika gingen en het LCR adviseert echt om DEET te gebruiken. (geen Dengue daar maar wel malaria) Kinderen tot 2 jaar 30% en vanaf 2 jaar mag je 40% DEET gebruiken. (check dit even bij een reizigersspreekuur en hou je niet vast aan wat ik schrijf) <!-- w -->http://www.lcr.nl/Reizigerfolders<!-- w --> Ik weet dat veel mensen zich druk maken om deze rotzooi in zo'n klein kinderlijfje.. maar een paar weken deet gebruiken moet je naar mijn idee afwegen tegen risico lopen op een dodelijke ziekte. DEET, klamboes, lange mouwen, lange broeken... dit is wat je kunt doen om het risico te verkleinen. En of je kind nu 2, 4 of 10 is... je wilt ze gewoon zo goed mogelijk beschermen! Alleen de kleintjes zijn wat kwetsbaarder...

Wij gaan trouwens ook met kerst naar Bali en onze kinderen zijn dan 4, 12 en 15jaar. En ook ik vind het spannend of er veel muggen zullen zijn in die periode.. Maar ik twijfel niet over het gebruik van deet!

Succes met voorbereiden!

Groetjes Mirtje
3 kinderen; meisje '03, meisje '06, jongen '14
Met kinderen: Kroatië '15 Zuid-Afrika '17 Bali '18 Thailand '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 4
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!