1. blotevoetjes
  2. Gezondheid en Veiligheid
  3. zondag 21 januari 2018
  4.  Abonneer via e-mail
Hoi hoi,

ik schreef van de week al dat we deze zomer met onze 3 kids naar Bangkok vliegen, vandaar wellicht naar Cambodja, Laos of Myanmar, dat zien we nog.

Nu weten we sinds dit voorjaar dat onze oudste twee kids Coeliakie hebben, een auto-immuun ziekte waardoor je geen gluten mag eten..die beschadigen je dunne darm (gluten zit in granen als tarwe, rogge, gerst , kamut, spelt etc. ). Ook geen kruisbesmetting..dus bijv. 'iets uit de frituur waar eerst een kroket in zat'. Het vergt dus nogal een omslag, zeker voor 'Go-with the flow-ers' als wij...Meer vooruit denken en plannen. Je mag doorgaans 15 kilo extra bagage meenemen per kind in het vliegtuig (glutenvrij eten), maar ja daar zitten we natuurlijk niet echt op te wachten, die extra kilo's.

Ik ben heel benieuwd of iemand, uit eerste hand, ervaring heeft in een van bovenstaande landen met glutenvrij eten...We zijn er zelf eerder geweest, ook met kids, maar dat was voor de diagnose, dus dan ben je daar helemaal niet mee bezig! (Ik heb al veel info via Coeliakie sites en FB-paginas, maar vind het ook fijn als er iemand van hier ervaring mee zou hebben en iets kan vertellen)...

ben benieuwd, dank alvast,
groetjes, Mijke
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Mijke,

Ook onze dochter heeft coeliakie. Toen ze 2,5 was zijn we met haar in Thailand geweest maar wisten we nog niet dat ze Coeliakie had. Kort daarna is de diagnose gesteld en sinds we haar dieet goed volgen gaat het prima. Ze is nu negen jaar en we gaan voor het eerst sinds we haar dieet weten weer naar Thailand. Heel rustig aan ben ik wat adressen en tips aan het verzamelen waarmee we de kans op kruisbesmetting en ziek worden voor haar zo klein mogelijk kunnen maken.
Vind je het fijn wat tips uit te wisselen?

groeten,

Rob
  1. meer dan een maand geleden
  2. Gezondheid en Veiligheid
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!