woensdag 29 maart 2017
  18 Replies
  4.8K Visits
  Subscribe
Ik loop een beetje vast met mijn planning.....
Zagen we eerst mooie bedragen wat betreft een huurauto in Marokko, nu loop ik helemaal vast!
Ik vind het eigenlijk wel fijn om dit via Nederland te regelen dus informeerde ik eerst bij booking.com, hier zou de auto voor 9 dagen bij locationcars €265 kosten, na telefonisch contact te hebben gehad met booking/rentalcars blijkt deze prijs in werkelijkheid ruim €500 te zijn en komt er ook nog een borg van ruim €1600 bij die geblokkeerd wordt van je creditcard om vervolgens een aantal weken later weer terug te storten. Ik vind het eigenlijk nogal, dit hebben we nog nooit hoeven betalen.
Nu heb ik via expedia een auto gezien, deze kost incl alles nog geen €400 en waarschijnlijk is de borg dan maar iets van €300, deze is van van Hertz maar als ik de recensies ga lezen wordt ik hier eigenlijk ook niet zo vrolijk van, ze vinden blijkbaar altijd wel een schade of halen gewoon een bedrag ergens tussen de €100 en €200 van je creditcard voor de benzine ook al was de tank helemaal vol.
Iemand nog goede ideeen of wel goede ervaringen met Hertz?
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23854
In principe een prima grote verhuirder.
Heb je ook al eens bij Sunnycars gekeken. Dan huur je ook bij Avis Hertz Budget etc maar zij zorgen voor all risk verzekeringen en een nl helpdesk. Zijn vaak ook scherp geprijst. Wij gebruiken ze nu zelfs op het werk voor zakelijke reizen.
7 jaar geleden
·
#23855
Mensen klagen altijd veel online en vertellen zelden de goede ervaringen. Nooit gedoe gehad met hertz maar zoals altijd gewoon kiezen voor ful-ful en zelf de auto goed nakijken. Sunny Cars ook goede ervaringen mee, iets duurder maar je hoeft dan ter plekke geen verzekering meer.
7 jaar geleden
·
#23856
Wat ik mis in het verhaal, voor welk land zoek je een auto?
Wellicht weet iemand nog een alternatief.
7 jaar geleden
·
#23857
Oh sorry, wij gaan naar Marokko dit jaar.
Ik zal ook nog eens bij sunnycars gaan kijken maar volgens mij had ik daar ook al gekeken.
Blijkbaar zijn ze overal zo duur met hun borg las ik nu ook weer ergens.
7 jaar geleden
·
#23858
Vriendin die op reisbureau werkt adviseert sunny cars. Iets duurder maar de enige met volledige dekking.
7 jaar geleden
·
#23859
Ik sta nu voor een dilemma....

Sunnycars €573,50 totaal voor 9 dagen
Benzine ong €150
Borg €1435

Als we 4 x met een luxe touringcar gaan en 1 x met de trein zijn de kosten €166,66 totaal
Als we 4 x met een taxi en 1 x met de trein zouden gaan kost het tussen de €250 en €475 in totaal. Ik vind het zelf wel het overwegen waard omdat we ons toch op de steden en dorpjes richten waar we uiteindelijk ook slapen.
De vorige keer zijn we de woestijn ingegaan, dat vond ik anders, nu zouden we dan vanuit Tanger naar Chefchaouen, Fes, Marrakech en Essaouira gaan. Ik heb de route wel wat aan moeten passen voor als we toch voor het openbaar vervoer zouden kiezen. Wilden we eerst langs de kust rijden, nu zouden we met de trein dwars door Marokko denderen.
7 jaar geleden
·
#23860
Auto geeft echt veel vrijheid, en is ons meerprijs waard.
Aangezien jullie ervaren reizigers zijn, is het kunnen stoppen waar jullie willen, zo lang jullie willen....,de toegevoegde waarde.
Vs openbaar vervoer.
Vaste tijden vertrek, transfer van en naar vertrekpunt.

Ik heb het idee dat borg ook een rol speelt. Probeer een tweede Cx te hebben, waar dan de borg op kan, dan kun je de andere nig gebruiken voor onverwachte zaken.

Wij persoonlijk geen ervaring met sunny cars, eautohuur gebruiken wij, en in Thailand rechtstreeks budget. Beide tot volle tevredenheid.

Hoop dat het je helpt, Gr Ilse
7 jaar geleden
·
#23861
Tweede keer (trip Fez - Merzouga) was in ieder geval bij Herz. Prima ervaring. Kregen grotere auto dan besteld en gloednieuw!

Opgehaald bij kantoortje in Fez, ingeleverd bij luchthaven.

Ik zal nog even opzoeken waar we de eerste kee auto hebben gehuurd. Ook eerste keer ging alles prima.
7 jaar geleden
·
#23862
Oeps ik dacht dus bij Herz maar de tweede keer was bij Auto europe: http://www.autoeurope.nl/index.cfm?
7 jaar geleden
·
#23863
Helaas, ik kan van onze eerste reis niet meer vinden waar we toen auto hebben gehoord. Wel weet ik dat we ook toen een grotere auto meekregen dan gereserveerd...
7 jaar geleden
·
#23864
Thanks! Deze sla ik even op eynd14, de borg is hier maar €464,64 ;)

Weet je waar ik me eigenlijk het meest aan stoor, in 2014 huurden we voor 10 dagen een auto in Marokko voor nog geen €300 en toen was de borg echt niet meer dan €500, ik vind dat het nu echt een heel stuk hoger is allemaal.

Opzich vind ik het echt niet erg om met het openbaar vervoer te gaan, het gaat hier om luxe touringcarbussen en een hele mooie trein, we hadden verder toch niet echt plannen voor in de omgeving.

Als ik met het ov maar €166 betaal en voor een huurauto incl benzine €723 dan is dat toch een verschil van €557, hoeveel taxiritjes zullen dat wel niet zijn.......

Ik denk er nog even overna
7 jaar geleden
·
#23865
Ik zou voor OV gaan... Zeker omdat het min of meer toch alleen maar verplaatsingen van ene naar andere stad is.
7 jaar geleden
·
#23866
Dat is inderdaad ook het eerste dat bij mij opkomt, ik vind het zo'n belagelijk groot prijsverschil.
We doen natuurlijk al grotere plaatsen aan voor telkens maar een paar dagen dus daar hebben we onze tijd ook wel nodig.
Ik moet alleen mijn man nog overtuigen, die had liever een auto gehuurd.
7 jaar geleden
·
#23867
Ik weet niet hoe de planning eruit ziet, maar wat zal het kosten om een privee chauffeur met auto te huren voor een aantal dagen?
7 jaar geleden
·
#23868
We komen vanuit Spanje aan in Tanger en willen dan gelijk door naar Chefchaouen voor 2 nachten, dan gaan we door naar Fes voor 2 nachten, dit is met een luxebus goed te doen, 1 rit van 2,5 uur en 1 rit van zo'n 4 uur incl een half uur pauze. Dan willen we de trein nemen, deze rit duurt 7,5 uur naar Marrakech waar we ook weer 2 nachten blijven en dan nemen we de bus naar Essaouira voor 5 dagen strand, quad rijden en surflessen voor de kids, vanuit daar nemen we dan weer de bus terug naar Marrakech waar we dan nog 1 nacht blijven.

De route zou eerst meer langs de kust zijn maar daar komt geen trein dus dat moet ik dan aanpassen om het logisch te maken, verder wijken de plaatsen die we aandoen niet echt af, ik zou 1 dorpje aan het strand moeten annuleren maar dat was voor ons gewoon een extra overnachting ivm de reistijd.

Ik had in eerste instantie ook eerst gekeken wat een taxi zou kosten, viel ook reuze mee, dat zit ergens tussen de €250 en €450 maar het nadeel is dat een taxi in Marokko meestal een Mercedes betreft van zo'n 30 tot 35 jaar oud, ik denk dat een bus en trein dan veel luxer is :)

Het is ook niet zo dat we naar Marokko gaan om nog volop te bekijken, ik ga er eigenlijk vanuit dat we de mooiste route 3 jaar geleden al gedaan hebben, dit was richting de woestijn. Nu rijden we van stad naar stad omdat we die steden/dorpjes gewoon graag eens wilden bezoeken.
7 jaar geleden
·
#23869
In dat geval zal ik de huurauto laten voor wat hij is.
Lekker de trein en af en toe een taxi. Zal idd niet kiezen een super lange rit in die oude taxis maar in die gevallen voor de bus kiezen.
7 jaar geleden
·
#23870
Dan zeg ook ik, OV!

Gr Ilse
7 jaar geleden
·
#23871
Ik zou ook OV doen, maar ik vind het ook leuk om meer tussen de bevolking te zitten dan alleen met mijn kinderen in een auto. En je raakt de weg niet kwijt haha.

Prijsverschil is wel erg hoog en in de stad is een auto toch al vaak niet handig. Een auto voor lange stukken is ook niet handig als je met veel bagage reist. Alleen handbagage voor 4-5p kan net achterin met een extra tasje. Dus als je al met grotere bagage gaat is dat ook niet fijn.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!