dinsdag 28 november 2017
  4 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

doordat ik geen fijne ervaring heb met thuisvaccinaties, zou ik graag van jullie horen waar naar toe te gaan voor goed advies. Voor thuisvaccinaties ben ik een paar keer bij de ggd geweest, maar krijg daar ook het gevoel dat ze zoveel mogelijk proberen te verkopen.. Terwijl ik gewoon een GOED en EERLIJK advies wil ;)
AMC Tropencentrum?
Havenziekenhuis Rotterdam?
KLM Health services?

Ben benieuwd naar jullie ervaringen!!! Bedankt alvast.

Groetjes Mirtje
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25684
Ben ook geen GGD-fan, dus daar zijn we het over eens :-), maar mag ik vragen wat jullie niet prettig vinden bij thuisvaccinatie? Wij zijn nl. groot fan, al is het zoals bij elke organisatie natuurlijk afhankelijk van de persoon die je treft en die bij ons in de regio geeft bijv. gewoon zijn eigen 06 zodat je na de eerste afspraak alles met hem af stemt (dus bijv. om 18u ipv tussen 18-21u). Als ik in mijn omgeving weer eens iemand naar hen doorverwijs (tot nu toe steeds tevreden klanten) neem ik ook graag jouw ervaring mee.

Met de organisaties die je noemt heb ik geen ervaring helaas.
6 jaar geleden
·
#25685
Nou.. het enige wat ik prettig vond was dat ze aan huis kwamen! ;) Maar er kwam een net afgestudeerde basisarts die vroeg waar we naar toen gingen. Toen ik zei dat we naar Zuid-Afrika gingen zei ze meteen; "gaan jullie naar het Krugerpark want dan hebben jullie malariapillen nodig". Nou ehhh ja we zijn zo'n 7 dagen in en rond het Krugerpark maar we hebben geen pillen nodig! "Ja wel, want dat is malariagebied.." Toen heb ik gevraagd of zij het even kon opzoeken want in juli en aug is het winter daar en hoef je alleen preventief tegen muggen te weren en geen pillen te slikken. En ja hoor.. op haar ipad vond zij het advies voor juli en augustus. Daarna is zij met haar ipad op schoot het rijtje langsgegaan aan vaccinaties.
Ik baalde er een beetje van dat ik zelf beter voorbereid was ;) Ik verwacht tips en adviezen van een arts.. TROPEN arts. Dus daarom voor ons geen thuisvaccinaties meer ;) En het is misschien wat kort door de bocht bekeken om nav 1 arts dit te besluiten.. maar het is me gewoon niet goed bevallen. Het was 1 chaos in haar tas.. niet even handen wassen of desinfecteren voordat zij ging vaccineren.
6 jaar geleden
·
#25686
Het is gewoon zo afhankelijk wie je treft.

Bij GGD kregen we altijd een verpleegkundige. Als ze het niet wist, belde ze de arts. Vonden wij niet fijn... want wij hadden erg specifieke vragen die ze niet wist...

Bij Meditel aantal jaar echt super geholpen. Daar krijg je altijd arts te zien. Maar laatste 2 keer was daar een andere arts... We vroegen ons af of hij zelf wel naar de tropen ging... 'geen ijsklontje hoor!' (terwijl de artsen voorheen ons er juist op wezen dat je heel goed ijsklontjes kan nemen mits ze maar uit de fabriek komen (en hoe je dit kan zien).

En dit is natuurlijk maar 1 voorbeeldje...
6 jaar geleden
·
#25687
Oké, erg jammer inderdaad! Wij hebben totaal andere ervaring! Maar wat ik al zei, zoals bij elke organisatie ben je afhankelijk van de persoon die je treft.

De tropenarts in de praktijk van mijn zus had ons eerder van hetzelfde advies voorzien (zeer afwijkend van de GGD). Waarom dan niet door haar laten zetten? Omdat praktijk van mijn zus geen LCR is en hoewel wel gratis consult voor ons, de vaccinaties moeten gewoon betaald worden uiteraard en zijn niet vergoed (door onze verzekering), zodoende dus thuisvaccinatie laten komen (met in ons achterhoofd dat we al goed advies hadden) en waren blij verrast door de (inderdaad) basisarts met veel ervaring met reizigers.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!