maandag 12 december 2016
  41 Replies
  14.5K Visits
  Subscribe
Onze Zuid-Afrika reis staat nog voor de deur en ik zit al te kijken naar de volgende bestemming..oeps.. Azië trekt ons ook maar hoe is de gezondheidszorg in Aziatische landen? Ik heb een peutertje met het downsyndroom waardoor ik graag wat goede ziekenhuizen "in de buurt" heb. Hij is net even iets vatbaarder dan de andere kids en reageert ook net wat heftiger als hij ziek is. (ik ga al op pad met wat medicijnen die onze eigen kinderarts voorschrijft)
Hier in Utrecht hebben we keus genoeg uit goede ziekenhuizen.. maar hoe is dat in Indonesië (en verschilt waarschijnlijk ook per eiland)... Thailand.. Maleisië..Vietnam???? Ik snap dat wanneer je bij locals in een dorpje zit dat je niet binnen een kwartier in een ziekenhuis kunt zijn in geval van nood. Maar ik schrap liever de landen waar de medische zorg slecht is.. tot hij een stuk ouder is. Zuid-Afrika is dan ook een hele veilige eerste keus, vanwege de goede ziekenhuizen/artsen. Maar Azië lonkt ook naar ons ;)
Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!!!


Groetjes Mirtje
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#22892
Hey

Wij zijn in 2013 met onze dochter van toen net geen 3 jaar naar het ziekenhuis geweest in Hanoi (Vietnam). Zij had een maag darm infectie waardoor ze maar bleef overgeven en zelfs geen water meer kon binnenhouden. En op aanraden van de manager van het hotel zijn we naar het French hospital ( als ik mij de naam goed herinner) geweest dus niet het lokale ziekenhuis.
Dit was eigenlijk net zoals een westers ziekenhuis. Maar natuurlijk was de prijs dat ook (900 euro). Voor ons was dit geen probleem omdat we dit toch terugkregen van onze reisverzekering.
Wij zijn daar heel goed geholpen geweest in het Engels. we zijn 's morgens naar daar gegaan. Ze hebben onderzoeken gedaan en via een infuus antibiotica en vocht gegeven en tegen 's avonds was ze er al terug door en konden we terug naar het hotel.
De kinderarts heeft dan zelfs de dag nadien naar ons gebeld om te checken of alles ok was dus voor ons is het ziekenhuis bezoek zeker meegevallen.

groetjes
Maggie
7 jaar geleden
·
#22893
Kijk eens voor Maleisie/Singapore.
Zeker singapore heeft de beste medische zorg van de wereld.
7 jaar geleden
·
#22894
Wij zijn deze zomer in Thailand geweest en ik heb een week op Koh Samui in het ziekenhuis gelegen (prive kliniek weliswaar maar dat zou ik altijd adviseren). De zorg en het ziekenhuis waren fantastisch. Zo goed dat ze hier in Nederland daar nog wel een puntje aan kunnen zuigen.

Uiteraard is het wel zo dat in sommige landen je niet direct bij een goed ziekenhuis bent en de afstanden soms groot zijn. Maar dat is een kwestie van vooraf uitzoeken waar je goede ziekenhuizen vindt en daar je route op aanpassen. Veel plezier met voorbereiden!
7 jaar geleden
·
#22895
Ik zou niet naar Nepal, Laos, Myanmar, Vietnam en Cambodja gaan.
Maleisie en Thailand hebben wel hele goede ziekenhuizen en qua service beter dan Nederland.
China weet ik niet, gevoelsmatig zou ik die ook even achter me laten maar dat is enkel een gevoel en niet gebaseerd op feiten.

Verder zou ik zorgen dat ik niet te ver van de bewoonde wereld zou dwalen en daar is in de planning altijd rekening mee te houden.
Wellicht reis je dan niet zo extreem als de rest, maar wat zou het... ik denk dat je een prachtige vakantie kan hebben.
7 jaar geleden
·
#22896
Ja Maleisië en Thailand had ik eea over gelezen idd. Grote steden trekken ons niet.. en daar vind je meestal de ziekenhuizen. We hoeven ook niet perse de toeristische high lights te zien in een land. Zoveel mogelijk natuur en contact met locals is wat ons trekt. En dan zullen we moeten speuren naar dat soort plekjes die niet te ver van goede medische voorzieningen zijn. Je gaat er van uit het niet nodig te hebben! Maar just for sure... Mijn zoontje heeft al redelijk vaak een pseudokroep aanval gehad waarbij hij er niet zelf uit komt. Hier zijn we in een kwartier bij de spoedeisende hulp (en dat is al lang als je kind het stik benauwd heeft) Hij krijgt dan Dexamethason (soort prednison) en dan gaat het snel beter. Dus dit is een medicijn wat we iig van thuis meenemen op reis zodat ik snel kan ingrijpen. (ik weet helaas inmiddels wanneer en hoe ik het toe moet dienen) Dus de voor ons bekende narigheden daar kunnen we van te voren op in spelen. Evt een brede antibiotica mee van thuis.. Maar het gaat meer over de onbekende.. dan wil ik gewoon snel bij een goeie arts zijn.

Enkele verschillen tussen deze 2 landen zijn Thailand geen malaria pillen en Maleisië wel? Toch? En verschil in geloof.. volgens mij Thailand veel Boeddhisme en Maleisië Islam.. Klopt dat? Thailand toeristischer?
Ik lees dat Thailand heel geschikt is voor kleine kinderen.. Maleisië ook of minder?
7 jaar geleden
·
#22897
Wij waren vorig jaar rond deze tijd in West-Maleisië met twee kleine kindjes (3.5 jaar en 4.5 maand): érg kindvriendelijk, en wij hadden deze bestemming uitgekozen omdat we hier geen malariapillen moesten slikken! Zijn wel niet naar Borneo of de oostkant van het schiereiland geweest (was toen regenseizoen), dus ik weet niet hoe het daar zit. Maar wij vulden met gemak 5 weken aan de westzijde.
7 jaar geleden
·
#22898
Ervaring (gelukkig!!) niet.
Ik denk aan noord Thailand. Veel natuur binnen redelijke afstand van grotere steden.
Toen wij onze vaccinaties voor Thailand haalde zei de arts dat we bij koorts in het noorden direct naar een kliniek moesten gaan en voegde daaraan toe dat die prima zijn daar. Ik heb me er verder niet in verdiept maar neem aan dat hij prive klinieken bedoelde.

Als je medicatie meeneemt, check goed wat het is en of het "zomaar" mee mag. Ik kwam er min of meer bij toeval achter dat de medicatie die wij hadden tegen koortsstuipen op de narcoticalijst stond en er een andere, meer uitgebreide, doktersverklaring mee moest. Het kon wel gewoon mee hoor, maar je wilt er natuurlijk niet bij de douane achterkomen dat je niet het juiste briefje hebt als ze er naar vragen.....
7 jaar geleden
·
#22899
Wij zijn in Maleisie geweest bij een huisarts. Was allemaal heel netjes. Onderzoek. Meer dan hier in Nederland. Onze dochter had al 4 dagen hoge koorts en veel hoesten. Zo wilden we niet naar de Perhentians. In Kota Bharu naar de dokter geweest. Pillen en een srankje mee en het was zo over.

Ziekenhuis hebben we niet gezien, maar de huisarts was dus prima
7 jaar geleden
·
#22900
Bali heeft ook goede ziekenhuizen. Net als Thailand, Maleisië en Singapore. Cambodja, Myanmar of Laos zou ik dan minder snel doen.
7 jaar geleden
·
#22901

Enkele verschillen tussen deze 2 landen zijn Thailand geen malaria pillen en Maleisië wel? Toch? En verschil in geloof.. volgens mij Thailand veel Boeddhisme en Maleisië Islam.. Klopt dat? Thailand toeristischer?
Ik lees dat Thailand heel geschikt is voor kleine kinderen.. Maleisië ook of minder?


Direct buiten de grote steden heb je natuur en contact met locals. Het is soms verbazingwekken hoe dicht de natuur bij de stad ligt.
Voor onze zoon heb ik door schade en schande wijs geworden een paar micro clismasets tegen verstoppingen. Daar is hij erg gevoelig voor.
Onze huisarts vraag ik voor vertrek om een paar recepten uit te schrijven voor zaken die bij ons spelen. Hij weet ook dat het echt alleen uit voorzorg is dat we het meenemen.

Voor kleine kinderen maakt het niet uit waar je heen gaat. Zowel in Thailand als in Maleisie zijn ze dol op kinderen.
En dan ook echt dol.
Thailand is inderdaad Boeddhisitsch en Maleisie heeft meer mengvormen waaronder Islam in het Noord-Oosten (bier is lastig te vinden), maar ook bhoeddisme en christenen kom je er tegen.

Malaria kan je makkelijk omheen reizen door gebieden te laten liggen. Wij hebben ook ruim drie weken rondgereisd en ook Malaria gebieden gemeden.
Mijn overweging daarbij was dat ik me er niet goed bij voelde om Malariamedicatie in dat kleine lijfje te kieperen. We kunnen later die gebieden nog wel eens opzoeken.
Geen haast. Tijd zat.
7 jaar geleden
·
#22902
Thanx voor het delen allemaal!

Zowel Maleisië als ook Thailand trekt ons, dus geen probleem om andere Aziatische landen even te laten voor wat het is. De meesten van jullie plannen alles zelf volgens mij hè... Scheelt dit enorm veel? Wij hebben Zuid-Afrika via Better Places geregeld, heel fijn.. alles op maat... overal familiekamers voor ons 5en.. kleinschalige verblijven meestal van de lokale bevolking.. overal minimaal 2 nachten zodat we beetje relaxt reizen.. afstanden niet TE groot, enz. Ik heb alleen de tickets zelf geboekt.
Op de 1 of andere manier vind ik het een beetje spannend om alles zelf te regelen. Nu heb ik het gevoel dat ik iemand kan bellen tijdens de reis als er iets aan de hand is haha. Maar dat zit tussen mijn oren misschien en omdat we nog wat onervaren zijn met verre reizen..

Kun je door Thailand en Maleisië met een prive chauffeur reizen? En hoe regel je dat van te voren? Of taxi busje? Want met z'n 5en (3 kids) zie ik het openbaar vervoer niet zitten...
Daarbij valt het me op dat er veel meer aanbieders zijn met reizen naar Thailand in vergelijking met Maleisië. En als ik een georganiseerde reis naar Maleisië zie dan zitten er onderdelen in die niet echt bij ons passen... Ik wil dolgraag 3 uur in een boot de jungle in.. en mijn 2 pubers zouden dit wel trekken maar de jongste dreumes met down hou ik echt geen 3uur op mijn schoot! Het komt dus maar zelden voor dat je een "kant en klare"reis ziet die helemaal bij je wensen past. En daarbij hou ik niet van die massale excursies die al helemaal uitgekauwd zijn.. Dus zelf regelen lijkt beter te passen haha of een reis helemaal op maat laten maken bij een organisatie.. maar wellicht zit daar een flink prijsverschil in..

Boeken jullie alleen verblijven van te voren? Of ook vervoer en excursies? En als je het ter plekke gaat uitzoeken ben je daar niet veel tijd aan kwijt? (ik krijg al visioen met 2 zuchtende pubers die graag duidelijkheid hebben over wat we gaan doen en wanneer)

Tips???
7 jaar geleden
·
#22903
Ik boek wel alles zelf en zoek alles zelf uit. Maar er zijn ook wel tussenvormen te bedenken.
Per punt ga ik even je bericht door:
-

Rondrijden in Maleisië is trouwens ook zelf heel goed te doen. Huren lukt prima, sturen lukt daar ook goed. Daarmee ben je af van de privéchauffeur en heb je maximale vrijheid. Openbaar vervoer doe ik eerlijk gezegd nooit... in mijn vakantie heb ik echt geen zin om op een bus of trein te wachten. En daarbij... ik wil graag stoppen wanneer ik daar zin in heb. En gaan en staan waar ik zin in heb.

Die jungle excursie zou je ter plekke goed kunnen boeken of per internet een paar dagen van tevoren. Ik kan me goed voorstellen dat je in jullie geval splitst.
Een ouder met de tieners in de boot en de ander een volgende dag bijvoorbeeld.

Zelf regelen is vaak wel goedkoper, maar wellicht besteed je dingen liever uit. Dat kan.
Mijn vriendin heeft voor een reis zaken uitbesteed aan Pangea travel en aan Exotissimo (tegenwoordig exo zie ik). <!-- w -->http://www.exotravel.com<!-- w -->
De laatste doet in ieder geval reizen zowel in Thailand als in Maleisie. Wellicht kan je eens met hun van gedachten wisselen.
Pangea zit in Nederland en is ook een optie.
Eerlijk gezegd heb ik tot dusver maar 1 keer daar gebruik van gemaakt. En dat was toen ik geen tijd meer had om het te organiseren.
(Ik dacht dat ik spontaan een grappig huwelijkscadeautje had gevonden. Terwijl mijn man bij de opticien was heb ik 2 tickets bangkok gekocht, surprise).

Wat je kan doen... omdat deze club hier best veel know how heeft... doe een voorstel... dan schieten we er allemaal wel op.
Wellicht heb je het dan zelf toch snel en vooral goed voor elkaar zonder extra kosten.
7 jaar geleden
·
#22904
Dankje adventuregirl voor je uitgebreide antwoord! Ik kom er zeker op terug. We gaan deze zomer onze eerste verre reis maken met ons gezin naar Zuid-Afrika. Via Better Places heb ik samen met reisagente die daar woont een op maat reis samengesteld... en alleen de vlucht zelf geboekt. Ik was dus al aan het vooruit dromen over een bestemming voor daarna haha. Leef je dromen, toch?!! Ik ben misschien wat über enthousiast omdat ik na de geboorte van ons zoontje dacht dat reizen misschien niet vanzelfsprekend meer zou zijn.. En als dan blijkt dat hij het heel goed doet.. en je dan kijkt naar de mogelijkheden van zo'n heerlijk ventje met down dan word je heel blij en enthousiast. Zeker als de kinderarts zegt; DOEN!!

Ik was bij het boeken van Zuid-Afrika ruim 1 jaar van te voren en nog waren er bepaalde accommodaties al vol geboekt. Misschien omdat ik wat eisen had/heb ;) zo willen we bv het liefst in kleinschalige accommodaties, op 1 familie kamer of in 1 cabin of wat dan ook. We vinden het niet leuk om op 2 aparte hotelkamers te zitten. En bij kleinschalige acco's zie je dan weer dat ze maar 1 of hooguit 2 familiekamers hebben.
Maar zo dacht ik dus dat wanneer we terug komen van deze reis dat ik dan wellicht al aan de late kant ben om een volgende reis te plannen. Vandaar eerst eens uitzoeken naar welk land...
Als we daarin een keus hebben gemaakt dan zou het super lief zijn als de mensen hier mij een beetje op weg willen helpen... welke websites, welke route, wat wel en wat niet.. enz.

Geniet!
7 jaar geleden
·
#22905
gewoon lekker alles zelf regelen is inderdaad wel het goedkoopst, is makkelijk te regelen, kost wel wat tijd maar daarom regel ik ook veel al voor vertrek.
laat even weten wat je precies zou willen doen, mogelijkheden genoeg, ook voor kleine kindjes.
Thailand en Maleisië zijn beide goed te doen met kinderen, ti's dus maar net wat je zelf wil.
In Thailand kan je bijv in Bangkok al van alles ondernemen, fietsen door Bangkok, tempels bezoeken en bijv een tochtje per boot over de klongs maken. in Kanchanaburi kan je bijv naar de Erawan watervallen, naar Elephants world en de oorlogsmonumenten en musea bezoeken. dan kan je een keus maken of je naar het noorden of naar het zuiden wil, in het noorden kan je allerlei bergstammen bezoeken en in het zuiden heb je weer prachtige stranden. ook de jungle is hier een optie, je kan zowel naar Khao Yai als naar Khao sok, allebei zeker de moeite waard, in Suratthani kan je naar de apenschool om te zien hoe de apen hier worden opgeleid om kokosnoten te plukken, je kan er op zoek gaan per boot naar roze dolfijnen, super leuk allemaal. waarschijnlijk vinden je pubers het ook geweldig om te zip-linen, dit kan op verschillende plekken in Thailand.
in Maleisië heb je ook mogelijkheden genoeg, vooral Borneo is echt geweldig, maar misschien iets te heftig met een peuter.
ik denk eigenlijk dat Thailand makkelijker en diverser is voor jullie gezelschap.
laat gewoon even weten wat je aanspreekt.
7 jaar geleden
·
#22906
Wat lief!!! Dankjewel! Ik kom er op terug.
7 jaar geleden
·
#22907
Ik denk dat de meeste op dit forum (mijzelf inclusief) je zullen aanraden alles zelf te boeken ;)
Maar zeker in Thailand en Maleisie is het erg makkelijk dit zelf te doen.
Tijdens onze vorige reis naar Maleisie en Borneo hadden we ook een stuk laten uitzoeken via een reisbureau.
Dit was echt enkele malen duurder dan onze Eigen reis. (Prijs ging echt enkele malen over de kop)

Nu moet je hier natuurlijk wel van houden maar met de hulp en tips op dit forum is het zeker zeer goed te doen.
Onze ervaring was dat Thailand iets meer cultuur was (temples etc) en Maleisie meer natuur. Zeker Borneo. (Dit betekend natuurlijk niet dat het andere land dit mist :))

Zoals familie Moerkens al schrijft is er voldoende te doen voor kinderen. Azie is zowiezo erg vriendelijk voor kinderen.
Mensen geven echt veel positieve aandacht aan kinderen wat je in NL nog wel eens mist.
7 jaar geleden
·
#22908
Ja wat die prijs betreft geloof ik het meteen dat het een paar keer over de kop gaat! Toen ik een paar reisorganisaties vroeg om een reis op maat te maken en een offerte te sturen voor de reis naar Zuid-Afrika was er één bij die vroeg wat we maximaal wilden uitgeven.. Vervolgens kreeg ik een offerte die precies op de euro nauwkeurig ons maximale bedrag was hahaha.

Als ik voor Maleisië zou kiezen dan zou ik zeker ook Borneo willen zien. Maar het gaat om 3 weken en dan kunnen we misschien beter alleen West-Maleisië doen. En dan als de jongste wat ouder is naar Borneo. Welke leeftijd zouden jullie adviseren om Borneo te ontdekken?
Misschien eerst Thailand en jaar er na Maleisië.. We hebben nog weinig gereisd dus voor ons is alles nog mooi en bijzonder!!

De jongste is nu 2 jaar en loopt nog niet. Voordat hij wat langere afstanden kan lopen gaat ook nog best even duren. Dus je moet je voorstellen dat we wel een peuter/kleuter van 3 a 4 jaar op onze rug hebben. De tijd moet ook nog een beetje uitwijzen of hij dingen makkelijk begrijpt.. zoals het blijven zitten in een bootje als je de jungle in gaat. Mijn dochters kon ik op die leeftijd heel makkelijk alles uitleggen, maar bij dit kleine manneke is het net effe anders door zijn Down.
7 jaar geleden
·
#22909
Onze jongste was 4 voor Borneo.
Ik zou niet veel jonger doen ivm het vele klimmen en klauteren.
Gezondheidszorg is ook wel minder dan op het hoofd eiland.
In 3 weken hebben wij KL - Borneo - Tioman - Johor - Malakka gedaan.
Wel zijn we op Borneo in de buurt van Kuching gebleven en dan is het prima in 3 weken te doen.
Als je verder Borneo ingaat zal ik wel wat laten schieten of langer gaan.

Dus wellicht is nu Thailand doen en over 1 a 2 jaar naar Maleisie niet eens zo'n slecht idee ;)
7 jaar geleden
·
#22910
Zowel Thailand als Maleisie lijken me heel goed passen. Niet zonder reden kiezen veel mensen voor deze twee om 'met Azie cq verre reizen' te beginnen. Over het algemeen goede medische voorzieningen, vriendelijke bevolking, relatief 'makkelijk' bereisbaar en veel verschillende dingen om te zien/doen (meer dan genoeg te doen buiten malaria gebieden).

Om te beginnen zou ik het aanbod van familiereizen bekijken. Zo kun je een goed idee krijgen wat er te zien en doen is in een land en kijken wat hiervan bij jullie past. Daarna kun je zelf aan de slag (met behulp van dit forum of trip advisor bijvoorbeeld) om jullie ideale reis te bouwen. Hierbij kunnen reisorganisaties eventueel weer behulpzaam zijn (Better Places biedt dacht ik ook Thailand aan of denk aan 'losse bouwstenen'), maar kijk niet gek op als je in het proces onderweg de bekende 'travel bug' oppikt (in positieve zin ;-), het is verslavend. LOL.

Succes en voor straks 'heel veel plezier in Zuid Afrika' gewenst.
7 jaar geleden
·
#22911
Eigen ervaring met en zonder kinderen: In Thailand, Maleisië en Singapore is het gewoon beter dan in Nederland, zeker als je naar een prive-kliniek gaat. Maar ook in normale ziekenhuizen wordt je goed en netjes geholpen.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!