woensdag 05 augustus 2009
  15 Replies
  9.1K Visits
  Subscribe
Zijn er mensen die ervaring hebben met reizen in Birma (met kinderen)? Ons plan is om volgend jaar augustus met onze jongens, dan 10 en 13 jaar, een maand in Birma rond te trekken. Graag horen wij ervaringen.
Groeten, Henrike
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#5652
Hallo Marty,

Wat gaaf dat jullie naar Birma gaan. Ik vond het 1 van de meest indrukwekkende landen om rond te reizen. Wij zijn er een maand geweest. Daarna waren wij trouwens wel blij dat wij weer teruggingen naar Thailand. Even weer wat meer luxe en 's ochtends weer eens yoghurt met muesli!
Als jullie in Inle lake komen, dan is het pannenkoekrestaurantje daar een echte aanrader. Een aardbeipannenkoek bestaat daar uit een pannenkoek met daarop ontzettend veel verse aardbeien.
Zelf vond ik Bagan ook erg mooi. Wij zijn daar een paar dagen geweest en hebben 1 dag gefietst tussen de ruines, maar ook een dag rondgetrokken met een paardenkar. Pepijn mocht daar ook zelf mennen.

Als jij nog meer wilt weten, dan laat het maar even weten. Alvast veel plezier toegewenst.

Ps, zorg er wel voor dat jullie crispy clean dollarbiljetten bij jullie hebben. Sommige hotels kunnen moeilijk doen als er vouwtje inzit.

Groet,
Christien
12 jaar geleden
·
#5651
hoi saskia

lekker zeg, zo snel jullie al gaan en langer lang!
heb mijn voorbereiding voor dit jaar net geplaatst onder laos kopje, reisschema thailand en laos, dus daar kun je dit vinden, voor afgelopen jaar kun je terug lezen op <!-- w -->http://www.vanheshutten.reismee.nl<!-- w -->
voor thailand kan ik in bangkok: pantip suites aanbevelen, te boeken via booking.com, hardstikke groot appartement, heerlijke tuin met zwembad, ideaal met kinderen en in kanchanaburi waren we bij xanadu 2008, twee huisjes aan elkaar vast, ook heel prima en bij de grens met birma in sangklaburi, bij de p-guesthouse, ook een aanrader, hadden we 2 triple kamers
verder hadden wij op reisdagen allemaal een knal blauw t shirt aan, dat is heel goed bevallen, ook een tip van hier
en veel vitamine en weerstand pillen mee: niemand is ziek geweest

veel plezier met de voorbereiding en als ik je nog ergens mee kan helpen dan hoor ik het wel

groetjes susan
12 jaar geleden
·
#5650
Hoi Christel,

Ik weet niet hoe lang je deze keer hebt, maar wat je ook gaat doen Thailand, Laos of Cambodja, jullie zullen het vast erg naar je zin hebben. Alle landen zou ik zo weer naartoe gaan.. na de eerste twee weken in Myanmar willen we de rest nog naar Oost Thailand ( Isan) en eigenlijk ook nog wel even bij tha khaek Laos in.

Saskia,
Wow, nog maar heel kort.... en dan mogen jullie!! In dezelfde periode als wij twee jaar geleden gingen, brings back good memories! Heel erg veel plezier en laten jullie ons meegenieten van jullie belevenissen? Hebben jullie een eigen site of mogen we op VRMK meelezen?
12 jaar geleden
·
#5649
tjee Marty en Suzan,

Wat ontzettend gaaf! Bijzondere bestemming!!!!!
Nou Marty, we gaan eerst (nog 24 nachtjes hoera!) in jullie voetsporen treden in Laos/cambodja en vietnam, daarna plannen maken voor Birma lijkt me helemaal zo gek niet.....
En Suzan, als jullie met z'n 6en ergens kunnen verblijven, passen wij er met z'n 7en t.z.t vast ook in. Ik ben erg benieuwd!!
Heel veel plezier met jullie voorbereidingen! Mogen we meelezen met jullie ervaringen en belevenissen???

Groetjes Saskia
12 jaar geleden
·
#5648
Wauw kijk nu al uit naar jullie verhalen. Bijzonder bestemming, waar je mooie verhalen over leest.
Voor ons nog een brug te ver, want wij hebben enkel pas Vietnam in Azië ontdekt.
Wij hebben wel al de tickets geboekt naar BKK voor de zomer, maar weten het verder nog niet. Wordt het Thailand of Laos of Cambodja of een combi.

Maar Birma.... mmm zou daar ook graag eens een kijkje gaan nemen.

Veel plezier met alle voorpret

Christel
12 jaar geleden
·
#5647
Weehaaa,,...

Op advies van Susan nog eens even wat geschoven met data om te vliegen met Air Asia van BKK naar Yangon en dat scheelde nogal....
We hebben dan ook geboekt. 4 juli heen ( voor € 100,- totaal met z'n vieren) en 19 juli terug ( kost iets meer... bijna het driedubbele) maar goed. De bevestiging van de E-tickets zijn binnen en we gaan dus!
Zo, de zondag is weer nuttig besteed!
12 jaar geleden
·
#5646
Natuurlijk heb ik die twee verhalen al gelezen :-) met susan heb ik ook al contact dus het gaat vast goed komen.
12 jaar geleden
·
#5645
Ik weet niet of Henrike geabonneerd is op dit onderwerp en of ze de berichten wel leest. Volgens mij is ze vorig jaar niet naar Birma geweest vanwege de verkiezingen en de verwachte onrusten.

Heb je de twee Birma verslagen op de site gelezen?
http://www.verrereizenmetkinderen.nl/re ... rmamyanmar

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

12 jaar geleden
·
#5644
hoi marty

air asia heeft momenteel een hele goeie actie, als je nu boekt kun je in onze zomervakantie voor 100 bath (komen nog wel toeslagen bij) voor een enkeltje van bangkok naar yangon vliegen

heb net even gechecked: een retour komt op 1600 bath (zonder bagage en eten) voor het promo tarief
anders is het 4300 bath voor het normale tarief
wij hebben net zelf ook onze vluchten geboekt, en moeten van alles 6 hebben, dus dat scheelt lekker
weet niet hoe concreet jullie plannen al zijn en of je al data weet, dan zou t de moeite zijn

birma lijkt mij ook erg mooi
wij gaan dit jaar naar thailand en laos

groetjes susan
12 jaar geleden
·
#5643
Hoi Henrike,

Ik zag op het forum dat je overwoog om naar Myanmar te gaan. Is dat er uiteindelijk nog van gekomen? Net als Els hierboven zijn wij namelijk ook van plan om naar Myanmar te gaan.
De tickets zijn geboekt naar Bangkok, de 6 weken in de zomervakantie hebben we de tijd om te gaan en staan waar we willen. Graag zouden we na een paar dagen acclimatiseren in BKK en daar de visa aan te vragen vliegen op Yangon. Vanaf daar naar boven, Bagan, Mandalay, langs Inle weer terug en dat in een week of 2 / 3 ongeveer.
Hebben jullie ( recente) ervaring met de treinen en bussen daar, tips over slaapplaatsen of dingen die niet in de Lonely Planet of andere boeken staan maar zeker de moeite waard?

Ik hoor het graag van je,

Marty de Jonge
12 jaar geleden
·
#5642
Hallo Henrike,

Wij willen ook met de kids naar Myanmar in juli of ugustus, ik wou even vragen of jullie geweest zijn en dan vooral hoe de temperatuur meeviel voor de kinderen.
We zijn zelf in 2000 al eens geweest maar dan in december.

Alvast bedankt, Els
14 jaar geleden
·
#5641
Hallo,

Wij zijn in 2003 in Myanmar geweest. Het is een prachtig land! We hebben veel door Azie gereisd, en dit is toch wel heel bijzonder! Onze reis was destijds zonder kinderen. We zouden er erg graag weer eens met kinderen terugkeren. maar aangezien onze kids nog erg klein zijn (5, 2, en 6 maanden) is het er nog niet van gekomen.

Ik denk dat het goed te doen is met iets oudere kinderen. De wegen zijn slecht en de busreizen niet altijd even comfortabel. Naast bussen, zou je gebruik kunnen maken van treinen, boten en binnenlandse vluchten. De ferries zijn een aanrader. Je kan verschillende klassen boeken. En vanuit de rivier gezien is het landschap prachtig! Ook staat Myanmar bekend om zijn oude stoomlocomotieven. Misschien ook leuk voor de kids!? We hebben ook mensen gezien die een 4WD met chauffeur hadden gehuurd. Op die manier kan je natuurlijk vakaer stoppen onderweg.

Wij zijn o.a. in Yangon, Bagan, omgeving Mandalay, Inle lake, en Kalaw geweest. De mensen zijn erg aardig. Ik denk wel dat mocht je qua gezondheid problemen hebben, je je wel op Bangkok of Singapore moet orienteren.

Wij zijn in Kalaw een Duitse man tegengekomen die trips organiseerde naar de grens van India, Nagaland. Heel bijzonder. Ook het noorden, de Himalaya, schijnt heel mooie en onbedorven te zijn. Ik weet echter niet of dat goed te doen is met kinderen.

Veel plezier met de voorbereiding!

Groet,
Marcella
14 jaar geleden
·
#5640
Hoi Natasja,
Dank je voor je reactie. Wij reizen ook absoluut niet 'luxe' en ook zeker niet in staatshotels. De nieuwe lonely planet ligt er inmiddels en ook hebben we zo'n 10 boeken over Birma mee op vakantie volgende week. Heerlijk 'inlezen' op Schiermonnikoog...
Ben jij destijds ook met kinderen (hoe oud?) geweest en heb je een website bijgehouden?
Je uitgangspunten komen wel overeen met die van ons. Eerst maar eens verder lezen en dan zullen er nog wel concrete vragen komen.
Groeten, Henrike
14 jaar geleden
·
#5639
Hoi Henrike,

Wij zijn in 2002 tijdens onze reis van 13 maanden een maand in Burma geweest. Dat vonden wij een geweldige ervaring!

De mensen zijn super lief en het land heeft veel te bieden.

Burma is wel een land waar je bewust moet reizen. Zo verbleven we niet in de luxe hotels omdat daar de overheid beter van wordt. En wij wilde echt de overheid niet steunen!!!! Want hoe daar met de bevolking wordt omgegaan is echt een drama.

Het is ook een aanrader om je eerst in te lezen over het land. Wij hadden in Bangkok een boek gekocht "Twilight Over Burma: My Life as a Shan Princess"(vast ook in nederland te koop of anders een ander boek over Burma). Daarin kan je lezen hoe een welvarend land helemaal kapot gemaakt wordt door de regering. Heel indrukwekkend! We zijn zelfs naar de plek geweest die in het boek beschreven wordt (het paleis). We verbleven bij Mr. Charles guesthouse, die ons het "echte" Burma liet zien. De mensen mogen niet praten over de situatie in hun land, worden daar zwaar voor gestraft zelfs.
We zijn ook bij de gebroeders met de snorren ( of zoiets in het engels dan) geweest die met een poppen spel in hun huiskamertje stiekum dingen over de regering laat zien. Er staat dan iemand op de uitkijk om te waarschuwen als er een verklikker komt. Nog niet zo lang geleden zijn die broers weer opgepakt. En iedereen kent natuurlijk de verhalen op het journaal over Aung San Suu Kyi, die al jaren huisarest heeft. Dat is Burma wat de regering niet wil laten zien.
Voor toeristen is het heel veilig en leuk om te reizen in Burma. Toeristen laat de regering met rust want het mag niet naar buiten komen hoe ze met de bevolking omgaan. Ze zullen zo weinig mogelijk laten merken van de situatie. Maar als je wat verder kijkt kan je wel meer over het land te zien en te weten komen. Het is natuurlijk weer een tijdje terug dat we daar geweest zijn dus ik weet niet hoe het nu is in Burma. Maar het is een land die ons gegrepen heeft en we gaan zeker een keer terug naar Burma.

Groetjes,

Natasja
14 jaar geleden
·
#5638
Ha die Henrike!

Wow, dat is een spannend plan! Wij kennen geen gezinnen die door Birma zijn getrokken. Hebben zelf, net als jullie, een visarun gemaakt (wij bij Mae Sot). En zouden er graag meer tijd doorbrengen, maar hebben bedacht dat we hiermee wachten tot de kinderen groter zijn.

Leuk dat jullie zo kort na jullie terugkeer alweer nieuwe plannen aan het maken zijn. Het blijft kriebelen, he.

Houd je ons op de hoogte van jullie plannen? (Heb je het verslag van de traveljunkies uit 2002 gelezen? http://www.traveljunkies.nl/wereldreis/ ... /links.htm)

Groet!
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!