woensdag 15 mei 2013
  3 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
Inmiddels zijn we terug van een heerlijke reis naar Marokko en hebben we dus ervaring met Ryanair. Die ervaring willen we graag delen:

- Je wordt goed op de hoogte gehouden hoeveel (en welke maten) je allemaal mee mag nemen etc. Je krijgt er zelfs van te voren extra mailtjes over. (erg wonderlijk om dan op de airport toch nog mensen met te grote/te veel handbagage aan te treffen....)
- Op de heenweg (Airport Hahn) werd heel precies gekeken hoeveel je ingecheckte bagage was. Had je twee koffers van 15 kg maar was de een 15,3 en de ander 14,4 dan moest je je bagage overhevelen (pff wij blij dat de weegschaal thuis hetzelfde aangaf als daar dus gelukkig bij ons alle ok)
- Handbagage werd bij ons niet gewogen (ook op de terugweg niet)
- Eenmaal door de douane werd bij Airport Hahn gekeken of ieder wel 1 stuks handbagage had. Op de terugweg (Marrakech) werd dit niet gedaan en gingen we zelfs met extra tasje eten het vliegtuig in (als het had gemoeten hadden we het er wel in kunnen proppen...)
- Op de terugweg (airport Marrakech) werd totaal niet moeilijk gedaan over het gewicht. Wij hoefden dus niet om te pakken toen bleek dat 1 koffer 15,7 was en de ander 14,4 kg.
- Bij het instappen worden rijen gevormd onder een bord, links voor priority boarding, rechts voor de overige plekken
- Bij ons was zowel op de heenreis als op de terugreis het vliegtuig nagenoeg vol. De meeste mensen met priority boarding hadden gereserveerde plekken (wij ook) dus als je priority boarding had genomen zonder gereserveerde plek had je keus genoeg gehad en had je makkelijk naast elkaar kunnen zitten.
- de tip om de achterste trap te nemen is goud waard! Ook al heb je gereserveerde plekken (moet je natuurlijk niet de plekken vooraan hebben....) dan nog is de achterste trap nemen fijn want je kan dan zo doorlopen naar je plek
- Op Airport Hahn was van te voren vrij duidelijk waar beide rijen (priority en overig) zouden beginnen en had je ook makkelijk vooraan in de rij kunnen gaan staan als je geen priority had. Volgens mij was het geen probleem geweest om goede plek te krijgen. We zagen echter ook mensen op hun gemak zo ongeveer als laatste binnenwandelen (baby op de arm) en dan verbaast kijken dat er gezocht moest worden naar plekken naast elkaar... (dan ben je erg afhankelijk van goodwill).
- Op Airport Marrakech wat tot op het laatst niet bekend welke gate we hadden. Toen hij bekend werd zagen we de mensen dringen die geen priority of zitplaats hadden. Nog geen 3 minuten later werd de gate veranderd en toen gingen mensen echt rennen....
- Beide keren zaten wij al in het vliegtuig toen de mensen zonder priority binnen moesten komen. Geen idee of hiervoor gerend werd. Bij ons zag je al dat priority mensen zonder stoel zich al half rennend voortbewogen (was echt niet nodig geweest)
- Er is eten aan boord. Op de heenweg zagen we patat en kipnuggets op het menu. Op de terugweg dachten we hiervan gebruik te maken maar het blijkt dat ze heel weinig porties hebben. Er was geen friet aanwezig maar wel, 1 portie kipnuggets (14 kleine knikkers maar volgens onze zoon wel verrukkelijk!) en 1 portie lasagne aanwezig. Sandwiches zijn iets ruimer aanwezig
- Zowel op de heen als terug weg kwamen we op tijd aan (tuteretututuuu). Dit laatste wordt duidelijk als je het meemaakt...

Al met al is vliegen met Ryanair prima bevallen.

Hoe is het anderen bevallen?
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13379
Hoi,

Wij hebben ook gevlogen met Ryanair. Zijn afgelopen zondag avond/ nacht terug gekomen, ook Frankfurt Hahn. Na alle horror verhalen is het ons 100 procent meegevallen. Was onze eerste keer met Ryanair. Als je je netjes aan hun regels houd, is er niets aan de hand en kunnen ze je niets maken.
Op de terugweg viel het ons ook inderdaad op dat ze niet moeilijk deden over de handbagage. Verder kan je zelf wat etenswaren en dinken meenemen. Geen probleem.
De priority vind ik echt een wassen neus. Op de heenweg mag je met priority vooraan staan. Maar direct daarna komen de ' gewone' passagiers. Wij hadden dus geen priority, gingen via de staartingang naar binnen, was plek genoeg. Konden keurig met de hele familie bij elkaar zitten, geen probleem.
Wat mij betreft voor herhaling vatbaar
10 jaar geleden
·
#13380
Hallo,

Wij hebben gevlogen van Charleroi naar Fes en terug met Ryanair.
- Geen priority of gereserveerde plaatsen, gewoon vooraan in de rij gaan staan en we zaten op rij 8 naast elkaar. Op de terugweg mochten wij met kinderen bij priority gaan staan (nog nooit meegemaakt met Ryanair dat je met kinderen opeens voorrang krijgt...). Wij stonden dan ook al bij de normale boarding maar werden door medepassagiers erop gewezen dat we naar priority mochten.
- Ook in Fes minimale controle van handbagage maar ook de bodyscan stelde weinig voor, we konden met kinderwagen door de bodyscan zonder verdere controle. Vloeistoffen geen probleem.
- Ook bij ons op de terugweg weinig eten aan boord, het was de laatste vlucht van de dag en dan hebben ze nog maar weinig op voorraad. Ook te weinig kleingeld, er werd omgeroepen of medepassagiers konden wisselen :-).
- Vluchten waren goed op tijd.
- Personeel vriendelijk

Prima vluchten gehad met Ryanair.
10 jaar geleden
·
#13381
Ook wij hebben met Ryan Air gevlogen. Hadden wel priority geboekt, geen gereserveerde plekken. Heb Edwin nog gespot op Hahn, maar we stonden dus in een andere rij :-).

Het klopt dat gewoon direct na priority komt, maar her verhaal van rennen naar het vliegtuig heb ik niet gezien bij priority. Sterker, we liepen netjes achter een Ryan air mevrouw aan.
De achteringang als je zonder priority reist is een prima optie, evenals zorgen dat je op tijd bij de gate bent. Ga of zo ver mogelijk vooraan zitten of zover mogelijk achterin, dan ben je ook weer zsm het vliegtuig uit.

Douane in Marrakech duurt inderdaad enige tijd, de tips die in een ander draadje worden gegeven zijn zeker nuttig.

Terug maakten ook wij mee dat onduidelijk bleef bij welke gate we moesten zijn. Daar was priority dus wel handig.

En verder..... het is net alsof je op de bus stapt als je vliegt met Ryan Air. Meer basic dan dit krijg je het niet.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!