woensdag 11 februari 2015
  11 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
Hoi allen,

we willen in 2016 met onze dan 2 jaar oude kindje door Maleisie reizen. Nu kwam ik organisaties zoals riskjatravel en kidsreizen.nl en pangeatravel tegen op deze site die georganiseerde individuele rondreizen aanbieden voor gezinnen zoals wij. Mijn vraag is of jullie ervaring hebben met een van deze organisaties en hoe het beviel? Mijn vriend en ik zijn altijd van het lekker op de bonnefooi met een reisgids geweest maar met een kind wil ik toch wat meer geregeld hebben voor een verre reis. We zijn overigens wel erg ervaren met reizen in verre landen, vooral Azië.

Bedankt vast voor jullie reacties!
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17863
Gaan dit jaar voor de 5 e keer met riksja (kids) Zijn met hun naar Bali, Thailand, Vietnam, Sri Lanka geweest en dit jaar Zuid- Afrika. Zeer tevreden. Altijd alles zeer goed geregeld. Leuke accommodaties op niet al te tourische plekken. Goed verzorgde excursies etc. Het lijkt wel een reclame praatje maar heb echt geen aandelen.
9 jaar geleden
·
#17864
Geen nadelen? Wellicht een hoge prijs :-) ?!?!

Je kan dezelfde accommodaties en excursies regelen als deze reisorganisaties en houdt daarna nog heel veel geld over...

Verder op het forum staan hier genoeg rekenvoorbeelden van...

Onze offerte ooit van Riksja voor 4 weken Maleisië: 12.000 euro (zonder internationale vluchten!!). Wij waren uiteindelijk zelf 'slechts' 4.000 euro kwijt....

Ergens heb ik ook een rekenvoorbeeld staan voor een bouwsteen naar Bako NP (staat ergens bij planning of rondreis Maleisie /Borneo) n.a.v. vraag van EenAnaarMaleisie. Met organisatie: 1000 euro voor 3 dagen, 2 nachten. Zelf regelen (exact hetzelfde) 250 euro.

Ah, ik heb dit laatste voorbeeldje teruggevonden, zie <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=113&t=2605&start=40#p15904"; onclick="window.open(this.href);return false;]viewtopic.php?f=113&t=2605&start=40#p15904[/url]<!-- l -->
9 jaar geleden
·
#17865
Olivia, leuke plannen!

Tussen op de bonnefooi en georganiseerd zit nog veel. Als je ervaren reiziger ben zou ik niet zo snel via een organisatie de reis doen. Je kan van tevoren al de accommodatie boeken, dat geeft dan misschien meer rust dan op de bonnefooi. Bovendien kun je je eigen route bepalen, reistempo en accommodatie.

Wat voor zekerheid geeft een reisorganisatie? Als er iets mis gaat ter plaatse, kun je het waarschijnlijk voor een deel nog zelf regelen. En wat kan er mis gaan? Dat was de vraag die ik mezelf stelde. Ik begon met te onderzoeken of groepsreis iets was (ik ben alleen met mijn dochters), misschien voor mij ook leuk en speelkameraadje voor dochter (oudste was 4, jongste 1) maar die waren er weinig. Ik kreeg toen ook aanbod voor individueel georganiseerd maar vond de voordelen vrijwel geheel wegvallen tegen de kosten. Ik heb recent iemand geholpen met een reis en die spaarde daardoor bijna € 2.000 uit voor gezin van vier.

Belangrijkste is dat je je goed voelt bij je keuze. Over riksja, travelnauts, expeditie kroost&co hoor ik goede verhalen. Met name riksja is populair in mijn omgeving. Expeditie Kroost & Co is ook voor kleinere kinderen. Ik ken veel sites, omdat ze een inspiratiebron vormen voor mijn routes die ik plan.

Succes met plannen!
9 jaar geleden
·
#17866
Als je vooral geen tijd hebt om het zelf te organiseren maar wel het geld hebt om het zo te doen lijkt dat me een prima oplossing.

Ik ken ook mensen in mijn omgeving die georganiseerd gaan omdat hun kind dan met andere kinderen kan spelen.
Bij mijn portemonnee zal dat in ieder geval nooit passen. Verschil moet er zijn.
9 jaar geleden
·
#17867
Wij gaan dit jaar met ons dochtertje (Olivia :) ) van 16 maanden. Ik heb ook gekeken naar die reisorganisaties, maar vind het veel leuker om zelf de accomodaties te kunnen uitzieken. Daarnaast weet ik nog niet wat haar ritme dan is en volgen we haar gewoon als het gaat om uitstapjes/excursies.

Ik zou het dus zelf doen en op dit forum (en ik vanaf eind mei) zijn er genoeg tips!
9 jaar geleden
·
#17868
Wij zijn zelf jaren geleden, we hadden toen nog geen kinderen, met FOX reizen gegaan.
De nadelen zijn dat je altijd afhankelijk bent van andere mensen, of dit nu medereizigers zijn of de gids, je moet altijd op iedereen wachten.
Dan heb je ook georganiseerde reizen waarbij de acco's e.d geregeld worden voor je en dan krijg je gewoon de route mee, hier zie ik eigenlijk weinig verschil met zelfstandig reizen, behalve dan de rekening.
Persoonlijk zou ik het zelf regelen, het financiële verschil is zo groot dat je makkelijk een foutje kan maken.

Een klein voorbeeld,
Toen wij voor het eerst met de kids naar Thailand gingen had ik via NRV de vluchten, 3 overnachtingen, de nachttrein en 1 binnenlandse vlucht van Koh Samui naar Bangkok geregeld.
Die binnenlandse vlucht die gaf wel de doorslag om dit nooit meer te doen, deze vlucht koste ons met 4 personen €700,- als je dan achteraf bedenkt dat je voor hooguit €150,- zelf een Ferry naar Suratthani regelt en vandaar een vlucht met Airasia dan heb ik toch echt het idee dat ze me een poot uitgedraaid hebben.

Ook de nachttrein en de overnachtingen waren een stuk duurder natuurlijk maar die vlucht sloeg echt alles!

Daar hebben we dus wel van geleerd!!!
9 jaar geleden
·
#17869
Zelf regelen kan prima! Je kan al die sites van NRV enzo gebruiken als leidraad voor je route ed. Voor Maleisie heb je de zeer handige site <!-- w -->http://www.veelzijdigmaleisie.nl<!-- w -->
Transfers, hoe je ergens komt van elke plek, tips alles. Ik heb deze site vaak gebruikt voor onze reis naar Maleisie in 2011.
Voor Bali in 2014 hebben we ook zelf alles geregeld. Bespaart je enorm veel geld en je kiest zelf de hotels ed. Soms kan je bijv 5 sterren vinden voor lagere prijs dan normaal. Mocht je een keer luxe willen doen. Die organisaties doen meestal 3 sterren terwijl je er flink voor betaald.
2016 wordt het voor ons Thailand dan zal ik ook alles zelf gaan regelen en plannen. Is ook veel leuker!
9 jaar geleden
·
#17870
Hoi allen,

bedankt voor alle reacties, wat leuk :) (Ik ben nieuw hier haha.)

Jullie hebben zeker een goed punt dat veel ook zelf te regelen is en dat je dan veel goedkoper uit komt. Ik had het overigens niet over een groepsreis maar over een individuele reis dat door hen is samengesteld.

We gaan er nog goed over nadenken. In elk geval fijn te horen dat degenen die met een organisatie op vakantie zijn geweest er goede ervaringen mee hebben gehad. Maar ook dat bij de mensen die zelf iets hadden geregeld het ook helemaal goed kwam. Ik neig nu naar de laatste optie...

Het forum is wel een ontdekking iig, ik ga er veel inspiratie opdoen.

Bedankt!!
9 jaar geleden
·
#17871
Er is eigenlijk geen verschil met zo'n reis, behalve dan de rekening.
Ze boeken voor jullie de hotels en evt het vervoer, deze dingen kan je echt makkelijk zelf doen met bijv booking.com of een andere site, of je mailt gewoon rechtstreeks naar het hotel, kijk even hier op deze site en het forum voor leuke acco's.
Wij boeken zelf altijd de vlucht en 1 overnachting bij NRV omdat we dan een pakketreis hebben die ook meteen verzekerd is.
De route bepaal je bijv aan de hand van zo'n organisatie, gewoon lekker alle routes doorsnuffelen net zo lang dat je gevonden hebt wat je leuk vind. Je kan natuurlijk alles aanpassen zolang het in dezelfde richting is, dus zorg dat je er even een kaart van Thailand bij hebt (internet)
En alles wat je niet weet of waar je nog wat extra over wil weten vraag je gewoon hier op het forum.
Ook de reisverslagen hier op het forum zijn super om ideeën op te doen.
Moet lukken en van het geld dat je over hebt ga je volgend jaar gewoon nog een keer :)
Suc6!!!
9 jaar geleden
·
#17872
Hoi Olivia,
Ik sluit me aan bij zo ongeveer alle eerdere reacties. Voor beide opties zijn voor- en nadelen te bedenken.

Wij hebben zelf in het verleden naar alle tevredenheid georganiseerd gereist met Fox (zonder kind). Wij vonden het heerlijk nergens over na te hoeven denken van tevoren en ook ter plekke alle opties op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen. Het reizen in een groep wat wij deden hebben we altijd als heel gezellig ervaren. Met een jong kind zou ik overigens nooit in een groep gaan met net als jullie overwegen individueel iets te laten organiseren.

Vorig jaar maakte wij onze eerste verre reis met kind.
We hebben div. offertes aangevraagd om het te laten organiseren en hebben uiteindelijk op basis van de financien besloten het toch zelf te doen. Waar wij vroeger nergens over nadachten heb ik nu de van de voorpret van het plannen ontdekt. Het kwam er dus zo ongeveer op neer dat ik alles zelf al uitgezocht had wat we wilde en dit welliswaar door de reisorganisatie overgenomen werd vonden wij dat we relatief "weinig" kregen voor het gevraagde bedrag. We moesten bv concessies doen qua hotels en hadden minder transport dan we gehoopt hadden. Omdat de offertes voelde als een compromis (ze hadden zich natuurlijk wel gericht op het door ons aangegeven maximale bedrag) zijn we toen zelf gaan puzzelen en kwamen een stuk goedkoper uit. Terugkijkend kan ik zeggen dat het een heel goede beslissing is geweest om het zelf te gaan regelen.
Komend jaar doen we Thailand, ook zelf gepland met net als de fam. Moerkens de boeking van vlucht en een nacht bij NRV.

Volgens mij moeten jullie je een aantak zaken afvragen; vind je het leuk en/of ben je bereid er zelf tijd en energie in te steken om zaken uit te zoeken, welke mate van begeleiding ter plekke wil je en welk budget heb je?
Ook een combi zou nog kunnen, wel zelf organiseren en kijken of je via een organisatie bouwstenen kunt boeken.

Wij zijn (georganiseerd) in Maleisie geweest en voor zover ik daarover kan oordelen zou je daar prima zelf kunnen reizen. Zeker als jullie al ervaring hebben met reizen in Azie zal dat geen probleem zijn.

Succes met beslissen!
8 jaar geleden
·
#17873
Wat is dit toch een leuk forum. Discussoeren op basis van argumenten, elkaar vriendelijk helpen, helemaal top.

OT, maar moest ik wel even kwijt.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!