maandag 01 juni 2015
  10 Replies
  7.5K Visits
  Subscribe
Wij verblijven tijdens onze komende reis regelmatig in van die accommodatie aan/op het strand, of in losse huisjes in een kleinschalig resortje. We kregen de tip van kennissen die vaak op de camping staan om een walkietalkie met fox functie mee te nemen. Die heeft een enorm bereik, en een van de twee kun je als ontvanger aanzetten in de slaapkamer (en de andere slaat net als een babyfoon aan als er wat is). Nu gaat het er niet om dat we kilometers verderop kunnen rondhangen, maar wel dat we 's avonds als onze dochter slaapt 20 meter verderop op het terras van de lobby/loungebar nog even een drankje kunnen doen. Ze is nog jong en slaapt vroeg; net iets te vroeg dat we zelf ook wel kunnen slapen.

Heeft iemand hier ervaring mee. Werkt het goed, of heeft het nadelen (en dus risico's)?
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18656
Wij gebruiken hiervoor een Alecto DBX-82 babyfoon. Die maakt gebruik van dezelfde techniek als een portafoon/walkie talkie, en heeft een bereik van maximaal 3 km. We gebruiken hem alleen op vakanties, op de camping of in het hotel op wintersport. Ik vind hem echt ideaal.
8 jaar geleden
·
#18657
Wij hebben het 1 jaar meegenomen (speciaal aangeschaft). Niet gebruikt, volgende vakantie eigenlijk gewoon vergeten mee te nemen. Dus ja, als het je een veilig idee geeft, prima aanschaf. Maar wij zaten of op ons verandaatje of op 20 m afstand en gingen elke 15 min even kijken.
8 jaar geleden
·
#18658
Wij namen een gewone babyfoon mee (Avent SCD 520). Deed het super! Wel gekeken naar walkie talkies maar in de landen waar we heen gingen waren sommige frequenties verboden of niet toegestaan. Daarmee werd het wat lastig en hebben we gekozen voor de babyfoon.
8 jaar geleden
·
#18659
Wij hebben de Motorola t60 portofoon. En het werkt ideaal. Met een VOX functie (babyfoon). En daarnaast gebruiken we het ook om onderling te communiceren. En heeft een bereik tot 8km.
8 jaar geleden
·
#18660
We hebben de Alecto DBX-82 gekocht. Binnenkort even hier testen :). Dank voor de input allemaal :)
8 jaar geleden
·
#18661
Die Alecto DBX-82 werkte perfect. Vooral fijn als onze dochter 's ochtends nog sliep en wij alvast aan het ontbijt wilden :).
8 jaar geleden
·
#18662
Voor op campings, hotels en plaatsen met WiFi gebruik ik Annie, wat een babyfoon is op je mobiel of tablet. Dan heb je wel onbeperkt bereik, maar alleen als je WiFi hebt. Hij is net zo uitgebreid als een echte babyfoon qua camera, liedjes kunnen spelen en terug kunnen praten... Maar als er geen WiFi is, is het een beetje onhandig.

Wat ik me afvraag; wat is het verschil tussen een normale babyfoon of app en zo'n walkietalkie? Heeft die meer bereik?
8 jaar geleden
·
#18663
Een gewone babyfoon werkt op via DECT-technologie, dit een hele lage zendfrequentie (1880 tot 1900 Mhz). Er wordt dan continu een digitaal signaal verzonden, net als bij een GSM. Dect heeft een bereik van 100 tot 300 meter. Met dikke betonnen muren of vloeren er tussen is het bereik van een DECT-babyfoon veel minder. Onze goede Dect babyfoon thuis haalt nét het huis van de buren. Voordeel van DECT: nauwelijks ruis, en je kunt je kind bijvoorbeeld horen ademen, of een klok horen tikken door het continue contact tussen zender en ontvanger.

Een babyfoon met 'walkie talkie' oftewel portofoonfunctie werkt via de PMR techniek(Personal Mobile Radio). Dit is een analoge radioverbinding, het werkt net als een radio dus. De zender en ontvanger moet je op hetzelfde kanaal en subkanaal instellen. Als iemand anders toevallig op precies hetzelfde kanaal zit dan kun je theoretisch een ander kind horen via je babyfoon. PMR heeft een bereik van 3 kilometer, heel veel meer dan een gewone Dect babyfoon dus. Er wordt alleen verbinding gemaakt met de ontvanger als er echt geluid gemaakt wordt. Bij onze vakantie-babyfoon (Alecto DBX-82) hoor ik mijn kind dus niet ademen, maar als mijn kind hoest maakt hij wel meteen contact. De ontvanger springt dan aan met een geluid en lampje erbij, dat is niet te missen. Als ik hem in een rumoerig restaurant op tafel zet kan ik het meteen zien en horen als mijn kind wakker is, of moet hoesten ofzo. Ik kan hem zo gevoelig afstellen dat ik zelf een rits van de tent of een deurklik die opent kan horen. Nadeel is dat je meer kans hebt op ruis of storingen. Voor vakanties kun je trouwens ook een Alecto DBX-82 huren, google maar even.
8 jaar geleden
·
#18664
Tijdens onze laatste reis liep ik wel tegen een nadeel van ed DBX-82 aan, op elk kanaal hoorden we bewakers of politie. Ik bleef zoeken naar vrije kanalen, maar het schoot niet op. Ik was in Maleisie en daar heb je in elk hotel categorieen medewerkers die allemaal een eigen kanaal pakten, van de schoonmaak tot het restaurant, van de lobby tot de bewaking...was wel even grappig, maar daarna hoogst irritant want als ik eindelijk een vrij kanaal dacht te hebben gevonden, begon er weer iemand keihard doorheen te schreeuwen :).
8 jaar geleden
·
#18665
Oh dat lijkt me inderdaad wel irritant! Wij gebruiken de DBX-82 nu bijna vier jaar en hij staat al die tijd nog op hetzelfde kanaal, nog nooit meegemaakt dat die al in gebruik was of storing gaf. Wij nemen hem mee op wintersport (klein hotel), naar de camping, Landal huisje, en bij opa's en oma's. Tot nu toe nog geen plekken met bewakers/schoonmakers met walkie talkies gehad, dat scheelt wel.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!