maandag 29 oktober 2018
  27 Replies
  5.5K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

ik kijk naar tickets voor de zomervakantie 2019 naar Bangkok en zie gunstige voorbij komen met Finnair. Iemand ervaring? 550,- pp en we zijn met z'n 5en.
Ook Swiss air en Austrian komen voorbij.. iemand?

Of liever wat meer betalen en met Eva air vliegen?

Dank alvast.

Groetjes Mirtje
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#28499
Ik heb geen ervaring met deze luchtvaartmaatschappijen maar zou ze zo boeken. Ik heb wel eens op het punt gestaan om Swiss Air/Austrian, Finnair te boeken maar zag dan vast een ander ticket naar een andere bestemming die ik liever wilde. Finnair heeft vaak gunstige overstaptijden (en kort).
5 jaar geleden
·
#28500
Gevlogen met SWISS, familie met FINNAIR. Het zijn allebeil geen topmaatschappijen, maar voor 550 euro zou ik het altijd doen. Eva air scoort beter op airlnequality.
https://www.airlinequality.com/airline-reviews/eva-air/
5 jaar geleden
·
#28496
Geen ervaring mee maar hoor er eigenlijk nooit slechte dingen over dus ik zou er gewoon voor gaan.
5 jaar geleden
·
#28497
Finnair is prima.
Wel wei ig te snacken maar dat zou ik.voor een paar euro.zelf meenemen en je krijgr alleen alcobol bij de hoofdmaaltijd. Rest is evt tegen betaling (tegen scandinavische prijzen).
Maar ik zou er zo weer mee.vliegen als de prijs goed is.
5 jaar geleden
·
#28498
Ik heb met SWISS naar Thailand gevlogen. Service, eten, entertainment was heel goed. Stewardessen waren afstandelijk maar correct.
Ik zou zeker weer met ze vliegen als ik gunstige tickets zou vinden.
5 jaar geleden
·
#28495
Afgelopen zomer met Finnair via Helsinki naar Bangkok. Op de terugweg zeer korte overstap die door vertraging nog korter werd. Alles was prima geregeld en we waren met een extra snelle overstap ruim op tijd bij het volgende vliegtuig.
Het eten was weinig, dus ik zou ook wat extra meenemen. En op de heenweg hadden we vrij veel lichte turbulentie en een nerveuze piloot waardoor we ongeveer de hele vlucht met de stoelriemen vast gezeten hebben met een bordje voor ons neus. Dat was onhandig.
Het bosbessensap was heerlijk overigens. Ik zou voor dat geld zeker met Finnair vliegen.
5 jaar geleden
·
#28494
Eva is top. Beenruimte is heel fijn en goede service
Swissair prima maar krap
Finair geen idee
5 jaar geleden
·
#28493
Wij hebben al verschillende keren (ongeveer een 12 keer) met Finnair gevlogen en over het algemeen zijn we er zeer tevreden over. Helsinki is ook een aangename luchthaven om over te stappen, niet te groot en redelijk eenvoudig allemaal.
Dus een aanrader.
5 jaar geleden
·
#28501
Hmmm.. ook een beetje naar gunstige tijden gekeken en het komt eigenlijk nu hier op neer;

Met Finnair 1 overstap (2.15u) en op terug weg een overstap (1.15u) voor 600euro pp De overstap op de terugweg lijkt me redelijk krap... wat als je die mist?

OF

Met Eva air direct voor 800euro pp

Is de 200euro pp het waard om meer comfort te hebben?
Wij hebben tot nu toe alleen met KLM en Qatar gevlogen, ook niet goedkoop! Maar het scheelt zo aanzienlijk dat ik daarom toch overweeg eens een goedkopere maatschappij te nemen. 1000euro verschil is best veel geld..
5 jaar geleden
·
#28502
Het is natuurlijk persoonlijk, maar ik zou in deze situatie zonder twijfel voor Finn Air kiezen.

In geval van vertraging regelt Finn Air dat je alsnog op je bestemming aan komt. Dat kan dan wel een dag later zijn en dat zou dan gelijk mijn enige voorbehoud zijn als ik me die dag later niet permitteren kan.
5 jaar geleden
·
#28503
Met de ervaring van afgelopen zomer zou ik juist geneigd zijn om dergelijke vlucht te boeken en hopen dat je de vlucht mist, ha, ha!! Kan je een heleboel compensatie opleveren!

En op de terugweg is dan ook minder erg dan op heenweg.
5 jaar geleden
·
#28504
Op zich zou ik hem kunnen missen haha.. later op de avond aankomen of zelfs de volgende dag behoort tot de mogelijkheden.

@eynd14 wat bedoel je met afgelopen zomer?
5 jaar geleden
·
#28505
Wij hadden op heenweg vertraging naar Canada. Was meer dan 4 uur en het ging om een reis in de categorie lange afstand.

In totaal 600 euro pp teruggekregen. Stond binnen 1 week na aanvraag op onze rekening.
5 jaar geleden
·
#28506
Enneh ter plekke op Schiphol in totaal voor 120 euro aan etensbonnen gehad, in Toronto (waar we onze aansluiting misten) opgevangen in Sheraton Hotel incl voucher voor ontbijt. En tickets voor een vlucht de volgende ochtend met een andere vliegmaatschappij.

In totaal waren wij 13 uur later op plek van bestemming maar alles was goed geregeld.

Maar als je dit voor het eerst meemaakt (niet weten hoe laat je vertrekt, of je aansluitende vlucht haalt, zo niet wat dan (slapen op bankjes?? hotel?? meteen andere vlucht waardoor we helemaal gaar zijn??), wordt ons hotel dat we in Calgary hadden geboekt nog wel de tweede nacht vastgehouden na 'no show', nu missen we vakantiedag waar we gepland hadden de stad te bezoeken) was niet ideaal. Achteraf heeft dit dus allemaal goed uitgepakt en bleek dus ook nog dat we erg leuke compensatie kregen. 'Nou mam, voor zoveel geld vind ik het niet erg om 8 uur op Schiphol een boekje te lezen!'

We zeggen al gekscherend 'dit is nu slapend rijk worden'. (we hebben op Schiphol toen ook op van die heerlijke lounge ligbedden gelegen).
5 jaar geleden
·
#28507
Ja, dán is het achteraf wel lekker. Ik ben al drie keer een dag later aangekomen dan gepland, maar kwam nooit in aanmerking voor compensatie, helaas pindakaas. Wel was het alle drie de keren super geregeld met hotels/eten/vervoer etc.
5 jaar geleden
·
#28508
Wow, drie keer!! Dat is balen!!

Je krijgt geen compensatie als het door onverwijtbare omstandigheden komt (zoals bijv. het weer). Bij ons ging het afgelopen zomer om een technisch mankement (één die viel onder 'verwijtbaar', hadden ze dus beter/eerder onderhoud moeten uitvoeren of zoiets).

Afgelopen meivakantie kwamen we ook uren later aan. Vliegtuig moest uitwijken vanwege plotselinge opkomende hevige storm op vliegveld. Dit storm kwam opeens tijdens onze daling. Hebben toen doorstart gemaakt en na heel wat rondjes zijn we uitgeweken naar Pattaya. Er moest hoognodig getankt worden... En op Pattaya moet zo'n vliegtuig weer toestemming krijgen om te vertrekken (moesten heel wat papieren getekend worden, kregen we mee).

Maar veiligheid boven alles hoor! Dan maar paar uur te laat op bestemming.

En juist goed dat je dan geen compensatie krijgt. Anders ben ik bang dat sommige maatschappijen het erop wagen... bang voor claims...
5 jaar geleden
·
#28509
Yep, 2x inderdaad door het weer, toevallig beide keren een binnenlandse vlucht in Argentinië dat we beide nachten in Buenos Aires sliepen terwijl dat eigenlijk elders gepland was. 1x in 2009 (met mijn pa) en 1x in 2015 (met partner en peuter).
Andere keer was vorig jaar. Vlucht uit Bangkok had te veel vertraging om de overstap in Kiev (geen EU) te redden.

Ja, was een bak joh in 2009! Was binnenlandse vlucht dus ik nog extra nagevraagd hoe lang van te voren aanwezig op luchthaven. 1 uur was het antwoord. Wij dus 1,5u van te voren daar, maar mochten niet meer mee. Vertrek was vanaf internationale luchthaven en dat was 2 uur van te voren aanwezig zijn.... dat had ik blijkbaar moeten aangeven in mijn vraag (vluchtnummer en alles doorgegeven...). Mochten écht niet mee, vanaf daar geen vluchten meer naar het zuiden die dag, dus wij naar de nationale luchthaven en daar heb ik met heel veel moeite een andere vlucht gefixt (en betaald) voor later die middag. Dit alles speelt op zaterdag voor Kerst, yieha! Die vlucht kon dus uiteindelijk niet landen door slecht weer, jeetje wat had ik een stress. Zouden de volgende dag op een boot stappen naar Falkland Islands, South Georgia en Antarctica. Weet niet of jullie je daar weleens in verdiept hebben, maar dat was een heel duur grapje geweest hadden we die gemist (om een idee te geven: een leuke middenklasse auto). Gelukkig alles in orde gemaakt al op de luchthaven voordat we naar hotel gebracht werden en hadden de volgende ochtend om 6u een vlucht naar Ushuaia en zo liep alles toch nog goed af, maar jeetje... had die dag de moeder van alle hoofdpijnen, man... .
5 jaar geleden
·
#28510
oh wat een drama! Ik voel de stress gewoon! Ja, we hebben ons verdiept in Antarctica (op Canada na de grootste wens van onze zoon).

En vanwege de prijs kopen we maar af een toe een staatslot in de hoop dat...

Ik heb ook wel gelezen dat als je een cruise boekt en je te laat aankomt het ook je eigen schuld is. Maar als je ticket+cruise ineen boekt (wat weer veel duurder is) je niet zelf verantwoordelijk bent.
5 jaar geleden
·
#28511

Andere keer was vorig jaar. Vlucht uit Bangkok had te veel vertraging om de overstap in Kiev (geen EU) te redden.

.



Nu ik steeds meer over zoiets nadenk... Als je dus met bijv. Emirates vliegt en je hebt op de terugweg vertraging heb je ook geen recht op compensatie. Idem dus voor onze reis afgelopen zomer. We vlogen met Airtransat (heeft wel kantoor in Amsterdam maar niet zijn hoofdkantoor). Je vliegt van buiten de EU..

Je hebt alleen recht op compensatie als:
- vlucht vertrekt vanaf EU luchthaven
- je vlucht vliegt op EU luchtenhaven EN het hoofdkantoor van die luchtvaartmaatschappij is in Europa gevestigd.
5 jaar geleden
·
#28512
Nou, ik zou die vlucht met Finnair maar alvast gaan boeken!! Aan de voorwaarden worden voldaan... :-)
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!