maandag 10 september 2018
  4 Replies
  1.5K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Volgende meivakantie willen wij graag naar Israël met onze 3 kinderen van 6, 10 en 12 jaar oud.

Het wordt onze eerste reis buiten Europa. We zijn weliswaar gewend aan rondreizen per camper, hebben veel landen in Europa op die manier al bezocht. In Israël willen we ook rondreizen.

We twijfelen nog over de manier waarop. Op eigen houtje, zoals we gewend zijn, alleen dan met overnachtingen in hotels en een huurauto. Of met een (gezins)groepsreis of met een ingehuurde privegids. Er zijn ook Nederlandstalige gids te vinden via gespecialiseerde organisaties.

We zijn niet zulke groepsmensen, dus we twijfelen hier erg over. Aan de ene kant vinden we het erg spannend en denken we dat we meer zullen leren en zien met een georganiseerde tour. Voordeel van een privégids is dan nog weer dat je de reis beter kunt aanpassen aan je eigen wensen en dat er misschien iets meer flexibiliteit is om onderweg dingen langer of korter te doen, over te slaan of toe te voegen.

Aan de andere kant hechten we erg aan onze privacy en vrijheid en vind ik het niet onverdeeld fijn om een week met een 'vreemde' in de auto en aan tafel te zitten.
Inmiddels heb ik al wel geleerd dat Israël tegen de verwachting in over het algemeen een veilig land is om zelf te bereizen, dus veiligheid is niet echt een issue.

Ik zou graag ervaringen lezen van mensen die met hun kinderen op een groepsreis zijn geweest of met een privegids een week op stap zijn geweest. Ook andere landen, het gaat me meer over hoe het werkt in zo'n soort reis, hoe dat bevalt en of je het zou aanraden of niet.
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#28113
Om te beginnen; ik heb nul ervaring met Israel, moet gelijk aan veiligheid denken toen ik begon te lezen. Blijkbaar is dat ok, mijn reactie is dan ook gebaseerd op reizen in andere landen.

Wij zijn met kind nooit op groepsreis geweest. Zonder kind wel, drie keer.
Toentertijd beviel dat prima. Wij vonden het fijn om van tevoren niet teveel te hoeven en alles op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen. Hoewel we zeker de eerste keer best twijfelde het groepsgebeuren hebben we ervaren dat dat makkelijk z'n weg vind. Iedereen komt met hetzelfde doel en je hoeft ook niet "close" te worden met iedereen. Mocht je voor deze optie kiezen; vaak kun je in het prgramma al zien in welke mate je veel met de groep doet of dat er ook veel eigen tijd is om in te vullen.
Voordeel van een groepreis met kinderen is dat de kinderen speelkameraadjes hebben. Als ouder kan ik mij voorstellen dat een nadeel zou kunnen zijn dat andere gezinnen op een andere manier hun kinderen opvoeden en je daarmee geconfronteerd wordt. Ik denk aan anderen die hun kinderen vrijer laten of juist strenger zijn (ik noem maar wat; anderen mogen wel tien snoepjes achter elkaar of lang op hun scherm terwijl jij als ouder juist tracht dat te beperken en vervolgens heb jij een zeurend kind omdat een ander het wel mag).
Nadeel vind ik wel de hotels die gekozen worden; meestal grotere en onpersoonlijke hotels. Goed van kwaliteit, zeker wel, maar klein en knus vaak niet. Logisch als ze forse groepen moet kunnen behuizen.

Met zoon hebben we zelfstandig gereist. De reden hiertoe was in eerste instantie het feit dat we niet mee wilde "moeten" in een vaststaand programma. Onze zoon deed bv op onze eerste verre reis nog middagslaapjes en we wilde ons programma om hem heen kunnen bouwen. Daarnaast waren en zijn de kosten een overweging en vind ik ondertussen de voorbereiding bijna net zo leuk als de reis.
Dat gezegd hebbende; wil je het zelf organiseren steek er dan veel tijd en energie in voor het beste resultaat.
Dit heeft nu absoluut onze voorkeur omdat we alles echt naar onze wens kunnen aanpassen (wat ins ons geval betekend dat we bv langzamer reizen dan de meeste reisorganisaties)

Met gids hebben wij niet echt gedaan maar afgelopen jaar gebruikte wij voor een deel van de reis een chauffeur. Wij vonden dit heel prettig. Route konden we zelf maken evenals overnachtingen en voor de verplaatsingen (en een enkeleovernachting lokaal) gebruikte we een organisatie. Op Java had ik het zelf niet zo goed kunnen organiseren, althans niet in het tijdsbestek waarin we het nu regelde. Wij hadden wel een chauffeur die zich terugtrok als we hem niet "nodig" hadden dus het idee dat we een ongewenste gast hadden op vakantie herken ik totaal niet. We hadden bv een dag dat we afspraken dat we hem zouden appen als we weg wilde omdat we onze zoon eerst lekker een poosje wilde laten zwemmen.

Als ik je post lees krijg ik de indruk dat je eigenlijk niet heel blij wordt van het idee van een groep of gids? Wat maakt dat je het toch nog overweegt dan?
5 jaar geleden
·
#28114
Wij hebben in Indonesie een keer voor een week een auto met chauffeur gehuurd, omdat we zelf rijden niet zagen zitten.
Dit was prima, leuke chauffeur, maar na een week ben ik er dan wel weer klaar mee ;-)

Volgens mij kan je in Israel prima zelf rijden (ik spreek niet uit ervaring, wel zelf gereden in Jordanie, dit stel ik me vergelijkbaar voor ;-) )

Je groepsreis twijfels herken ik wel (ik opende er gisteren een topic over). Ik heb geen ervaring maar lees graag mee.
5 jaar geleden
·
#28115
De reden dat wij aan een groepsreis of begeleide reis denken, is dat we heel graag veel willen zien en doen in een relatief korte tijd van 8-10 dagen, waarin ook nog eens een paar Joodse feestdagen vallen (Pesach) die het openbare leven compleet ontregelen.

Als je dan alles onderweg zelf moet regelen en uitzoeken kost dat veel tijd. Normaal trekken wij rond met een camper en ik ben dan degene die alle uitstapjes bedenkt. Maar dan moet je de juiste parkeerplaats zoeken, in de rij staan voor kaartjes, uitzoeken wat waar precies te zien is, wanneer rondleidingen zijn en dan zul je altijd zien dat je lang moet wachten tot de volgende vertrekt.

Ik stel me zo voor dat dit soort zaken veel soepeler loopt als er een reisbegeleider is, die hier al rekening mee houdt en dit soort zaken weet en regelt. Bovendien heb ik het momenteel en de komende maanden vreselijk druk op mijn werk en niet echt tijd om veel avonden te spenderen aan het vooraf uitzoeken en regelen van van alles en nog wat.


We zijn geen groepsmensen, maar het leek ons voor de kinderen wel leuk (wij zijn waarschijnlijk zelf de makkelijkste ouders van de groep, haha) en qua kosten is het ook een stuk goedkoper dan een privegids. Maar juist met een privegids kunnen we echt alleen de dingen doen die wij leuk vinden. Zo hoef ik bijv. niet per se het huis van de eerste premier van Israel te bezoeken, maar dat zit meestal wel standaard in de groepsreizen.

Ik had een organisatie gevonden die met vaste gidsen werkt die Nederlands spreken. Dat laatste vinden wij prettig voor de kinderen en oDeze organisatie krijgt erg goede recensies, juist omdat de gidsen heel persoonlijk zijn en heel veel weten en kunnen vertellen.

Het is me alleen nog niet helemaal duidelijk of in de (aanzienlijke) kosten van de reis nu ook het onderdak en eten voor de gids meegenomen is, of dat je dat nog apart erbij moet betalen. Dat kan ik natuurlijk wel navragen.
5 jaar geleden
·
#28116
Ik zou dan een privé gids adviseren omdat het dan meer op maat is. Als je veel wil doen en zien ben je toch de hele dag bezig dus heb je ook niet veel aan andere contacten (speelkameraadjes) behalve als je dan lang in bus ofzo zit.
Het tempo bij groepsreizen met kinderen ligt sowieso lager dus zie je minder.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!