zondag 26 februari 2012
  14 Replies
  6.2K Visits
  Subscribe
Hallo,

Ik heb positieve raad nodig!
Wij hebben een reis geboekt naar Thailand - Vietnam in juli met onze kindjes (Milly 14m en Tosh 2j 9m)
We willen 2 weken naar Thailand en 2 weken naar Vietnam.

We zijn deze week een week naar centerparcs geweest, inderdaad niet te vergelijken maar het was "op reis"
Het was uitputtend, ik ben vermoeid terug thuisgekomen, nog nooit zoveel ruzie-discussie met partner gehad, de ontspanning van de vakantie was ver te zoeken...

hoe gaan we dat in hemelsnaam een maand volhouden?

De enige verschillen waar ik me aan rechttrek zijn: geen huishouden, niet moeten koken, Milly die 4maand ouder zal zijn....

Wat me vooral zorgen geeft:
Milly haar leeftijd
Milly die slecht slaapt...(in centerparcs sliepen de kinderen in een aparte kamer, voor het eerst samen, we legden Tosh maar in bed nadat Milly sliep, 3 nachten verliepen vlot, nacht 4 schreeuwde Milly alles bij elkaar(wat ze thuis ook frequent eens doet) en heb ik Tosh bij papa in bed gelegd en ik ben bij haar gaan slapen)
Milly is reeds wakker om 6u

Hoe doen we dat met z'n 4en op 1 kamer?????

Kan er me iemand een hart onder de riem steken??
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#10344
Laat de moed niet in je knieën zakken hoor!

De ene vakantie is de andere niet! De dingen waar jullie nu tegenaan liepen en daardoor ruzie kregen, daar hoef je niet nog eens tegenaan te lopen. Leer van de momenten en bespreek gewoon met elkaar hoe jullie het volgende keer willen doen.
Centerparcs is echt niet te vergelijken. Buiten het feit dat de kindjes iets ouder zijn, het mag geen naam hebben...
Kinderen kunnen verschillend reageren op dingen. Als ze normaal niet bij elkaar slapen, nu opeens wel en ook nog eens in een andere omgeving... Logisch dat dit wennen is. Hoe vervelend het ook is, als Milly thuis alles bij elkaar kan gillen en dat op vakantie ook doet, dan verschilt dat dus niet.
Zie dit gewoon als een oefenvakantie, zowel voor jullie als voor de kinderen. Als moeder van een autistisch kindje zie ik het zo: Jullie hebben alles gepland en weten wat jullie gaan doen en waar jullie heen gaan. Voor de kinderen is het één grote verrassing en dus maar afwachten wat er op hen af komt. Neem daar het tijdverschil bij en verwacht dan dus dat de kinderen de eerste dagen wat van slag zijn. Als je probeert dat te begrijpen en dat erbij incalculeerd dan kan het alleen maar meevallen.
Centerparcs draait vooral om opstaan, eten, zwemmen, eten, speeltuin/zwemmen, eten en naar bed. Vrij vaststaand ritueel. Kinderen snappen dat snel en verwachten die dingen dan dus ook. Thailand en Vietnam zal veel anders zijn. Iedere keer andere dingen om te doen, om te beleven, ruiken, proeven. Alle zintuigen worden flink geprikkeld. Laat je verbazen en verrassen door hoe goed (ook jouw) kindjes het kunnen doen.
Wij gaan dit jaar naar Nieuw-Zeeland. Natuurlijk, ik maak me soms wel druk over de lange vliegreis maar dan bedenk ik hoe goed ze het vorig jaar heeft gedaan toen we naar west Amerika gingen. Nu is dat natuurlijk geen garantie voor de toekomstige reis, maar toch. En ach, ik denk ook maar zo: we hebben de reis nu eenmaal geboekt en we gaan er het beste van maken!
Plezier verzekerd!!!!!

Groetjes Sharon.
12 jaar geleden
·
#10345
hoi,

Bedenk je idd dat deze twee vakanties niet te vergelijken zijn.
Een voordeel is misschien wel het tijdsverschil, de kinderen zijn even van slag, het is vroeg donker ( al neem ik aan dat ze op vakantie niet iedere dag om 7 uur in bed liggen) geloof me, de kinderen zijn echt wel moe na zo'n vlucht en de indrukken die ze dagelijks opdoen dat is ook niet niks.
Ik heb zelf twee hele lastige slapers maar op vakantie hebben we er totaal geen moeite mee, voordeel is ook dat ze dan na de vakantie in een ander ritme zitten en daar door ook weer beter in slaap vallen als we weer thuis zijn.
Vakantie is ook ontspanning en dat merken de kinderen ook, alles is anders, wij doen verder dan ook niet moeilijk over het eten dus ze leven vooral op pannekoeken, pizza en fruit ed, maar ze eten veel meer dan thuis.
Het gekke is dat de kinderen eigenlijk makkelijker worden met het eten, de oudste roept nu dat hij uitkijkt naar de Thaise curry, dat kregen we er een jaar geleden echt niet in.
Maak je niet te druk en je zal zien dat het goed komt.

Suc6
12 jaar geleden
·
#10346
Dank jullie wel :-)
Ik probeer me ook vast te houden aan die positieve gedachten :-)

ik hoop dat ik hier in augustus een heel positief verslag mag schrijven!
Bedankt!
12 jaar geleden
·
#10347
Heel herkenbaar, tijdens de voorbereiding van onze reis dacht ik ook vaak genoeg waarom wil ik dit ook alweer? Maar we zijn nu een maand onderweg met onze 4 jarige en 1 jarige en al die beren op de weg zijn gewoon thuis gebleven. Ik vind een 1 jarige thuis ook erg bewerkelijk, dus dat is op reis niet veel anders. Je vindt snel genoeg een nieuw ritme (vroeg wakker is op reis fijn omdat je dan voor het heetst van de dag al iets kan ondernemen) en manieren om met z'n allen in 1 kamer te wonen.
Lees ter inspiratie nog wat van de geweldige reisverslagen op deze site, daar krijg je een hoop inspiratie en reiszin van!
12 jaar geleden
·
#10348
Toen we voor het eerst met Mathis (toen 14maand) naar Thailand reisden, had ik ook mijn bedenkingen. Hij weende thuis dag en nacht, sliep niet door, was lastig.
Op reis hebben wij gewoon een voorbeeld kind, ik weet niet hoe het komt maar hij is niet graag thuis misschien zoals de mama.

Succes
12 jaar geleden
·
#10349
Kelly, daar hoop ik ook zo op!!!!

kiki, hoe organiseren jullie zich nu het best in 1 kamer? Ik heb nu 2 nomadtentjes, soms twijfel ik of het niet beter is van maar eentje te nemen en triplekamer te pakken, maar kan even goed zijn dat zoontje ook graag in een ''tent" wil slapen....
12 jaar geleden
·
#10350
Genja,

Toen wij het eerste jaar naar Thailand reisen was de zoon van Philip ook mee dus waren we met 4. Wat met opviel als we een triple kamer boekten we vaak een dubbele kamer kregen met extra bed in. Dus denk ik dat je beter een dubbele neemt met je twee tentjes, en je zo toch nog net iets meer plaats hebt.

Maar misschien mensen met een andere ervaring...
12 jaar geleden
·
#10351
Oh was een zorg! Ha ha voor meer hier herkenbaar hoor, maar je schreeuw komt wel over zeg maar!
Wat betreft die kamer, ik zou ook voor 2 tentjes gaan: ook voor evt muggen, en ze hebben een kregen plekje. Hebben ze er thuis ook al in mogen slapen? Beetje kamperen thuis? Kan ook helpen om een beeld te geven dat dat straks hun plekje is....kijk maar of dat wat is.
Suc6
12 jaar geleden
·
#10352
Welcome to the club. Maar dat begreep je al.

Kijk of je eventueel rust in kunt bouwen. Geen idee of je alles al gereserveerd hebt, maar als je in Thailand bent en het gaat ietsjes minder, is er niemand die je verplicht heen en weer naar Vietnam te vliegen. Je bent dat sowieso niet verplicht ;-) .

In Thailand is het gemakkelijk om goedkoop rust te kopen. Dus neem een wat grotere kamer of twee kamers met tussendeur. Je hoeft niet alles te zien, want dat lukt sowieso al niet.

En laat je vooral niet gek maken door je familie.....
12 jaar geleden
·
#10353
Hoi Genja,
Ik zou zeker voor 2 tentjes gaan, wij hebben er ook 2 bij ons en dat bevalt pima. Ze hebben allebei een einge plek, elke nacht hetzelfde en ze liggen muggenvrij. Het ligt eraan wat voor kamer we hebben, maar het liefst zetten we de tentjes een beetje uit elkaar, als er dan eentje wakker wordt heb je tenminste kans dat de ander nog doorslaapt. Vaak moeten we wel een stoel of tafeltje buiten de kamer zetten, beetje verbouwen. Wij nemen altijd een 2 persoonskamer, want meestal is een 3 persoonskamer gewoon een 2 persoons+een extra bed, dan heb je met 2 pers+2 tentjes dus meer ruimte dan met 2+1 pers bed en 1 tentje.
Als een kind vroeg wakker is vind ik het geen straf om om 7 uur 's ochtends met een kleurboekje op de veranda in het zonnetje te zitten, dat is toch heel anders dan wanneer ze thuis te vroeg wakker worden. maar daarom is het wel erg fijn een kamer met een 'buiten' te hebben.
Hopelijk geven de reacties je weer een beetje positieve zin, want het is echt de moeite waard om op reis te gaan met je kinderen!
Groet, Kiki
12 jaar geleden
·
#10354
Ik heb hier ook 2 slechte slapers en ik ga er niet om liegen; op reis in Thailand sliepen ze nóg slechter dan thuis...

Uiteindelijk was ik daar ook wel op voorbereid. Want die tentjes zijn toch niet hetzelfde als een echt bed. Ze zweten er veel meer in, ze maken lawaai als ze zich omdraaien en liggen toch wel een pak minder zacht dan in een echt bed met matras.

Dus ja, wat doe je dan: vroeger gaan slapen zodat je toch uitgerust bent overdag, kind bij jou in bed nemen, desnoods de hele reis lang, thuis leer je dit wel vrij gemakkelijk weer af, eventueel 1 tentje in de badkamer en 1 in de kamer, zodat ze toch apart slapen en een rustig reistempo aanhouden zodat jij af en toe zelfs in de namiddag een dutje kan doen terwijl je man voor de kinderen kijkt.

Het lukt wel hoor, maak je niet teveel zorgen, gewoon go with the flow, niks moet, alles kan!
12 jaar geleden
·
#10355
Bedankt allemaal voor de bemoedigende woordjes!!
Het zijn en blijven kinderen natuurlijk...

Ik mag jullie wel met trots mededelen dat Milly (de jongste moeilijke slaper) al enkele weken mooi doorslaapt!!! :-)
Van 19u tot 7u JIHAAA (behalve vandaag natuurlijk was het terug gekrijs de hele avond....typisch, maar ik denk dat er terug een tandje op weg is!)
Dus ik heb terug wat positieve energie ifv het slapen!
We gaan in juni zeker een tentjestraining doen lol en hopelijk verloopt dit vlot!

een vraagje: zouden we de kindjes begin juni (vertrek juli) inenten tegen de waterpokken? ik heb zo'n schrik dat ze het net dan gaan besmet krijgen ...ik leef met de wet van murphy!!!!
morgen pasfoto's laten maken en paspoorten gaan aanvragen!!



Onze route is al een zekere vorm aan het krijgen en wil ik ook delen met jullie!

5 tot 7 juli : BKK

7 tot 9 juli : HCM

9 tot 11 juli: Mekong

11 tot 15 juli: Phu Quoc

15 tot 18 juli: Dalat

18 tot 22 juli: Hoi an

22 tot 23 juli: Hanoi

24 tot 26 juli: Sapa of Halong bay (hangt af van het weer)

26 tot 30 juli: Sapa of Halong bay

30 tot 1 aug: Hanoi
12 jaar geleden
·
#10356
Ik zou ze niet laten inenten (kan dat eigenlijk wel?). Verwacht je dan dat ze daar heel ziek van worden? Ik heb net een waterpokkenkindje gehad en die heeft er niet heel veel last van. De oudste al helemaal niet. Een week voor de vlekken begonnen hadden ze allebei lichte koorts, maar niet huilerig od.
Als dat je gerust stelt kun je altijd wat anti jeuk spul meenemen. Havermoutbadje helpt uitdrogen van de pukkeltjes, maar dat is wellicht niet in ieder land te verkrijgen.

En ik zou ervan uitgaan dat ze het gewoon niet krijgen haha, dan hoef je je er ook van tevoren niet druk om te maken.
12 jaar geleden
·
#10357
ja ja vakantiestress en je mag nog weg.... Ga vooral nu genieten, nu genieten van wat er is en nu oefenen in de kunst van het loslaten. Jij wij niemand weet hoe de kinderen gaan reageren en hoe ze het gaan doen op vakantie maar na 9 maanden op reis te zijn geweest kan ik wel zeggen dat de kinderen je gaan spiegelen in je eigen gedrag. Jij gestressd kinderen gestressd jij onrustig kinderen onrustig, jij relaxed kinderen relaxed.

Ik zou je wel willen adviseren om kritisch te kijken naar je planning. Persoonlijk vind ik twee weken thailand en twee weken vietnam vragen om stress. Skip dus zoveel mogelijk uit je planning. Wij hebben 60 dagen gedaan om van zuid naar noord vietnam te gaan .Dus kies samen heel zorgvuldig wat je wilt zien en ben zelf alsnog bereid om deze plannen los te laten als je er eenmaal bent. Je weet niet hoe je kinderen gaan reageren op eten , slapen in een vreemde omgeving etc.

Onze dochter 16 maanden toen ze op reis ging sliep al vanaf de geboorte in haar nomand tentje. Dit was haar veilige omgeving waar onze andere twee kids niet in mochten. Zij doet het nu nog steeds goed in haar tentje. kies dan wel kamers met airco wat de tentjes zijn erg heet en dan slapen ze weer slecht etc.....

maar nogmaals wij hebben de tijd van ons leven en vooral omdat we niets meer moeten zien alleen maar omdat we willen genieten van unieke tijd en aandacht voor elkaar

warme groet vanuit kep cambodja

jeroen
vway.aroundtheglobe.nl
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!