dinsdag 24 december 2013
  8 Replies
  4.9K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Wij willen graag met onze 2 kleine kindjes, dochtertje is op dat moment 2 jaar en 7 maanden en ons zoontje is dan 1 jaar en 6 maanden, eind augustus 2 weken naar Bali. Dus terugkomst in September. Net buiten hoogseizoen dacht ik zo?
Ik heb op deze site al heel wat informatie doorgelezen maar heb toch nog wat vragen voor de ervaren Bali reiziger. Mn man en ik zijn namelijk in 2011 wel naar Maleisie geweest 3 weken daar rondgereisd maar toen hadden we nog geen kinderen.

Dus ik wil graag eerst wat weten over de vluchtkeuze. Bijv als je lang moet wachten op Singapore ofzo mag je dan het vliegveld verlaten? Of mag dat alleen als je een stop-over boekt? Is het rechtstreeks vliegen te doen met 2 kleine kinderen? Dus alleen een tussenstop van een paar uur op Singapore of Seoul? Ik zag ook vluchten waar ze een tussenstop maken van 1,5 uur om te tanken. Heeft iemand hier ervaring mee?

En dan nog de prijzen. Als ik nu zoek naar tickets kom ik met ons vieren rond de 2300 euro uit. Is dat redelijk of betaal ik dan teveel? Ons zoontje is nog onder de 2 jaar dus die moet op schoot. Scheelt een ticket.
En een stop-over boeken met overnachting in Dubai ofzo waar kan je dat boeken? EN is dat wel handig?

Verder lees ik dat veel mensen op Bali rondreizen en in verschillende hotels slapen. Is het dan onhandig om gewoon op 1 plek te slapen in een huisje en dan vandaar leuke dingen te doen? Hoeveel reistijd ben je kwijt van zuid-Bali naar noord-Bali bijv?
En is 2 weken Bali wel genoeg om alles te zien en doen?

Graag jullie tips en advies!

Alvast bedankt allemaal!

Groetjes, Nadia
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14710
Hoi Nadia,

Je mag de luchthaven uit, je kan als nederlander een visum bij aankomst krijgen dus vandaar. Met Singapore Airlines was er een gratis shuttle.
Wel moest je minimaal een bepaald aantal uur tussen de vluchten hebben als je hier gebruik van wilde maken.

Wij hebben ook gebruik gemaakt van een stop over en vonden dat eigenlijk wel lekker. Maar als je maar 2 weken hebt kan ik mij voorstellen dat je hier niet teveel tijd aan wilt besteden. Ik denk wel dat een vlucht met tussenstop goedkoper zal zijn als rechtstreeks. Ben zelf geen fan van de tankstops. Liever direct of een paar uur zodat je fantsoenlijk even kan lopen/spelen etc. Wij vlogen van het voorjaar met Singapore Airlines met onze. Kindjes waarvan de jonste 22 maanden was en kregen voor hem nog gewoon gratis zo'n bedje aan de muur.

De reistijden op Bali kunnen toch wel redelijk oplopen als je echt van zuid naar noord wil. Reken zeker op een aantal uur. Zal zelf bij aankomst een paar dagen (3-4) rustig genieten aan het strand. Hierna een paar dagen binnenland. (Bv Ubud en rijstvelden). Dan verder naar het noorden voor de dolfijnen en eventueel daarna naar het noord-westen voor het marine park. Dan rustig terug met nog een paar daagjes strand. Zelf kiezen wij er altijd voor om minimaal 3 nachten op 1 locatie te blijven. Merken dat onze kindjes dat wel iets prettiger vinden als vaker verhuizen, maar dit is natuurlijk voor iedereen weer anders.

Veel plezier met de voorpret!
Maarten
10 jaar geleden
·
#14711
Voor Singapore heb je geen visum nodig! Alle EU-burgers hebben officieel recht op een gratis stempel waarmee ze maar liefst 90 dagen mogen blijven...
10 jaar geleden
·
#14712
Dank je wel voor tips! Ik heb al de prijzen bekeken van vluchten maar het maakte geen verschil bij rechtstreeks of 1 stop. Lag aan de tijden. Sommige overstaptijden had je wel 13 uur tussen zitten. Lijkt me weer weinig om een hotel voor te pakken en te de stad in te gaan. Maar te lang om op het vluchtveld rond te hangen. Maar we zijn er nog niet uit! Maar over Bali denk ik ook dat het beter is om idd toch op verschillende plekken te overnachten. Nu nog een route uitstippelen!
Erg bedankt voor de tips!
10 jaar geleden
·
#14713
Hoi nadia, ik zou ook even januari afwachten voor de vluchten. Dan zijn er vaak nog aanbiedingen.

Ik ga met 2 dochters van dan 4 en 7 naar bali in augustus. Wij vliegen met turkish airlines naar kuala lumpur en vandaaruit naar bali. Enig nadeel is dat bagage niet doorgelabeld worden naar bali omdat ik twee losse vluchten heb geboekt bij verschillende aanbieders.
10 jaar geleden
·
#14714
Mag ik vragen voor hoeveel je hebt geboekt?
Ik heb namelijk een goedkope aanbieding gevonden via Fly Emirates. Wel via Dusseldorf met stop in Dubai en dan naar Jakarta. Maar vertek is wel voor 4 juli en we willen dan toch langer dan 2 weken gaan. Rond de 3 weken.
Dus we gaan waarschijnlijk toch in juni. Ik heb nog niet geboekt de aanbieding is nog geldig tot 10 januari.
Met binnenlandse vlucht gaan we dan naar Bali.
10 jaar geleden
·
#14715
Ticket kostte 540 euro pp voor ons alledrie, dus geen kinderkorting.

Ons vliegschema is als volgt:

Heenvlucht:
18.15u Amsterdam - Istanbul 22.45u
1.15u Istanbul - Kuala Lumpur 16.50u (vluchttijd 12.20uur)

Terugvlucht
23.15u Kuala Lumpur - Istanbul 5.35u
8.20u Istanbul - Amsterdam 11.00u

Wachttijd is dus 2,5 uur, maar lijkt me prima (met een beetje vertraging nog te halen en niet meteen een dag later). We zijn dan goed moe voor de lange vlucht. De vlucht KL-Denpasar duurt 3 uur, deze nemen we nog dezelfde avond. We eten dan op Kuala Lumpur en gaan ons waarschijnlijk op vliegveld vermaken. Ik vlieg liever meteen door omdat we door het tijdverschil en lange (slaap?)vlucht waarschijnlijk klaarwakker zijn. Ik verwacht iig dat mijn kinderen dat zijn.

We komen uiteindelijk 2.30u aan in Denpasar en hebben overnachting in Sanur (half uurtje van vliegveld). Klinkt allemaal erg laat, maar ik verwacht dat we dan nog in NLse ritme zitten. Bij aankomst is het 20.30u NLse tijd dus mooie tijd om meteen in slaap te vallen. Lijkt me ook handig om zo snel in ritme te komen. Je ziet, ik ben een positief ingesteld mens ;-)

Totale ticketkosten Amsterdam- Kuala Lumpur 1.650 euro
Totaal Kuala Lumpur - Denpasar (Malaysian Airl) 450 euro
Dus voor 1 volwassene en 2 kinderen (7 en 4 jaar) in totaal 2.100 euro in hoogseizoen.

De vertrektijden met Malaysian Airlines waren het gunstigst. Daarnaast zijn er geen extra kosten voor bagage enz en hoef je niet naar een andere terminal. De prijsvechters vliegen van de lowcost terminal.

De vlucht van KL naar Denpasar kan goedkoper en zeker in juni. Als ik een paar dagen in KL zou willen blijven had ik voor een prijsvechter gekozen.

Ik hoop dat je iets aan deze info hebt. De ticketprijs van 540 euro is echt laag, is nu ook niet meer te vinden. Prijzen waren een maand of twee geleden al ongeveer 700 per ticket en dan vroeg in de middag vertrek naar Istanbul (dus lange wachttijd).
10 jaar geleden
·
#14716
Hoi Sinole, je hebt idd erg goedkope tickets! Het goedkoopste wat ik nu heb gevonden is rond de 580 pp.
Volgende week gaan we boeken. Paspoort aanvraag van de baby afgelopen maandag pas gedaan.

Ik heb zelf via Garuda Indonesia goedkope tickets gevonden vanaf Jakarta naar Bali. Was maar 210 euro voor ons vieren.

Naar Kuala Lumpur kon ik nu niks goedkoops vinden. Toen ik daar was geweest in 2011 hadden we tickets voor 600 pp. Vond ik al erg goedkoop! Nu zijn ze behoorlijk duur. Ze hebben ook geen promo ofzo op het moment.

We zitten dan met 2 kleintjes dus hoop dat ze veel slapen in het vliegtuig. Anders kunnen we bijkomen als we aangekomen zijn op Bali en uitrusten.

Bedankt voor je informatie! Veel plezier alvast!
10 jaar geleden
·
#14717
Jouw tickets klinken ook goed! En fijn dat je zo flexibel kunt zijn!

En dat slapen...ze zullen best een deel van de vlucht slapen, voor jullie rust misschien wel handig als ze dat gelijkertijd doen. Ik heb altijd alleen met mijn kinderen gereisd. Naar Jamaica (14 uur met tussenlanding) was de jongste 15 maanden en de oudste bijna 4. Op de heenweg waren ze veel wakker maar ging prima. Terug was een nachtvlucht en sliepen ze beiden (jammer dat dat mij niet lukt, maar beter zo dan andersom).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!