New

Egypte

  dinsdag 01 juni 2010
  4 Replies
  2.7K Visits
  Subscribe
Met de zomervakantie al in zicht, kriebelt het ook voor de winter alweer. Met de kerst er 2 weekjes tussenuit. We denken momenteel aan Egypte. Rondreizen en afsluiten met een strandvakantie. Heeft iemand leuke tips qua bezienswaardigheden en hotels.

We willen alleen tickets boeken en afsluiten met een paar daagjes strand. Heeft iemand een leuke bestemming. Hopelijk een niet al te toeristische plaats. Alle plaatsen aan de Rode zee lijken mega toeristisch. Ik vraag me af of dit ook geldt voor Marsa Alam of Al Gouna.

Alle tips zijn welkom om een leuke 2-weekse trip te plannen.

Alvast bedankt voor alle reacties.

Groetjes, Natalie
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7533
Dag Natalie,

Allereerst: hoe oud zijn je kinderen? Egypte wordt beschouwd als een bestemming waar je ook met jonge kinderen naartoe kunt, maar ik heb zelf de ervaring dat je er snel ziek kan worden door gebrekkige hygiëne. Dat hangt er natuurlijk vanaf waar je zit, maar toch.

Verder wil je een niet al te toeristische plaats, maar wel strand. Dat zal niet meevallen. Marsa Alam en Al Gouna zijn in ieder geval wel heel toeristisch. Ik zou je adviseren om dan naar Dahab aan de kant van de Sinaï woestijn te gaan.

Alleen tickets boeken is natuurlijk mogelijk, maar ik weet niet of dat in Egypte erg verstandig is. Zeker rond de kerst zal het erg druk zijn in de hotels, en als vervoer wat tegen zit dan weet ik niet hoe de stemming in je gezin wordt...
13 jaar geleden
·
#7534
Ik denk dat Patrick gelijk heeft wat betreft alleen tickets boeken. Het is erug hoogseizoen en ik denk vnl in de badplaatsen dat het dan alles wel volgeboekt zit, misschien niet de erg dure hotels. Veel Egyptenaren gaan die kant namelijk ook op in die periode. Ik denk dat je minder problemen zal hebben in ALex en Cairo.
Veel succes,

Ilse
13 jaar geleden
·
#7535
Hoi,

Wij zijn vorige zomer (juli 2009) in Egypte, Dahab geweest. De kinderen hebben er prachtig gesnorkeld en ik heb met mijn dochter van 10 twee keer een introductieduik gedaan, wat echt super was! We zijn met een excursie (alleen ons gezin met gids) naar de Sinai woestijn geweest en hebben er een nacht overnacht in tenten. Prachtig! Super sterrenhemel en nog nooit zoveel vallende sterren gezien. Wij hadden een hotel, Daniela village, prachtig gelegen, ruime kamers geboekt via Nile travel. Dit jaar zijn we 3 weken naar Maleisie geweest, zelf rond getrokken met de rugzak met de kinderen wat ook prachtig was, maar ze hebben ook erg genoten in Dahab. Dahab is een erg leuk plaatsje, echt relaxen.
13 jaar geleden
·
#7536
Hallo,

Ik weet niet of je nog tips voor Egypte nodig hebt.
Wij zijn afgelopen zomer met de kinderen (10 en 14) in Egypte geweest.

We hadden tickets van Egypt air geboekt en enkele binnelandse tickets nl. Cairo-Luxor en Luxor via Cairo naar Sharm el Sheik
We zijn 2 dagen in een hostel in Cairo geweest waar we het egyptisch meseum en de pyramides bezocht hebben.
Daarna vlogen we naar Luxoer.
Hier verbleven we aan de niet toerisctische zijde van de nijl in het Nile valley hotel met zwembad.
Vanuit hier kon je gemakkelijk de vallei der koningen bezoeken, met een bootje naar Karnak en een felukka tochtje maken.
Je kon ook met de veerboot naar de overkant.
Vanuit hier hadden we eer een binnenlandse vlucht naar Sharm el Sheik waar we een transfer hadden naar Dahab.
Erg leuk plaatsje met veel snorkelmogelijkheden in de buurt.

Anita
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!