maandag 28 oktober 2019
  43 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

We willen juli 2020 voor de derde keer naar Maleisië met zonde kinderen die zijn dan 6 en bijna 4. De laatste keer was toen onze dochter bijna 2 was en de keer ervoor zonder kids.

Ik had al een hele planning omdat ik dacht dat Sarawak geen optie was omdat ik de kinderen niet aan de malariatabletten wil. Maar nu heb ik van meerdere mensen gehoord dat de tabletten voor Kuching en Bako NP niet nodig zijn.

Hieronder ons eerste opzetje. Ik wil alles nog wel iets inkorten en er een extra stop toevoegen. En eventueel legoland mag vervallen als we een andere betere route kunnen vinden.

Kuching willen we eerst een beetje bijkomen van de vlucht en dan sowieos Bako NP en de Oerang oetans bezoeken.
Het leek me ook erg leuk om Taman Negara te doen met de kinderen, alleen kan ik geen logische route bedenken. Perhentians zijn we geweest vandaar de keuze nu voor Tioman. Maar we kunnen altijd nog switchen.

3 juli vliegen Amsterdam-Kuala Lumpur
4 juli aankomst en vlucht naar Kuching
5 juli Kuching
6 juli Kuching
7 juli Kuching
8 juli Kuching
9 juli Kuching
10 juli Kuching
11 juli Kuching
12 juli Kuching --- Johor Bahru/auto huren
13 juli Johor Bahru (legoland)
14 juli Johor Bahru (legoland waterpark)
15 juli Tioman
16 juli Tioman
17 juli Tioman
18 juli Tioman
19 juli Tioman
20 juli Tioman
21 juli Tioman
22 juli Kuala Lumpur
23 juli Kuala Lumpur
24 juli Kuala Lumpur
25 juli Kuala Lumpur
26 of 27 terug vliegen?
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29670
Ik zie al aan je schema dat wij heel anders reizen, dus zal daar niet op schieten, maar vraag je wel, waarom huurauto? Je wilt twee dagen naar Legoland, als je in (omgeving) Johor verblijft zou ik gebruik maken van Grab. Vanuit Johor kom je met ov ook makkelijk op Tioman.

Legoland zelf vinden wij overigens geen aanrader, maar dat terzijde.
4 jaar geleden
·
#29671
Leloland willen we ook eventueel skippen, Alleen Kuchin willen we heel graag bezoeken:D

Taman Negara lijkt ons ook erg leuk, weet iemand welke luchthaven daarbij in de buurt zit? Dan kunnen we daarop vliegen. Alleen kan ik even geen logische route bedenken van TN naar Tioman. Zit daar nog iets leuks tussen.
4 jaar geleden
·
#29672
Waarom zo lang in Kutching?
Als je gaat voor de natuur zou ik dat niet doen. Wij zaten ook in Permai en daar heb je veel en veel meer een jungle gevoel. Overigens vonden we Kutching best een leuke stad, maar niet voor een week.
Wij vonden Legoland wel een aanrader:) Zo veel mensen, zo veel meningen....
Nou hebben wij wel een mega lego-fan maar ook wij zelf vonden het een leuk park. Zo leuk zelfs dat we komend jaar in Florida weer gaan.
Idd vanuit Johor kun je supermakkelijk met Uber (wij gebruikte Uber maar Grab is vergelijkbaar).

Wellicht heb je nog wat aan ons reisverslag.
4 jaar geleden
·
#29673
We hoeven niet persé in Kuching te verblijven, maar ergens in de omgeving, ik zal eens kijken voor Permai en ga vanavond jullie verslag lezen:D

Het aantal dagen kan ingekort worden, maar dacht eerst paar dagen zwembad om bij te komen van de vlucht. En vanuit Kuching tripjes doen naar Bako en naar de oerang oetans. Maar een dag of 5 is dan ook prima natuurlijk. Dan kunnen we het schema weer iets uitbreiden en is het misschien makkelijker om op het schiereiland dan eventueel TN mee te pakken. Of denk jij dat Permai dan leuker en voldoende is?
4 jaar geleden
·
#29675
Is het handiger om terug te vliegen op KL, dan:
6/7 nachten Kuching
Vliegen naar KL
2/3 nachten Cameron highlands, taman negara of lake kenyir
2 nachten Kuantan
6 nachten Tioman
2 nachten Johor met Legoland (of dit overslaan en de rest iets langer de tijd)
2 nachten Kuala Lumpur

We vinden met de kinderen ongeveer 3 uur rijden fijn met de kinderen.
4 jaar geleden
·
#29676
Wij zijn afgelopen zomer 9 nachten in de omgeving van Kuching geweest: 3 nachten Dalai beach resort, 2 nachten Bako en 4 nachten Kuching. Dat laatste vonden we achteraf echt te lang. Dat was misschien anders geweest als de Fairy Cave en het Sarawak museum niet gesloten waren geweest.
Wij zijn tien jaar geleden in Permai geweest maar nu gekozen voor Damai ivm de zwembaden. Daar hadden we geen spijt van. We zijn wel een keer bij Permai gaan wandelen (neusapen gezien!) en eten. Het is maar 10 minuutjes lopen. Verder is er in de buurt van Damai (en dus ook Permai) een prima betaalbare foodcourt, super mooie wandeling bij mount Santubong, het culturele Village (vinden wij niet geweldig maar onze dochter van 7 wel) en op een klein half uurtje rijden is een leuk waterpark. Daar hoef je natuurlijk niet voor naar Borneo maar onze kinderen vonden het geweldig en het is wel een heel lokale ervaring.
Op het schiereiland vinden wij Cherating een hele leuke verrassing. We hebben daar oa babyschildpadjes vrijgelaten op het strand, een super leuke mangrovetocht gedaan, 2 soorten apen zien lopen in het dorp en een batikschilderij gemaakt.
4 jaar geleden
·
#29677
Lake Kenyir leek mij overigens ook heel mooi maar het enige hotel dat ik kon vinden was afgelopen zomer gesloten voor renovatie
4 jaar geleden
·
#29678
Wat een fijne tips allemaal:D

Cherating zou wel mooi op de route liggen tussen TN/LK of CH en Mersing voor de boot naar tioman. Dan laten we Kuantan vervallen want Cherating klinkt wel echt heel gaaf.

Cameron Highland hebben we al gedaan onze vorige reis en is wel weer even iets heel anders misschien. Maar zie dat de afstand daarna naar Cherating wel lang is.
Taman Negara is misschien iets teveel met Bako en als we ook nog in cherating een boottocht door de mangrove kunnen maken.
Lake Kenyir ga ik me nog eens even goed in verdiepen.
4 jaar geleden
·
#29679
Permai heeft geen zwembad, wel een heel mooi strandje en een natuurlijk bad maar dat laatste is niet groot en was toen wij er waren qua water vooral erg koud. Er was vlakbij een hotel met zwembad, ik weet niet meer hoe dat heette, maar het zou goed Damai kunnen zijn.
Ik zou me idd afvragen wat TN nog toevoegt en/of wat je daar kunt wat je elders niet zou kunnen. Wij deden vanuit Permai een bootocht op zoek naar dolfijnen en krokodillen, die laatste ook in de mangrove.

Als jullie in Kutching zijn, ga dan in ieder geval een keer eten bij topspot food court. Bovenop een garage, gericht op vis (ik eet geen vis maar heb er ook heerlijk kunnen eten) en zo leuk!
4 jaar geleden
·
#29682
Is het ook echt de moeite om 1 of 2 nachten Bako in Bako zelf te overnachten?


topspot food court.gaan we zeker proberen!
4 jaar geleden
·
#29683
Zekers!

Even op het forum naar Bako (volgens mij heb ik daar ook 'Bako, hoe het was' geschreven. En meerdere forumleden zijn er geweest en hebben er over geschreven.)
4 jaar geleden
·
#29684
Bako gaan we zeker doen dus! Heb je stuk gelezen, heel gaaf en handige tips.

Wij zijn er jaren terug geweest met gids. Toen hebben we heel veel blauwe krabben gezien, apen en een groene slang.
4 jaar geleden
·
#29686
Onze tickets zijn geboekt:D

We vliegen op Singapore dus schema iets aangepast, alle tips zijn meer dan welkom.

3 nachten Johor Bahru (even bijkomen en evt dagje legoland)
5 nachten Tioman
2 nachten Cherating
2 nachten Cameron highlands
Vliegen Kl ——> Kuching
3 nachten Kuching (permai/Damai)
1 nacht Bako
3 nachten Kuching
Vliegen Kuching—>Singapore
3 nachten Singapore

Denk dat we cherating en Cameron highlands dan open laten om te zien hoe het daar loopt.

Twijfel nog of we 1 of 2 nachten bako willen doen. Misschien is 2 nachten iets te lang ivm de leeftijd van de kinderen. Maar volgens mij moeten we dit wel op tijd boeken.
4 jaar geleden
·
#29687
Wij vlogen ook op Signapore, beviel prima. Taxitip vanaf de airport naar JB: https://www.sgmytaxi.com/

Wij hadden twee nachten Bako maar zijn na een weggegaan. Hoofdzakelijk omdat we een enorm slechte nacht hadden vanwege onwijze regen/onweer en het feit dat de vochtigheid echt killing was. We hadden het desondanks niet willen missen!!
Achteraf gezien was voor ons een nacht ook genoeg. Met de leeftijd van jullie kids zou ik geloof ik ook voor een gaan.
Dan kunnen alleen niet beide ouders mee met de avondwandeling met de ranger, dat is wel een aanrader.

Boek Bako idd zsm en kijk goed naar de acco’s. Sowieso zijn ze superbasic. Wij hadden de nieuwste en die waren goed (lees: schoon).
Permai boekte wij trouwens ook heel vroeg maar wij wilde graag een boomhut, wellicht heb je iets minder haast als dat niet nodig is (als ik me niet vergis is de boomhut max. 3 personen).
4 jaar geleden
·
#29689
Wij waren vorig jaar op Borneo ! Wat een geweldige plek is dat zeg.. Wij waren oa in Bako en Mulu NP.

Dit is mijn reisverslag

https://www.polarsteps.com/ClairevanHaut/1157278-lets-go-borneo-en-thailand-awaits?s=2CBB1C44-0D34-439B-9EF9-82B07DEA0EAA
4 jaar geleden
·
#29690
Is het ook echt de moeite om 1 of 2 nachten Bako in Bako zelf te overnachten?


topspot food court.gaan we zeker proberen!


Jaaa... topspot.. daar hebben wij zo lekker gegeten !
4 jaar geleden
·
#29700
https://bakonationalpark.my/accommodation/

Volgens mij kan ik hier een accommodatie boeken. Heeft iemand nog een tip welke acco. hiervan geschikt is, Forest lodge type 4 sowieso denk ik, maar mocht dat niet beschikbaar is type 5 en 6 dan ook geschikt?
4 jaar geleden
·
#29701
Ik heb het even opgezocht, wij hadden volgens onze boeking "FT5-TL-Room 3(Forest Lodge Type 5 (Terrace)) ".
Toen voor gekozen omdat het de meeste nieuwe kamers waren op dat moment en ik obv de reviews dacht dat dit het beste was (lees: minste reviews over schimmel en erbarmelijke hygiene).
Was prima; schoon, geen beesten door goede horren, ruim genoeg maar super basic. Vier bedden, een koude douche, toilet en ventilator. Geen airco was wel pittig en door de open bouw van de kamer hadden wij met heftige regen/onweer een zware nacht omdat het qua geluid net was of je buiten lag. Voordeel van deze open bouw is denk ik wel dat er minder schimmelvorming is dan wanneer het dicht zit.
Ik zou recente reviews lezen om helder te krijgen wat nu de beste optie is....
4 jaar geleden
·
#29707
Wij verbleven ook in 4 of 5, ben het ff kwijt nu maar wij vonden het prima te doen hoor. Inderdaad erg basic maar wat wil je midden in de jungle? Ik zou persoonlijk voor 2 nachten gaan of evt 1 nacht en dan de eerste boot heen en de laatste boot terug nemen, wij vonden Bako echt geweldig!
4 jaar geleden
·
#29724
Te lang kuching, te lang KUL ;-) .

Lees ons reisverslag anders..

Wij waren 2 nachten in Bako Np, wij hebben nieuwste huisje genomen (bij park zelf geboekt) dat is die marielle noemt. Was keurig. Simpel maar alles wat je nodig hebt. Eten deden wij in het buffet restaurant op het park , was wederom.. simpel maar goed.

https://www.polarsteps.com/ClairevanHaut/1157278-lets-go-borneo-en-thailand-awaits?s=2CBB1C44-0D34-439B-9EF9-82B07DEA0EAA
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!