zondag 03 januari 2016
  4 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

10 jaar geleden zijn mijn vrouw en ik naar Thailand gegaan en willen nu met onze meiden van 3 en 4 naar Thailand toe reizen.
We hadden eigenlijk het idee om naar Krabi te gaan, maar omdat we in april/mei gaan reizen willen we niet in de regen zitten.

Ons schema ziet er als volgt uit en ik hoop op wat tips en advies van jullie kant.

21-4 aankomst Bangkok
22-4 rustig dagje door Bangkok.
23-4 naar Kananchaburi met de trein, verblijf in River Kwai Bridge Resort.
24-4 elephant park.
25-4 Erawan watervallen (hoe reizen moet ik nog uitzoeken).
26-4 met de trein terug naar Bangkok en naar China Town.
27-4 vliegen naar Surat Thani en doorreizen naar ..

Hier twijfelen we nog, omdat we in 12 dagen naar 3 plekken willen. Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan

10-5 terugreizen naar Bangkok
11-5 marktjes in bangkok en china town.
11-5 Shoppen in Bangkok
12-5 laatste dingetjes doen in BKK
13-5 om 2.30 vliegen we weer naar Amsterdam

Ik ben trouwens ook benieuwd naar hoe het precies gaat met het boeken van hotels. Op de site van Agoda, Booking.com etc kom ik alleen kamers tegen voor volwassenen. En ik wil het liefst alles van te voren geboekt hebben en mijn 2 dochters slapen prima in een bed samen.

Ik hoor graag van jullie, alvast bedankt.
groetjes,
Dennis
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19961
Hoi,
Ik ben pas een keer in Thailand geweest maar het valt me op dat je vaak in Bangkok komt. Volgens mij is dat zonde van je reistijd. Ik ga er vanuit dat je hier nog wel tips van krijgt van de 'deskundigen' op dit forum. Je zou kunnen overwegen om na aankomst slechts een nacht in bkk te blijven en de volgende dag direct door te reizen naar Kanchanaburi. Dan ben je weg uit de drukte en heb je de rust en ruimte om lekker bij te komen.
Met de bus naar de watervallen is heel eenvoudig. Gewoon naar het busstation gaan en daar wijst het zich vanzelf. Ze helpen je daar trouwens ook erg goed. Rit duurt ongeveer 1,5 uur. Met ander vervoer is duurder maar ook veel sneller. ik weet niet hoe goed jullie kids kunnen lopen maar het is best ver lopen. Ik heb een aantal
Ouders gesproken die slechts een paar platforms hadden gedaan met hun kroost en dat in verhouding met de entree prijs te duur vonden. Misschien een
Overweging.

Kijk nog even in mij terugblik op onze reis, ik den dat de tempel bij de brug in Kanchanaburi erg leuk Kan zijn voor jullie kids.
8 jaar geleden
·
#19962

Ik ben trouwens ook benieuwd naar hoe het precies gaat met het boeken van hotels. Op de site van Agoda, Booking.com etc kom ik alleen kamers tegen voor volwassenen. En ik wil het liefst alles van te voren geboekt hebben en mijn 2 dochters slapen prima in een bed samen.


Als je het kamer type kiest wat je aanspreekt kan je bij "Room Info" info krijgen over het maximaal aantal extra bedden dat ze willen plaatsen en hoeveel kinderen er per volwassenen op de kamer mogen. Soms hebben ze de optie "Need an extra bed?" er ook bijstaan echter vaak ook niet en dan kan het vaak toch wel, dus even de Room Info nalezen> Uiteraard een mailtje rechtstreeks (buiten de Agoda site om) is snel gedaan ;-)

In Thailand is het meestal wel mogelijk om 2 kinderen op een kamer met 4 volwassenen te krijgen al dan niet met eigen tentje etc. Dus lijkt me geen probleem


Voor de eilanden zal ik in de gaten houden dat het een korte trip is van de een naar de ander als je nog erg kleine kinderen hebt. Dan is 3 eilanden wel te doen lijkt mij. Als je echter lange reisdagen moet maken zou ik het bij 2 laten. (Maar ik weet niet hoe oud jullie kindjes zijn.)

Voor wat betreft Bangkok. Wij vinden het een gave stad en kunnen ons er zeker lang genoeg vermaken. Maar zoals Bas schrijft zijn de meningen hierover verdeeld. Misschien een idee om de laatste dagen pas laat te boeken. Dan kan je altijd nog kiezen iets langer op je eilandje te blijven als je een fijn plekje hebt. Ik zal zeker wel een fietstocht in de ochtend boeken door China-Town. Erg gaaf en ook heel leuk voor kinderen van jong (kinderzitje) tot oud (zelf fietsen).

Veel plezier met boeken!
8 jaar geleden
·
#19963
Wij vinden BKK ook geweldig. Bangkok is ook niet overal druk. Ga eens naar Lumpini park, dan waan je je echt niet meer in een stad. Ze hebben daar waterfietsen in een vorm van een zwaan, leuk om te doen met jonge kinderen.

De fietstour hebben wij hier geboekt: http://www.bangkokbiking.nl/ op 29-01-16. (Nederlandse eigenaar)
We hebben gekozen voor een privé tour, dit wordt ook geadviseerd met jonge kinderen. Dit is wel duurder, maar het scheelt, wij zijn met 5 volwassenen en 2 kinderen (3 en 1½)

Met deze fietstour kom je meer op plaatsen waar je op eigen gelegenheid niet zo gauw komt. In tegen stelling met de fietstour van Ko van Kessel, die gaat oa naar Chinatown en de bloemenmarkt en daar kan je op eigen gelegenheid ook makkelijk naar toe.
8 jaar geleden
·
#19964
Hoi Dennis,

Wij gaan deze zomer naar Thailand met een 7 en 5 jarige. Wij hebben de volgende route:

- Aankomst Bangkok - meteen doorreis
- Kanachanaburi (o.a. erawan, brug etc) 5 nachten
- met nachttrein naar Chiang Mai 5 nachten
- Vlucht naar Surat Thani en dan door naar Khao Sok 4 nachten
- Van Khao Sok naar First Monkey School 2 nachten
- Naar Koh Phangang 5 nachten
- Koh Samui 5 nachten
- Terug naar Surat Thani en vanuit daar vlucht naar Bangkok.

Wij sluiten bewust af met lang strand omdat we naast graag reizen ook echt strandliefhebbers zijn. Misschien heb je hier iets aan!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!