1. AnkeH
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. dinsdag 20 september 2016
 4.  Abonneer via e-mail
Dag Allen,
Wij willen van zomervakantie 2018 tot zomervakantie 2019 een jaartje door Latijns-Amerika trekken met onze twee kindjes.

Na hier en daar wat blogs/reisverslagen lezen denk ik nu ruwweg aan volgende route:

Guatemala juli-aug 2018 (4weken)
Honduras aug 2018 (2weken)
Nicaragua sep-okt 2018 (8weken)
Costa Rica nov 2018 (2weken)
Panama nov-dec 2018 (4weken)
Colombia dec 2018 - jan 2019 (6weken)
Ecuador feb-maa 2019 (6weken)
Peru maa-apr 2019 (6weken)
Bolivie mei-jun 2019 (8weken)
Iguazu falls jul 2019 (2weken)

Dit betekent aanvliegen op Guatemala, en terug naar huis via Buenos Aires. Daar we binnen ongeveer een jaar onze vliegtickets zullen moeten vastleggen, keek ik nu al eens naar de prijzen voor Guatemala voor juli volgend jaar. Dit is echter duurder dan ik had gedacht/gehoopt. Gezien we redelijk flexibel zijn en tijd genoeg hebben, denk ik dat we misschien veel goedkoper kunnen vliegen als we bvb via Mexico of Cuba ofzo richting Latijns-Amerika vliegen, en dan meteen nog een land extra bezoeken. Iemand een idee via welke route we het meest voordelig op het juiste continent raken (en is terug via Buenos Aires redelijk voordelig?)?

Ook commentaren op het (zeer ruwe) reisschema zijn zeker welkom? We willen ons zo vrij mogelijk houden om ergens te blijven hangen waar we het leuk vinden/sneller door te trekken als het ons niet bevalt, maar de beide grootouderparen willen ons graag een week of twee vergezellen (elk apart dus), dus gaan we ons ergens toch moeten engageren om op een bepaald moment op een bepaalde plek te moeten staan.

Ik hield verder ook nog niet echt rekenig met regenseizoenen of iets dergelijks, ik heb de indruk dat we nooit overal op het 'goede' moment gaan kunnen zijn, dus voorlopig negeerde ik dit nog even volledig :-)

Mensen die ervaring hebben met het bezoeken van de Galapagos met kleine kinderen? Onze kindjes zullen tegen dan 4 en 2 zijn, en gezien de grote impact op het reisbudget ben ik voorlopig geneigd ze over te slaan, maar mijn man zou ze wel graag bezoeken.

Alvast bedankt!
Anke
Waardeer dit bericht:
Zonder kinderen: Egypte, Guatemala, Zuid-Afrika, Thailand, Peru, Bolivië en heel wat trips binnen Europa
Met kinderen (°03/‘13 en 08/‘15): Maleisië (12/‘15), Zuid- en Midden-Amerika (07/‘18 tot 07/‘19)
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat super gaaf!!!!!

De kosten van vliegen op Latijns-Amerika zijn inderdaad hoger dan bijv. een retourtje ZO-Azië, maar wat voor prijzen zie je nu?! Denk dat je met € 700-800 pp wel klaar bent. Als je op Cuba vliegt moet je ook wel rekening houden dat je weer een keer moet vliegen om op het vaste land te komen.

Planning met de grootouders. Als zij het aandurven zou ik het voor jullie zo flexibel mogelijk houden. Je hebt voor geen van deze landen een visum nodig wat je vooraf aan moet vragen (even ovv Costa Rica en Nicaragua, daar ben ik nooit geweest). Vaccinatie advies voor die landen ligt ook redelijk niet ver uiteen dacht ik. Een maand of twee van te voren kan je toch wel redelijk inschatten waar je gaat zijn ongeveer?! Dat zou genoeg tijd moeten zijn voor het boeken van tickets en evt. voorbereidingen. Tickets zullen duurder zijn, maar je behoudt daardoor wel je gewenste flexibiliteit. Zo hadden wij het verzonnen, maar voor vertrek werd al duidelijk dat mijn zus toch niet een stukje mee zou reizen.

Galapagos, ook daar hebben wij naar gekeken, maar toch besloten het niet te doen. Volgens informatie die wij hadden mogen kinderen op sommige plaatsen niet van boord en als ze dat wel mogen gelden er strenge regels ivm de dieren waaraan onze peuter zich echt niet had kunnen houden (rustig zijn / afstand houden etc.). Dat het veel geld zou gaan kosten was bekend en voor ons niet onoverkomelijk, maar dat je dan zelf niet genieten kan doordat een van de ouders aan boord bij kind(eren) moet blijven vonden we geen optie. Bovendien moeten ;-) wij toch nog een keer terug naar Ecuador, want Cotopaxi was onrustig waardoor wij een aantal dingen van het wensenlijstje hebben moeten overslaan, dan pakken we de Galapagos dan wel mee. Als je man het wel heel graag wil zou je er ook voor kunnen kiezen dat hij het wel doet en jij bijv. een weekje rustig aan doet met de kinderen.

Qua planning: zo op het eerste gezicht vind ik bijv. een gelijke tijd voor Ecuador en Peru een beetje vreemd, maar het ligt er natuurlijk helemaal aan wat je wilt gaan doen/zien.

Het is waar dat je niet overal de meest ideale reisperiode kan hebben als je een jaar reist en het is ook lang niet altijd erg om buiten die periode te gaan, maar mijn advies is hier toch nog wel even kritisch naar te kijken. Ik denk nl. dat je al een stuk beter uitkomt als je simpelweg de route zou omdraaien.


Estoy celoso ....
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - '20 Israël & Jordanië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dag Anne,

Dank voor je feedback!

Kortere tijd in Peru is voornamelijk omdat we hier al eens 4 weken geweest zijn, Macchu Pichu zouden we bijvoorbeeld niet opnieuw doen denk ik. Dat was ook de reden waarom ik deze reisrichting gekozen had, als we dan op het eind dingen moesten schrappen wegens tijdstekort zouden we sneller door Peru en Bolivië kunnen gaan omdat we hier al eens waren. Maar misschien moet ik toch de omgekeerde optie nog eens overwegen.

Qua vluchten zoek ik nu op enkel een heenvlucht, en zit deze enkele vlucht al aan 1000 euro pp. Ik weet wel dat enkele tickets duurder zijn dan heen- en terug, maar aangezien we een jaar weg zijn kan ik denk ik niet meteen een heen- en terug boeken, of wel?

De planning met de grootouders kunnen we inderdaad wel doen zoals jij het beschrijft, ze moeten dan maar wat meer geld overhebben om hun (klein)kinderen live te kunnen zien dat jaar :-) Mijn ouders zijn ook al met pensioen, en dus wel wat flexibel in hun data, dat kan dan ook weer schelen in ticketprijzen ook al kopen ze ze dichter bij de afreisdatum.
Zonder kinderen: Egypte, Guatemala, Zuid-Afrika, Thailand, Peru, Bolivië en heel wat trips binnen Europa
Met kinderen (°03/‘13 en 08/‘15): Maleisië (12/‘15), Zuid- en Midden-Amerika (07/‘18 tot 07/‘19)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Graag gedaan!

Vwb de tickets voor retour een jaar later, dat weet ik niet, wij waren 'maar' 5 maanden van huis vorig jaar en hebben dus wel in 1x kunnen boeken (Ams-Panama & Buenos Aires-Ams). Wellicht kan iemand anders hier op in haken, maar als je Mexico ook overweegt zie ik zonder lang zoeken voor juli 2017 een retourtje Amsterdam-Cancun al voor minder dan € 500 pp. Als je bereidt ben langer te reizen (19u, 2 stops), vlieg je vanaf Brussel al voor € 380 pp retour. Als je op die manier ook gaat zoeken voor je retourvlucht moet het wel lukken toch?!

En de route, je moet echt even kritisch kijken naar de periodes en wat je wilt zien. En als je jezelf niet vastlegt hoeft dat niet eens, maar zou ik toch even grof kijken naar de reisperiode want denk serieus dat omgekeerd voor jullie beter zou zijn!
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - '20 Israël & Jordanië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Je kunt een ticket boeken waarvan je de einddatum kosteloos mag wijzigen. Dit zijn wel het soort dingen waarvoor je toch een (online) reisbureau kunt inschakelen. Ik zou niet kiezen voor guatemala als start van je reis. Duur om op te vliegen en echt niet zo'n makkelijke start. Waarom doe je niet Mexico stad of misschien nog handiger Cancun. Eerst even een weekje in Yucutan aclimatiseren en dan via Belize naar Guatemala.

8 weken zou ik te lang vinden voor Nicaragua. Wij hadden veel minder en zelfs nog een week spaanse les gedaan. Honduras als je een duiker bent is 2 weken te kort. 8 weken voor Bolivia lijkt me ook erg lang. Ik zou dan zelf wat meer tijd nemen voor brazilie/argentinie. Tickets ams-mex en rio-ams zijn vaak betaalbaar.
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
We plannen bijna hetzelfde :-) Maar nog niet allemaal uitgedokterd!
Eerst kijken of we het spaargewijs halen!
Hoeveel voorzien jullie voor dat jaar ter plaatse , excl vlucht en kosten voor vertrek?
Wij deden 2j geleden al een hele trip en kwamen toch aan een mooie 1000 euro per week voor met 4 kids (ene land duurder dan het ander)
Maar we denken wel dat deze trip goedkoper kan zijn want 'normaalgezien' geen vluchten.
Maar geen idee hoeveel Zuid-Amerika duurder is dan de andere kant van de wereld :-)
z kids:Z-India,Dom.Rep.(AFS),Zuid-Afrika,Cuba,Jamaica,Thailand
Met Kids:Vietnam,Thailand,Dom.Rep.
2014 -2015 wereldreis:Zuid-Afrika,Hong Kong,Cambodja,Thailand, Laos,Nieuw-Zeeland,Australië,Bali&Gili,Sri Lanka
http://www.tangatanga.com/mitotravelkids
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Haha Genja, ik plande eerst 100€ per dag, maar op de lang-op-reis-beurs van Wegwijzer maakte jij me aan het twijfelen en nu streef ik naar 120 a 125€ per dag ;-) We gaan zien hoeveel we bijeen krijgen tegen vertrek...

Wij willen inderdaad ook geen vluchten nemen, en hebben ook geen super-de-luxe-verwachtingen, dus ik heb goede hoop dat het moet lukken!

Gaan jullie dan toch eerder opnieuw voor een rondreis ipv ergens een jaar te gaan wonen?
Zonder kinderen: Egypte, Guatemala, Zuid-Afrika, Thailand, Peru, Bolivië en heel wat trips binnen Europa
Met kinderen (°03/‘13 en 08/‘15): Maleisië (12/‘15), Zuid- en Midden-Amerika (07/‘18 tot 07/‘19)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wow wat een gaaf plan! Ik zou ook op Mexico (stad of Cancun) vliegen veel betaalbaarder. Cancun heeft als nadeel dan je door het dure Belize heen moet maar je kunt wel relaxt beginnen met wat strand. Mexico stad heeft dat niet en je komt dan door een stuk Mexico dat ook echt de moeite is.

Ik snap je klimaat verhaal deels maar toch niet helemaal. Je pakt namenlijk nu het tyfoon seizoen in Midden-Amerika wat ik echt niet aanraad. Zonde ook van al die mooie landen. Wij hebben in het verleden 3 maanden een reis door midden-amerika gemaakt, later nog 3 weken Panama met onze dochter en nu 2 maanden op reis met onze dochter van bijna 4 in Zuid-Amerika.

Wij zijn nu in Colombia en ik zou ook deze periode niet aanraden. Colombianen hebben zelf nu lange vakantie. Het is lastig om bussen te vinden (die zijn dagen van te voren volgeboekt) en ook betaalbare familievriendelijke hotels zitten vol. We hebben hierdoor alsnog veel vast moeten leggen. Ook zijn er overal feesten dus weinig rust.

Als je de route omdraait heb je zo op het 1e gezicht echt een veel gunstiger klimaat beeld.
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Goh AnkeH... Ik weet het ondertussen niet meer...
We willen of ergens een jaar gaan wonen
of ons huis en alles verkopen en investeren in een guesthouse
of gewoon reizen en dan wordt het Zuid-Amerika.

Tja...we lopen verloren in onze dromen :-)
z kids:Z-India,Dom.Rep.(AFS),Zuid-Afrika,Cuba,Jamaica,Thailand
Met Kids:Vietnam,Thailand,Dom.Rep.
2014 -2015 wereldreis:Zuid-Afrika,Hong Kong,Cambodja,Thailand, Laos,Nieuw-Zeeland,Australië,Bali&Gili,Sri Lanka
http://www.tangatanga.com/mitotravelkids
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Begrijpelijk! Een guesthouse/B&B behoort hier zeker ook tot de toekomstdromen,maar echt wel eerst een jaar reizen,daarna zien we weer verder ;-)
Zonder kinderen: Egypte, Guatemala, Zuid-Afrika, Thailand, Peru, Bolivië en heel wat trips binnen Europa
Met kinderen (°03/‘13 en 08/‘15): Maleisië (12/‘15), Zuid- en Midden-Amerika (07/‘18 tot 07/‘19)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Tikva, dank voor de feedback! Ik heb ons schema ondertussen inderdaad omgegooid, voorlopig is de planning als volgt:

juli: vlucht op Sao Paulo, door naar Iguazuwatervallen en via Pantanal naar Bolivia (3wkn)
aug/sep: Bolivia (6wkn)
sep/okt: Peru (6wkn)
nov/dec: Ecuador (6wkn) + bezoek grootouders
dec/jan: Colombia (6wkn)
feb: Panama (2wkn)
feb/maa: Costa Rica (4wkn) + bezoek andere grootouders
maa/apr: Nicaragua (6wkn)
mei: Honduras (2wkn)
mei/juni: Guatemala (4wkn)
juni/juli: Mexico (4wkn), terugvlucht vanuit Cancun of Mexico City (afh van wat het goedkoopst is veronderstel ik ;-) )

Moeilijk wel, een jaar gaat nog te kort zijn om alles te doen wat we willen doen precies! De reizen met de grootouders (of toch vooral Costa Rica) zullen reeds op voorhand gepland en geboekt worden, daartussen is het schema uiteraard nog flexibel, daar we alles met de bus doen en geen hotels willen vastleggen. Jammer dat Colombia in januari zo moeilijk bereisbaar is, want dat komt in ons schema nu ook net zo uit! Maar ik vrees eigenlijk dat de periode rond nieuwjaar overal druk zal zijn? Net zoals we waarschijnlijk ook voor de Semana Santa in Nicaragua op voorhand een overnachting zullen moeten regelen?

We volgen je reisverslag goed op, het doet ons verlekkerd uitkijken naar wanneer we zelf mogen vertrekken! :-) Leuk wel dat jullie regelmatig met de paarden gaan wandelen. Is dit goed te doen? Toen we met z'n tweeën in Zuid-Amerika waren hebben wij heel wat meerdaagse trekkings gedaan. Dit leek ons met de kindjes minder haalbaar, maar als we paarden inschakelen worden de opties misschien toch wel weer iets groter. Alleen, wij kunnen zelf ook niet echt paardrijden, dat is misschien wel een vereiste?
Zonder kinderen: Egypte, Guatemala, Zuid-Afrika, Thailand, Peru, Bolivië en heel wat trips binnen Europa
Met kinderen (°03/‘13 en 08/‘15): Maleisië (12/‘15), Zuid- en Midden-Amerika (07/‘18 tot 07/‘19)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nee hoor wij kunnen ook niet paardrijden, de paarden weten de weg. En inderdaad heel fijn om stukken te rijden die we anders gelopen hadden.

Semana Santa en kerst is overal vast lastiger. Als je je er maar van bewust bent kan je tijdig ook (lowcost) binnenlandse vluchten boeken en zorgen dat je geen te lange busritten plant/ tijdig kaartjes haalt.
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Goed plan om te vliegen op Sao Paulo, dat scheelt veel met BA :)
Ook leuk om dan even een tropisch strandje mee te pikken om relax aan de lange reis te beginnen (wij gingen naar Ihla grande, zalig vonden we het daar!)
Je zou ook nog een stukje Noord-Argentinië mee kunnen nemen, dat is ook wel een super mooie regio. 4 weken in zowel Bolivia als Nicaragua lijken mij genoeg

Jammer dat Patagonië niet meer in de planning past, want ik vind dat eigenlijk het hoogtepunt van ons half jaar in Zuid-Amerika :)
Griekenland; Turkije; 6 maanden Zuid-Amerika: Argentinië - Chili - Bolivia - Peru - Ecuador - Costa Rica; Sri Lanka; Mallorca; Babymoon in Thailand, Kaapverdië ('16), Maleisië ('17), Colombia ('17)

Op de planning: Singapore, Java, Bali & Lombok ('19)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 12
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Anke, hoe staat het met de plannen? Juli is al best snel, ben benieuwd.
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 13
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij dromen en plannen lustig verder :-) Het is pas juli 2018 dat we plannen te vertrekken, dus we hebben nog even tijd!

Argentinië en Chili houd ik nog voor een volgende reis, ik denk dat ons dagbudget daarvoor ook iets te beperkt gaat zijn deze keer. En er is zowieso genoeg te doen in de landen die we nu gepland hebben :-p
Zonder kinderen: Egypte, Guatemala, Zuid-Afrika, Thailand, Peru, Bolivië en heel wat trips binnen Europa
Met kinderen (°03/‘13 en 08/‘15): Maleisië (12/‘15), Zuid- en Midden-Amerika (07/‘18 tot 07/‘19)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verenigde Staten en Canada
 3. # 14
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!