zaterdag 09 januari 2010
  5 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
Met dit winterse weer is het natuurlijk heerlijk om alvast plannen te maken voor een reis naar tropische oorden. Wij hebben dus vandaag zitten 'broeden' over wat we komende zomer in Maleisië allemaal willen gaan doen en zien. Een bezoek aan een bounty-eiland moet in ieder geval onderdeel uitmaken van het programma (zeker met dit weer is dat vooruitzicht hééél aanlokkelijk!). We denken dat dat eiland Pulau Kapas gaat worden. Dat heeft ook te maken met leuke accomodaties die we daar op het oog hebben.
Maar de Perhentians lonken ook nog. We zouden natuurlijk een combinatie kunnen doen ... Vraag is of dat wat toevoegt (even nuchter Nederlands bekeken (-; ). Wat missen we als we de Perhetians overslaan en ons alleen tot Kapas beperken? Ik ken beide eilanden niet, dus hoor het graag van ervaringsdeskundigen!
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6625
Hoi Annemieke,

Ja heerlijk hè die voorbereidingen!!!!!

Wij zijn in 2002 op de perhantians geweest (2 keer) en afgelopen zomer bij Peter en Sylvia op Kapas turtle valley. Kapas is heerlijk relaxed en ze zijn super vriendelijk. Het eten is heerlijk maar niet aziatisch. Vonden wij toen niet zo erg want we waren al een aantal maanden onderweg. En Sylvia en Peter zijn erg gastvrij.

We hebben toen perhantians overgeslagen omdat we daar al eens eerder geweest waren (grote en kleine eiland ). Maar ik moet zeggen dat ik de perhantians wel erg gemist heb. Je kan nergens in Maleisië zo mooi snorkelen, zelf met haaien! Ik zou dus de perhantians zeker niet overslaan. Toen wij er waren zaten we in zeer eenvoudige back packers hutjes zonder voorzieningen maar er zijn zeker ook hutjes met meer luxe. Toen niet naar gezocht moet ik zeggen.
Kan ook zijn dat de perhantians een grote emotionele waarden voor ons hebben. We zijn onze reis van 13 maanden daar begonnen en op het eind daar weer afgesloten. Het is weer een tijd terug en toen waren er haast geen toeristen. Dus kan niet zeggen hoe het daar nu is. Vast en stuk drukker denk ik......

Groetjes,

Natasja
14 jaar geleden
·
#6626
Hoi Annemieke,

heb al gelezen, dat jullie intussen voor allebij eilanden hebben gekozen. Grappig, wij standen inderdaad voor dezelfde vraag. Wij hebben uiteindelijk voor een langere verblijf op de perhentians gekozen, omdat wij over Kapas en het turtle valley resort en aantal minder enthousiasmerende dingen hadden gelezen (korallenrif in slechte toestand, twijvelachtige kindervriendelijkheid volgens zoover bij turtle valley)... ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Veel plezier bij het verdere plannen. Omdat ik al klaar was (alles geboekt), ben ik nu al weer aan het omboeken... ;o)

Groeten,
Anja
14 jaar geleden
·
#6627
hoi,

Wij zijn 1,5 jaar geleden met onze dochter van toen 4 jaar naar Perhentian island en kapas Island geweest.
Perhentian was super; prachtig rif kon je zo de zee in lopen om te snorkelen. Wij verbleven in Tuna Bay, een aanrader.

Kapas Iland (turtle valley) was ook erg leuk; heerlijk gegeten en vooral helemaal niets. Sylvia en Peter zijn erg gastvrij, ook naar onze dochter.

Perhentian is toeristischer en dat was voor onze dochter gezellig want ze had veel speelkameraadjes.

Maar beide waren een mooie ervaring.

groetjes
ynes
14 jaar geleden
·
#6628
Hoi Ynes en Anja

Leuk om jullie reacties te lezen! Inmiddels hebben we inderdaad voor allebei de eilanden gekozen (-; ! Zo weten tenminste zeker dat we niks missen ;-)
Ik heb de reviews over Kapas gelezen en wat kindvriendelijkheid betreft is iedereen volgens mij heel lovend, behalve een stel met pubers (maar ja, da's ook een moeilijke 'soort' om tevreden te stellen (-; ) en een stel met een klein kindje vanwege de opmerkingen van Sylvia. Tja, ik kan me voorstellen dat je dat als ouder niet leuk vindt, zo'n opmerking. Aan de andere kant: iedereen kan een keer zijn/haar dag niet hebben of het was misschien ook niet zo bedoeld (ik zag de afleveringen van Ik Vertrek met Sylvia en ze is een rasechte Amsterdamse, dus nogal direct). Het mailcontact dat ik met haar gehad heb, was leuk en ze reageerde heel snel op al mijn vragen, dus vooralsnog heb ik er een goed gevoel bij.
Voor Jip lijkt het ons prettig dat ze zich daar in het Nederlands verstaanbaar kan maken en af en toe een tosti of pannenkoek kan eten (-; . Voor onszelf hebben we voor Kapas gekozen vanwege de (hopelijk?) rust.
Daarna naar Perhentian, omdat we inderdaad hopen dat Jip daar wat speelkameraadjes treft. Zelf lijkt het me er, in het hoogseizoen, eigenlijk wat te druk. Maar ja, wat dat betreft ben ik gewoon erg verwend; ik ben eigenlijk nog nooit in het hoogseizoen op vakantie geweest (ja vorig jaar in Zweden, maar daar is het ook superrrustig). Wat een luxe, dat we het gewoon allebei kunnen doen! Tuna Bay op Perhentian was overigens al vol voor de dagen die wij wilden! Het gaat nu Coral View worden.

En hoezo, ben je weer aan het omboeken, Anja?

Groetjes, Annemieke
14 jaar geleden
·
#6629
Hoi Annemieke,

je hebt inderdaad gelijk met de mogelijke drukte op de perhentians... ik hoop wel, dat dat in juni misschien nog meevalt...

Onze omboekplannen: omdat Hawk Rental Cars geen kantoor in de beurt van Langkawi heeft en ik geen andere maatschappij met een kantoor in KB kon vinden, hadden wij besloten langkawi dan maar niet te doen en in plaats daarvan naar Batu Ferringhi op Penang te gaan. Maar ik had wel het een en ander minder leuke gelezen over Batu Ferringhi en toen wij gisteren de bevestiging van Hawk kregen, zag ik, dat ze de auto in principe ook naar de jetty in Kuala Kedah zouden kunnen brengen, dus was Langkawi opeens toch weer een optie. Even nagedacht en besloten, dan toch voor Langkawi te gaan...nu wachten wij nog op de reactie van Hawk en dan begint het weer: vlucht omboeken (inmiddels veel duurder), hotel afzeggen (gelukkig zo maar mogelijk), nieuw hotel op Langkawi boeken (al een heel mooie gevonden, die ook nog goedkoper is dan op Penang) en dan zijn wij er weer klaar voor... ;o)
Nou - op die manier wordt het tenminste nooit vervelend - een typische Anja-actie: geen rust, voordat het niet perfect is en daarna kun je het nog steeds anders doen... ;o)))

Groetjes,
Anja
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!