zondag 08 februari 2009
  7 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
Ik krijg langzaamaan het gevoel dat we niet meer meetellen als we geen PC meenemen op reis. Nou zie ik de voordelen wel (je hoeft je dagboek niet over te typen voor het verslag en je zit zo wifi-end op het net als j het volgende hotel moet boeken). Anderzijds is het ook wel een beetje "daft" om met mijn echtgenote te spreken; de avontuurlijke vakantie begint dan wel heel erg op werken te lijken.

Als we er dan toch eentje kopen (meenemen); hebben jullie tips? Die 17" van het werk laat ik echt thuis wegens te groot en te zwaar.

groetjes,

Hans
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#5050
Hoi Hans

Ik heb zelf sinds bijna een jaar de EeePc van Asus en ik kan hem aanbevelen! Heel licht en klein, dus je stopt hem heel gemakkelijk in je handbagage. We hebben hem ook meegenomen naar Thailand en dat was ideaal. Niet alleen om mijn blog bij te houden, maar ook om onderweg informatie op te zoeken over hotels e.d. De meeste hotels bieden (gratis) wi-fi op de kamer.
Nadeel (heb ik van horen zeggen) van de EeePc kan zijn dat hij niet met Internet Explorer werkt, maar met Mozilla Firefox. Je kunt er wel Explorer op laten zetten, maar ik heb geen problemen ondervonden tot nu toe met Mozilla. Werken heb ik tijdens de vakantie echt niet gedaan (en het voordeel van Mozilla is dan weer dat ik via dat programma ook niet in kan loggen om mijn 'werkomgeving', daar heb ik Internet Explorer voor nodig (-; )

Succes met de keuze.

Groeten, Annemieke
15 jaar geleden
·
#5051
Hoi,

Wij hadden (ook heel decadent) een mini-laptop mee. Wij hebben gekozen voor de Acer Aspire 1 ipv EEE pc. Dit ivm met het grotere geheugen, wij konden hier ook meteen alle foto's en een aantal dvd's op kwijt. Wij hebben heel erg getwijfeld ook omdat het een "luxe idee" vonden, maar het was een van de beste items die we meegenomen hebben!

Groetjes Chantal
15 jaar geleden
·
#5052
Hallo,
Ik wilde vanavond toevallig dezelfde vraag gaan stellen! Leuk dus om te lezen dat ik niet de enige ben die zich afvraagt of die pc nu wel zo handig is om mee te nemen.... Wij overwegen ook om een mini-pc aan te schaffen, maar het jammere is dat je daar geen dvd-cd speler in zit. Een filmje om de moeilijke momenten voor de kids op te leuken zit er dus niet in. En dat leek me nu net een van de grote voordelen van het meenemen van een laptop....
groeten Rachel
15 jaar geleden
·
#5053
Wij hadden niets mee op onze Thailand reis! Wij hebben onze blog bijgehouden via internet café, alsook info hotels en binnenlandse vluchten geboekt!
Nu voor volgende reis gaan we een mini - laptop aanschaffen daar onze laptop 19'' scherm wat te groot is om mee te sleuren.

We zijn nog aan het zoeken naar de ideale mini laptop!

Groetjes
15 jaar geleden
·
#5054
Wij stonden ook voor die vraag en uiteindelijk toch een kleintje gekocht.. net vorige week.
De Samsung NC10.. was erg populair, moesten 'm weg laten leggen want ze gingen als zoete koek.. We gaan van de week weg. Deze NC10 heeft 160 Gig schijf waardoor we veel films van Thomas de trein, Bumba, Nijntje, e.d. hebben kunnen rippen en op de schijf gezet zodat onze 2 jongens onderweg nog wat te doen hebben.. zat gelijk een dunnen hoes bij, 10 inch scherm. Tot nu toe werkt ie prima en de accu gaat 6 uur mee.. ook niet onbelangrijk. Daar moeten we 12 uur vliegen mee kunnen overbruggen..

Succes met bedenken!

Groetjes
Merel
15 jaar geleden
·
#5055
EE pc nemen wij mee, tot nu tevreden. Gekocht bij Mediamarkt, gewoon met Windows erop ipv linux, incl. explorer en een soort office pakket. Nadeel is weinig opslag, maar we hebben een sdkaart gekocht (let wel op, alleen gewone kaartjes tot 2 gb doen het) en daar alvast nijntje en Bumba op gezet via een downloadprogramma van Youtube. Geen gedoe met cdroms die kunnen beschadigen e.d. Je kunt natuurlijk ook sticks gebruiken.

Het ding heeft goed geluid, makkelijk te bedienen alleen die kleine toetsen....dat is even wennen.

Veel plezier,

Groet Pien
15 jaar geleden
·
#5056
Nadeel van EeePc is inderdaad dat je er geen dvd's op kunt afspelen, maar, zodra je de beschikking over internet hebt (en dat is in Thailand toch wel heel wijd verbreid): lang leve uitzendinggemist.nl en youtube.nl
Genoeg filmpjes op te zien! In de meeste hotels was ook een dvd-speler op de kamer (en je struikelt over de gebrande dvd's in Thailand) en sommige hotels hebben die zelfs op voorraad (zoals bijv. bij Oriental Kwai in Kanchanaburi).

Om Jip onderweg bezig te houden, hadden wij de Kiddizoom voor haar aangeschaft. Combi van mp3-speler (met geluidsbegrenzer, niet onbelangrijk), fototoestel (erg leuk om te zien wat zij fotografeert) en er staan ook nog wat spelletjes op. Ze heeft er veel plezier mee gehad! Taxichauffeurs ook, als ze luidkeels meezingend (Cowboy Billie Boem enzo) achterin de auto zat (-; !
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!