New

Ecuador

  maandag 04 oktober 2010
  8 Replies
  4K Visits
  Subscribe
Van de zomer wil ik graag, samen met mijn zoontje van dan 8 jaar, naar Ecuador. Hier op deze site kom ik Ecuador niet tegen, maar al surfend ben ik wel enthousiast geraakt voor het land. Helaas is het nu net sinds vh weekend politiek erg onrustig en twijfel ik weer of ik gezien die onrust al tickets zal boeken.

Heeft iemand tips goede raad etc?

Paulien
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8039
Beste Marcella en Hugo,

Super bedankt voor jullie reactie. Hoewel het nog maar net herfst is en we dus nog een hele winter en voorjaar te gaan hebben, kan ik nu al genieten van alle mooie plaatsen, verhalen en mogelijke routes. Jullie tips zijn zeer bruikbaar. Ik ga mij beslist verder verdiepen in de te volgen route en ik denk dat ik tzt nog wel een keer met concrete vragen bij jullie terugkom.

groet,
Paulien
13 jaar geleden
·
#8038
Die capibara was er nog niet toen wij er waren, wel veel apen sochtends vroeg bij de lodge, ook leuk voor kinderen denk ik.
Las cajas was koud en nat, maar wel supermooi. En met gids verdwaal je niet zo snel gelukkig :-)
Incapirca zijn we niet geweest, maar nu is het meeste niet te vergelijken met machu pichu......
groeten
13 jaar geleden
·
#8037
Hoi,

Grappig ik heb ook in de Cuyabeno lodge geslapen. Er loopt een tamme capibari rond - leuk voor kinderen. Hugo, jullie route komt bijna overeen met mijn ervaringen. Leuk!

Ook de Inca ruines Incapirca vind ik een aanrader. Niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld Machu Pichu, maar wel leuk om te zien (kleinschalig en goede sfeer). Het nationaal park Las Cajas is mooi, maar wel heel koud (winderig, nat). Pas op dat je hier niet verdwaald! De ecolodge Black Sheep Inn is ook heel bijzonder (http://www.blacksheepinn.com/). Het ligt helemaal afgelegen, een aparte ervaring. In Banos kan je goed fietsen huren en naar watervallen fietsen. Ook paardrijden is leuk.

Veel plezier bij de voorbereiding!
Marcella
13 jaar geleden
·
#8036
Op de bonnefooi in Ecuador is echt geen probleem, bussen rijden echt overal naar toe. Echt tot nu toe geen land meegemaakt waar het zo makkelijk was.
Leuk dat je al tickets heb gekocht!
Dit was onze route, en in het kort wat highlights
Quito; koloniaal centrum en vlakbij Quito mitat del mundo
Otavalo; dierenmarkt bezoeken is erg leuk.
Quito-> cuyabeno lodge in het amazonegebied. Lijkt me voor een 8 jarige ook super. Enorm veel dieren gezien. http://www.cuyabenolodge.com/
Banos; mooie omgeving, watervallen, moutainbiken
Riobamba; vandaar de trein naar Alausi. De lol was dat je op het dak kon zitten. Ik geloof dat dat niet meer mogelijk is ivm dodelijke ongevallen.
Cuenca; mooi koloniale stad, in de buurt PN Las Cajas. Mooi natuurpark op 4000m.
Montanita; surfplaatje aan de kust
Puerto Lopez; relaxed kustplaatsje, vandaar uit met de boot naar Isla de la plata (poor mans galapagos), albatrossen, blue footed boobies etc. Tijdens de bootreis van heel dichtbij bultrug walvissen.
Quevedo; niets bijzonders, was een tussenstop terug naar het Andes gebergte
Latacunga; goede uitvalbasis voor: bezoek aan zumbahua en Quilatoa, vulkaan cotopaxi en hele kleurrijke markt in Saquisili.
Wat betreft het hoogteverschil, Met onze zoon hebben we ca. 2 weken in Bolivia ronde de 4000m gezeten en dat ging prima. Wel konden we het in Bolivia opbouwen, dat is in Ecuador lastiger omdat je meteen op 2900 m aankomt. Gewoon goed in de gaten houden en veel hoger dan die 3000 meter kom je in Ecuador toch niet voor langere tijd.
Succes met plannen maken en als je nog vragen hebt stel ze gerust!
groeten
13 jaar geleden
·
#8035
Beste Hugo en Marcella,

Dank jullie wel voor jullie reactie. De site fun things to do is zeker handig. En van jullie ervaring wil ik graag nog een keer gebruik maken als dat mag.
Van de week heb ik de gok gewaagd en alvast tickets voor komende zomer gekocht. De voorpret kan dus al beginnen.
Zoals jullie terecht al noemen zal ik mij zeker ook op het hoogteverschil moeten voorbereiden. Maar aangezien een aantal reisorganisaties ook kidsreizen naar Ecuador maken leek het mij wel te doen.

Wat en hoe de reis er uit gaat zien weet ik nog helemaal niet. De laatste jaren hebben we vooral (op de bonnefooi) door Azie gereisd, maar of ik dat voor Ecuador ook aandurf, daar twijfel ik nog wel een beetje over. Misschien toch hier en daar wat zekerheid inbouwen door het kopen van wat bouwstenen.

Ik ga eerst maar eens wat grondiger de reisboeken bestuderen.

groetjes
Paulien
13 jaar geleden
·
#8034
Een handige website ter voorbereiding: http://www.travelforkids.com/Funtodo/Ec ... cuador.htm
13 jaar geleden
·
#8033
Hallo Paulien,

Wat vervelend dat het nu zo onrustig is in Ecuador. Jaren geleden ben ik ook eens in Ecuador geweest tijdens soortgelijke onrusten. Aangezien ook het openbaar vervoer plat lag wegens de onrusten, ben ik toen uitgeweken naar Venezuela.

Ik heb voor een Nederlandse reisorganisatie groepsreizen naar Ecuador begeleid. Er zaten ook regelmatig kinderen (6+) bij. Dat ging prima. Ecuador is een mooi en afwisselend land. Houd er rekening mee dat de hoofdtad Quito op bijna 3000 meter ligt. Je zal even aan de hoogte moeten wennen en kinderen hebben dat soms nog sterker. Vanuit Banos kan je veel doen, Cuenca is een mooie koloniale stad, de trein vanuit Alausi is natuurlijk leuk (op het dak), je kan meerdere vulkanen beklimmen of gewoon bekijken van een afstand, paardrijden, er zijn mooie hacienda's en eco lodges, educatieve tochten door het regenwoud, de Galapagos (of als goedkoop alternatief Isla de la Plata), etc.

Wat zijn je plannen? Mocht je tips willen, dan hoor ik het wel.

Veel plezier bij het maken van plannen!

Marcella
13 jaar geleden
·
#8032
Hoi Paulien,
Qua politieke situatie kan ik je geen raad geven. Wel wat betreft Ecuador misschien. Met kids zijn we daar niet geweest, alleen met zijn tweeen. Wel zijn we met onze toen 2 jaar oude zoon naar Bolivia en Peru geweest. Dat was goed te doen en Bolivia is nog wel wat armer dan Ecuador dus dat moet qua rondreizen met een kind van 8 geen probleem zijn denk ik.
Verder nog tips, hangt er een beetje van af wat je wil weten?
groeten, Hugo
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!