1. Kate
  2. Zuid-Amerika - op vakantie met kinderen
  3. woensdag 01 augustus 2018
  4.  Abonneer via e-mail
Na jaren Azië willen we graag de andere kant eens uit met de kids...maar geraken niet uit de bestemming:-)
We reizen met 3 kids van 11/13 en 15 jaar

Wie overtuigt ons met zijn tips over deze landen?

En wie kan ons ook iets meer zeggen over het budget qua reizen in deze landen? We zijn gewoon om te reizen in Azië met een budget van 25 euro per persoon (inclusief openbaar vervoer ter plaatse, eten, logies en uitstapjes )....is dat in deze landen ook haalbaar?
En hoe zit het met de vluchtprijzen naar daar?

Alle info is welkom!
Waardeer dit bericht:
x
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Vluchtprijzen zullen duurder zijn en de besteding ter plekke ook. En... je kids worden steeds groter. Waar we een paar jaar geleden het nog redden met een drie persoons kamer (en een Deryan en een extra bed op een of andere manier) hebben we nu twee kamers, vijf volwaardige slaapplaatsen en vier volwassenen eters aan tafel (wij hebben ook drie kinderen).
Met kinderen: USA, Thailand (2x), Marokko, Dubai, Cambodja, Maleisie, Vietnam, Oman, Cuba, Sri Lanka
Zonder kinderen: Florida, west USA, Indonesie, New York, Thailand, Canada, Nepal, Mexico, China

Facebook: TravelMama
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat Chippi zegt: vluchtprijzen naar Z-Amerika zijn hoger en ik ben nog niet in Ecuador, Guatemala of Colombia geweest, wel in andere Z-Amerikaanse landen en het is een behoorlijk verschil in prijzen met Azië: in onze beleving toch wel een verdubbeling vergeleken met Indonesië/Maleisië/Thailand.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn net terug uit Mexico, Guatemala en Belize. Geweldige reis gemaakt, maar minstens 2 x zo duur dan reizen in Azië. We hadden een retourtje Cancun voor 600 euro p.p. met British Airways vanaf Amsterdam. Al in september geboekt en daarna ook niet meer zo goedkoop gezien. De prijs-kwaliteit verhouding is in Azië veel beter. Wij betaalden nu gemiddeld 70 euro per nacht voor twee kamers of familiekamer (2 volw. en 3 kinderen van 10,12 en 13) maar daar kreeg je niet veel voor. Ook het reizen met openbaar vervoer was niet goedkoop, zo betaalden we voor het ritje van Rio Dulce naar Flores in Guatemala voor 4 uur bijna 50 euro met z'n vijven. We moesten zelfs nog staan omdat de bussen al vol zaten. Het eten is vergeleken met hier niet duur, maar wel veel prijziger dan in Azië. Daar aten we vaak voor nog geen 10 euro met elkaar, dit was nu al snel 25 euro met een drankje erbij. De toertjes waren een flinke hap uit ons budget. Tochtje naar Tikal, vervoer, gids en entree kostte ons 140 euro, snorkelen in belize 150 euro, tocht naar vulkaan 60 euro, boottocht bij Rio Dulce 130 euro. Dit zijn wat voorbeelden en vooral niet bedoeld om je af te schrikken. We hebben een supermooie reis gemaakt, maar na 3 jaar Azie schrokken we toch wel van deze prijzen.

Succes met beslissen!
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik vind het eerlijk gezegd nog meevallen, wij eten in Azië ook voor ongeveer €25 met z'n vieren, wij eten niet op straat. Ook qua overnachtingen zitten we meestal wel gemiddeld rond de €60 per nacht, soms wat meer en soms wat minder. De tripjes zijn inderdaad wel flink aan de prijs maar dat heb je in Azië soms toch ook wel, denk aan olifanten verzorgen en ons tripje afgelopen jaar naar de Komodo eilanden was ook bijna €400 voor 1 dag en de snorkeltrip koste ons ook €150 voor 1 dag, dus wat dat betreft...... ik had het nog duurder verwacht eigenlijk.
Heb je ook ergens een reisverslag staan? Lijkt me een mooie reis.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn in alle 3 de landen geweest. En qua kosten zal het elkaar allemaal niet veel ontlopen denk ik, misschien qua vluchtprijzen wel.
Maar het is eerder een keuze wat je wil. Colombia, erg mooi, maar ook erg groot met lange reisafstand. Toen wij er in 2011 waren nog weinig toeristen en authentiek.
Ecuador, super afwisselend, niet te groot dus makkelijker te bereizen. Je hebt daar alles, Andes gebergte met vulkanen en indianen, Amazonegebied met veel wildlife en de kust om te surfen en walvisspotten.
Is wel langer geleden dat we hier geweest zijn, 2005. En Guatemala, ook niet zo groot, andere Indianen in de hooglanden, maya’s dus. En mooie Maya tempels (Tikal en Copan net over de grens in Honduras), lake Atitlan, Rio Dulce, Antigua, ook genoeg te beleven.
Qua budget in Latijns Amerika, ik denk dat wij met zijn vieren net iets meer dan 100 euro per dag kwijt zijn. We reizen wel met de chickenbus en openbaar vervoer zoveel mogelijk, eten ook af en toe op straat en slapen in accomodaties met 4 bedden voor 30 - 45 euro. Guatemala was in 2017.
We zitten nu in Uganda, ook een aanrader overigens :-)

Succes!
Zonder kids: Sri Lanka, Mexico, Costa rica, Panama, Ecuador, Vietnam.
Met kids: Cuba, Bolivia, Peru, Maleisië, Marokko, Colombia, Indonesië, Singapore, Thailand, Cambodja, Laos, Nicaragua, Sri Lanka, Zuid Afrika en Swaziland, Guatemala en Honduras, Uganda, Myanmar.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Van Colombia en Guatemala vond ik de laatste het leukste. Maar Colombia heeft wel mooie tropische stranden dus als dat belangrijk is voor je kinderen.
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!