1. Els
 2. Algemeen
 3. dinsdag 26 februari 2019
 4.  Abonneer via e-mail
Beste forumleden,
De komende nieuwsbrief heeft als thema, duurzaam en bewust reizen met kinderen. Ik ben benieuwd in hoeverre dat bij jullie leeft. Wat doen jullie om het milieu te ontlasten en bewust te reizen? Heb je tips voor andere ouders? Wat Heleen laatst schreef, vond ik een mooie: je kinder(reis) artikelen ter plekke kopen, en later weer doneren aan iemand die het goed kan gebruiken. Weten jullie er meer?
Take nothing but pictures. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time
Waardeer dit bericht:
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Els,

Sowieso is per vliegtuig naar verre oorden niet echt duurzaam.

Maar eenmaal ter plekke doen wij het volgende.

We kopen zo groot mogelijke flessen water en vullen onze eigen flessen ermee. Die hebben we meegenomen en kunnen vele jaren gebruikt worden. (Ook thuis als we op pad gaan nemen we ze mee)
We kopen alleen lokaal voedsel.
En we nemen naar winkels onze eigen tasjes mee en besparen zo flink wat tasjes.

Natuurlijk gooien we nooit rommel weg, laten we niet onnodig airco en lichten aan en douchen we zo kort mogelijk.

Hopelijk kun je hier iets mee.

Groetjes Dionne
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen, Noorwegen. 2020 Zuid Afrika!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat ik bij KLM wel schattig vindt is dat ze het afval gescheiden ophalen. Voor het milieu, al sprak ik laatst een stewardess die zei dat ze het alleen deden omdat er onvoldoende ruimte in de afvaltrolley zit.

Duurzaamverrereizenmetkinderen is een contradictio in terminis. Je kunt het een beetje afkopen door er geen zootje van te maken, je afval op te ruimen, de locals te steunen etc.. maar zo gauw je opstijgt van Schiphol heb je al dermate veel minpunten verzameld, dat je dat nooit goed kunt maken met goed gedrag erna.

Kortom, neem een Foster Parents Plan kind, steun Natuurmonumenten, weiger naar Floortje Dessing te kijken of stop met reizen. Veel meer keus heb je niet.
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Vliegen is natuurlijk sowieso een grote vervuiler, daar heb je gelijk in. Tegelijk geloof ik er heilig in dat reizen met kinderen indirect ook veel goeds op kan leveren voor de wereld. Begrip voor andere culturen, relativeringsvermogen, oog voor schoonheid, bewust met je omgeving omgaan etc.
Ik vind het een moeilijk onderwerp. Het milieu gaat me erg aan het hart, maar het reizen wil ik liever niet opgeven. Herkennen jullie dit?
Deze nieuwsbrief was dus ook een persoonlijk zoektochtje. Hoe kan ik me verantwoordelijk opstellen en toch blijven reizen? Ik denk dat door te compenseren je goed op weg bent. Bomen planten voor elke vliegreis.
Voor wie 'm niet ontvangen heeft: hieronder de nieuwsbrief over Duurzaam reizen met kinderen. Reacties welkom!
Verwijzing
 1. https://mailchi.mp/verrereizenmetkinderen.nl/duurzaam-op-reis-met-kinderen-zo-doe-je-dat?e=177378d45f
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik ben dol op reizen en we vliegen echt veel te veel met de kinderen.... Ter compensatie zijn we afgelopen december in Laos op pad geweest met de Lifestraw en hebben dus amper plastic flessen gebruikt. Verder geloof ik niet in het goed praten van het reizen. Vliegen is gewoon hartstikke belastend voor het klimaat en de reden dat ik toch ga is vooral egoïstisch.... De argumenten die je noemt om het voor jezelf te verantwoorden klinken leuk, maar kunnen denk ik niet op tegen de negatieve aspecten. Ik realiseer met dat het misschien een beetje lomp overkomt, maar dit is hoe ik er tegen aan kijk.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Lastig punt.

We proberen hier af te wisselen 1 jaar ver en 1 jaar dichtbij huis (Europa). Voor mijn werk moet ik toch ook wel 1x per maand vliegen dus tja... zonder goed te praten maar die extra vlucht eens in de 24 maanden.

Op locatie reizen we graag met de trein en openbaar vervoer. Maken weinig gebruik van prive vervoer. Eten doen we meestal van verse producten op straat klaar gemaakt. Dit ook weer om verpakking te voorkomen. Verse vructensappen ipv flesjes.

Verder zijn wij wel van mening dat je beter iedere week bewust kan leven en niet alleen met de vakantie. Zo hebben wij thuis het afval zo weten te scheiden dat we amper 1x in de maand onze kleine 140l grijze bak moeten aanbieden waar zo’n beetje ieder ander gezin in onze wijk iedere 2 weken 240l aanbied en dan krijgen ze de klep vaak al niet meer dicht :D
Ook zaken als langer met je mobiel tv etc doen en niet al je kleding bij de bekende prijsstunters kopen maakt onder aan de streep ook uit.

Nu is dit natuurlijk ook een manier van goedpraten. Maar wij gebruiken allemaal meer dan we zouden moeten. Hier iets aan doen bereik je eerder door je levensstijl aan te passen. En niet enkel een 1x per jaar met je vakantie er rekening mee te houden.
Zonder kinderen: Singapore, Thailand, Bali, USA, Marocco, Turkije, Egypte, Gambia
Met kinderen: Canarische eilanden, Tunesië, Singapore, Thailand, Maleisië & Borneo (2015), Singapore & Maleisië (2017), Boedapest (2018), Vietnam (2019)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 5
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!