maandag 08 juli 2019
  20 Replies
  2.7K Visits
  Subscribe
De vaste volgers op VRMK weten dat in op dit moment in Thailand ben om mijn divemaster brevet te halen. And guess what? Ik ben geslaagd!

Mochten jullie de komende maand op Koh Tao komen, kom dan vooral langs bij Impian Divers in de hoofdstraat van Mae Haad op Koh Tao, voor koffie, thee en een praatje. En wie weet gaan we wel samen duiken. Met kinderen kan dat vanaf 8 jaar.
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29404
Leuk zeg. Gefeliciteerd! Nu maar veel mooie duiken gewenst.
4 jaar geleden
·
#29405
Gefeliciteerd!!
4 jaar geleden
·
#29406
Gaaf!
4 jaar geleden
·
#29408
Super, Hans! Helaas slaan we de eilanden over, al heb ik nog wel getwijfeld over Kao Tao.

Mogen ze vanaf 8 echt duiken of is dat een introductieduik. En is dat in de zee?
4 jaar geleden
·
#29409
Ik vind zelf, medisch gezien duiken vanaf 8 jaar te vroeg. En zou hier voor mijn kind nooit mee instemmen.
4 jaar geleden
·
#29410
Medisch gezien geef ik nooit advies op internet zonder disclaimer: informeer je op internet, maar gebruik het om het gesprek aan te gaan met een professional. Dat zou in de geval een gespecialiseerde duikarts moeten zijn, die je over heel Nederland kunt vinden.

Er is online ook best veel te vinden. Zie voor een genuanceerde opinie de artikelen in de links op en van het DIver Alert Network.

Onze jongste was 10 toen ze haar eerste duikbrevet haalde en is nu een fanatieke duikster. Was 10 te jong?

Hoe veilig is het verkeer in Nederland? Vanaf welke leeftijd stuur je ze daar alleen door heen? Of blijven we curling-ouder? Is het medisch verantwoord kinderen mee te nemen op een verre reis? Deze week sprak ik een Duits stel dat met een baby van vijf maanden door Thailand reisde. Kan dat?

Persoonlijk vind ik skiën een stuk gevaarlijker dan duiken. En hoe verantwoord is het om ‘s nachts in een ruk naar Spanje te rijden. Kortom we nemen allemaal risico’s en we maken onze eigen afwegingen. Maar onder deskundige leiding en binnen alle gestelde veiligheidsgrenzen is ook voor kinderen duiken een mooie hobby.

De koffie en thee staan nog steeds klaar, voor duikers èn niet-duikers.
4 jaar geleden
·
#29413
De nederlandse vereniging voor duikgeneeskunde geeft als advies sowieso 14 jaar aan.


Dus ja, Ik vind 10 te jong, ze kan nog een leven lang duiken ;-)
Maar iedereen maakt daarin eigen keuze's.

Maar ik persoonlijk wordt niet blij van duikscholen die al cursussen voor heel jonge kinderen aanbieden.
4 jaar geleden
·
#29415
Om helemaal compleet te zijn:

De NVD heeft voor het standpunt gekozen om bij kinderen onder de 14 jaar wel het medisch onderzoek te laten verrichten door een arts met kennis van zaken, doch geen verklaring af te geven omtrent de medische geschiktheid voor het duiken. Daar waar medische problemen spelen kan direct en gericht geadviseerd worden. Daar waar geen gezondheidsproblemen spelen kan men het kind, en de ouders, voorlichten omtrent het standpunt van de NVD in deze. Uiteraard is het aan de ouders om te beslissen wat men met het advies gaat doen. Om een en ander voor de kinderen en de ouders duidelijk te maken is een standaardbrief gemaakt waarin een toelichting wordt gegeven op het NVD-standpunt. Deze brief kan dan in plaats van een medische verklaring meegegeven worden.
4 jaar geleden
·
#29436
Gefeliciteerd, knappe prestatie!
4 jaar geleden
·
#29478
Dag Hans,

Wat super goed! Jammer genoeg zijn we dit jaar niet in de buurt, maar willen volgend jaar wel die kant uit. Wij duiken allemaal niet. Heb je een goede tip waar we moeten zijn om vanaf het strand te kunnen snorkelen in Koh Tao? En qua accomodatie? (3 kids van 9, 13 en 15).

En verder, ik lees op internet wel wat gekke verhalen over Koh Tao met gekke overlijdensberichten/moorden? Hoe kijk jij daar tegen aan?
4 jaar geleden
·
#29479
@visgrot klopt dat er een moord gepleegd is op Ko Tao in 2015. Volgens de Thai door Birmezen, dus die zijn ook veroordeeld. Daarnaast zijn er nog wel wat dingen gebeurd op dit “wetteloze” eiland. De verhalen die je leest komen vooral van KohSamui. De locals op Ko Tao zeggen dat er broodnijd achter zit, op Koh Samui komen veel meer moorden voor. Over Bangkok zullen we het maar helemaal niet hebben. Ik denk dat het grootste risico de huurscooters zijn; elke dag zagen we wel mensen in het verband van het ziekenhuisje tegenover de duikschool komen.

Koh Tao is vooral een duikeiland, maar ook prima om te snorkelen. Er zijn strandjes waar je over land naar toe kunt en er zijn snorkeltrips. Maar ik zou zeker een Discover Scuba Dive doen om te zien of het iets voor jullie is. Vergeleken met Koh Samui en (zeker) Koh Phangan is het heerlijk rustig

Er zijn veel hotels en resorts op Koh Tao, die ook in het hoogseizoen niet vol zitten. Vooral de Britse markt blijft achter door de eerder genoemde verhalen. Ik heb zelf bij Nadapa gezeten en met de familie in een appartement bij Field D. Kijken wat het kost op booking en dan rechtstreeks een betere prijs afspreken. Maar ook op de bonnefooi vind je altijd wel iets.
4 jaar geleden
·
#29480
Dank voor je reactie Hans! Ik had ook zelf wel beetje vermoeden dat het allemaal zou loslopen, maar ja, een bevestiging van iemand ter plekke is dan wel toch wel heel prettig! Inmiddels hebben we de tickets met de wereld weken actie van KLM voor zomer 2020 naar BKK gisteren geboekt, dus het voorbereiden kan beginnen!
4 jaar geleden
·
#29481
En? Mooie deal? Welke data?

Alles waar wij naar kijken is bij de werelddeel weken of niet goedkoop of maar te boeken tot 1 juli... :(
4 jaar geleden
·
#29482
Alles waar wij naar kijken is bij de werelddeel weken of niet goedkoop of maar te boeken tot 1 juli... :(


Werelddeals. Maar alleen voor mensen zonder schoolgaande kinderen.....
4 jaar geleden
·
#29483
@dhans: yep, precies onze ervaring vandaar dat ik heel benieuwd ben hoe/war/waar Visgrot wat heeft gevonden.

Visgrot heeft kinderen in schoolgaande leeftijden...

Voor BKK zie ik geen werelddeal, dus ben erg benieuwd...
4 jaar geleden
·
#29484
Hoi!

Ik heb net even bij mijn man gecheckt, hij heeft de tickets geboekt. Ik dacht met de KLM wereldweken deal, maar uiteindelijk heeft hij ze met reward punten geboekt (wij zijn nu met 5 personen in totaal 877 Euro kwijt, retour met KLM!). Dus dat gaat alleen op als je voldoende punten hebt. Hij zegt wel dat ook de 'gewone' tickets een stuk goedkoper waren dan normaal (toen hij keek, afgelopen zaterdag 613 Euro vertrek op 3 juli). Wij vallen onder noord en hebben komend jaar al vanaf 4 juli vakantie. Dus vertrekken rond die periode. Dus wellicht dat het ook nog aan de vertrek periode ligt. Hoop dat jullie er wat aan hebben...
4 jaar geleden
·
#29485
Je moet trouwens wel in het menu wereldweken bij de zoekfunctie los Bangkok in typen of naar beneden scrollen bij Azie, daar staat ie wel tussen.
4 jaar geleden
·
#29486
Holycow, dat zijn heel veel reward punten ?
4 jaar geleden
·
#29487
Haha ja dat zijn het zeker, 407000 :D
4 jaar geleden
·
#29490
Haha ja dat zijn het zeker, 407000 :D


Moet ik nog ff doorsparen....
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!