maandag 03 februari 2020
  8 Replies
  2.5K Visits
  Subscribe
Dit jaar willen we ook met de kinderen (dan 14-17) duiken op Bali (rond Nusa Lembongan). Voor de oudste een lang gekoesterde droom. Wie heeft ervaring en tips of truuks. Want eigenlijk vind ik dit wel spannend. Vooral de jongste is een held op sokken. Persoonlijk vind ik het duiken heel gaaf maar heb het maar enkele keren gedaan. Duik alleen op plekken waar het heel goed kan (kust Mexico - Indonesië/Bunaken - Thailand e.d.) En daarom nooit mijn padi gehaald en altijd een discovery duik gedaan. Plan is om met de kinderen ook een discovery duik te doen voordat we ons vastleggen op een 3-daagse cursus voor het behalen van een Padi. Ja of nee? Mijn dochter wil toch graag theorie lezen, wie heeft goede boekentips?
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29885
Oma vertelt ;) : lang geleden hebben wij zelf onze Padi gehaald en later ook advanced. Beide hebben we in het buitenland behaald, maar wel beide bij een NL talige instructie (incl. boeken), dat was voor mij een must.

Boek:
Ik zou kijken of je ergens het boek van PADI op de kop kunt tikken.

Als je kinderen dit willen en jullie ook, waarom niet?!
4 jaar geleden
·
#29886
Wij waren een jaar of vijf geleden in Amed waar ik van ander Nederlanders hoorde dat zij een Nederlandstalige duikcursus deden. Het is niet Nusa Lembongan, maar wellicht is het ook daar wel de moeite waard te checken of er aanbieders in het Nederlands zijn. Zeker voor een cursus met de kids lijkt me dat wel fijner dan in het Engels (even ervan uitgaande dat ze nog niet vloeiend zijn in Engels).
Amed wordt ook veel gedoken, wij vonden het toen een enorm gemoedelijk plaatsje. Eigenlijk stelt het bar weinig voor en dat vonden wij juist heel fijn. Wel zo’n plek waarvan je hoopt dat het echt massatoerisme er wel blijft. Niet te vergelijken met de drukke plekke op Bali toen.
4 jaar geleden
·
#29888
Iedereen hartelijk dank voor de reacties. Plan is om op Lembongan (waar we op zoek kunnen naar manta roggen) toch een Discovery Dive te doen. Een Nederlands/Engelstalige duikschool zoeken is een goede tip. Onze kinderen zijn nagenoeg tweetalig, gelukkig. Ook kreeg ik te horen dat als je na een Discovery Dive alsnog je padi witl halen, een mooie korting wordt verleend op de eindprijs op een Padi Open Water certificaat en een tweede discovery duik gerekend wordt als één open water duik. Dit houdt dan in ieder geval alle opties open.
4 jaar geleden
·
#29889
Ik kreeg nog een waardevolle tip! Het blijkt ook te kunnen om je theorie in Nederland te doen. Je praktijk vervolgens op je vakantiebestemming! Wel binnen een bepaalt tijdsbestek.
4 jaar geleden
·
#29890
O, daar zou ik dan zeker voor gaan! Het is best veel en ik vond het best een aanslag op de vakantiedagen.
4 jaar geleden
·
#29891
Wij hebben afgelopen zomer een snorkeltour geboekt bij Discover Penida en vonden dit een mega aanrader. Erg kleinschalig en veel persoonlijke aandacht. De trip was een stuk duurder dan de trips die overal werden aangeboden maar naar mijn mening het geld meer dan waard. Vijf reuzenmanta’s gezien! Zo indrukwekkend en gaaf :-)
4 jaar geleden
·
#29892
Dat is echt ideaal!

Ik zou ook altijd eerst een discovery duik doen. Vriend van mij ging een keer mee duiken en geheel tegen zijn verwachting in, vond hij het te eng ofzo, hij kon gewoon niet onder water blijven.

Wel leuk zeg, met je kinderen dat doen. Op die leeftijd wordt het toch lastiger om nog speciale dingen te doen op vakantie. Ik kijk er ook naar uit (kinderen bijna 13 en 10). Ik heb advanced maar echt al heel lang niet gedoken (meer dan 20 jaar). Ik ben ook een warm water duiker haha
4 jaar geleden
·
#29894
Duiken, altijd leuk en al helemaal in warm water. Een paar tips van een duiker sinds begin 90-er jaren en PADI en IDD Divemaster en -gids sinds 2019.

Een discovery dive is prima als je twijfelt en ja je kunt wel afspreken dat je dan korting op de cursus krijgt. Alternatief: afspraak over de kosten als je afhaakt op de eerste dag.

Cursusboek: padi open water tweede hands bij bol.com voor een euro of 15.

Thuis al e-learning doen: ik zou het niet doen. Het is dan letterlijk zeer droge stof; de uitwisseling van theorie en praktijk maakt het overzichtelijk. De kinderen in onze duikschool scoorden over het algemeen hoger dan de volwassenen op theorie.

14-17 is een prima leeftijd, maar hoe kleiner het kind, hoe inspannender. Spreek dus altijd af dat je er desnoods een dagje langer over mag doen.

Amed is een van de laatste gemoedelijke plekjes op Bali en een aanrader. De Nederlandse duikschool in Amed klinkt leuk, maar is totaal onbetrouwbaar. Zo was de toegezegde Nederlandse instructrice er dus niet.

Verder is Amed ook een aanrader, omdat de kans op wat rustiger water (geen of minder stroming) wat groter is dan bij de beide Nusa’s.

Stel zeker dat de duikschool kleine wetsuits, duikvesten, vinnen, maskers etc. hebben. Schoentjes en open hiel vinnen zijn aan te raden bij kantduiken, omdat je dan over het koraal moet. Evt kleine flessen kan ook fijn zijn (weer afhankelijk hoe groot de 14-jarige is).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!