1. dhans
  2. Thailand - reizen met kinderen
  3. donderdag 28 oktober 2021
  4.  Abonneer via e-mail
Zoals sommigen van jullie weten is werken als Divemaster in Thailand een van mijn onregelmatige bijbanen. Zeer onregelmatig, want door Corona ben ik er de afgelopen twee jaar niet geweest ?. Da’s klein leed; jullie kunnen je voorstellen wat het voor de eigenaar en het vaste personeel van de duikschool heeft betekend, zeker als je je realiseert dat er nul ondersteuning is geweest vanuit de Thaise overheid.
Omdat aan alles een einde komt, schrijven we nu aan een post-Corona herstelplan. Omdat een van de doelgroepen van de school “gezinnen met kinderen/tieners” is, ben ik benieuwd wat jullie behoeften op dit gebied zijn. Wat verwacht je van een duikschool specifiek voor gezinnen? Snorkelen terwijl de ouders duiken, kinderopvang, andere activiteiten voor de kinderen? Graag hoor ik jullie opmerkingen, vragen en suggesties.
Waardeer dit bericht:
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hans wat goed dat jullie hiermee bezig zijn. Hopelijk lukt het de boel vlot te trekken en kunnen de duikschool en het personeel straks weer toeristen ontvangen!!

Hoewel ik denk dat de behoefte zeer persoonlijk is zal ik proberen te reageren vanuit wat ik zelf zou wensen. Zomaar wat losse flodders:

Onze zoon is nu tien, duiken is dus sowieso nog nooit aan de orde geweest. Snorkelen wel en wij hebben bv op Bali (prive) genorkeld met iemand die duidelijk enorme ervaring met kinderen had. Hij nam onze zoon, letterlijk aan de hand, mee onder water en wees hem van alles aan terwijl wij zelf konden snorkelen. Wij vonden dit alle drie fantastisch. Voor jonge kids vind ik in die situatie een-op- een wel echt een pre. We hebben ook genorkeld met een excursie met anderen maar dan doe je als ouder min of meer hetzelfde met je kind wat je ook doet als je zelf vanaf het strand snorkelt.

Sowieso met jonge kinderen; stem het personeel erop af. Ook zonder via taal te communiceren is omze ervaring dat er gidsen etc. zijn die enorm goed klikken met kinderen en anderen gewoon minder. Net als overal is dat denk ik “je hebt het, of je hebt het niet” en dat is wel iets wat echt het verschil maakt voor de gezinnen.

Wie weet zouden wij ooit nog wel eens een duikcursus willen doen op vakantie. De cursus in het Nederlands kunnen volgen vind ik, zeker voor pubers, wel een must. In ieder geval de instructies e.d. Als je bv feitelijk gaat duiken en sowieso afhankelijk bent van geleerde gebaren is dat wellicht wat minder van belang.

Kinderopvang is niet iets wat mij aan zou spreken, dat doen we thuis al, als ik op vakantie ben wil ik echt familietijd dus als je aan andere activiteiten denkt zou ik absoluut zeggen met het gezin.

En in het geval van aanbieden van meerdere activiteiten denk ik dat veel (Nederlandse) gezinnen zich makkelijker laten vangen door een pakketprijs of een korting als je meerdere activiteiten boekt.
Natuurlijk onderhandel je in Thailand maar als je ook doelt op mensen die bv een complete cursus doen denk ik dat die ook vaak vooraf al oriënteren en boeken en dan willen wij Nederlanders natuurlijk wel het idee hebben dat we waar voor ons geld krijgen;-)

En om even door te gaan op de centen:-)
Wij kochten ooit snorkelmateriaal bij een speciaalzaak die banden had met de zwemschool waarvan we gebruik maakte, we kregen hier toen korting op. Ook nog een optie; korting op de aanschaf van materiaal (als er ook een winkel is) als je iets boekt, of als je je vooraf vastlegt korting op materiaal bij een Nederlandse zaak (dat kan dan weer win win zijn)…

En over all….zorg dat de kids het leuk hebben, dan vinden de ouders het ook snel goed:-)
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dag Marielle,

Dankjewel voor je uitgebreide antwoord.

KInderopvang is inderdaad iets waar je je al;s familie fijn bij moet voelen. Toen onze kinderen klein waren, hebben we dat nooit gedaan in Azië. Dit schreef ik er ooit over op onze website:

"Oppas in Nederland is al oppassen, maar met een heel jong kind zijn wij er in Azië zeker geen voorstander van. Niet dat ze onaardig zijn, het tegendeel is waar. Er zijn waarschijnlijk heel veel liefhebbers die zich aanbieden. Maar ben je echt gerust op pad dan? Bovendien: jij kent jouw kind als beste, je weet wanneer er iets niet klopt en herkend beter dan een vreemde de ‘eerste signalen’ van ziekte. Hangerig, flauw pijntje, een wijziging in de geur of kleur van de urine van je kind, een verandering in de blik van de ogen, onverwachte stemmingswisselingen. Die pikt een ouder wel en een oppas waarschijnlijk niet op. Een babyfoon is een mogelijkheid als je heel dichtbij zit, maar wij houden er niet van."

Het hangt natuurlijk allemaal erg van de leeftijd af. Tussen helemaal niks, in de Duikschool blijven met wat geld voor een ijsje en samen zonder ouders Singapore in zitten wel een paar jaar.

Of het klikt met degene waarmee je duikt of snorkelt hangt er inderdaad van af. Mijn ervaring met collega;s instructeur en divemaster in de duikschool is dat je er lol in moet hebben. Dat heeft niet iedereen (eerlijk is eerlijk), dus dat moet je als leiding ook een beetje in de gaten houden. Zelf kinderen hebben helpt wel ;-), maar is niet essentieel. Een duikcursus kan vanaf 10 jaar, maar dat moet bij jonge kinderen echt wat langzamer als met oudere.

Tsja, korting. Ik denk dat je vooral moet gaan voor een school waar je je goed bij voelt. En dan nog weet je het niet zeker. Wij hadden prima afspraken met een duikschool op Bali toen we voor het eerst met de kinderen gingen duiken. Dachten we. Maar de afspraken werden niet nagekomen. Zo was de Nederlandstalige instructeur toch niet beschikbaar. We hadden toen meteen moeten afbreken, maar ja, je kijkt er naar uit en zo. Uiteindelijk hebben de kids (en mama) het brevet gehaald en duikt iedereen tegenwoordig met veel plezier.

Wat betreft het kopen van materiaal is vooral goed advies erg belangrijk. Onthoud dat de korting die er vanaf kan, er vaak van tevoren is opgezet.
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!