zondag 17 november 2013
  6 Replies
  3K Visits
  Subscribe
Afgelopen zomer waren we bij het zwembadje van de accomodatie op Koh Phangan, waar we een aantal dagen verbleven. Er stond een bord, waar op stond dat je gratis scuba diving kon proberen in het zwembad. Na jarenlang snorkelen in de vakanties had m'n zoon daar wel zin in en hij vroeg ernaar bij het personeel. Opeens stonden er 2 grote stoere duikinstructeurs bij het zwembad met al hun spullen. Toen ze erachter kwamen dat m'n zoon net 10 geworden was, wilden ze graag dat ik ook meedeed. Ik was hier beslist niet op voorbereid en vond het eng, maar m'n zoon was als een vis in het water. De instructeur zei, dat hij er klaar voor was om mee te gaan naar Sailrock voor een DSD met 2 duiken tot 12 meter. Ik schrok me dood, want ik dacht dat je op 10-jarige leeftijd helemaal niet mocht duiken. Ze lieten me echter info zien over Junior Padi Open Water en overtuigden me er van dat m'n zoon een natuurtalent was en dat z'n engels ook goed genoeg was om een Junior course te doen... Ik denk dat ik zo trots was dat ik verder niet meer onderzocht heb of dat nu wel verstandig was. Een beetje op hetzelfde vlak van dat ik in ZO-Azië zomaar in een totaal onveilige bus of ferry stap, waar ik hier thuis niet over zou peinzen. Tja en toen heb ik me dus over m'n angst heengezet om samen te duiken. Het was geweldig!

Nu ik weer tickets naar Thailand geboekt heb voor juli, lag het voor de hand om dan samen ons brevet te gaan halen. Ik ben benieuwd of jullie ervaringen hebben met duikkursussen voor kids...
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14577
Wouw! Super leuk zeg om samen je duikbrevet te gaan halen!

Wij hebben (nog) geen ervaring met duikcursussen voor kids, maar een vriend van ons woont op Koh Chang en is een Nederlander. Dan kun je de cursus in het Nederlands te kunnen doen en weet je dat de eigenaar de veiligheid naar Nederlandse maatstaven in acht neemt. [url:2zbalmwm]http://www.changdiving.com[/url:2zbalmwm]
Zelf overigens wel met hem gedoken. Zie evt. ons reisverslag (link hieronder).
Succes!!
10 jaar geleden
·
#14578
Bedankt voor je reactie! Dat duikadres ziet er erg goed uit en vooral de mogelijkheid om het in het Nederlands en Deens te doen spreekt me aan ;)

Ik ben er echter nog niet helemaal uit of het misschien toch niet verantwoord is met een kind van 10 of net 11 om de cursus te doen. Op een ander forum heb ik gevraagd naar tips, maar daar werd door ervaren duikers niet zo heel erg positief gereageerd... Ze hebben echter zelf geen ervaring met duiken met kinderen. Vandaar dat ik het ook hier probeer ;)

Mijn idee was eigenlijk om het op Koh Tao te doen, omdat het daar in juli geen regentijd is en het de goedkoopste plek in Thailand is. Voor m'n zoon zou het het handigst zijn als hij theorie en examen in het Deens zou kunnen doen, omdat dat hem toch het makkelijkst afgaat. Je kunt van SSI het materiaal gratis downloaden en die dan van te voren zelf al doornemen, voordat je aan de cursus begint. Op die manier blijft er wat tijd over om alle indrukken te verwerken. Mondelinge instructies kan hij ook in het Engels of Nederlands goed volgen.

Hoop dat er iemand is die ervaring heeft met duikende kids...
10 jaar geleden
·
#14579
In de zomer van 2014 zitten wij een maand op Bali en ook ik ben aan het rondkijken naar de mogelijkheden om met m'n dochter (dan 11) een duikcursus te doen. Snorkelen vinden we altijd erg leuk. Ik ben nu van plan om eerst samen in Nederland een proefduik te maken, en wellicht eerst hier de cursus te doen. Een van de eigenaren, Eric, van http://www.hetduikhuis.nl/ is een bekende van me en ik weet dat hij veel duikervaring met kinderen heeft.

In Denemarken heb je daar niet zoveel aan ;-), maar voor Nederlandse gezinnen is het wellicht een handige tip. En misschien kun je in Denemarken ook eerst een proefduik maken?

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

10 jaar geleden
·
#14580
Ik heb even op die site gekeken. Ziet er goed uit!

We hebben in juli van dit jaar eerst instructieles in het zwembad gehad, waar we leerden wat we moesten doen. De dag daarna zijn we met een boot naar Sailrock gevaren en hebben daar 2 duiken van 12 meter gedaan met een intructeur. We weten dus hoe mooi het is en m'n zoon vond het helemaal te gek ;)
10 jaar geleden
·
#14581
Hoi,

Wij hebben hier twee zonen die elk met 10 jaar hun Junior Open Water cursus hebben gevolgd bij Lanta Divers op Koh Lanta (Thailand).
De oudste is de dag dat hij tien werd (in 2011) gestart met de cursus samen met z'n papa. De andere heeft in maart zijn cursus alleen gevolgd en ook met succes afgerond. Allebei vonden ze het erg leuk om te doen.
Bij Lanta Divers hebben ze ook Nederlandstalige lesgevers waardoor het voor de kinderen vrij gemakkelijk was. (Het is oorspronkelijk een Zweedse firma dus Zweeds en Engels worden ook vlot gesproken)

Maar in juli zal je op Koh Lanta geen cursussen kunnen volgen door het regenseizoen...

Groetjes, Lieve


http://www.lantadiver.com/
10 jaar geleden
·
#14582
Fijn om te lezen dat er dus echt kids bestaan die het doen en leuk vinden!

Bedankt!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!