woensdag 05 december 2012
  3 Replies
  1.3K Visits
  Subscribe
Hallo!

Vanaf nu zal ik vaker op dit forum te vinden zijn, want wij zijn nu echt begonnen aan de voorbereidingen voor onze reis in 2014. Waarschijnlijk worden het Maleisie en Indonesie, maar dit kan nog allemaal veranderen!

Op dit forum heb ik al een heleboel bruikbare informatie en tips gevonden, maar vragen blijven er altijd. Bijvoorbeeld over duiken in deze landen. Mijn man en ik willen heel graag weer een keer duiken, maar vragen ons af hoe we dit praktisch gezien kunnen regelen, nu onze dochter (dan bijna 4 jaar) er ook bij is. Heeft iemand hier ervaring mee? Als je bijvoorbeeld met een boot gaat, zijn er dan betrouwbare mensen aan boord die dan even kunnen oppassen of is het aan te raden dan gewoon om de beurt te gaan duiken? En kun je een kind van bijna 4 jaar al leren snorkelen?

We gaan ongeveer voor twee maanden weg. Is dit voldoende tijd voor beide landen? We hoeven natuurlijk niet alles te zien en we willen het rustig aan doen.

Groeten,
Jessica
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12161
Om duikervaringen op te doen kan je zeker aan de Maleisische oostkust geen betere plek uitzoeken. Of je nu bij de perhentian islands of Tioman gaat duiken, overal is genoeg te beleven onder water. Afhankelijk van wat je ervaring is ( al gecertificeerde duiker of juist benieuwd om het eens een keer te proberen) kan je kijken hoe je met je dochter omgaat.
Ben je gecertificeerd en ga je mee op een duiktrip, dan ben je vaak een dag onder de pannen op een boot. Vaak niet erg relaxt als je een kindje van 4 hebt waar je constant moet opletten of ze niet buitenboord valt en voor haar ook niet zo leuk omdat ze beperkt is in haar beweginsruimte. Bij Tioman heb ik overigens een paar keer een duik gedaan vanaf de kust, dus zonder boottrip.
Ben je nieuw, dan is een introductie duik meestal een uur of 2 / 3 incl uitleg en zou je kunnen kijken of je dochter even onder het wakend oog van een lokale receptioniste of “die serveerster uit dat leuke restaurant waar je bijna iedere dag eet” achterlaat. Je zal zien dat de mensen( en vooral vrouwen) helemaal gek zijn op kleine kinderen en je graag helpen.
Of je dochter heeft al vriendinnen gemaakt met een ander reizend kind en je spreekt wat af met de ouders dat ze even oppassen.
Sowieso vind je daar ter plaatse een oplossing, daar ben ik niet bang voor!
11 jaar geleden
·
#12162
Wij hebben in allebei de landen gedoken, de laatste keer in Bali zelfs met de kinderen. Wij zijn niet zo van zo jonge kinderen achterlaten bij vreemden, dat doen we in Nederland ook niet. Je zou het dus zo kunnen regelen dat de een onder water is en de ander bij het kind. Maar goed, is je eigen keus.
11 jaar geleden
·
#12163
Bedankt voor jullie reacties!
Ik denk dat het inderdaad om de beurt wordt... hebben jullie nog tips voor mooie duikplekken?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!