zondag 06 april 2014
  5 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Hallo,

Over een paar weken is het zover, dan zitten we eindelijk op de Perhentians. Na 7 jaar wil ik graag weer eens duiken. De vorige keer was het ook zo lang terug dat ik had gedoken en toen heb ik een opfriscrcus in Nederland gedaan. Daar heb ik nu geen tijd voor gehad, dus ik vroeg me af: kan dit ook op de Perhentians zelf? Wat ik nog van die opfriscursus weet, is dat ik het allemaal zo weer wist, dus het gaat mij vooral om even weer al het materiaal in elkaar zetten en heel eventjes het zwembad in om het weer even te voelen, zeg maar.

Wie weet een goede duikschool op het Besareiland waar dit eventueel zou kunnen en bij wie ik een paar mooie plezierduiken kan doen?

En wat zijn de beste duikspots bij de Perhentians?

Alvast bedankt weer!!

Groet,
Jessica
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#15465
Wij hebben 2 jaar geleden op het grote eiland gezeten en daar waren meerdere goede duikscholen. Het jaar ervoor had ik in Thailand mijn PADI gehaald. Ik heb op de Perhentians eerst een korte opfriscursus (in zee) moeten doen, voordat ik weer mocht duiken. Er zijn diverse mooie duikplekken en de verschillende duikscholen komen allemaal wel bij de mooie plekken. Over het algemeen is het maar een klein eindje varen voordat je kunt duiken. Daarnaast is snorkelen ook een echte aanrader. Mijn zoontje heeft bij het snorkelen ook schildpadden gezien.

Groet en veel plezier,
Christien
9 jaar geleden
·
#15464
Fijn om te horen! Bedankt!
We zitten inmiddels in Maleisie en vliegen morgen eerst naar Kuching, om een stukje Borneo te gaan verkennen. Vanaf 22 april zitten we op de Perhentians en hoop ik twee of drie mooie duiken te gaan doen.
Tips zijn nog altijd van harte welkom (bijvoorbeeld wat een mooie duikspot is en bij welke duikschool ze die aanbieden).

Groet,
Jessica
9 jaar geleden
·
#15463
Opfrisduiken worden ook in zee gedaan. Ik heb dat wel eens in Egypte gedaan. Daar was een eerste duik met een duikleraar verplicht (net als Bonaire).

Ik verwacht dat als je een goede duikschool hebt gevonden en je vraagt of je een opfrisduik wilt doen, dat zo voor je geregeld wordt.
9 jaar geleden
·
#15462
Ik zag er veel duikscholen, maar heb zelf niet gedoken. Volgens mij is er maar 1 zwembad op het eiland, bij het duurste hotel. De duikscholen hebben zelf geen zwembad. Maar je loopt vanaf het strand zo de zee in. Dus misschien kun je daar relaxt even oefenen.
9 jaar geleden
·
#15461
Ik heb zelf niet gedoken, maar voor goede info kun je kijken op http://www.veelzijdigmaleisie.nl/eiland ... leisie.htm
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!