vrijdag 11 januari 2013
  5 Replies
  6.6K Visits
  Subscribe
hey iedereen!

wij zitten momenteel in Hoi an met superslecht weer, spijtig, maar desondanks een heel gezellig stadje!
morgen vertrekken we naar Hanoi, en we zouden de 13e 's avonds naar Sapa willen vertrekken.
ik ben wel danig achterover gevallen van de prijs voor de trein, op internet staat dat kids ook de volle pot moeten betalen?(iemand ervaring?durf ik slechts 2volwassen tickets te boeken, en "we zien wel" ter plaatse met de kids, of doen ze moeilijk?)

daarom heb ik nog niet geboekt, en wacht ik tot we in Hanoi zijn, maar ik had een aantal vraagjes:

onze kinderen zijn 2,5 en net 5 geworden, de oudste wandelt wel, maar 4-5km is echt het maximum, de kleine kan in de patapum(maar ook niet te lang, want weegt al tegen de 16kg!).
denken jullie dat we best een georganiseerde tour/trekking doen, of het op ons eentje regelen in Sapa?
het lijkt me enerzijds onbegonnen werk om met de oudste dit te wagen, ik zie allemaal bergen voor me, en als ze halverwege weigert verder te gaan? aan de andere kant, lees je overal dat er ontelbare dorpjes zijn, dus ook niet te ver? aan de andere kant zal ze serieus geprikkeld worden, en dit werkt echt heel goed om haar vooruit te laten gaan ;-)!
ik lees in verschillende verslagen dat 4-5jargien dapper meelopen, maar vaak met oudere broers/zussen, dat werkt stimulerend vermoed ik? Jenna heeft een broer die continu gedragen wordt, en dat geeft vaak hele scenes :-)


dank jullie voor de ervaringen!
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12410
In de gewone vietnamese treinen reizen kinderen van 0 t/m 4 jaar gratis en betalen kinderen van 5 t/m 9 jaar half geld. Een softsleeper in de nachttrein van Hanoi naar Lao Cai (SP) kost 420.000 VND enkele reis, oftewel nog geen 16 euro. Voor jullie hele gezin zou je dus voor 80 euro heen en terug kunnen reizen naar Lao Cai... Zie seat61.

Als je een van de luxerere "private trains" neemt, dan ben je behoorlijk wat meer geld kwijt. Het gaat om wagons die aan hetzelfde treinstel vastzitten maar speciaal voor toeristen aangeboden worden. Kinderen onder de 5 jaar, die bij een van de ouders in bed liggen, reizen gratis en vanaf 5 jaar moet de volle prijs betaald worden. In jullie geval zou je dan op zo'n 200 euro komen... zie: http://www.vietnamstay.com/service/sapatrain.htme

Ik zou kiezen om alles zelf te regelen, maar ik ben dan ook geen type voor georganiseerde toertjes. Ik denk dat het belangrijkste is dat je iets doet waar je je goed bij voelt.
11 jaar geleden
·
#12411
Wij hebben ook in Hoi An al de trein geboekt voor ons tripje naar Sapa. Bij Rose travel vlakbij ons hotel Thanh Binh en vlakbij Sinh Cafe travel.

Wij hebben echt niet zoveel betaald toen. Wij hadden een green sleeper met 2x 3 bedden per coupé. Aangezien wij met ons 5-en zijn (3 kinderen) kwam er zowel op de heen als op de terugweg nog een vietnamees bij ons slapen.
Ik denk dat wij eerder aan de 16 euro zaten ook.
Er zijn idd de veel luxere 4 persoons coupées waar je je blut aan betaald. Is echt niet nodig!

Ik zou geen georganiseerde trip nemen. Vanuit Sapa kan je wel gewoon zelf naar Cat Cat lopen. Is gewoon berg af heel makkelijk. Als je helemaal beneden bent bij de waterval is het maar een klein stukje klimmen tot aan de volgende hangbrug. Daar staan brommertjes klaar die je voor een prikkie weer terug naar het dorp brengen. Ik vond het een heel leuk klein wandeltripje, je bent hier weer een middagje zoet mee.
11 jaar geleden
·
#12412
hey Lianne!!!

dank je wel! ik had ondertussen ook al door dat er iets niet klopte, afgaande op de forums, nu bevestig je dit! en grappig, wij zitten momenteel in tanh binh hotel(nr 2), ik ga meteen op zoek naar rose travel!!!

ik denk inderdaad dat we het gewoon zelf gaan regelen, zo zijn we ook op het gemak en kiezen we inderdaad zelf wat we el en niet willen doen!

hartelijk bedankt, ik zie de bomen door het bos weer!

nog 1 vraagje, in welk hotelletje in sapa zaten jullie? (of anderen, liefst goedkoop!!!!!

groetjes

joke
11 jaar geleden
·
#12413
Wij hadden ook de trein vooraf gereserveerd via het hotel. Eenmaal in de trein was overduidelijk dat we dik vet waren afgezet. In de trein hangt een meetlat, onder een bepaalde streep gratis. Daarboven half geld voor kinderen......Had in ons geval nogal wat uitgemaakt. Maar goed.
In Sapa alles zelf regelen!!!! De vrouwen van de Red en ook de Black H'mong spreken voortreffelijk Engels. Ze spreken je op straat aan en bieden je een lunch bij hun thuis aan: echt super gaaf en echt authentiek!!!! Lopen hoef je nauwelijks, brommers rijden overal en kun je ook overal huren! Cat cat naar beneden is inderdaad prima te doen, terug een klein stukje klimmen met snoepjes als lokaas en dan snel achterop een brommer plaats nemen.
Heel veel plezier. Wij vonden Sapa maar ook de markt in Bac Ha toch echte highlights!!
Hotel: Cat cat twilight, eenvoudig helemaal aan het einde van het dorp Sapa op de weg richting Cat cat.

Gr. Saskia
11 jaar geleden
·
#12414
Dank je Saskia voor je tips, ik lees nog steeds jullie verhalen, want wij doen ongeveer dezelfde route, dus ik kijk steeds wat jullie allemaal gedaan hebben ;-)

we hebben ondertussen 7resibureaus gedaan(6 in Hoi an, en ons guesthouse in Hanoi), én het treinstation... en ze geven ons allemaal ongeveer dezelfde plaats, in ons hotelletje hier in Hanoi zegt de eigenares dat de "gewone"prijs omgerekend 28dollar is(21euro), en dat de kantoren daarop ongeveer 3dollar comissie nemen.
daarop zijn we naar het treinkantoor geweest, en hier zeggen ze exact hetzelfe: dus geboekt, en wat blijkt: hebben ze ons TOCH op de heenreis een toeristentrein aangesmeerd! grmbl! want er hangt een kaartje "tulico trein" aan... voor de terugreis(die goedkoper is:26dollar, of 20euro), hangt er geen kaartje aan, dus toch de "gewone" trein?eerst zei de vrouw dat de trein "vol" zat op die dag, geen mogelijkheid, na een half uur bleek er ineens wél plaats, én goedkoper, dus ik vermoed dat ze de toeristentrein bedoelde, en we nu toch een gewoon ticket hebben? (voor toekomstige reizigers , misschien interessant ;-)
het is inderdaad goedkoper dan die echte privéwagonnetjes, maar de prijzen zijn OF opgeslagen, of er is een totaalverbod om de goedkope tickets aan toeristen te verkopen, wij hebben het langs alle kanten geprobeerd ;-)!

hartelijk bedankt voor de tips, we vertrekken vanavond!

groetjes

Joke
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!