maandag 01 november 2010
  7 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Eind december vertrekken we met ons zoontje van dan 14 maanden voor 5 weken naar Kaapstad (met Air Berlin).
Op de heenweg hebben we een nachtvlucht, op de terugweg (helaas?) een dagvlucht.
Net als de meeste ouders maak ik me zorgen over het slapen in het vliegtuig en hoe ik mijn druktemaker in hemelsnaam 11 uur stil ga houden. Maar daar zijn al genoeg onderwerpen aan besteed.
Wat ik me ook afvraag is: wat geef ik hem te eten in het vliegtuig?
Air Berlin heeft kindermaaltijden, maar dat is pas vanaf 2 jaar. En potjes (olvarit bijv, maar ook andere merken) lust mijn zoontje niet. Een boterham gaat er altijd wel in, maar wat doe je daar dan op als je geen beschikking hebt over een koeling?
Tijdens de dagvlucht zou hij ook nog een warme maaltijd moeten hebben. En ik neem aan dat ik niet met zelf klaargemaakt eten door de douane kom....
Heeft iemand nog goede tips?

Alvast bedankt!
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8164
Hoi,

Ons zoontje Lucas lustte ook geen potjes. We hebben al een aantal keren met hem gevlogen en inmiddels is hij groot genoeg om met ons mee te eten maar toen hij 13 maanden was hebben we ook gevlogen, en ja hoor, bij ons ging het zelfgemaakte avondeten voor lucas zo mee het vliegtuig in!!! Was wel een vlucht binnen europa, met transavia. Ik weet niet of hier verschil inzit, nationaal of internationaal.
Succes,

Groetjes Maartje
13 jaar geleden
·
#8165
Hoi Maartje,

Bedankt voor je reactie!
Hoe hadden jullie het eten meegenomen? Ingevroren of zo? Je moet het immers wel een aantal uren goed houden....
Op de heenweg slapen we ook nog een nacht in een hotel, vóórdat we aan boord gaan. Dus dan is vers eten meenemen helemaal geen optie (maar dat is ook een nachtvlucht, dus dan is dat in principe ook niet nodig).

Groetjes,
Beke

PS
Heb je nog andere goede tips?
13 jaar geleden
·
#8166
Boterhammen blijven best een dag of wat goed in een plastic zakje. Hagelslag, Ham, Kaas etc.. het kan allemaal. Crackers, liga, evergreen doen het bij ons ook altijd goed. Cornflakes in zo'n klein pakje? Verassingsei, chocoladereep, chips als nood; ook al is het allemaal niet zo gezond, ze verhongeren niet.
13 jaar geleden
·
#8167
Hi Hans,

Je hebt gelijk; hij zal vast niet verhongeren.
Hij krijgt zelfs nog borstvoeding, dus ik heb altijd [i:ssfljitl]iets [/i:ssfljitl]paraat.
Maar om een uitgebreide krijspartij in het vliegtuig te voorkomen (voor zover dat kan) kom ik liever beslagen ten ijs ;-)
De liga's, kinderkoekjes, soepstengels etc. gaan natuurlijk mee. Die doen het inderdaad altijd goed. Met de chips en chocolade wachten we nog maar even...

Groetjes, Beke
13 jaar geleden
·
#8168
OK, die chips was een geintje, maar chocolade lusten ze al veel eerder ;-) .
13 jaar geleden
·
#8169
Nog enkele tips: komkommer (kan je op voorhand in partjes snijden en in een tupperware potje doen), kerstomaatjes, een rauwe of een gekookte wortel, erwtjes met maïs (vers koken en in een potje). Dat zijn allemaal dingen die je gerust op kamertemperatuur kunt bewaren voor een dagje en die ook lekker zijn koud. Op de boterham kan je pindakaas, appelstroop, honing of zelfs gewoon wat boter smeren. Je kan ook havermoutpannekoeken maken (haver 1 nacht weken in melk en dan traagjes bakken op een laag vuurtje in een pan).

Ook leuk te horen dat ik niet de enige langvoedster op dit forum ben ;)
13 jaar geleden
·
#8170
Hi Kaya,
bedankt voor de tips! Ga ik zeker meenemen.
Nog maar 3 weekjes :-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!