dinsdag 23 maart 2010
  4 Replies
  2.7K Visits
  Subscribe
Dilemma's, dilemma's. Wij zijn sinds het boeken van onze tickets nog geen steek verder. We gaan in augustus met drie kinderen (8,6 en bijna 2). We hebben drie weken. We willen een combi: één week paradijselijk strand, een jungle/regenwoud ervaring, iets met bergdorpjes/volken, olifanten, mix tussen backpacken en af en toe een heerlijk rustig, bijzonder resort... de usual stuff dus.

Omgeving Chiang Mai of omgeving Chiang Rai?
Ko Phang Ngan of Ko Samet?
Khao Sok en Krabi of Ko Phang Ngan?
Ko Phang Ngan of Ko Tao?
Fietsen in Chiang Mai of fietsen in Bangkok?
Lichte trekking of fietsen rondom Chiang Mai?
Ayuthaya of extra dag in Bangkok of Noorden?
Chiang Dao Elephant camp of Maesa Elephant camp?

We willen kort in Bangkok verblijven. We willen Koninklijk Paleis en Wat Po zien. Eerste dag relaxen en misschien naar Siam Ocean World (of zoiets). Meer leuke tips voor kinderen?

Alvast bedankt!
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#6971
hoi chantal, best laat, maar ben net aangemeld op dit forum. Wij gaan in augustus met 2( 4 en 6) kinderen 3 weken. ik heb vooraf gesproken met een vriendin die jaren in thailand heeft gewoond. Zij heeft me ook bijgepraat over de seizoenen. het kan volgens mij kan het noorden in augustus al erg slecht zijn en hangt het erom aan west kust. kortom zij adviseerde dat dan ook ter plekke te bekijken. Ik ben al eens met regen in chiangmai geweest en vond ik niet top, al is het een erg leuke stad. maar meningen verschillen natuurlijk. Ik ben al meerdere keren in thailand geweest, maar zonder partner of kids. ik vond kanchanaburi ook erg mooi en relaxt. mooie natuur parken, hellfire pass ( erg indrukwekkend vond ik) en aardig dorp. ik slaap nu in oriental kwai. wel erg duur nu met euro, maar hele goede recensies en behulpzaam. ik huur een auto, lekker flexibel met de kinderen. maar is niet nodig overigens. Ko LIPE las ik over. lijkt me ook mooi inderdaad!
succes ermee, heerlijk he, beetje over nadenken.
13 jaar geleden
·
#6970
hoi Chantelle,
Wij zijn afgelopen winter in Thailand geweest en hebben HET paradijsje gevonden in het zuiden. het heet Ko Lipe en het is bijna Maleisie...je kan het per speedboot bereiken vanuit Ko Lanta. Details hoe wij dat deden staan wel op onze website...eigenlijk moet ik het niet tegen iedereen zeggen, want dan komen er teveel mensen, ha ha. Nee ik denk echt dat dat paradijs is.
Het heeft een goed hotel met hele goede referenties (dat heet "Castaway resort";) en ik kan je een restaurantje wijzen (uitleggen) die heerlijke verse (zelfgemaakte) broodjes serveert en niet te vergeten CAPPUCHINO, die echt heel goed is, daar had ik behoefte aan na ruim 4 weken zonder.

Verder kan ik je vertellen waar wij geweest zijn, dus dat is ervaring, niet wat je moet doen. Ik vond Chaing Mai echt heel gaaf, een soort relaxte sfeer voor een grote stad. Als je daarnaartoe gaat moet je wel een zondag inplannen, want dan start in de namiddag een markt die echt heel leuk is, souvenirs, kleding, heelrijk eten hapje voor weinig), voet massages voor 60 Bath, en noem maar op. Daar gezochten wij ook de "Masae Elefant show" voor een ritje en een show. En we bezochten daar vlakbij het ... (kan niet op de naam komen) dorp wat speciaal is 'opgestart' voor toeristen waar je "long-nek dames" kan ontmoeten, en hun manier van leven kan observeren (heel toeristisch en duur maar onze kans om foto's te schieten van deze fotogenieke dames.)

Wij gingen met de trein naar Ayutthaya, verbleven daar ook leuk (origineel Thais huis) en we hadden mazzel een feest te treffen waarde geschiedenis werd verteld door echte mensen en olifanten ea.....zie mijn webiste. verder vond ik de tempels daar wwel heel mooi en hebben we op een lokale markt mooie momenten beleeft met lokale levende producten en onze kinderen....

Wij zijn in Kanchanaburi geweest waar we lux verbleven. We zagen "de bridge' en het museum en de begraafplaats in het dorp zelf....maar verder vonden we die plaats niks eerlijk gezegt...Wel hebben we van daar uit een tochtje gemaakt naar de "erawan watervallen", dat si de moeite waard. Je kan er zwemmen in de watreval en daar zwemmen van die visjes die de dode huidcellen vn je voeten knabbelen, ha ha dat vond ik een hele leuke ervaring. En de waterval heeft meerdere niveau's wij bereikten nr5, maar dat was wel ver en zwaar met 2 kids van 2,5 en 4, Maar het si echt heel mooi, dus moeite waard.

Wij hebben gefietst in Chiang Mai (gaaf) en in Bangkok (mindere fietsen bij 'Ko' maar wel leuk om de stad zo te zien). dus dat is ook een keus die je zelf moet maken

Met de nachttrein gingen we vanuit Bkk naar het zuiden en toen metde bus naar Ao Nang waar we in een klein guesthouse verbleven bij Mr. Chang (de eigenaar woont ook in zo'n kamer in hetzelfde gebouw).
Daar is het strand mooi maar niks vergeleken bij Ko Lipe!!

En we verbleven op Ko Lanta. we boekten Relax bay die goed leek aangeschreven, maar duur was voor wat je had en er hing een nare (kak) sfeer, we vertrokken na 2 nachten ipv 6 naar Marina resort (http://www.lantamarina.com/Facilities.htm) ziet er niet geweldig uit maar dat was het wel, lekker relaxen en heerlijk eten voor echte Thaise prijzen!!

En dan Ko Lipe dus. het "blue tribes hotel" (bungalow) waar wwe zaten viel ons tegen maar het eiland maakte alles goed! we hadden gewoon te laat besloten dit te doen en toen zat al het leuke en mooie VOL!!


Nou goed, dit zijn onze ervarigen en ik doe het zo over. Maar keuzes is moeilijk maar ook wel leuk.
succes, als je vragen hebt, ik vind het leuk ervaringen te delen...
Groetjes Marjan
13 jaar geleden
·
#6969
Dilemma's, dilemma's. Wij zijn sinds het boeken van onze tickets nog geen steek verder. We gaan in augustus met drie kinderen (8,6 en bijna 2). We hebben drie weken. We willen een combi: één week paradijselijk strand, een jungle/regenwoud ervaring, iets met bergdorpjes/volken, olifanten, mix tussen backpacken en af en toe een heerlijk rustig, bijzonder resort... de usual stuff dus.

Omgeving Chiang Mai of omgeving Chiang Rai? Chiang Mai - SK house II, simpel en schoon met zwembad
Ko Phang Ngan of Ko Samet?
Khao Sok en Krabi of Ko Phang Ngan? Krabi, Ao Nang, SriSukSant mooi, grote kamers lekker zwembad en de straat oversteken en je zit op het strand
Ko Phang Ngan of Ko Tao? Koh Tao, is wel erg klein maar bounty, en niet zo druk als Koh Phang Ngan, vond de sfeer daar niet erg leuk
Fietsen in Chiang Mai of fietsen in Bangkok? Fietsen in Bangkok, is minder pittig als in Chiang Mai en meer bijzonder omdat je zoveel groen en rust kunt vinden in zo'n grote metropool
Lichte trekking of fietsen rondom Chiang Mai? Lichte trekking, is mooi en kan bijvoorbeeld ook per olifant
Ayuthaya of extra dag in Bangkok of Noorden? Misschien eens gedacht aan Kanchanaburi, erg mooi, veel mooie natuurhotspots, erg gemoedelijk
Chiang Dao Elephant camp of Maesa Elephant camp? Maesa Elephant Camp staat het beste aangeschreven over wat ik heb gehoord, heb er zelf verder geen ervaring mee

We willen kort in Bangkok verblijven. We willen Koninklijk Paleis en Wat Po zien. Eerste dag relaxen en misschien naar Siam Ocean World (of zoiets). Meer leuke tips voor kinderen?
tips: Dusit Zoo, Dreamworld Pretpark, Childern's Science Museum
Alvast bedankt!
13 jaar geleden
·
#6968
Hoi Chantelle,

Misschien een late reactie maar heb je al bij NRV reizen of Riksjakids gekeken deze hebben allerlei bouwstenen die je in je reis kan schuiven, en voor redelijke bedragen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!