dinsdag 04 juni 2013
  2 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Wij zijn een belgisch gezin en gaan gedurende een schooljaar op reis met 3, waarvan 2 leerplichtige, kinderen.
We zijn nu volop op zoek naar de digitale versies van de leerboeken (oa Tijd voor Taal van uitgeverij Van In), om zo heel wat extra kilo's te besparen.
We weten dat deze bestaan, er bestaat een speciale website die dit aanbiedt voor kinderen met leerproblemen, maar het zijn dan ook enkel kinderen met een attest die dit kunnen verkrijgen.
Heeft er iemand een idee (of ervaring) hoe we hier eventueel toch aangeraken? De uitgeverijen aanspreken? Blijkbaar zijn deze daar niet zo happig op...
En indien we dit niet kunnen krijgen, hoe deden andere ouders dit dan? Alles inscannen? Boeken helemaal meenemen?
Alvast bedankt voor alle bruikbare tips!
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13527
Ha Isabelle,

Ik kan me voorstellen dat je graag ebooks meeneemt op reis. Dat is idd veel makkelijker. Geen idee waar je die zou kunnen kopen. Waar wij wel veel gebruik van maken is Squla (<!-- w -->http://www.squla.nl<!-- w -->;). De kinderen vinden het erg leuk, het sluit aan bij de lesstof van de Nederlandse scholen en is gemaakt in samenwerking met Cito. Het voordeel is dat je met een inlogcode overal ter wereld kunt werken, via een computer of app. Nadeel is dat je wel internet nodig hebt. Het is niet gratis (€7,50 per maand; bij 2 kinderen €6,25 per maand). Als ouder krijg je een inlogcode waarmee je kunt zien wat je kind heeft gedaan en wat de (cito) scores zijn.

Aangezien wij op dit moment in Engeland wonen, gebruiken wij het vooral om het vak Nederlands en (Nederlandse) geschiedenis bij te houden.

Succes ermee,
Marcella
10 jaar geleden
·
#13528
Bij ons heeft de concierge van de school het rekenboek helemaal gescand (dat wisten we niet, anders hadden we het zelf gedaan). Werken vanuit het gescande rekenboek is erg handig. Het werkboek hebben we wel gewoon op papier bij ons.
Begrijpend lezen moet onze dochter doen op een site waar we internet voor nodig hebben. Dat is hier in Australie niet handig. Op de campings is de internetverbinding slecht en meestal ook nog duur. Ik internet via de gsm werkt regelmatig slecht of niet.

Nadeel van gescande boeken is dat het kind dat het boek nodig heeft de laptop in gebruik heeft. De andere kinderen kunnen hem dan niet gebruiken. Dus moeten werk doen waar ze geen boek bij nodig hebben.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!