vrijdag 07 mei 2010
  8 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Wat denken jullie?
Deryan tentje impregneren of niet?
Wij kopen sowiezo een geïmpregneerd muskietennet voor onszelf. Bij het Deryan tentje, als je goed oplet, komen er geen muggen in maar ze kunnen je kind toch nog steken door het gaas of het zeil. Ons beide ventjes zijn behoorlijke wroeters en liggen soms tegen het zeil aan te slapen in hun tentje. Ik heb deze vraag al aan verschillende mensen gesteld en ik krijg erg uiteenlopende antwoorden daarom, wat vinden jullie ervan?

By the way: we zitten 3 maanden in malariagebied in Afrika.

groetjes
Davinia
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7291
Waarom twijfelen als je in malaria gebied zit, dan kun je beter imprimeren! Beter voorkomen dan genezen zou ik zeggen. Zelf doen wij dit niet, daar wij niet in malaria gebied zitten.

Succes
13 jaar geleden
·
#7292
Mn in westelijk Afrika zou ik er zeker voor kiezen om te inpregneren, inderdaad beter voorkomen dan genezen
13 jaar geleden
·
#7293
We zitten idd in west-afrika (Ghana).
We waren wel van plan om het te impregneren maar toen kreeg ik allerlei "niet doen" reacties.

Ik heb al een idee hoe ik het praktisch kan aanpakken (het impregneren hé) want je kunt je tentje moeilijk in een emmer stoppen zoals een muskietennet.
Ik was van plan twee sponsen in het product te steken en dan één langs binnen en één langs buiten de hele wand insmeren.
Heeft iemand van jullie het deryan bedje al eens geïmpregneerd en hebben jullie nog ideeën hoe je het zou kunnen aanpakken?

groetjes
Davinia
13 jaar geleden
·
#7294
Ik heb eigenlijk dezelfde vraag, maar dan als je niet naar Malariagebied gaat, maar wel naar Dengue gebied (Bali).
13 jaar geleden
·
#7295
hoi, ik dacht zo "toch maar doen", maar aan de andere kant; hoe groot is de kans dat net een mug in de tent zit en ook nog 'ziek' is. Tsja tegen de kant aanliggen maakt de kans wel groter dat ze geprikt worden. Hoe overnacht je verder, hotels? met airco? want daar zitten ze liever niet he die steekvrienden!?
Goede vraag, succes met beslissen.
Marjan
PS kun je het laten doen? of is dat ook weer heel duur?
13 jaar geleden
·
#7296
Ik heb geen idee of je het kan laten doen en ook als ik het zelf ga doen moet ik me erin verdiepen met wat en waar je dat koopt... Nog geen accomodatie geboekt, liefst wel met ventilator of airco.
13 jaar geleden
·
#7297
Denque zit volgens mij vnml overdag (en in ochtend en avondschemering, dus da's misschien weer wat makkelijker.

Christel
13 jaar geleden
·
#7298
Vrienden; van Malaria ga je dood en van Dengue ook. Het hoeft niet, maar het kan.

Wij zijn dan ook redelijk fanatiek in de antimuggenmaatregelen. Slapen bij voorkeur bij Airco. Als er geen airco is en / of als de kamer niet goed is afgesloten dan gaat de muggenstekker (Bayer of een ander merk met blauwe giftabeltjes) in het stopcontact. Geen stopcontact: dan de ouderwetse mosquitocoil. We smeren als een dolle met DEET en zelfs dan wordt je nog wel eens gebeten. De spuitflesjes van care plus met 40 % deet werken het gemakkelijkts. De gel van 30 % is hopeloos. De muggenstekkers zijn gemakkelijk aan te schaffen in de verre landen en her en der ook in België.

Permetrine is niet zo te koop in Nederland en officieel ook niet in België (maar probeer eens een tuincentrum). Ik heb het wel online gevonden ([url:74t1psl9]http://www.boutique-sante-voyage.fr/nl/c.Muskietennetten,Impregnatiekit+muskietennet+en+accessoires/7651574/Insect+Repel+voor+impregnatie.html[/url:74t1psl9]

De humor is echter: het zit in een in Nederland toegelaten vrij verkrijgbaar geneesmiddel tegen hoofdluis: LOXAZOL.

Om te impregneren doe je 2 gram permetrine in 150 ml water (voor een synthetisch 1-persoonsnet). Da's omgerekend 20 miliiter LOXAZOL. Paar uur laten intrekken. Liggend laten drogen en voila.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!