1. famglorie
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. zondag 14 augustus 2016
 4.  Abonneer via e-mail
Na een prachtige reis van bijna vier weken werd ik helaas de laatste dagen in koh samui niet zo lekker. Beetje hoofdpijn, maar niet erg. Daarna wat vlekjes maar heb ik ook wel vaker. Vervolgens verloor ik na een dag mijn eetlust en kreeg ik wat diarree.

Daarna begon de ellende, kreeg maandagavond wat koorts en echt vreselijke hoofdpijn rondom mijn holtes en ogen en bij mijn slapen, vreselijke zere benen en pijnscheuten. Eerst door een local naar samui hospital gebracht, die deden het af als maag infectie. Leek mij raar maar ik was al ver heen. Die nacht en dag waren vreselijk. Ondanks 4 x1000 paracetamol kon ik alleen maar als soort van verlichting liggen onder de douche.

De dag erna met hele hoge koorts naar het Bangkok international samui hospital gebracht (dit was woensdag). Daar zagen ze het meteen. Duidelijk geval van dengue. Ben opgenomen, ze hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om mee comfortabel te maken maar de eerste dagen hielp echt niets. Geen slaap, vreselijke pijnen, echt niet te doen. Inmiddels is het zondag, lig ik hier nog en hebben wij onze vlucht van afgelopen donderdag allang al gemist.

Ik moet zeggen dat de zorg hier echt perfect is. Alles doen ze eraan om je pijn te controleren, veel controles, vocht, spier verslappers, slaappillen etc. Als het goed is zijn mijn bloedwaarden vandaag op zijn dieptepunt en zou ik daarna weer mogen vliegen, wanneer de verzekering een vlucht heeft natuurlijk.

Dit is niet bedoeld om af te schrikken. Wij hebben er alles aan gedaan om ons te beschermen maar toch pech gehad. De arts gaf wel duidelijk aan dat dengue zich slecht ontwikkeld als je het negeert en dus door gaat reizen. Iedere mug die jou prikt (nou vooruit, die het kunnen dragen) zijn een gevaar voor een ander. Als je als gezin reist is de kans dus best aanwezig dat jouw dengue mug, je kind prikt. Kortom, de testen zijn simpel. Het hoeft lang niet zo rot te verlopen als bij mij maar wees verstandig en ga bij een vermoeden naar een ziekenhuis.

By the way, Thailand blijft natuurlijk geweldig en dit is gewoon uitzonderlijke pech.
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat een pech! Beterschap! En klopt, iedereen heeft het altijd over malaria maar daar zijn medicijnen tegen. Zeker als je op tijd start met slikken. Tegen dengue is er niks behalve dan de symptomen bestrijden en uitzieken. Beide kunnen ze trouwens vaststellen met een simpele bloedtest die overal te krijgen zou moeten zijn. In malaria gebied ben je vaak maar een laar nachten in dengue gebied de hele reis...

Malaria komt vooral voor op het platteland en dengue in stedelijke gebied. Dengue uitbraken zijn vaak heel heftig en heel lokaal. Er is dan een heel klein gebied waar dengue tijdens een uitbraak veel voorkomt. De muggen vliegen niet ver, vandaar het lokale. Maar goed, mijn kennis is nergens op gebaseerd anders dan dat ik graag Google en veel gereisd heb :).

Gelukkig heb je het ergste nu gehad. Hopelijk zijn jullie snel weer thuis!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Famglorie heeft heel heel erg gelijk.

De mug die vooral actiefi s met de verspreiding van dengue (tijgermug) verspreid de ziekte vooral in haar naaste omgeving.

De steek is pijnlijk (je voelt hem in ieder geval) De mug weet dat, dus blijft maar kort bij een host. Hierdoor heeft de mug drie tot vier hosts nodig om voldoende bloed te hebben voor een eierlegsel. Na een steek is de mug zwaar, en wil niet graag vliegen. Ze blijft dus bij voorkeur in dezelfde ruimte.

Als je ziek bent in een dengue gebied (het voelt aan als griep.verkoudheid in het begin) laat je dan onderzoekn. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor je naaste omgeving!

En naaste omgeving zijn vaak familie leden.

Dengue is heel erg lokaal zoals Francine ook schreef. De ziekte overleeft alleen in mensen. Er moeten dus mensen zijn met dengue om de ziekte te verspreiden. Maar mensen reizen.....

Groetjes Petra.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Heel veel sterkte en beterschap toegewenst. Hopelijk voel je je snel beter en kunnen jullie met een door de verzekering geregelde vlucht naar huis.

Wat een rotziekte, ik hoop dat het ontwikkelde vaccin binnen een paar jaar op de markt komt.

Nogmaals sterkte voor jou en je gezin.

Groetjes, Diana
Vrmk: Beijing, Bali, Cambodja, Maleisië, Thailand 3x, Curaçao 2x, Egypte, Florida 2011+2018, NY - Florida 2019
Vrzk: Costa Rica, Mexico, Tobago, Egypte 2x, Kenya, Thailand 2x, Maleisië 2x, Vietnam, Sri Lanka, de Malediven, Indonesië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat een pech zeg, beterschap gewenst!
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - ('20 Israël & Jordanië :( )
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoe is het met je, zijn jullie al thuis?
Na het lezen van de post vorige week, wij waren ook in Thailand/Samui, heb ik met regelmaat aan je gedacht! Op zich fijn dat je in een ziekenhuis was waar je vertrouwen in had, maar dat doet niets af aan hoe ellendig je je voelt en hoe naar het is als je vakantie zo eindigd!
Hoewel ik ons best heel trouw vind in muggenwering heeft je waarschuwing me eraan herinnert dat het echt heel goed en belangrijk is om hier zo trouw mogelijk in te zijn.
Hopelijk ben je snel weer de oude!!
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn vrijdag thuisgekomen. Gelukkig business class terug gevlogen. Dat had de verzekering super geregeld en scheelde echt veel. Op ieder vliegveld werden we ook opgehaald met rolstoel. Dat heeft veel energie gespaard. Inmiddels dus een weekend thuis maar het valt nog wel tegen. Ik dacht n.l. gewoon weer lekker aan het werk te gaan maar alles wat ik doe kost mijn lichaam gigantisch veel energie. Dus heb ik de was gedaan, is mijn hele lichaam op en moet ik uren bijkomen. Echt raar en vervelend. Ben er dus nog niet ben ik bang. Ondanks dat hebben we het wel echt fantastisch gehad. Enige punt is dat je bij een volgende keer dengue het erger krijgt. Aangezien wij echt alles hebben gedaan om niet geprikt te worden maar ik echt levend aas ben durf ik niet meer te gokken op nog een verre reis. Dat is wel echt balen want we hadden echt leuke plannen. Dus we zijn op zoek naar landen zonder dengue :-)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat een toestand he, ik heb wel met je meegeleefd hoor, dat je van zo'n stomme mug zo ziek kan worden.
Wel balen dat jullie nu niet meer die kant op kunnen, hopelijk komen ze snel met een goed middel om de dengue tegen te gaan.
Zeiden de artsen hier nog iets? En hoelang gaat het nu nog duren voor je weer de oude bent?

Misschien kan je iets over een verlopen visum op het forum zetten, dat was toch ook wat zeg! Fijn dat dit ook allemaal opgelost is.

Heel veel beterschap nog en ik hoop dat je snel weer opgeknapt bent!

Volgende keer misschien Marokko? Is echt heel erg mooi en leuk, mijn man was de eerste keer best sceptisch maar vond het na een dag al helemaal geweldig en wil zelfs nog een keer terug, wij allemaal wel eigenlijk :)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat fijn dat je weer terug bent en de verzekering het zo goed heeft opgepakt!

Nu dus in de fase van aansterken. Balen en frustrerend dat het nog niet gaat zoals gewild of gedacht. Maar je lichaam heeft van dat mugje een flinke optater gekregen.

Gelukkig zijn er landen waar geen dengue is maar je had vast liever de keuze zelf gemaakt welke landen te bezoeken, ipv min of meer gedwongen die landen te vermijden.

sterkte met je herstel!
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Blij te horen dat je weer goed genoeg bent opgeknapt om weer naar huis te kunnen reizen. Ik hoop dat je snel opknapt.

Ontzettend bedankt voor het delen van je info.

Ik las trouwens dat je inderdaad bij een tweede keer dengue 5 tot 10 keer zo grote kans hebt om er ernstige complicaties van te krijgen. Wat me opvalt, is dat het dan gaat om besmetting van een ander type dengue. Er schijnen 4 soorten te zijn.

Interessant om te weten is of in één land verschillende soorten dengue voorkomen of maar 1 soort. Want die ene heb jij dan al gehad... (kan je dus oneindig vaak naar Thailand :-)

Heb je hierover in Thailand zelf nog info gehad?

Ik vroeg me ook af hoe het dan moet met de mensen die er wonen... Kans dat zij 2 keer dengue krijgen, lijkt me groot...

Hopelijk herstel je snel!! Beterschap.
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Het is inderdaad zo dat er vier types zijn. Mijn arts daar gaf echter aan dat het niet uit te sluiten is dat alle types voorkomen in een land dus vandaar dat ze niet hebben onderzocht welke het was. Je bent immuun voor de variant die je hebt gehad en kans op veel ernstiger verloop van de overige drie.

Overigens gaf de arts ook aan dat ondanks dat zijn hele staf dengue heeft gehad, ze toch nog niet kiezen voor het vaccin wat wss komt dit jaar omdat de bescherming boog te laag is (circa 65%) en de bijwerkingen nog onvoldoende bekend. Zij wachten dus nog minimaal twee jaar. En idd, locals krijgen het ook. Maar zij worden toch minder vaak geprikt gek genoeg.

En het visum idd, pfff wat een gedoe was dat. Het ministerie adviseerde mijn ouders om het gewoon maar te laten verlopen (het verliep tijdens mijn ziekenhuis opname omdat we eigenlijk al thuis zouden zijn). Terwijl hotels de plicht hebben je aan te geven als ze gasten hebben met een verlopen visum. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt als je zelf in het ziekenhuis ligt en je man met kinderen in een hotel. Uiteindelijk is iemand van het ziekenhuis met mijn man en kinderen naar de immigratie geweest en zij heeft echt alles voor ons geregeld. Dat was super fijn.

Thanks voor al het medeleven en meedenken! Dat was echt super fijn Daniëlle! Wij kijken nu idd naar Marokko. Ik kom prachtige reizen tegen. Weliswaar groepsreizen maar die kunnen vast ook privé. In ieder geval lees je daarin dat er echt vreselijk veel te zien en beleven valt dus de zin komt weer terug om te reizen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Fijn dat je weer thuis bent en de verzekering goed werk heeft gedaan om dit op een zo goed moglijke manier te laten verlopen!
Wel heavy hoor dat je ook nu nog zo ziek bent. Neem de tijd voor je herstel en geef je lijf de tijd om bij te komen! Ook de jetlag en energie die de reis gekost heeft zal meer tijd kosten om van bij te komen.
Goed om te lezen dat je, ondanks alle toestanden van het ziek zijn, ook nog steeds de beleving hebt dat je het heel fijn gehad hebt in Thailand!
Het feit dat het ziekenhuispersoneel met je man en kids naar de immigratie is geweest is echt super! Vind ik echt een voorbeeld van hoe behulpzaam de Thais zijn. Een van de redenen waarom we het er met z'n allen zo fijn land vinden als je het mij vraagt.....
Sterkte met je herstel en succes met het zoeken naar hele leuke bestemmingen zonder dengue. Je wordt gedwongen om creatief te zijn maar er zullen zonder twijfel fantastische bestmmingen zijn die dengue-vrij zijn!
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Heel graag gedaan hoor, ben blij dat ik wat voor je heb kunnen betekenen, ik zou zelf ook blij mee zijn om in zo'n situatie extra hulp te krijgen.
Ik ben ook blij te horen dat het uiteindelijk toch allemaal goedgekomen is, nu nog even aansterken en dan weer lekker uitkijken naar de volgende vakantie!

Marokko is echt heel goed alleen te doen, jat een mooie route van een groeps rondreis, huur een auto en boek je accomodaties via booking.com en gaan! Je zal er geen spijt van krijgen en ook zeker geen dengue :)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 12
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Fijn te horen dat je weer thuis bent en business class, fijn! Geen overbodige luxe als je je zo ziek voelt.

Balen dat je lichaam nog niet mee wil, kijk maar uit dat je niet te veel gaat doen, duurt het alleen maar nog langer voor je weer 100% bent.

En dat je visum dan verloopt, dat is ook wat! Super fijn dat het zo 'eenvoudig' opgelost kon worden, lief dat er iemand meeging. Is toch een gekke situatie.


Praktische vraag: als er iets met een van de ouders is in het buitenland, hoe gaat de verzekering dan om met de overige familieleden? Betalen ze daar ook de andere vlucht voor of moet je dat dan zelf regelen/betalen?
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - ('20 Israël & Jordanië :( )
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 13
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Anne, dat was inderdaad nog even spannend want in principe mag er één iemand blijven bij degene die in het ziekenhuis ligt op kosten van de verzekering.
Onze kinderen mochten uiteindelijk ook blijven omdat ze zo jong zijn, 7 en 5. Maar in theorie kunnen ze oudere kinderen terug laten vliegen.

Ik denk wel dat dit per verzekering ook weer kan verschillen dus ik zou het zeker goed checken.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 14
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Misschien een gekke vraag maar... hoe hebben ze eigenlijk vastgesteld dat het dengue is? Aan de hand van de symptomen of hebben ze ook bloed onderzocht?

In Nederland duurt het namelijk meer dan 3 weken voordat je uitslag van zo'n bloedtest hebt. Was dus benieuwd of het daar sneller gaat...
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 15
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hi, aan de symptomen dachten ze het al. Had hele hoge koorts, uitslag, vreselijke zere benen en onderrug en gigantische hoofdpijn achter mijn ogen. Dat zijn echt dengue symptomen.

Ze prikken dan je bloed en binnen een half uur hadden ze al de uitslag. Omdat wij wisten dat het zo snel gaat van en in Thailand wonende Nederlander, hebben we besloten om toch in Thailand naar het ziekenhuis te gaan ondanks dat we wisten dat we daardoor wss onze terugvlucht de volgende dag gingen missen. Nu was ik achteraf ook te ziek om te reizen maar juist omdat ze er in Thailand zo snel op testen en weten wat te doen hebben we dat toch gedaan.

Ik ben daar nog steeds blij mee want als je dan toch ergens in het ziekenhuis moet liggen, dan maar daar want ze hebben me echt ontzettend goed behandeld voorzover dat gaat natuurlijk.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 16
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hele verstandige keuze denk ik!

Hier (in NL) kijken ze je toch enigszins glazig aan...

Dankzij jouw verhaal ging er bij mij ook een lichtje branden. Ik heb hierover nog niets gepost want ik dacht ik wacht eerst even af wat eruit komt... (maar aangezien dat nog een paar weken duurt...). Zoals je misschien al hebt gelezen zijn wij naar Guadeloupe geweest. Nadat we een week terug waren voelde ik me niet zo lekker en had ik opeens uitslag. Ach, lekker vroeg naar bed dan is het de volgende dag wel over... De volgende dag zat ik echter helemaal onder de uitslag en voelde ik me echt niet lekker (niet doodziek, geen koorts maar gewoon echt zo niet lekker). Hele dag in bed en de volgende dag voelde ik me al weer stukke beter en de uitslag was ook stuk minder. Niets om je zorgen over te maken...

Maar de volgende nacht kreeg ik opeens zo'n pijn in handen en voeten en toen schoot opeens jouw verhaal weer te binnen. Mmmm je had het ook over uitslag en eerst niet zo lekker maar geen alarmbellen en opeens daarna hartstikke ziek... Nou, die nacht ben ik toch paar keer uit bed gestrompeld om te testen of ik nog kon lopen :-). (het zal toch niet dat ik straks ook kermend onder de douche lig?!?).

Volgende dag toch maar even huisarts geraadpleegd. Ehhhh 'even googlen' want dit heb ik nog niet eerder meegemaakt... (dat geeft vertrouwen). Na overleg met viroloog uit Erasmus mc vond men het toch erg verstandig om te laten onderzoeken... Deze persoon dacht dengue... (bijzonder dat ze je gewoon naar huis sturen zonder tips als wat te doen als het erger wordt, wat wel/niet slikken want aspirine mag dan bijv niet...). Zelf dacht ik overigens eerder aan Zika... (zelfde symptomen maar milder).

Vorige week bloed geprikt (daar moest wel even hoofdkantoor voor worden gebeld wat ze dan voor buisjes geprikt moesten worden en waar het heen gestuurd moest worden). Het wordt op 3 dingen getest die erg op elkaar lijken: dengue, zika en chikungunya. Mijn huisarts had zoiets van 'waarom testen? Kost alleen geld...'. Nou, aangezien ik meer reis wil ik toch wel zeker weten dat het echt geen dengue is want zoals je al schreef: dan kan de tweede keer veel heftiger zijn en gaan wij ook dat mee laten wegen in de landen die we kiezen. Oh, ok.... (maar nadat hij Erasmus mc had gesproken was er sowieso geen twijfel of het onderzocht moest worden).

In totaal heb ik me een week niet lekker gevoeld waarvan de laatste 4 dagen ontzettende gewrichtspijnen in handen en voeten. Leek wel of ik gekneusde vingers had en jemig wat heb je toch veel botjes in je handen en voeten die je dan voelt. En juist het feit dat ik vooral last heb gehad van handen en voeten, denk ik zelf dus dat eerder Zika zal zijn.

Ik had nog een handig overzichtje gevonden (wat ik nu natuurlijk niet meer kan vinden) waar precies per virus aangegeven stond wat de specifieke klachten zijn. Daar in stond ook dat pijn in onderrug bij dengue hoorde en die pijn in voornamelijk handen en voeten bij zika.

Mocht het zika zijn geweest dan ben ik daar in ieder geval voor de rest van mijn leven immuun voor!

We zullen zien wat eruit komt....
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 17
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nou, jij bent ook aan de beurt geweest. En het bevestigt dat je het beter ter plaatse (ook) kan laten onderzoeken. Ik ben ook wel benieuwd wat er uit komt en wat de eventuele consequenties zijn.

Heb je nu dan eigenlijk ook minder last, zeg maar het ergste gehad voor jouw gevoel?
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 18
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Jee, wat vervelend zeg! En wat ontzettend raar toch dat het hier dan zolang moet duren he.
En logisch dat je het wilt weten want het bepaald wel degelijk hoe je gaat reizen in de toekomst.

Ik had meer pijn aan de grote ledematen. Een echte intense spierpijn was het eigenlijk. Zo slap als een vaatdoek ook.

Misschien toch de moeite om nog even het haven ziekenhuis te vragen naar hun mening? Zij kunnen je ook vast meer vertellen over onderzoeken, klachten en mogelijk dingen voor de toekomst.

Succes, hoop dat je snel helemaal de oude bent.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Gelukkig heb ik nu nergens meer last van!
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 20
 • Pagina :
 • 1
 • 2
 • 3


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!